AcasăCamera de gardaExerciţii de imaginaţie

Exerciţii de imaginaţie

Să zicem – fabulăm şi noi ca să ne mai exersăm fantezia- că nişte unii au o problemă cu nea Stere. Care vrea şi el să candideze undeva la o primărie. Şi ăştia nu ştiu cum să i-o coacă. Adică ştiu ei şi o fac din manivelă. Hai să vedem ce s-ar putea întâmpla.

Lui nea Stere îi trebuie un număr de semnături. Un număr oarecare. De aici intrăm în blonăvicioase teorii conspiraţioniste. Scoate omu’ taraba-n stradă şi se apucă de strâns semnături. Mai un zâmbet la doamna, mai un mângâiat pe ciuf la ăla micu’ , se adună ceva autografe. Printre cei care s-au iscălit şi ei parşiv sunt şi nişte anume cetăţeni aflaţi în misiune. Tot aşa cum există si printre volontirii aflaţi la cules de iscăleală. Cum necum se strâng semnăturile. Acu’ se duce nea Stere cu ele să le depună. Ăia de la biroul electoral, meticuloşi, conştiincioşi şi absolut incoruptibili – aşa cum sunt toţi românii plătiţi din ban public, da’ toţi !- iau lista la purecat. Şi ba colo nu e seria de la buletin, ba dincolo lipseşte adeverinţa că s-a donat sânge, că s-au cules plante medicinale. Aşa că se respinge catindatul.

Faza doi: Tribunal etc. Se aprobă candidatul. Justiţia română – din totdeauna impecabilă şi imparţială, veghind la ştatul de plată statul de drept- zice: ba e bune ! Nea Stere pe cale de consecinţă se matoleşte regulamentar.

Faza trei: tanti Felaţia, o femeie simplă, după vorbă, după port, intră decisiv prin alunecare. Testând vigilenţa lu’ chioara- justiţia română, bre. Dând adică dovadă de înaltă conştiinţă civică etc.- aşa cum – nu?- fac absolut toţi cetăţenii patriei.

Un ziar serios, clădit din bani munciţi şi sudoarea frunţii unui întreprinzător român – aşa cum sunt toţi întreprinzătorii români, desigur- ziar fără nicio legătură cu securimea, dă dovadă de o înaltă deontolgie şi pătruns de înalte idealuri şi o adâncă şi de neclintit conştiintă civică – aşa cum, evident, sunt toate ziarele şi toţi ziariştii patriei- purcede la o anchetă. Anchetă care era de fapt gata făcută de mult, dar ăsta e un detaliu, care indică gradul înalt de prevedere şi forţa de anticipaţie a gazetarului român. Din care rezultă că nişte cetăţeni nu recunosc să fi semnat pe lista de susţinere a lu’ nea Stere. Că ei apar pe nu ştiu ce liste, pe la nu ştiu ce spitale – ori este bine ştiut că vârstnicii patriei noastre nu calcă niciodată prin spitale, fiind bine hrăniţi şi, în general, pleznind de sănătate.

Acum ajungem la faza patru ( dar nu ultima), în care nea Stere e acuzat de fals. Iar proba e simplă: ancheta gazetarilor conştiincioşi, deontologi şi verticali. Şi „confesiunile” telefonice ale unor cetăţenilor aflaţi în misiune pe lista de semnături.

Mai departe avem toţi imaginaţie şi putem continua jocul imaginându-ne cum, de exemplu, nişte cetăţeni indignaţi vor executa nişte denunţuri penale. Sau nişte gazetari fără trecut securist – cum sunt toţi gazetarii patriei- şi de evidentă bună credinţă – cum sunt etc. – vor dezbate tocşoistic subiectul. Şi…

Şi nu mai ştiu. Încercaţi şi voi să vă folosiţi imaginaţia să vedem ce vă iese. Dar vorbim doar de ficţiune si joc al imaginaţiei, da ? Să nu cumva să citiţi pe aici sau aici şi să copiaţi. Că nu are nicio legătură. Noi trăim în patria lui Făt Frumos şi a ficţiunii.

