AcasăBuletinul de stiriLa masă cu Bush

La masă cu Bush

  Notam ieri că în ora petrecută împreună de Bush şi Băsescu… Hei ! Am zis ” ora petrecută împreună” şi voi gata cu prostiile ! Deci: în ora…petrecută împreună cei doi au avut timp de papa şi de o poveste de-a olimpihahahaianului despre brevetele sale marinăreşti cu aviz de la pompieri cu tot. La Neptun. Cam atât. Vize nţ ! Teo Peter… Dumnezeu să-l ierte.

Altfel nea Gigi s-a simţit bine. Bun papa ! Ne-a transmis el. Şi cam aia a fost singura veste bună pentru români. Că i-a priit halimosul. Evident, nea Gigi, băiat subţire ştie să plaseze şi complimente relaxate şi neangajante. De exemplu laudele aduse faimoasei îngheţate româneşti. Subtil, nu ? Păi n-are zeusul fabrică de îngheţată ? Ei, tocmai aia s-a găsit omul să laude. Să-i facă o plăcere şi lu’ ăsta chel şi agitat.

Dom’le, pe ansamblu e bine. Acu’ Bush se poate declara mulţumit că n-a stat la masă cu Videanu. Păi să fi gustat el un file de bordură în sos de groapă, stropit cu un Şpagot superior de regiune.

Revenind la prânzul celor doi brainiaci. Eu unul o să am regrete eterne că nu a fost filmat. Un dialog între cei doi erudiţi nu e de colo… Zău. Parcă-l văd pe zeus cum îi explica el lui nea bushu, după modelul emilică: ” in ză rumanian langhegi buş iz tufă . hahahha. undărstend? buş iz tufă”.  Şi pe Bush interesându-se, la consilieri, cum s-ar traduce „Băsescu” . Parcă-l şi văd pe Bush: ” fart? who farted?” .

Nu ? Şi dialogul ăla, în care zeusul, îşi prezenta el brevetele marinăreşti: ” mistăr Buş. Mi bifor seilăr! On ză si wiz ză bot ! Hăhăhă. In ză harbor ozăr şip mi put fair. Puff-puff… hahahaha. Mi frend , yes? Gud aiscrim, gud? Mi meik aiscrim in ză factori”

Zău… n-are nimeni caseta să ne-o dea şi nouă ? În rest… a ramas cum s-a stabilit. Noi mai trimitem nişte trupeţi prin Irak, Afganistan. Putin vine. Nu vine. Vine. Albania şi Croaţia da !

P.S. Admirabilă verticalitatea Macedoniei. Care nu s-a arătat dispusă să facă troc cu însemnele naţionale. Şi care s-a hotărât să îşi ia catrafusele şi să ne dea la dracu’ , pe noi, pe Bush, pe greci  şi tot summitul. Încă un prieten câştigat de Rusia.  Iar cauzele susţinute de Băsescu… evident, eşec pe linie. În linia deja tradiţională a „proiectelor” zeusului. Mai vorbim noi.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

13 Comments

 1. Ba a fost un succes colosal. Şi-a tras reclamă moca la îngheţată, pe CNN, la oră de minimă audienţă. Pentru el a fost un succes.
  Acu’, tot e el zeus, a dat cu nasu’ de alţi Zeuşi şi a realizat că asta cu geopolitica nu e tot aia cu pârlitul vapoarelor. Şi se uita ca năucul cu gura căscată : uite un licurici… uite alt licurici… încă un licurici… o singură guriţă şi atâţi licurici.

 2. Uitaţi-vă la Iuşcenko: cum face el dintr-un eşec o victorie! Marele Licurici a mai înregistrat o victorie. Încă un amator de sex oral! Asta e, mai e mult până departe!

 3. De fapt, ăştia au venit la Bucureşti ca să aibă de unde să plece? Că nu prea văd mare lucru! Iar dacă Afganistanul este singura problemă cu adevărat majoră discutată, avem imaginea neputinţei unei organizaţii care şi-a pierdut, nu de ieri, de azi, raţiunea de a fi. Degeaba trimitem trupe suplimentare în Afganistan, dacă ruşii şi chinezii nu sunt siguri că NATO nu se va eterniza în zonă. Asta e problema. Dacă NATO nu negociază cu ei, nu-i asociază la găsirea unei soluţii care să garanteze retragerea trupelor occidentale, talibanii vor avea un viitor luminos, iar noi vom face cavaleri ai Stelei României, post mortem, pe bandă rulantă!

