AcasăBuletinul de stiriO vedere din spate

O vedere din spate

Am ezitat mult. Zău nu-mi mai venea să scriu, cel puţin pentru o vreme, despre isprăvile, zicerile şi alcoolemia regelui îngheţatei. Mă lăsasem doborât de o lehamite cuviincioasă şi de o scârbă sanitară. Dar după ce am postat materialul de mai jos – cel despre Kremlin- mi-am dat seama că o alăturare se poate dovedi nu doar oportună ci chiar necesară.

La cestiune dară. În timp ce prin Italia maroniul bagă ştampile cu zvastică pe paşapoartele româneşti, în vreme ce pretul barilului de ţiţei atinge cu mânuţa tavanul, în vreme ce la Kremlin Medvedev nu ştie să zâmbească iar Putin ştie, dar n-are chef, în vreme ce UE ne anunţă că suntem în pom… ei bine, în vremea asta şi la noi se întâmplă ceva. Nu neapărat nou. Şi nu neapărat ce trebuie. Adică preşedintele republicii se duce la crâşmă. Cu nişte „prieteni”. Şi se face – comme d’habitude- mangă. Şi tot conform obiceiului bagă nara în microfon.

Ce să mai pomenim de constituţie, de imparţialitate sau de efectele nocive ale alcoolului ? Omul e campion mondial la aşezatul paharului cât mai aproape de marginea mesei. Şi e într-un permanent cantonament. Oricum reunirea tovărăbahică de ieri a celor patru pedelici ne oferă informaţii extrem de utile. Observaţi că de vreme bună în ţara asta nu mai apar public rezultate ale vreunor sondaje ? Băuta de ieri a celor patru vă explică de ce. Pentru cine are ochi să vadă.

Personal mă bucur că primul consumator se implică personal în campania lui Blaga. Ba chiar mi-aş dori să-l văd şi mai implicat. Pentru că astfel va deveni părtaş şi la rezultat. Unul pe care îl anticipez şi care va răsturna multe frapiere la Cotroceni. Dar, desigur, jucătorul e meşter la mânării, încă de pe vremea când dădea foc la vapoare, aşa că nu m-ar mira să văd şi la aceste alegeri executându-se mânării de manual. Ba chiar li se simte de pe acum duhoarea.

Oricum, la ieşirea matoală de ieri a jucătorului am notat afirmaţia că el se află mereu în spatele lui Blaga. Şi nu pot decât spera că, în timpul ăsta, Blaga nu se apleacă să-şi ridice cheile de la maşină. Altfel, desigur baftă la editat numărători de voturi şi, desiguri, succesuri multe ! La litru !

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

23 Comments

 1. Finis coronat opus. Important e ‘al de numara voturile si „oamenii cu softul” au experiente vaste in domeniu. Mai ales ca – se pare, asa ziceau 2 specialisti la Cristoiu in emisiune aseara – nimeni n-are habar care e numarul votantilor din listele permanente.
  Una peste alta : in Kuweit e bine si afara-i cald.

 2. Daniel, vestea cea mai importantă mi se pare achitarea lui Iacubov. Trei sferturi din succesul lui Băsescu în 2004 s-a construit în jurul RAFO Oneşti. Iacubov devenise duşmanul public numărul unu. A stat o vreme şi în arest preventiv. Cine-l mai crede acum pe Băsescu? Sistem ticăloşit, sistem ticăloşit, dar peştele de la cap se împute. Adică de la Băsescu, pentru că el e capul. Nu spun al cui, că e ruşine!

 3. @ moshcalifar
  Eu am cunoştinţă despre nişte procedee mult mai simple şi cu mult mai eficiente.
  Da’ geaba-i plânsu’ , geaba-i râsu’. Nu ne stresăm noi din atât, ci aşteptăm cuminţi preţul de azi al barilului.

  @ Constantin Gheorghe
  Păi doar ce am preluat de la Moş Călifar ştirea respectivă. Gata şi iscusit comentată. Că nu avea rost să mai trudesc si eu. Peştele de la gland se împute. Aşa e.
  Buldogul nu e buldog. E totuşi bull… şi mai urma ceva.

 4. Mordechai, multumesc mult pentru linkuri. Ma bucur ca acel clip ti s-a parut interesant. Si eu cred ca e un semnal important pe care Rusia vrea sa il dea. In rest, nu mai spun nimic.
  Doar ca iti doresc o saptamana minunata.

