Foto Alex Mazilu
Aia e !
Deja la ora asta ştiţi ce a păţit doctorul Oprescu aşa că nu mă mai apuc să vă povestesc eu. Bre, deontologie maximă ! Fără semnături în regulă de la aparţinători nu intri în operaţie.
Marele sanchi românesc s-a transformat în diaree cu guguloaie. Asta pentru cazul în care mai exista vreun dobitoc care să pună botu’ la vrăjeala cu uninominalu’ românesc. Gata ? V-aţi lămurit cum e cu uninomineala ? Aţi priceput, bre ? Păi ce era în stupu vostru’ ? Păi credeaţi voi că chiar aşa adică că orişicine după necesităţi ? Că cum ? Nu, tati. Uninominal, da, da’ la „băeţii care este”, nu dăm aşa aiurea cu uninominalu’ sculat în populaţie. Aşa că o să votaţi voi frumuşel ( care nu s’teţi ocupaţi cu o căpşună, un gled în Spania) uninominal, da’ pe cine trebuie, nu pe cine vrea cocoloşul vostru. Păi ce parcarea mea dali !
Acum care a fost şepcuţa roşie ? Că de fapt asta i s-a explicat lu’ dom’ doctor de către organe: că are şepcuţă roşie, da, dar cozorocul nu e regulamentar. Pretextul inventat de marţafoi ( am zis „pretext”, da ? ) e cică lipsa datelor de carte de identitate la ţâşpe semnături. În loc existând doar CNP. Acum trebuie să fii ori cretin, ori miliţian ca să caci un asemenea pretext ! Pentru că orice guşter îţi poate explica fără să-şi streseze flexu’ , că datele respective sunt cerute ad probatio doar, nicidecum ad validitatem. Ca atare semnăturile erau bune, fără probleme, atâta vreme cât avem proba existenţei acelei persoane ( CNP) şi proba consimţământului: semnătura.
Dar ne pierdem timpul făcând analize pe seria de la acordeon. E limpede că democraţia românească nu poate fi folosită pentru şters la cur, deoarece are materialul prost. Dar pe ea te poţi căca.
aoleo, print Mordechai…ce comentariu beton.
nu pot sa cred ca ni se intampla noua, aici…acum…
gata, dupa Pasti..ma duc la sala, trag de fiare….bag niste tratamente cu gerovital si niu ziland scrie pe mine….ca aici nu-mi mai ajung toate emetiralele din lume!
Ina, surioară. Eu zic să nu mai pierzi timpul cu fiarele. Şi să ştii că si Vanuatu e o opţiune.
Eu nu inteleg de ce este mirarea asa de mare? Adica nu se astepta nimeni? Pai daca politica este o curva, te va trata ca atare, adica cu fata cand are interes, si nici macar cu curul cand nu mai are ce stoarce de la tine. Si daca ii pui cumva in pericol locul de trotuar de unde isi castiga ecsistenta…pai te baga in aia matii, si asta in cel mai fericit caz.
Si eu incerc sa privesc politica, cea mai veche meserie din lume, dintr-o perspectiva morala, dar nu poti judeca moral, ceva ce este imoral din start.
Politica este si va fi imorala, dar trebuie sa fie benefica pentru cetatean. ATAT!
Nici n-am ridicat problema moralităţii. Ci a jegului.
eu am renuntat de mult timp sa inteleg jegul. Am observat ca atunci cand il cureti, nu mai ramane nimic…deci nu o sa scoatem fata acestei clase politice, indiferent de cantitatea de detergenti folosita. Ideea este sa nu mai punem botu’ la o savarina ieftina, care ne costa cat un kilogram de icre negre.
Sau să renunţam la contemplaţie şi să reinventăm şutul în cur. Că doar n-am ajuns toţi negri pe plantaţia lu’ succesuri.
Sutul in cur e bun numai daca are ce minte sa urce la cap. Cred ca mai degraba bocancul in gat.
Şi dacă le urcă băşina înapoi în instalaţie tot e bine.
Ai, ai, ai,
„Ad probatio”, nu? Guster, nu?
Care Guster, ca-i pitpalac.
Sistemul functioneaza, chiar daca la repezeala si cam prea la vedere.