 4. Inspirati, ca de obicei.. Bravo! Cel mai mult imi place ce ati scris de Macedonia, si eu admir demnitatea lor si mi se pare nedrept modul in care a fost tratata. Ca sa nu mai spun ca m-as fi asteptat ca NATO sa isi dea seama si sa accentueze faptul ca atat de incercatele tari din spatiu fostei Iugoslavii ar trebui incurajate, nu impinse spre auto-izolare, ceea ce ar avea efecte dramatice pentru intreaga regiune. Ce n-am inteles absolut deloc este de ce a trebuit sa vina astazi domn Basescu sa se pronunte atat de evident in favoarea uneia din parti in aceasta disputa dintre Grecia si Macedonia. E cumva disputa noastra? Ne lipsea un dusman in plus? Parerea mea este ca Romaniei ii vor trebui ani de zile ca sa repare declaratiile ostile aruncate in stanga si in dreapta in aceste zile. pacat..
  Hai sa ma laud si eu un pic.. 🙂
  http://www.amosnews.ro/Summitul_NATO_la_final_un_comentariu_de_europarlamentarul_Corina_Cretu-242319

 5. @ Constantin Gheorghe
  Am auzit vorbindu-se despre faptul că punerea pe linie de aşteptare a FRYM şi, mai ales, trimiterea după ţigări a Georgiei şi Ucrainei ar fi un „succes al lui Putin”. Eu cred că e un succes al europenilor. Care discret, dar ferm şi-au impus punctul de vedere. Deocamdată. Că punctul lor de vedere a fost că nu e bine să-l supere pe Bush… e altă discuţie.
  Una peste alta, din acest punct de vedere, alianţa a mai respirat puţin aer curat. Profitând şi de un Bush relaxat, pe final de mandat. Şi de o cutumă a politicii americane care impune unui preşedinte pe final de mandat să nu facă datorii pe care să le lase spre achitare urmaşului. Dar despre adevăratele rezultate ale reuniunii vom putea vorbi abia săptămâna viitoare. După Soci. Până atunci e prematur.

  @ Ina
  Eşece, da?

  @ Corina Creţu
  Zilele astea vom vorbi ceva mai multe despre Macedonia. Probabil în week end. Şi despre celelalte obiecţiuni. Care nu sunt ale Greciei. Altfel sunt de acord că fostele republic Iugoslave, toate, ar trebui ajutate şi încurajate în drumul spre… Na, că am început să prind furnir la limbă. Oricum, teza mea, exagerată şi absurdă, e că ar trebui să existe un calendar sincronizat de integrare pentru toate republicile ex -Iugoslave. Inclusiv Serbia.
  Gafa monumentală a lui Băsescu a fost aceea de a se pronunţa într-o chestiune care nu-l priveşte ” Macedonia nu a putut fi, deocamdată, admisă datorită obiecţiunii întemeiate a Greciei”. Desigur, avem obligaţia de a fi loiali faţă de unul din aliaţi, recte Grecia. Dar în acelaşi timp putem tăcea. Opinia lui Băsescu conform căreia obiecţiunea Greciei este întemeiată e o prostie. Nu e treaba lui. Încă o gafă.

 6. In legatura cu Macedonia….am inteles ca exista un tratat intre Romania si Macedonia in care Romania recunoaste numele „Macedonia”. Basescu nu stie acest lucru ?

 7. Păi… probabil ştie. Sau nu. De unde să ştiu eu ce ştie Băsescu şi ce nu ?
  Tratatul respectiv îl găsiţi urmând link-ul de mai jos. În textul tratatului nu există o recunoaştere explicită a denumirii de ” Macedonia”, dar putem vorbi despre o recunoaştere implicită, rezultată din formulare prezentă în titlul tratatului şi zona semnăturilor.
  Şi dacă te gândeşti că vecii greci îi socoteau barbari pe macedoneni şi în niciun caz ca fiind de ai lor. Asta până a apărut la Pella unu’ Alexandru.
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=30672

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

- A word from our sponsors -

De citit

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...