 5. Eu îţi mulţumesc, Corina. De multă vreme căutam filmul ăsta. E important sa privim cu atenţie ce se intampla la răsărit de noi
  În rest nu ai de ce îţi mulţumi. O săptămână bună şi ţie, fiindcă ştiu că te aşteaptă o săptămână grea şi teribil de multă muncă. Dar mai ştiu şi că îţi place ce faci.

 6. Am văzut. La noi liberalii – alţi isteţi- umblau cu elefantul pe stradă. Acu’ mai lipseşte careva să aducă femeiea cu trei ţâţe, pe Jorj Rupe-lanţuri şi pe omul cu două mandravele şi intrăm direct în panarama lui Barnum.

 7. Tot n-am priceput de ce toţi sar şi spun despre Blaga, câinele utilitar de Cotroceni, că ar fi mare organizator? O fi organizat fluxul constant de whisky? Ce ştiu despre el e că a fost „miliţist”, a subordonat poliţia politicului şi a lătrat la comandă.

 8. Mă tem pentru Blaga că o să se aplece şi o să şi-o ia. Şi, normal, că n-o să-i placă. Acum depinde cu ce viteză şi-o va lua 😉

  Mie una îmi ajunge campania asta până peste cap:(

 9. @ agnosticus
  Ştii cum e ? La un moment dat ţi se face scârbă de atâta scârbă. Şi începi să cauţi în tomberonul care e cauza scârbei şi ceva care să îţi alunge scărba. Şi dacă nu-l găseşti îl inventezi. Şi-i inventezi şi calităţi. M-am făcut bine înţeles ?

  @ satmareanca
  Şi mie îmi e lehamite. Până se apleacă el… mie mi s-a aplecat.

 10. E apriori sau a posteriori? Răspunsul, evident. Pentru că tocmai l-am auzit pe Francis Drake de Cotroceni spunând: „I-am dat lui Oprescu Bucureştiul (corect: Bucureştii) pe mână şi a fugit să se facă senator.” Păi Francis-Bărcuţă n-a fugit să se facă prezident? Pfui, tăia-mi-aş mâna cu care am pus ştampu… ştampila, scuze, pe numele lui…

 11. „I-am dat Bucureştiul pe mână”
  Era Bucureştiul lu ta’ su’ ? Cum adică i l-a dat el pe mână ?
  Nu ştiu de ce a fugit Oprescu. Poate de duhoarea de alcool. Da’ Pleşu de ce a fugit ? ( bine, că după aia s-a întors să lingă clanţa ). Da’ Renate Weber ? Da’ madam Săftoiu ? etc.

 12. Acum 1 an eram susţinător înflăcărat al lui… Am dat o palmă la că… rah… Offf, mă abţin cu greu. Hai să-l tratez aşa cum l-a tratat el pe Aurelian Pavelescu (nu sunt un fan al ţărănistului, însă e descalificant să ataci fizicul unui om): Piticul chel, cu gură mare şi a whiskz mirositoare, se dedă la atacuri abjecte. Probabil îi place propriul lui miros, de baleg… Offf, not again!

 13. întrebari la fel de grele ca aia cu oul si gaina!
  si apoi sensul verbului a da , e deformat de pe vremea lui ceasca , cînd se „dadeau” cîte unele dar la coada si pe bani.

 14. Cum de ce au fugit? Păi e puţin lucru să te nimerească Zeus în cap cu paharul ăla greu de cristal în cap? Şi la Cotroceni e interzis portul căştii de protecţie!
  Ştii, vine un moment în care se duce şi frica, şi ultimul dram de loialitate, şi ruşinea de a fi fost un căcăcios, şi să te ţii atunci legendele Olimpului!

 15. @ agnosticus
  Nu am fost niciodată un fan al lui. Ba dimpotrivă. Deh, avantajul de a fi constănţean, de a mai şti una-alta. Dar în 2004 am spus că, hai, să-i dăm o şansă dacă tot l-au votat ăştia… să vedem ce-i poate ficatul. Şi am văzut. Exact ce aşteptam.
  Morala: votaţi-i şi judecaţi-i după ce au făcut nu după ce latră.

  @ ciupico
  Şi acum tot pe bani. Şi tot la îmbulzeală.

  @ Constantin Gheorghe
  Câtă vreme Boc e acolo, înghiţind consoane… totul e în regulă şi batem pas de defilare. La Boc m-am gândit fiindcă aţi zis de cap. Mă gândeam la cei astfel căzuţi.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...