Hai că v-am zis că jegul e abia la început. Ehei ! Şi ce mai urmează.

P.S. Cristian Diaconescu susţine că a fost ameninţat să se retragă din cursa electorală. Dom’le o fi. Zic io ca nu ? Dar acum şi văicăreala asta… Cristi Diaconescu pare decis să ne sperie orice boboc de simpatie care mai măcăne pe mirişte. Ce naiba, acum avem numai candidaţi victimă, numai persecutaţi. Dacă o ţinem în ritmul ăsta nu o să mai rămână nimeni disponibil să-i şi persecute. De-aia zic eu canci vot.

Iar Cristi să facă bine şi să arate cum stă cu pectoralii, că dacă se emoţionează aşa profund din atâta lucru, n-are nici stofă, nici căptuşeală de primar la bucale.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

45 Comments

 1. Big mistake man 🙂 cantitatea de injuraturi pe care o risti dupa post la deontologi pe site o sa depaseasca limite demult uitate in orele urmatoare. Noi succesuri 🙂

 2. Scarpinandu-ma in crestetul capului am citit ce zice Teodorescu pe blog. Si m-am scarpinat pentru ca nu am vazut legatura dintre posibilele falsuri din liste si faptul ca Oprescu ar fi facut uz de fals, ca evident el nu a adunat semanaturile, nu a scris pe ele si posibil nu a stiut nimic. Dar dupa capul unora prezumptia de nevinovatie nuj conteaza…
  Din pacate staff-ul de campanie a lui Cristi Diaconescu s-a prins prea tarziu ca deghizat in victima da bine la popor. Cand esti a doua victima singurul lucru la care ma gandesc este bancul urmator:
  Intr-o noapte o cucoana singura pe o strada intunecata este acostata de un barbat care trage de ea. Repsectiva incepe sa strige: Ajutor,ajutor!Hotu!AJutor!Ajutor!Hotu!Hotu!. La un moment dat respectivul:Ho! Ca nu iti fur nimic. Eu te violez! Cucoana nimic: utor,ajutor!Hotu!AJutor!Ajutor!Hotu!Hotu!. Iar la un moment dat cu o voce melodioasa incepe: Ma violeaza! Ma violeaza! Ma violeaza!

 3. Eu n-am nicio îndoială că în listele de semnături ale lui Oprescu sunt şi nereguli. Că neregulatul e de bază la noi. Adica nereguli găseşti pretutindeni. Nu aia e chestia. Ba chiar dacă aş vedea ca de mâine, chiar aşa începând cu Oprescu, totu’ în fermă la noi merge după buchea cărţii aş zice: bine, bă !
  Da’ când se opintesc toţi fofundacii pe singurul independent parcă prea pute.
  Bun bancul. Dar mie zău îmi e aşa de Cristi. În care mă încăpăţânez să cred.
  Până la urmă ştii vorba lu’ nea Stere: ei cu ale lor, noi tre’ sa ne îmbătăm că altfel iar rămânem treji.

 4. Prietene, e grav când ajungem să nu mai suportăm realitatea decât beţi! Iar realitatea stângii româneşti e aia pe care o spune Glucksman: se află în comă mentală! Şi victimizarea lui Cristi Diaconescu tot de comă e! Apropo, tu ce ce ai de gând să te îmbeţi? Iar ai făcut o excursie viticolă, după Busuioacă?

 5. Păi v-am citit articolul pe blog. Am vrut să comentez. Pe urmă am renunţat. Aveam de ales între a va felicita pentru alegere ( de laude n-aveţi nevoie) şi a spune ceva cu abundenţă de referiri mistice- şi nu se cade.
  Da, de vreme bună vreme îmi tot propun să mă îmbăt. Dar n-am tragere. Şi parcă nu mi-aş da lehamitea pe o beţie.

 6. Acum, e drept că o lehamite sănătoasă face cât trei beţii crunte! Şi nu trece nici cu zeamă de varză, nici cu ciorbă de potroace! Dar nici cu revoluţii maoiste!

