M-am uitat azi pe stophernow.com (vorba lui Mordechai, bun si blogul dandronicului, ca-ti mai aduce aminte de una-alta). Functioneaza, da` nu de banii pe care spun ei ca i-au adunat (milionul de coco). Si daca tot am intrat in campania Unchiului, am deschis sertarele si frigiderul, sa vad ce se mai intampla pe Potomac. Pai, cumva suntem si noi responsabili, ca doar cate Axe avem?! Deci nu s-a intamplat mare lucru fata de ce era in weekend. Au inceput timid sa scoata dopul de pe temele mai “harsh”: Obama lua droguri cand era teenager – poate le si distribuia, `da mai cunoastem noi exemple. Candva in istorie, intre Barak si Obama mai era si-un Huseein, nume in posesia caruia respectivul a intrat dupa un presupus curs de calificare la o Madrassa islamista, insa si Cat Stevens a facut de-astea si tot imi cumpar CD-urile lui. Ma rog, chestia cu drogurile a recunoscut-o, desi unii spun ca s-au manevrat incorect datele (deh!, dosarele se fac peste tot) privind persoanele care au efectuat munca in folosul comunitatii. Televiziunile, in general cuminti: Fox News, care altfel nu prea rateaza oportunitatile de a mazgali exemplar masculii de culoare, s-a asezat linistit in spatele etichetei de “tolerant”. Mai vedem dupa ce se clarifica nominalizarea democratilor cat de mult il va mai coafa pozitia asta. Daca nu e Obama si e Hillary, scot ei ceva cu sexismul bolnav de frustrari.
Nici Clintonii n-au scapat de remarci insidioase ori porcoase, poate pentru ca Bill a trecut pe la mai multe dame Ebony decat Obama (bun, din punctual meu de vedere asta insemna ca omul n-are prejudecati si e tolerant…cu placerile). Afro-americanii tin minte, insa, ca pe vremea lui Bill au avut mai multe locuri de munca si mai multa intelegere administrativa, insclusiv un birou al acestuia in Harlem (unde nu prea a fost, da` ce mai conteaza?!). Obamanii n-au ars-o la rece, au umblat si ei la flasneta cu amintiri (ca nu doar nu M&M au patentat dracovenia) si si-au extras vituperina din prietenia lui Bill Clinton cu Bill Fulbright, segregationist in timpul liber. Si apoi, cum era si normal, au daruit masa si republicanii, ca e de la reduceri: Clinton nu a numit persone de culoare in pozitii atat de inalte precum Bush. Deci Clintonii au o problema cu negrii. Ceea ce pana la urma va fi bine, intrucat si Barak si Hillary se vor intrece in politicile de profil. Concluzia mea personala este ca, in termeni de libertati civile, Clinton a fost foarte bun pentru afro-am. Problema e cu Edwards, ai carui suporteri merg spre Obama in majoritate (cati or mai ramane, ca in ultimile zile vreo 7% au trecut la Clinton). Pacat de Edwards, pentru ca a avut o campanie buna, viguroasa, cu o voce penetranta, insa nu atat de mult cat sa sparga establishmentul de partid. Ceva sperante ar mai fi, insa mai mult teoretice. Oricum, cu cat Edwards ramane mai mult cu atat Hillary crede ca poate profita, prin aceea ca nu-si mai modifica mainstreamul campaniei. Crede prost, pentru ca o retragere tarzie a singurului candidat valabil al Partidului Democrat (parerea mea, desigur) ii va scurta timpul de change al doamnei respective, daca Obama isi modifica campania (ceea ce e posibil si probabil). La cum l-a inzorzonat Secret Service suplimentandu-i garzile, nu e tocami eronat sa-i transmitem ca ar fi bine sa se obisnuiasca cu postura. Poate vine si pe la noi si – cine stie – mai organizam un curcubeu ceva…
La republicani Mc Cain cu Huckabee si un Mitt Romney in verva si cu speechuri bune. Simpatic Huckabee. A mizat pe glumite si pe Chuck Norris. “Cum voi securiza frontierele? Doua cuvinte: Chuck Norris”. Da, Missing in Action pe DVD la free-shopurile de pe bordura cu Mexicul. Insa clipul foarte simpatic. Poate si pentru ca-mi trezeste nostalgii, din perioada de ilegalitate a videourilor.
Deajuns cu logoreea, trecem si la sondaje. Pai aici Hillary conduce (la Democrati) cu un 43 la 32.6 Obama, scor care – dupa iesirea lui Edwards – poate sa-i aduca nominalizarea cu un plus de aproximativ 7%. La confruntarea finala, McCain i-ar cam bate, cu ceva sansa, pe obamo-hilarezi (50 fata de 47 Clinton si 45 Barak). Huckabee pare a fi cel mai bun pion pentru alternanta la guvernare, pentru ca pierde in ambele ipoteze (ceva mai sever in fata lui Obama). Mai stam si asteptam, mai vedem cum misca Nevada si Florida, si apoi ne dam cu presupusul mai bine la ora de politica externa.
Si, evident, nu puteam sa pierd vremea numai cu campania potomacheza. Mi-am zis ca ar fi bine sa dau o tura si prin credibilitatea Parlamentului lor, sa vad cum misca opinia publica in raport cu omonimii celor 322. Surpriza …de fapt nici o surpriza: 71% din americani nu sunt in extaz – da deloc – fata de modul in care lucreaza coaxialii in comisii si plenuri. Adica congressmenii stau mai rau chiar decat Bush, cu care nu sunt de acord doar vreo 64% din consumatorii americani. Adica pe Dubya il aproba spre 32% , iar pe parlamentari 23%. Cam ca la noi.
Si uite asa azi am discutat politica serioasa, ceea ce ne mai dorim si altadata.
Mordechai spune: desi inca nu e nimic batut in cuie, lucrurile par sa se limpezeasca in tabara democratilor ( tabara – substantivul, nu adjectivul… ca n-am diacritice, da?). Si chiar daca Mc Cain pare a fi favorit in fata oricaruia din cei doi democrati… n-as paria pe el. O formula cu unul dintre cei doi democrati secondat de celalalt la vicepresedintie poate fi foarte interesanta si profitabila, desi pare improbabila. Asa ca votati cu Obama Clinton voi nepotii, ca noi votam aici cu Traian Quayle.
[…] Moshe & Mordechai Weblog wrote an interesting post today on In campanie cu Unchiul. "Tee hee ha ha ..psst..I have a secret about the Clintons"Here’s a quick excerptLa republicani Mc Cain cu Huckabee si un Mitt Romney in verva si cu speechuri bune. Simpatic Huckabee. A mizat pe glumite si pe Chuck Norris. “Cum voi securiza frontierele? Doua cuvinte: Chuck Norris”…. […]
Pacat ca vocea reformista a lui Edwards – cel care are curajul sa spuna ca se va lupta cu corporatistii – nu are aderenta la electoratul democrat. El este adevaratul reprezentant al clasei de mijloc din SUA. Restul – gargare si frectii la organele sensibile.
Hehehe da’ ce se mai lupta si ala cu corporatistii. Da’ stii cum?
Mordechai, Edwards era singura „white person” capabila pentru Democrati si coerent in ce-a spus. Si mie mi-a placut, insa poate pentru ca atunci cand o vad pe Hillary devin brusc al drequ de subiectiv si rautacios. Si-l injuram pe Ceausescu ca isi perpetua familia la putere……lasa ca si Uniunea Sovietica Ailalata tot la dinastie ajunge