AcasăOy-oy!Ghid pentru summit

Ghid pentru summit

„Nu o sa stau in genunchi in fata rasaritului oricati analisti ar plange pe la toate posturile de televiziune din Romania. De la Moscova vin astfel de semnale care, parca, arata ca la Moscova NATO este privit in acelasi context al Razboiului Rece, ori Pactul de la Varsovia nu mai exista. (…) Rusia trebuie sa intre in logica parteneriatelor cu NATO. (…) Secolul XXI nu mai e secolul amenintarilor asa cum a fost secolul XX”.

Traian Băsescu

Russia at center of NATO meeting
( USA Today )

Ok. Deci, domnu’ Băsescu, s-a notat, dom’le. Ne-am prins. Eşti forţos. Ce facem acum cu nesimţitul ăla de Putin că nici nu se sperie, nici nu te bagă în seamă? Şi dacă ăla e licurici, şi încă nu din ăia mari ( zici mătăluţă) atunci zeimea ta ce gâză mai eşti? Ma rog, n-o să ne încurcăm în de-astea.

Acu ciuleşte urechea şi concentrează ochiul aici. Ochiu’ ălalalt. Acum e bine. Uite care e faza. Eu zic că, dacă vine Putin, n-ar fi rău să-i araţi omoplatul tău ăla dezvoltat. Aşa că bagă-i scurt un cap în gură. Da’ vezi să fie şi el acolo când îl baţi tu aşa rău. Dacă nu… îl baţi tot la televizor. Tu aici şi el … pe unde are treabă.

Acum bagă la cap următoarele:

– Vezi că avem musafiri, da ? Şi ăia sunt musafirii noştri nu ai tăi, că noi dăm banu’ !

– Cât sunt oamenii ăştia pe aici laşi pileala, da ? Căm dacă nu, e posibil să decidem că ar trebui să-ţi cauţi serviciu.

– Nu vorbeşti neîntrebat. Nu vorbeşti în engleza ta spectaculoasă. Şi în general nu vorbeşti. Că iar mai scoţi vreun pitpalac pe gaura de sub nas. Iar la acţiunea asta îl cooptezi şi pe Cioroianu. Priceput ?

– Nu te bâţâi, nu te strâmbi şi nu hăhăi că oamenii ăia nu te-au votat la referendum şi nu-s obligaţi să te suporte.

– Fără succesuri şi norvegience republicane prin preajmă că nu e cazul.

– Ăia care nu vorbesc româneşte, râd de tine sau nu te bagă în seamă şi au microfoane sau camere video/foto sunt ziarişti. Foarte probabil străini. Îi laşi în pace că n-ai tu treabă cu ei. Nu te apuci să cauţi tu găuroiu’ pe unde li se îndeasă euroi. Clar ? Şi dacă te întreabă vreunul ceva zici ” nău spik ingliş ” şi dispari din peisaj.

– Dacă mergi cu oamenii la masă, înseamnă la masă. Adică la mâncat. Deci mâncare. Băutura e pentru ei.

– Nu conduci maşina. Sub nicio formă.

– Batistă, unghii … astea le ştii, da ? Adaugă şi ciorapi peste gleznă . Insistăm.

– Vezi că lângă Bush e o doamnă. O cheamă Condoleeza. N-ai tu treabă. Nu îi confişti telefonul şi nici nu faci comentarii. Zici ” săru’ mâna” îi urezi ” gud lauc” şi te topeşti. ( gud lauc se spune pe limba lor la succesuri)

– Nu dormi pe tine. Nu adormi în scaun.

– Dacă apare Putin te duci şi îi explici că tu cam bei. Restul o să înţeleagă el.

Dacă mai e ceva te anunţăm noi. Şi acum hai, valea la muncă ! Fă şi tu ceva să ştiu de ce te plătesc.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

52 Comments

 1. dom’le..scurt si la obiect.
  mi-a placut teribil.

  totusi, s-o putea abtine apucatu’?
  ne facem de basm?
  daca tot am investit in panselizarea orasului, makar sa aiba si el nitel respect.
  doamne ajuta.

 2. @ Alandra
  Păi e de râs ? E. Las’ că – vorba lu’ nea Stere- trece şi samitu şi ne întoarcem noi la parizer pe ziar, să vezi atunci cum se fură curentul de la stâlpii de iluminat public.