 7. Daaa ! Aşa e. Am avut un sictir neconvingător, apoi o letargie neinteresantă. Acum am o lehamite extrem de expresivă.
  Dar nici ciorba de potroace nu-i o idee rea. Iar de revoluţii mi-s sătul. Răzmeriţe mici şi dese.

 8. Prietene, avem o problemă: întotdeauna, pe undeva, prin lumea largă, va fi o campanie electorală, în care se va consuma fertilizator fără moderaţie. Şi să ne ferească Cel de Sus de intrarea chinezilor pe piaţa asta! Iar în democraţie nu ai cum cartela fertilizatorul, că e piaţă liberă şi concurenţa mare!

 9. M&M ,

  nu stiu daca esti informat, dar in Israel e mare criza de orez.Vorbesc la modul ff serios. Nu ” se da ” decat 2 kg de persoana, Tailanda ,China si Vietnamul au impus restrictii drastice la export.
  Referitor la Diacomielu, tipul e jalnic. La Firea in emisiune ii venea sa planga cand a auzit ca nu l-au scos pe Oprescu din cursa, a zis ca probabil se va retrage, ca el vrea ancheta sa se afle de ce a schimbat Curtea hotararea TMB-ului,etc.
  Niste observatii marunte:
  ” Deontolgii ” lui Peste de la antene statea ieri cu ochii pe iesirea de la CA.Cand au auzit ca s-a respins contestatia au intrat in silenzio stampa.
  Daca in Gandul nu gasesti un rand despre Oprescu in Cotidianul gasesti in schimb sapte articole.Toate mustesc de manie proletara contra lui Oprescu.

 10. Dulcetilor de bomboane intelectuale „M&M”, eu la politichia romaneasca nu ma prea pricep (da la periat dupa cum se vede stiu ceva, mostenire grea din Epoca de Aur 🙂

  La noi parca teatrul s-a mutat in viata si viata in teatru. Nu mai stii care e papusar si care papusa. In ce priveste Scanteia de la Cotroceni si trubadurii aferenti, iar nu ma mir, amintindu-mi de corul de babe pupacioase din toate timpurile.

 11. Un tip,care lucreaza in capitala la un institut din asta de aflat parerile ,mi-a zis prin fir ca Oprescu ar avea in sondajul lor 56,3 % si ca , daca nu o sa fie furat la vot, iese din prima. In alte sondaje ar fi cu 49% si 52 %. Atat PDL cat si PSD le-a transmis ca daca dau drumul cifrelor vor avea greutati Datele circula insa prin toate redactiile.
  Diaconescu ar avea intre 11 si 13 % iar Blaga intre 17 si 20%.
  Orban e undeva in jurul a 8 %.

 12. Mitrea are trei dorinte :
  1. Sa castige Diaconescu la Bucuresti.
  2. Daca va castiga Oprescu, lucru pe care el il doreste !!? este a doua dorinta.
  3. A treia dorinta este 3 dorinte (waaaaa-omfg) dupa cum urmeaza : „primul ministru, guvernul in toamna si apoi presedintele.”

  Mai trebuie sa gaseasca si pestisorul de aur care sa i le indeplineasca. Ii urez succesuri.

  http://www.ziare.com/Mitrea___Oprescu_e_a_doua_optiune_a_PSD__daca_Diaconescu_nu_intra_in_turul_al_II-299708.html

 13. sa ma scuzati dumneavoastra .. dar ma astept din clipa in clipa sa-l vaz pe „diacomielu” (buuuuuna asta) la „din dragoste”.
  ca fuse cam peste tot prin ograda mogulului turnator (il vazui si cu maieu la vedere pi sub camasa – btw, bleaugh – la „agentul vip”). incredibil cat e de shtoarfa politica asta.

 14. @Mordechai,

  de ce crezi ca deranjeaza asa de mult Oprescu? Pt ca are niste informatii de la baietii buni si niste dosare f frumos aspectate care ii pot pune la racoare pt f multa vreme pe Baselu&comp.
  Ca nu degeaba crapa securistii de frica lu’ Oprescu, si el vitza de securist!

