AcasăCamera de gardaProgram politic: hot !

Program politic: hot !

Asta găsiţi dacă v-a căzut cablul la televizor şi daţi click-uri pe net, ajungând pe site-ul pedelic. Vă duceţi la „Documente” şi uite ce vedeţi. Un program politic hot ! Mmmmmmm ! PD-L…. I’m too sexy for my site ( pe muzica ghei de la Right Said Fred).

clipboard02.jpg

După aia, dacă tot n-aveţi partener pentru activităţi mai plăcute şi nici bani de beutură, puteţi trece la lecturi hot. De exemplu, Conferinţa de presă a Monicăi Icob Ridzi. Unde aflaţi ce activitate intensă a avut organizaţia de tineret în cele trei săptămâni de la alegeri. Alegerea ei. Adică numai succesuri. Pe urmă citiţi asta:

Tocmai aceasta lipsa de informare a stat la baza programului nostru, „Pregatiti pentru Europa”, pentru ca in Romania, la ora actuala, nu exista un program centralizat care sa ofere tinerilor informatii despre fondurile europene care ii vizeaza. Grupurile-tinta ale programului nostru sunt, pe de-o parte studentii, pe de alta parte elevii din scoli si licee si, nu in ultimul rand, tinerii intreprinzatori.

In ceea ce ne priveste, Organizatia de Tineret a Partidului Democrat Liberal va sprijini in urmatorii cinci ani derularea acestui proiect, atat ca va dura perspectiva financiara a Uniunii Europene. In acest sens, concret, vom infiinta la nivelul fiecarui judet un secretariat pentru integrare si oportunitati europene, care va avea ca principal scop implementarea acetui prgram si, bineinteles, punerea la dispozitia celor interesati a informatiilor din acest domeniu.

Faza diacriticelor o depăşim. Deşi un site respectabil… Dar o depăşim. Depăşim şi faza cu salariul mizerabil care îl aduce pe administratorul site-ului să mănânce vocale şi consoane fără pâine, fără salată. Se întâmplă. De fapt poate nici nu e o greşeală ci o reproducere fidelă a dicţiei unor pedelici. Dar la faza aia cu programul am avut nevoie de pix, hârtie şi scheme complicate. Dar nu ne-a folosit. Deci recapitulăm: În România la ora actuală nu există un program (centralizat). Lipsa informării a stat la baza programului lor ( mă rog… dacă baza asta au avut-o ) ! Deci au un program. Deci există un program. Al lor. Şi atunci deducem că programul lor nu e în România. Sau e ? Sau e, dar nu e ? Complicat.

Mergem mai departe. Deci nu există un program centralizat. Până la urmă stabilim că aşa stau lucrurile. Şi mai aflăm că până la urmă au ei un program ( Iar mă zăpacesc), dar nu e program e proiect. Aha, deci e , dar nu e. Şi concluzie logică: pentru că nu există un program centralizat ( nici al lor) , au ei un program ( al lor) pentru un secretariat în fiecare judeţ ( descentralizat). Şi acum abia pricepem de ce nu există program, deşi ei au program, care e doar proiect, dar care nu e centralizat, deci nu există program centralizat. Cu puţină bunăvoinţă totul se rezolvă.

În privinţa duratei perspectivei… nu ne pronunţăm. Să se pronunţe coana UE şi să spună cât va dura perspectiva ei financiară.

Gata. Simt nevoia să mă îmbat. Mă gândesc să intru mâine pe site-ul PSD. Şi luni la PNL. La PNG chiar nu am curaj. Dacă scap vă povestesc ce şi cum.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

25 Comments

 1. Ce ocupatii de week-end aveti si voi.. Chiar ca e complicat.. Eu va urez succes in toata aventura asta! O sa scriu si eu despre fondurile europene, dar nu chiar in week-end.. Si contez pe indulgenta voastra, bineinteles.. Va doresc o seara minunata.

 2. Nu… că noi ne-am dus acolo la hot. Că la hotuială ne băgăm. Credeam şi noi că se lasă cu erotisme pedelice. Când colo ăia îşi consideră „Programul politic” hot. Deh, perversiuni şi perversiuni.
  Uite cum facem. Ai o pilă ţapănă la noi. Promitem să nu mârâim nimic despre ce scrii. Nici nu cred că ne-ai da motive. Dar sugerăm o diviziune a muncii: tu să scrii de fondurile europene, noi să le cheltuim ! 🙂 🙂
  Da’ n-avem noi parte de aşa succesuri. Noi şi halviţa o luăm în rate.