  @ Ina
  Nu se abţine. Dar pentru asta existăm noi. Să-i mai articulăm câte o smatoacă la şuviţă, să-l trezim.
  De basm am vrea noi să ne facem. Da’ specificul naţional impune să ne facem de căcat. Aşa că să nu întrerupem tradiţia.
  Eu am o propunere. Deci să intre Videanu în Nato. Ca membru cu drepturi depline. Îi inventăm şi un steag şi i-l înfigem în… să zicem cur. Îi delimităm şi frontierele: peretele din spate al wc-ului, pereţii laterali ai wc-ului, uşa wc-ului. Aşa poate tot ne alegem cu ceva.

 3. …daca se poate…as putea avea onoarea da ai infige io batzu in kur?…nu de alta ina…da stii cas pervers….
  🙂
  cat despre ghidul summitului…ce sa mai zic….le-ai zis matale pe toate…printze!

 4. Ina
  nu te jena, că la samit şi la solar multe se văd Şi aud.

  celcedacumuku

  Ne înţelegem noi. Beţe se găsesc. La gaura cu pricina va fi însă înghesuială odată ce se dă liber la înfipt.

 5. E cazul să facem liste de aşteptare, e cu invitaţie sau se vând bilete? Pentru că amatori de o faptă bună, acum, în postul Paştelui, grămadă! Să mai zică cineva că Videanu nu e popular!

 6. TB are vise erotice cind vorbeste atit de raspicat Rusiei si Ucrainei, ca si cum Romania ar fi primul motz in regiune.
  Romania nu are canalizare si apa potabila, da’ are brav Conducator pus pe restructurat Rusia si Ucraina (urale, se danseaza perinita, se dau drumul la porumbei)…

 7. Exploiting U.S. Distractions. Asta am înţeles că face Putin. Din Ghid am înţeles şi ce trebuie să facă Băse. A mică nu trebuie să facă nimic că „Tata e cool” anyway. Cioroianu oricum va face ce ştie. El o cunoaşte bine pe Condy. Yes, yes, of course. O cunoaşte bine şi în plus nu-i scoate nimeni pantofii la filtrul de pază. Şi nici nu-i mai arată oarece fotografii.

 8. @ Ina
  Nu-i pe bază de bon de ordine. Criteriul e lungimea.

  @ Constantin Gheorghe
  Cum îi spuneam si Inei… Cred că Videanu îmi rămâne dator după ce l-am umanizat atât de bicisnic.

  @ Mihnea Georgescu
  N-ascultă sau nu pricepe ? Îl ardem la pontaj.

  @ Andrei Bădin
  Andrei, tu ştii ceva :)) Oricum, hai să observăm: chiar când vorbim traficul e oprit complet în Constanţa. Ăştia spun că, deh, summit,Bush. Aiurea ! E Băsescu în maşină. Şi e bine că s-a oprit traficul să nu omoare pe careva.

  @ Karakas
  Mai că n-aş mai glumi. Deci noi cu Ucraina avem oareşce pricini. O insulă cu reptile, un canal. De Bucovina de nord nu mai pomenesc. Dar băsexu e mare şi înfocat susţinător al Ucrainei. L-o fi bătut Iuşcenko, pe când a fost la Bucureşti ( mai ţineţi minte ce docil şi speriat de fluier era zeusul?). Dar altfel are draci pe cei care au semnat tratatul cu aceeaşi Ucraină. Lui desigur gura nu-i pute a usturori. Îi pute a altceva.

  @ Moshe
  Haidi, bre. S-ar putea ca la ocazia asta Cioroianus Vulgarus să ne fie util. Iar prostiile lui să fie dulci diversiuni care să distragă atenţia de la tâmpeniile olimpice.

 9. Super faina postarea! Intr-adevar nebunia generalizata cu acest Eveniment Inter-Galactic…Summit-ul 2008 din …Romania constituie o problema cu mult mai mica shi…nebagata in seama ,atunci cand amintim shi vorbim(la modul cel mai serios) cu…prezidentul tzarii shi „conducatorul popular” -Preshedintele Ha-Ha alias Traian Basescu…Inca o data sincere felicitari pentru aceasta creatzie cu ADEVARAT artistica!!! Pe final te salut cu respect shi te invit(daca ai placere shi timp) sa vizitezi shi blog-ul meu pe http://danielix.wordpress.com.
  Toate cele bune…
  Dany

 10. Să auzim de bine ! Merci de vorba bună.
  Am poposit pe la tine şi m-am declarat biruit. Acum cred că îţi e greu cu diacriticile, dar sh-urile şi tz-urile alea m-au bulversat definitiv. Ca şi majuscularea aleatorie. Zău aşa, fă textul ceva mai lizibil, ajută-ţi şi tu cititorii. Nu dau sfaturi, zic şi eu.