 15. Eu abia astept sa citesc continuarea romanului foileton, caci deja e din ce in ce mai palpitant, iar pe D-l Stere l-am intalnit in direct Vineri seara, pe scarile Tribunalului, i-am urat succes, nu succesuri si vad ca i-a priit.
  Eu va doresc multa rabdare si putere de scris, mai trec din cand in cand sa va citesc, imi place stilul!

 16. Eu recunosc sunt din randul ziaristilor ETC adica nici vreun angajat politic nu sunt ca nu au de ce sa imi ofere bacsis pe asta si nici vreun nefut*t DAR MIE IMI PLACE SORIN OPRESCU SI ASTA E. In latina se zice ca nu poti sa te ca*i in gusturile omului…si asa ca am scapat….si ii mai place si neveste-mi deci nu suntem pe dos. Chiar il vad pe omul asta primar in Bucale!

 17. da’ daca lu domnu stere ii face shmenu asta cu sunatul de persoane si o televiziune de stiri impartiala construita de un sef de partid munictor, care nu a avut nici el legaturi securistice?

 18. Eu atata imaginatie nu am, dar ma bucur ca au altii. M-am cam si saturat de ei, prefer sa stau de vorba cu piticii, desigur, nici asta nu e sanatos, dar e mai relaxant.

 19. @ Klaus Steinberg
  Câte ceva mi-a ajuns şi mie la urechi. Cam aceleaşi cifre. Asta explică şi de ce ajungem la astfel de … exerciţii de imaginaţie.

  @ Alandra
  Orice om are dorinţe. Cu putirinţele e mai încurcat. Dacă n-o găsi un peştişor să caute mareanul de aur. Care îi poate îndeplini trei. Vanghelioane.

  @ Karakas
  Sunt încă bine. La politica românească nici nu prea are cineva cum se pricepe. Pentru că nu există. Dar, fatal, legea compensaţiei lucrează şi avem destul cirque. Care n-are soleil, da’ are succesuri numai bune de povestit în almanahe.

  @ Sorin Platon
  Păi gând la gând cu bucurie. Că şi noi cu râsul am rămas. Şi cu elasticul de la chiloţi.

  @ Pendulul lui Foucault
  Shhh ! Că Mordechai deţine un Yoichi. Da’ nu recunoaşte că n-are chef de musafiri.

  @ Ina
  Are şi Cristi dreptatea lui. Se simte tras în piept. Dar rabi are o vorbă:
  bre, nu intra în combinaţii cu escrocii şi nu o să fii tras în piept. Deştept rabi. Că de aia e el rabi şi eu un pârlit cu blog.

  @ Maria Barbu
  Am zis de ce, Mărie. Pentru că la PGC sunt multe dosare ale unor afaceri puturoase. Şi nu numai. Dar despre celelalte motive, la timpul cuvenit.
  Aripa Geoană nici nu e aripă. Doar o bucă.

  @ dadatroll
  Clar. Practica la karaoke ajută.

  @ forevergreen
  Păi continuarea sunt convins că o vom citi cu toţi. Nu scăpăm. Răbdare e. Putere, mă rog, mai furăm. Iar stilul îmi place şi mie. Am un stil misto….

  @ costi
  Şi aia e tot ficţiune.

  @ tussimo
  Niciodată nu-i târziu. M-am distrat teribil. Dar doctorii şi mai dihai.

  @ Oana
  Păi ştii tu bine ce ştii. Mai bine cu piticii, decât cu naniţii ăştia.

 20. @ Mile Cărpinişan
  Mile, suntem mai mulţi cei care-l vedem primar. Ba unii avem privirea ageră şi-l vedem şi mai departe.
  Dar până acolo mai are de tras puţin cu muhaielele doctorul.
  Apropos de doctor. Am observat o chestie. Dom’le, nu contează ce boală ai. Dar când intri pe mâna doctorului, o întrebare e constantă: dacă te băşeşti. Şi când dai salvă puternică cică e de bine. Şi cum în ultima vreme am detectat dinspre capitală nişte mirosuri curioase… o fi semn de vindecare.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...