Life after people

Un documentar excepţional marca History. Aş spune că e un film care nu trebuie ratat. Şi uite aşa poate ne dăm seama câte parale facem de fapt.

Primele trei părţi le aveţi aici. Restul pe youtube.

22 thoughts on “Life after people”

 1. Câte parale facem ? Un mare zero barat. Ştim dar nu conştientizăm. Cred că nici nu am putea trăi dacă am conştientiza moartea în fiecare clipă a vieţii.

 2. Mulţumesc , domnule ! 🙂
  Multe din imaginile filmului, ai impresia că sunt filmate pe la noi. De exemplu, ursul prin oraşe…lol Nasol e că la noi mai sunt şi oameni p’acolo când vine ursul.
  p.s.
  ceva frisoane mi-a dat filmul, recunosc…

 3. Deci singura soluţie pentru a mai salva pământul este dispariţia speciei umane, sau, variantă neplauzibilă, să nu mai încercăm, noi oamenii, să dominăm natura.

  După ce am vizionat filmul, instantaneu mi-am adus aminte de un website Ashes and snow, pe care , dacă nu mă înşel tot la tine pe blog l-am întâlnit prima oară.
  Şi uite ce găsesc acolo :

  “In exploring the shared language and poetic sensibilities of all animals, I am working towards rediscovering the common ground that once existed when people lived in harmony with animals. The images depict a world that is without beginning or end, here or there, past or present.”
  —Gregory Colbert

  Am uitat cât de mici suntem în faţa naturii, iar asta ne va aduce sfârşitul ca specie. În plus, nici nu va rămâne nimic. Dacă noi am mai avut dovada unor vechi civilizaţii, după noi nu va mai rămâne nimic. De fapt, la ce folos ? Cine să mai vorbească despre noi, cimpanzeii ?

 4. Alandra, am tot pomenit de aici de proiectul “ashes and snow”. Cred că am să o fac azi din nou. Văd că tot a folosit la ceva.
  Ca specie suferim de fudulia asta prostească. Ne trezim spunând: am stăpânit natura, modelăm lumea etc. etc. etc. De fapt planeta noastră e un biet găinaţ. Iar noi pe ea… tocmai ai văzut cât preţuim. Şi cât de iute se vindecă locul infestat de noi.
  Acum că am înţeles toate astea… ce facem ?

 5. L-am mai vazut. Si l-am revazut si azi-noapte, dupa meci. Nu cred ca mai poate fi spus ceva in plus. Voi doi ati spus tot.
  La intrebarea “ce facem” raspunsul este unul singur: vom continua sa distrugem. Ca doar de-aia suntem rasa suprema pe planeta, nu-i asa? si pentru ca suntem mult prea prosti ca sa ne dam seama ca, de fapt, ne autodistrugem. Un singur lucru e linistitor: natura, mai devreme sau mai tarziu, castiga.

 6. Bună întrebare… Grea întrebare…
  Chiar în acest moment am ascultat o frântură dintr-o ştire: se zice că ar exista viaţă pe Marte.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.