 11. cand te gandesti ca nu trebuia decat sa taca…. SA TACA si era de-ajuns…. dar, vorba ta ” ce face bautura din Zeus „… oare se gandeste Luminatia Sa, ca ne poate costa fiecre ” val ” al sau sau balans pe puntea pe care se avantura…
  felicitari si respecte,
  SIBILLA

 12. Uăi, uite bre, Moshe. Au venit de la Moguli să ne laude !

  @ Mile
  Jiveli ! Sau cum se scrie. Cum putem. Bun găsit şi merci de vorba bună. La inceput noi n-am ştiut…să râdem… să ne împuşcam în plămâni, să plângem. A rămas aşa: noi cu ghidul, el cu bushu de-a bushelea. E just. Respect, Mile pentru voi toţi de acolo ! Bun venit la blogroll.

  @ sfinx
  Da, hombre. Asta am zis şi noi în latina de golden blitz: silentium non rumpem curum ! Da cu cine sa te inţelegi !
  Sa ne auzim cu bine !
  @ oana.dobre
  Noi suntem geniali la multe faze. Dar nu se dau reluari să se prindă populaţia. Acum voi ne lăudaţi, dar dacă aţi sţi câte zeci de referiri la mama am primit.
  Mulţumim, Oana. Cum îi spuneam şi lui MileL tot respectul pentru ce faceţi voi acolo. Şi aidoma: bun venit în blogroll. Avem noi o vorbă: de o revoluţie nu suntem destui, da’ de-o răzmeriţă tot o punem !

 13. @ windwhisperer
  Nu ne interesează scroafa ! Nu servim. Numai kosher ! Păi vrei să ne bage rabbi în cantonament ?

  @ krazykido
  Hei. ff multumim

  @ ametzitul
  Cu plăcere, dar nu te mai învârti aşa că ameţim şi noi.

 14. Shalom!

  Pe urmele lui Trotsky si Ulianov?
  Domnule Morechai,
  Suntetzi sigur ca articolul acesta nu a fost cumva scris in cooperare cu Eugen Mandric?
  Va rog respectuos sa-mi reimprospatatzi memoria prin a reitera ce lucruri bune ne-au venit de la Moscova in afara de vodca…
  Apoi, sa iei in batjocura faptul ca Domnul Basescu sta cu ochii in patru este cel putzin josnic.
  De asemenea, as dori ca cei care s-au amuzat copios si au apreciat umorul dvs. prosovietic sa adauge la semnatura si seria carnetului PCR si/sau numele conspirativ de turnator la securitate.

  Ion, Nr. 36/Ian, 1990, PNT

 15. Asai, genial, nu, Oana Dobre? Dar daca presedinte era acuma celalalt mare vorbitor de engleza, ca la cate mandate a avut sansele sunt bune sa fi fost, asta era instigare la lovitura de stat si era numai buna de chemat mineri. Halal sati fie.

 16. @ Ion Păcătosu
  Nu. Nu e scris în cooperare cu nimeni. Nici măcar cu Mandric. De ce credeţi că ar trebui să folosesc aceiaşi colaboratori ca şi dumneavoastră ? Să-l iau în batjocură pe … Domnul Băsescu. Ei, asta era. Mai aveaţi puţin şi îi spuneaţi ” preasfântul”. Turnătorii i-am găsit până acum printre cei care pupă în cur. Nu printre cei ce critică. Indiferent pe cine. Aveţi ceva de recunoscut ?

  @ dadatroll
  Şi care e prefectura? Ca să găsim legătura. Prostiile unuia îl scuză pe celălalt ? Iliescu şi-a luat şi dacă va fi nevoie îşi va mai lua destule scatoalce. Poate nu suficiente, dar destule. Şmecheria e să-l critici pe cel afalt la putere. Nu pe cel care a pierdut-o.

 17. Domnule Mordechai,

  Desigur, o conversatzie civilizata este greu de intretzinut in actuala efervescentza politica…
  Am pus o intrebare referitore la lucrurile bune ce ne-au venit de la Moscova. Poate ca intrebarea suna retoric dar, totusi, as fi dorit un raspuns care sa justifice inversunarea dvs. impotriva domnului Basescu.
  Nu Va facetzi probleme! Nu ma astept la un raspuns direct. O mica acuzatzie la persoana, un pic de vulgaritate si redirectzionarea cu o contra intrebare functzioneaza perfect intr-o dezbatere politica. Oricum este un pas important spre civilizatzie si absolut de preferat unui „cap in gura”.
  Va datorez respectul meu, domnule Mordechai pentru ca avetzi curajul sa emitetzi o opinie; Domnul Basescu insa, si-a cistigat respectul neconditzionat al tuturor pentru ca a fost ales si ras-ales si ne reprezinta pe noi totzi; Chiar si pe dumneavoastra. Nu L-am sanctificat cu toate ca a cam fost crucificat, de media rusofila.