 3. Bine, Mordechai, o sa scriu atent, desi nu e subiectul meu favorit. Eu cred ca oamenii nu sunt prosti. Si, fie vorba intre noi, e multa parsivenie aici.. Ce legatura are Monica cu fondurile europene? Poate ea, ca parlamentar european, sa influenteze cu ceva, sa scoata un euro de la UE? Sa fim seriosi, praf in ochii oamenilor!! Fondurile europene se acorda de Comisia Europeana, pe baza de proiecte, prin Guvernul national!!
  Hai ca m-am ambalat, ma scuzati.. Mai bine va scriam despre comentariul vostru despre lotus, cat mi-a placut de mult.
  Asa ca nu va puneti prea mare baza in fondurile europene, desi eu va doresc mari succesuri.. Da` sa ni le impartasiti si noua!

 4. Nu, nu ! Zici foarte bine ! E pe principiul ” mulţi vede, puţini cunoaşte”.
  Hahaha. Da… hai să vorbim. Despre lotus, despre corcoduş sau despre sfecla timpurie. Despre orice. Că e sâmbătă seara şi sunt pus pe taifas. Dar nu despre pedelic, că dăunează grav la succesuri.

 5. Eu nu prea am timp acum, mii de scuze.. Despre lotus am spus ce aveam de spus, corcodusele sunt prea acre pentru mine, iar sfecla.. mergeam in practica la cules de sfecla..Da` de ce stai pe net sambata seara? Parca ziceai ca te imbeti! Boala curata, calculatorul asta, pe cuvant..
  🙂

 6. Pen’ ce scuze ? Eu am timp că am luat ieri doua chile din angrou.
  Boală grea. Aşa e. Îmi revăd nişte scrieri şi mai stau şi cu satelitu’ focalizat pe blog.
  De îmbătat… nu am renunţat la o idee. Au trecut 20 de ani de la ultima realizare in domeniu si ar fi cazul.

 7. O seară bună. Mai vorbim noi că n-au intrat zilele în sac şi nici nu ne termină ăştia aşa uşor. Ooops ! Din greşeală am apăsat butonul greşit şi în loc să aprob am şters comentariul. Şi zău n-am băut. Scuzeee !

 8. Nu stiu cati euro vom scoate noi de la ei dar un lucru este sigur: noi la UE cotizam .(sau nu?)
  Norocul nostru cu Trupa de Balet de la
  PD-L care lucreaz din greu la „programuri” de „succesuri”.
  (miroase a creier incins acolo)

 9. Auzi tu: „In ceea ce ne priveste, Organizatia de Tineret a Partidului Democrat Liberal va sprijini in urmatorii cinci ani derularea acestui proiect, atat ca va dura perspectiva financiara a Uniunii Europene”

  Limbaj de lemn de dud! Cita de lunga o fi perspectiva asta „financiara a Uniunii Europene”? M-as hahai si eu, dar purcica e moarta-n cotetz. Cu asa „lideri” politici, tara poate sa fie condusa in continuare de omuletii mici si verzi (la Boc ma refeream).

 10. Acuma, ca s-a terminat week-endul si am revenit cu picioarele pe pamant dupa melodiile astea frumoase, am o informatie, ca raspuns la o intrebare pusa de Alandra:

  Ca urmare a aderarii de la 1 ianuarie 2007, Romania este eligibila pentru a primi aproximativ 19,7 miliarde euro in perioada 2007-2013. Contributia anuala la bugetul UE este 1.02 % din PIB, pentru fiecare tara.

  „Accesarea fondurilor europene e o problema stringenta a Romaniei, iar momentan contribuim la fondurile europene cu sume mult mai mari decat suntem in stare sa atragem, ceea ce reflecta dezechilibre macroeconomice majore” a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

 11. @Constantin Gheorghe
  Luăm, mestecăm şi vedem ce putem regurgita. Mulţumim frumos.

  @Karakas
  Deci limbajul e din lemn bun, da ? Confecţionat din şipcile de la parchet. Acu nu voiai ca şi limbajul să-l aibă tot din borduri ?

  @Corina Creţu
  Ai reţinut, Alandra ? Reţine că oricum nu o să vedem sfanţ din paralele alea. Săru’ mâna, Corina, precizarea e pe de o parte utilă, pe de alta futilă. C-aşaaaa-iiiii romââânuuuul…

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...