Nea Stere şi alegerile

on

|

views

and

comments

Nea Stere se certa cu Rangă, sectoristul cel nou. Salut şi încerc să mă scurg iute pe lângă ei. Nu scap. Nea Stere mă preia din voleu:

– Unde fugi, vecinu ? Stai aşa să mă ţii să nu-l bat pe Pristanda ăsta.

– Domnu’ Stere, fără denumiri şi porecliri că ne supărăm. – se bosumflă Rangă.

– Dar ce aveţi de împărţit ? – mă interesez eu formal.

– Uite, măgaru’ ăsta de Rangă vrea să-mi dau eu jos ascensoru’.

Ascensoru e o sfoară întinsă de la nea Stere în balcon până la acoperişul punctului termic de vis-a-vis. Poveste veche. Vechi treceri de sticlă de la nea Stere la fochistul de la punctul termic.

– Nu mă insulta, domnu’ Stere, că e ultraj. N-ai decât să-l ţii. Da’ dacă vine hoţii pe acolo să nu mă chemi.

– Nu te chem, bă, Rangă, nu te chem.

A plecat Rangă. Nea Stere mă ia la rost.

– N-ai fost la vot, vecinu’ ! Nu te-am văzut.

– N-am fost.

– Păi, dacă nici noi intelectualii nu ne implicăm… lăsăm prostimea să voteze ?

– Nu îmi venea, nea Stere. Îmi e aşa de urât de toţi.

Nea Stere râde. Se râde.

– Păi, la toţi ne e, vecinu’ ! Da’ facem cum făceam în tinereţe când cordeam câte-o urâtă, câte-o grasă. Stingem lumina,îi tragem faţa de pernă pe cap şi regulăm. La fel şi la vot. E ca la regulat.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Democrația americană?

Microbismul nostru politic e mereu în căutare de noi teritorii de manifestare. Conform unei vechi și robuste tradiții, chibițul politic nu trebuie să știe,...

Nea Stere și Duracelu

Nea Stere are un discipol. Precum Socrate odinioară. Am putea socoti chiar că banca din fața blocului a devenit un fel de Păltiniș. Astfel,...

Nea Stere și războiul

O reîntâlnire cu nea Stere e un eveniment. Comparabil cu transportul dus-întors pe ruta București -Kiev a unei stive de cherestea. Pentru cei care nu-l...

Recent articles

More like this

20 Comments

  1. eu cred ca nea Stere priveste lucrurile din perspectiva candidatului. caci legat de procesul electoral eu ma regasesc mai degraba în postura de „urîta” si „grasa” si cu cersaful de la cabina pe cap.

  2. Nu pot domne, nu pot. Dupa ce ca n-am loc in cabina aia mica sa-mi bag…stampila unde trebuie, pai sa-mi stinga si lumina ? Pai sa-mi bag stampila doamne fereste gresit ?? E pacat de dumnezeu. Una am.In plus codosii aia imi iau si ID inainte ca sa fie siguri ca ies cu ea intreaga. Nu tine. Nea Stere e ori prea pudic ori prea sadic. Din aceasta dilema nu pot iesi. Nici nu mai incerc.Vorbeste voda despre stampila.Tre’ sa invat de la el. Pa.

  3. Dom’le , eu am exerciţiul liftului, dacă mă înţelegi aşa că nu am claustrofobii erotico-electorale. Dar nea Stere- vad ca nu s-a inteles- zicea ca grasei ii tragem fata de perna pe cap, recte candidatului. Ca sa-l putem vota. Altceva s-a inteles, vad. Ciupico si diversiunile lui…

  4. Ce trage nea Stere nu e treaba mea. 🙂 Ce-aş trage eu e altă discuţie. Zice Mo: la regulat nu întotdeauna cel ce stă deasupra e cel care regulează, cum nu cel ce stă dedesubt e cel regulat.
    În regulă ?:))

  5. Nea Stere e vedeta locala, dar nea Fanica il ia de departe. In cutia cu mismoace si-a indesat stampIla in gura catindatului. De unde era sa stie ca poate intra cu incidentul in analele istoriei locale contemporan-actuale ? ei, dar asta e alta poveste.

  6. Nea Florica e-n ceata. I se trage de la mazare.
    Sa-i soptesc de nea Stere ? Poate o pun de-o coaltie si-i dau organului peste bot, sa danseze dupa cum le-o fi vrerea.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.