 18. Revedeţi comentariul dvs. anterior. Şi după aia mai vedem cum e cu civilizaţia. Să îl susţii pătimaş pe Băsescu şi să îi acuzi pe unii pe care nu-i cunoşti de turnătorie e o chestie.
  Şi-o fi câştigat respectul dvs. Pe al nostru nu. Punct.

 19. Stiu cu cine stau de vorba, domnule Mordechai… Tatal meu a fost arestat odata cu Maniu si a infundat inchisorile comuniste pentru prea multzi ani; O parte din familie a fost deportata in Siberia, de unde nu s-au mai intors. Cei „norocosi” au fost deportatzi in Baragan… Eu am fost „ridicat” de securitate de prea multe ori… Si, ca si dumneavoastra domnule Mordechai si securistii m-au intrebat: „avetzi ceva de marturisit?”
  Vedetzi deci, ca stiu prea bine cu cine stau de vorba.
  Putzin depasit de conversatzie,in acest moment domnule Mordechai? Nu e nici o problema. Putetzi oricind urma sfatul dat Voua de Gabriel Liiceanu in Ianuarie ’90: „respiratzi adinc si nu spunetzi nimic pentru o bucata de vreme. S-ar putea sa Va iertam”

 20. „Securistii” nu au fost nici criminali si nici idioti. Au fost cei mai buni , fiecare in domeniul lui : electronica, chimie, fizica, filozofie, istorie, limbi straine, medicina ,electrotehnica, diplomatie,matematica,biologie, etc.
  In mod tendentios, voit, dupa 1989 s-a „inventat” o entitate care a primit si un nume : Securitatae. De catre cine ? O intrebare la care eu am un raspuns, dar il pastrez pt. mine.
  Exista inainte de ’89 , DSS (departamentul securitatii statului) care avea mai multe directii. Institutii separate astazi, SRI, SPP, TO, s.a.m.d. sunt aceleasi cu Directiile din DSS.
  Vreau sa va spun ca eram (noi, familiile celor care lucrau in DSS) urmariti pas cu pas ; la fel si ofiterii DSS. (pun pariu ca nu stiti de catre cine dle. Ion P.)
  Cei periculosi nu au fost „securistii”, cei periculosi au fost altii , domnule Pcatosu. Acesti „altii” sunt astazi „alesi si ras-alesi” cum spuneti dvs.
  Domnule, nici un „DSS-ist” nu v-a batut vreodata si nici nu v-a intrebat : „aveti ceva de marturisit?”
  Una-i una si alta-i alta.
  Si inca ceva: nici unul dintre ofiterii DSS nu a fost „rusofil”. Asta v-o garantez eu. Au contraire.

 21. Domnule Mordechai,

  Exista o mare deosebire intre a lua pe cineva in zeflemea si insulta. Poate ar trebui sa revizitatzi textul cind suntetzi mai bine dispus. Stiu ca munca la un blog nu e usoara si un corespondent dificil uneori indeamna la superficialitate si cautarea unei solutzii usoare de iesire din impas.
  Totusi, nu Vi se pare ciudat ca toata lumea care Va viziteaza este in unanimitate de acord cu ce scrietzi? Sa Va reamintesc ca numai prin contradictzie se ajunge la progres?
  Nu Va obositzi sa raspundetzi caci am cam terminat de dat „click”. Nici macar nu am sa verific daca am fost publicat.
  Totusi insa, in cazul in care doritzi o opinie critica, avetzi e-mail-ul meu.
  keep up the GOOD work!

 22. Pe mine mă puteţi critica atât cât doriţi. Câtă vreme limbajul e rezonabil şi folosiţi argumente valide şi nu revărsarea umorilor sunteţi liber să fiţi de acord cu cine doriţi.
  Nu am să permit însă ca vreunul dintre prieteni/vizitatori să fie insultat. Sau stânjenit inutil. Şi nici nu vreau să transformăm spaţiul pentru comentarii într-un loc de hărţuială sau polemici nesfârşite. Nu ăsta e rostul. Acestea fiind zise sunteţi binevenit. Şi veţi avea ocazia să constataţi că regulile acestea se vor aplica şi celor care vi se vor adresa dvs. în alţi termeni decât amicali. Pe aici suntem amici. Cam toţi.
  Cu asta consider discuţia asta închisă. Putem trece amândoi la alte subiecte.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...