La aniversară

N-am fost poftit la tort şi vinuri cu bule. Nici măcar la sărăţele şi apă Aurora, pe hol, în picioare. Dar azi e ziua de naştere a unui coleg de blogosferă. Aşa că îi urez: La mulţi ani !

Colegul respectiv de blogosferă are şi un nume: Adrian Năstase ( aplauze- ovaţii, din partea stângă; dinspre dreapta huiduieli înjurături). În afara blogului, acest coleg de blogosferă are şi alte îndeletniciri. În care noi nu-i suntem colegi. Despre făcutele şi spusele lui AN în politică s-a tot vorbit şi, cu siguranţă, se va mai vorbi. Pe glasuri diferite, din nou, după aşezarea în băncuţe.

Nu am ascuns niciodată aplecarea mea spre stânga ( mereu însoţită de zicerea-mi: sunt de stânga, deci nu am cu cine vota în ţara asta). Aşa că, uneori, mă încearcă vagi adieri de simpatie pentru domnul Năstase. Alteori am mirate ridicări din sprânceană. Dar oricm l-aş/ l-am privi, trebuie să recunoaştem cu onestitate că omul e o prezenţă semnificativă în politica românească. E articulat, inteligent şi (uneori prea) abil.

Nu am de gând să revărs aici desaga cu elogii. Îi spun doar: La mulţi ani !

Iar când va veni la putere, îi promit că poate conta pe critica şi înjurăturile noastre. Dacă le va binemerita.

P.S.  Legat de subiect. Citesc o ştire din care aflu că Uniunea Judecătorilor din România are o problemă cu Camera Deputaţilor, în dosarul lui Adrian Năstase. Nu mă pot pronunţa. Obiecţiunile Uniunii pot fi întemeiate. Sau nu. Deci nu mă pronunţ. Mă întreb doar de ce Uniunea nu mai e la fel de indignată de punerea în libertate a lu’ Titi Carbid ăla. Întrebarea e desigur retorică.

31 thoughts on “La aniversară”

 1. Uniunea Naţională a Judecatorilor este cea care are o problemă cu legea. Înfiinţată cu încalcarea Legii de organizare judecătorească, este o adunătură de 4 judecători , care se consideră “haiducii” sistemului judiciar din România. Sunt curioasă de cine sunt împinşi de la spate , ţinând cont că membri sunt foştii consilieri ai Monicăi Macovei.
  Conform legii ei nu există şi nici nu sunt recunoscuţi de nimeni .

 2. Deci mai avem mult, avem suficient timp să investigăm. Deja vroiam să pregătesc arsenalul. Şi eu sunt iernatică 🙂

  Dar să revin la subiect. Tocmai mă gândeam cât de insistente sunt toate organele statului cu Năstase ori alţi pesedişti, ce-i drept controversaţi şi cu destule bube. De regulă, ochii tuturor sunt îndreptaţi spre putere, doar ea se află la ciolan, acolo unde e loc de întors lovelele. Clar că la noi nu mai funcţionează nicio regulă. Nu spun că Năstase nu trebuie să plătească, dar prea mi se pare că se lălăie dosarele şi că e ţinut tot timpul cap de afiş, în timp ce bordurile se înalţă bine -merci. Mai este cert este că Năstase este în continuare periculos, în ochii lor…
  Vorba ta, criticile şi înjurăturile când va veni la putere. Culmea e că, de multe ori, Năstase e criticat ca şi cum ar fi la putere. Ce e putred în Românica 😛

 3. Tot iarna, Arsulici. Azi e ziua lui AN. Despre el vorbim. Şi, în ce mă priveşte, am şi azi o mică aniversare, despre care însă nu am să vorbesc.

 4. Da. Aici e ceva ce îmi scapă. Ideea cu pupă-i în fund cât sunt la putere şi înjură-i când nu mai sunt. O fi foarte lucrativ, nu zic, da’ e tare ciudat.

 5. Sincer, nu pot sa-i urez lui A.N. La multi ani!, caci nu sint atit de sadic (expresia poate avea conotatii neplacute in urma dosarelor penale),
  asa ca ii urez: La multe oua!

 6. Aniversare plăcută! 🙂

  Mă tot gândeam cum să formulez urarea către AN, căci nu-mi era deloc la îndemână. Arsulici a făcut-o de minune, subscriu 😀

 7. “sintem rai si aroganti/ii enervam pe guvernanti/vrem mincare si copii/si ne place sa fim vii/mama noastra de zbanghii!”

 8. nu ma pot abtine sa nu ii urez si io “La multi ani!” lu Bombo.

  desi intr-un sens putin diferit, care, din pacate, n-are sanse sa se materializeze niciodata, fin’ca omu se fereste cu mare talent (tre sa recunosc) de a ajunge in fata unui judecator.
  cat mai e pana la prescriere??? hai ca acu trece…

  deh, viata e o mare curva.

 9. Păi ăla cu flota nu s-a prescris. S-a spălat. Cu lejera concluzie că de fapt românii au ieşit câştigaţi. Sau foamea de justiţie lucrează selectiv ?

 10. pai ala cu flota, nu s-o prescris, si nici nu se prescrie asa usor. numa ala cu zambaccianu (terenu ala cumparat cu banii de buzunar, cand facea de vreo 10 ori mai mult, minim) face un galop de sanatate spre prescriere.

  io fac o propunere:
  sa aiba AMBII curaj sa mearga in fata lu nenea Judecatoru (uite ca si Manivelu are mai multe oo ca Bombo, si ii roaga (de fitze) pe coledzi sa lase Justitia sa isi dea si ea cu parerea).
  si daca nenea Judele ii gaseste vinovati (he he he), sa mearga si piratu si bombo de manuta la parnaie.

  no, ce zici???

  nu stiu cum dracu se face ca Bombo fuge ca dracu de tamaie ca nu cumva sa ajunga in fata lu nenea Judele. o fi stiind el sireacu ce stie si de ce se fereste… ca bine la imagine stie si el ca nu-i face.
  da poate si-o face socoteala ce-i place mai mult: imagine misto + parnaie,
  sau
  imagine naspa, da in libertate de a toca banii Matusii (prin alianta, Adelu, stiu, prin alianta).

 11. „Acum câţiva ani am început să-mi construiesc un mic apartament.”

  adica d-ala confort 3, de 30 de mp??

  acu pe bune, da e chiar nesimtit.
  mda.. ce noutate….

  deci,
  LA MULTI ANI!!!

  peste 20 chiar m-ar unge la suflet.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.