Summit- colecţia de primăvară

Pe lângă analize, îngheţată şi căluşari, summituiala ne dă ocazia unei inepte cronici mondene. Chestie la care nu mă pricep, dar de la care nu mă dau îndărăt. Să vedem.

Preşedintele Bush a purtat un elegant costum creaţia casei Neo-con, accesorizat cu scut. Criticii de modă prezenţi au observat că se poartă mini. La scut. Stilistul domnului Băsescu propune pentru colecţia de toamnă scutul maxi.

Preşedintele Sarkozy a venit fără fermecătoarea şi recenta sa soţie. Şi fără bling- bling. Aşa cum s-a putut lesne vedea, domnul Sarkozy purta un elegant costum ” Non”. Costumul, impecabil croit, din stofă albaneză şi căptuşeală croată, fără nasturi georgieni sau ucrainieni.

Deşi doamna Merkel se îmbracă la casa ” Nein!”, ţinuta sa fost extrem de apropiată, ca linie, cu cea a preşedintelui francez. Dovada unor consultări intense între stiliştii celor două case.

O prezenţă remarcabilă a fost şi cea a domnului Gordon Brown. Adept al tradiţie “whatever the US says”, domnul Brown a purtat un costum de lână englezească marca “I’m confused”.

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a apărut, în prima zi, într-un superb costum gri marca ” Victory”, pentru ca apoi să renunţe la acesta în favoarea unui discret costum negru al casei “Cacarel”. Ţinută adoptaă, de altfel, şi de delegaţia georgiană.

Delegaţia macedoneană a preferat ţinuta casual, mai rebelă, a casei “ Fuck you all ! We’re gone! “. O bună impresie au lăsat accesoriile “Up yours!” inspirate din pictura lui El Greco.

Preşedintele Băsescu a preferat linia conservatoare a colecţiei “Keep walking !”.

În fine, am spus de la început că mondenităţile nu-s specialitatea casei. Dar nu putem încheia înainte de a remarca cea mai agreabilă prezenţă la acest summit. Altfel perfect inutilă. Azerbaidjanul. Preşedintele azer, Ilhan Alyev, a venit ( de ce?) la summit într-o ţinută din linia ” we have gas” şi a fost însoţit de frumoasa sa soţie, doamna Mehri Ban, îmbrăcată de casa ” I’m with this dude”.
ban.jpg

4 thoughts on “Summit- colecţia de primăvară”

 1. mai mordechai, se putea sa iti scape tie ocazia asta si sa n-o prezinti pe miss summit?hehe.. ma gandisem sa dau ieri linkul website-ului primei-doamne in cauza, dar m-am razgandit ca sa nu par neserios.;-))
  cica si regina iordaniei e pe prima pagina pe youtube.deci sa mai zica cineva ca tarile in “scurs” de dezvoltare nu respecta drepturile femeilor…

 2. coane,
  lasa-i mah pe ai mei in pace.
  nah, ca avem si noi evrei acim desi suntem mai musulmani de felu nostru :D. cica-s evrei d-aia rosii. nu stiu daca o fi fo aluzie 😀

  Mehriban e o … scumpete de fumeie, ca sa zic asa. el e frumos ca un infarct, da ea chiar poate sa iti dea un infarct. eventual unu pe bune 😀

  nah, mai multe nu poci sa spui, ca mi-e ca ma leaga colegii de ghidusii ai lui Ilici.
  echivalentii ochilor albastri de la noi 😀

 3. Ii faina muierea, da’ prea mult metal ascutit s-a plimbat prin delicata-i carne a chipului.

  Da’ nu-i nimic, cand si tu, si sotul aveti gaze, somnul e linistit.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.