Va mai amintiti de exceptionala „prstatie” a dlui. judecator Emil Ghergut, presedintele BEC la alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004? Cam cati alegatori chiar credeti ca au gasit un argument pentru a crede in „frauda cu softul” cand l-au audiat pe dl. Ghergut? Unii s-au infuriat si au votat cu marinerul la turul II, altii s-au intristat si nu l-au mai votat pe Arogant, au stat acasa.
Bun instrument BEC-ul, nu?
Si de ce nu ar fi si BEM-ul la fel de bun?
Daca „tragerea la sorti” a presedintelui si loctiitorului iese corespunzator, e bine!
Daca nu iese, mai tragem la sorti inca o data.
Asa cum s-a intamplat la Bucuresti.
Prima data, la prima tragere, din 30.03.2008, presedinte BEM a iesit altcineva, un domn judecator numit Radu Daniel. Bietul om a probat ca este bolnav si, la a doua tragere, a iesit domnul Constantin Marino-Marin.
Care nu-i guster, e antilopa! De ce?
Pai ia priviti mai jos:
1. In nov. 2005, dl. Constantin Marino-Marin ( denumit mai jos CMM) a primit rezultatele probei scrise la concursul de promovare a judecatorilor si a procurorilor in functii de executie. Dl. CMM voia la Curtea de Apel din Bucuresti, nu-i mai placea sa fie simplu judecator la Judecatoria din Urziceni. Primeste minunatele note de : 3,83 la Drept substantial; 4,00 la Drept procesual, 4,58 la Jurisprudenta ICCJ+CC; 4,00 la Jurisprudenta CEDO+CEJ.
2. Omu’ nu dispera si, la 16.11.2006, primeste din partea CSM aprobarea pentru a indeplini, cu delegatie, functia de presedinte al Judecatoriei Urziceni. Din aceasta pozitie, vrea iar sa vina pe o functie de executie la Curtea de Apel Bucuresti. Cel putin, asa apare intr-un document CSM din 04.02.2007, cand era inca in Urziceni
3. Acum este judecator la sectia II penala a Tribunalului Bucuresti. Dar poate nu a renuntat la visul sau frumos, Curtea de Apel, nu?
Casandra, bun comentariu. Da’ bun de tot !
– CONTINUARE –
Cu loctiitorul presedintelui BEM, dna Bombos Ana Otilia, lucrurile stau mai grozav:
1. La 07.11.2005, dna Bombos Ana Otilia (mai departe numita BAO) este suspendata din Baroul Bucuresti.
2. 14.11.2006 – Dna. BAO este numita prin Decret al Presedintelui Romaniei in functia de judecator la Judecatoria Fetesti
3. 13.12.2006 – sectia judecatori a CSM a aprobat eliberarea din functia de magistrat-asistent a dnei. BAO ca urmare a numirii in functia de judecator
4. 14.06.2007 – CSM aproba transferul dnei. BAO de la Judecatoria Fetesti la Tribunalul Bucuresti, sectia a II-a penala
ERATA:
Dl. CMM este judecator la sectia a VI-a Comerciala a Tribunalului Bucuresti, nu la penala.
Pentru ca Sorin Oprescu sa fie oprit era nevoie nu doar de neglijenta colaboratorilor si de superficialitatea sustinatorilor, ci si de un BEM brusc trezit la radicalitate si dispus sa verifice de 3 ori cele 42.000 de semnaturi si alte elemente de identificare dispuse de lege.
Birourile electorale au devenit instrumente politice si indeplinesc roluri istorice. Numai noi nu ne-am prins pana acum!
Welcome to RO. 😉
Alex, eram de ceva vreme prin zonă. Dar cu dezmeticeala e mai greu.
Nedreaptă sau nu, intens criticată, decizia BEM are acoperire legală completă. Citeşte mai mult pe http://pitchers.wordpress.com/2008/04/24/sorin-oprescu-intre-lege-si-tocmeala/
Oprescu, dacă dorea atât de mult să fie primar, de ce nu a strâns semnăturile mai devreme, ca să poată rectifica probleme de genul celei care a apărut. Cred că înainte să îl trădeze „sistemul” l-au trădat proprii lui oameni. Ne place sau nu, Oprescu e principalul vinovat pentru această situaţie.