Amprente? Ia şi amprenta mea !

Fraţii noştri de gintă latină merg avântat spre Arbeit Macht Frei. Un proiect al executivului de la Roma îşi propune, nici mai mult, nici mai puţin decât amprentarea tuturor ţiganilor. Deci nu a infractorilor, a borfăşimii sau a imigranţilor ilegiali. Ci a celor aparţinând unei anume etnii. Cum vi se pare ideea ? Ce urmează ? Un număr tatuat pe încheietura mâinii ?

Lucrurile au luat-o complet razna la Roma. Complet razna, iar ceea ce mi se pare cu adevărat scandalos este că autorităţile române se complac în aceeaşi atitudine relaxat binevoitoare. Acest subiect ar trebui tratat cu maximă atenţie. Adus în atenţia forurilor internaţionale, cu insistenţă şi maximă vehemenţă.

Dar cui să spui asta ? Mai ales ca maroniul ministru de interne italian se simte extrem de comod în această postură învocând aiurea nu ştiu ce directivă europeană. Comănescule, Băsescule, Tăricene, voi pentru ce mama dracului luaţi leafă panaramelor ?

Pe de altă parte episcopii italieni protestează la această iniţiativă. Tot e ceva.

Dacă simţiţi că un simplu comentariu aici nu e suficient, aici aveţi pagina de web a Ambasadei reichului italian. Poate aveţi ceva să le transmiteţi.

UPDATE

Moş Călifar vine cu o idee pe care o salut şi v-o propun. Decât mail-uri cu înjurături, mai bine îi poftim graţios să ne amprenteze şi pe noi. Aşa. Şi musai cu link spre site-ul Ambasadei. Ca să se ştie.

38 thoughts on “Amprente? Ia şi amprenta mea !”

 1. Mai rămâne să facă un lagăr şi o fabrică de săpun, ca să vedem cum funcţionează democraţia în cizmă.
  Nu-mi aduc aminte cine o mai fi ministru de Externe la noi. Avem?
  Sper că acceptă şi înjurături pe linkul ăla, căci altceva nu am de zis deocamdată.

 2. The world goes wrong- cânta Dylan. Mie mi-a trecut de cântat. De înjurături nu e cazul, aş prefera să le trimitem cu toţi linkul cu ştirea. Atât.

 3. Mda. Nu-i de ajuns un mail. Poate ar fi cazul unei chestii ample de tot pe net “Ia si amprenta mea”, poza mica cu o amprenta proprie adaugata la un blog ,de solidaritate, ce zici ? Ia elaboreaza o idee, ca decan p-aici, go 4 it

 4. Moşule, cred ca ajunge să-i linkuim. Primesc ei pingurile, fii sigur. Iar daca suntem destul de mulţi, primesc ei vestea şi altfel.
  Crina, contam pe tine. Ca întotdeauna.

 5. Urmarind un comedian marocan, care propune o zi de sarbatoare numita Finger Day, mi-am dat seama ca se poate aplica si in cazul asta:

  Nu ar fi bune niste post carduri /e-cards cu niste degete aplicate in mod variat SSistilor italieni? Hai, care vine cu e-cardul si lista de email?

  Dau si eu amprenta, inclusiv cea ochiulara, da’ ochiul ala Sauron.

 6. Foarte bun marocanul. Ciupico sigur l-ar gusta. Cărţile poştale iar ar fi o idee bună. Să dăm de lucru poştei române. Dar cine să le tipărească ? Eu mă căznesc din greu să găsescu un loc unde se pot face nişte tricouri cu M& M si e greu. Că nici paralele nu mă dau afară din casă.

 7. Sa nu uitam ca fascismul s-a nascut la macaronari…..
  Poate nu ar strica sa le aplicam acelasi tratament, caci in romania au navalit o gramada de italieni care se ascund de justitia italiana…. Dar mai bine nu, sa nu ne coborim la nivelul lor…
  Oare ideea au preluat-o, nuantat, de la Cioroianu? e o avanpremiera a deportarilor in desert???

 8. Fascismul s-a născut şi prosperă acolo şi azi.
  Nu sunt adeptul răzbunării. Deloc. Oricum, nicio grijă, sunt relaxaţi aleşii noştri. Şi numiţii.

 9. bullshit. sau rahat. pana de curand erau amprentati si romanii. sau _doar_ romanii, ca pe tigani i-a durut in pix de permisul de sedere. vai, saracii, acuma sunt amprentati!! ce drama!! cat rasism!!!

 10. Prietene, o întrebare: ce facem dacă ajungem la concluzia că avem o problemă care nu poate fi rezolvată în cadrul democraţiei şi statului de drept?
  În situaţia asta se află acum Berlusconi: a promis că rezolvă o astfel de problemă, care nu are rezolvare în cadrul legal european şi italian. Cretinismele de genul “hai să-i amprentăm pe ţigani, să zică lumea că ne agităm” sunt dovada acestei situaţii fără ieşire.
  Din păcate, problema ţiganilor este una fără soluţie. Acum. Dacă însă vom fi dispuşi să plătim, poate şi cu libertatea noastră, o soluţie, cine ştie? Dar după ţigani, cine va urma?
  Pe de altă parte, nici nu putem accepta să fim prizonierii unei etnii care care ştie asta şi mizează pe oroarea noastră de soluţii rasiale.
  Deci, cum o rezolvăm? Că de trimis nişte cărţi poştale e uşor, cu SOLUŢIA e mai greu…

 11. Hait, ca unii chiar au priceput “democratia”!
  Eu zic sa nu va strofocati, cugetati la legea lu’ funar si ghise, lasati amprentele pentru unii care chiar se pricep!

 12. Mordechai, e imperios necesar din partea guvernului fascist sa demareze o actiune de genul acesta.
  Lasand gluma la o parte, vorbim de tigani… Nu sunt rasist, dar 99% din cei care au aterizat prin Italia s-au dus la cersit, furat, violat, omorat etc… Stiu ca italienii sunt probabil (nu posibil) mai violenti si idioti decat noi, dar deja le invadam tara. La fel cum ungurii ne-au invadat pe noi.
  Parca tu nu ai auzit niciodata pe cineva spunand: “sa-i strangem pe toti intr-un loc si sa ii impuscam”… come on, rabdarea noastra si a lor are limite…
  Bafta!

  PS: daca tu consideri necesar, poti sterge comment-ul.

 13. A, si apropo:
  Nu esti rrrrrrrrrromi!
  Exista (scuze ca nu dispun de diacritice)
  Tzigan – romana
  Gipsy – engleza
  Agiptianos – greaca egipteana
  Gitano – spaniola
  Zingaro – italiana (“z” urmat de vocala se pronunta “tz”)
  Cingarije – sarba (“c” se pronunta “tz”)
  Tigoniuk – maghiara (“t” => “tz”)
  Zigeuner – germana (iarasi “tz”)
  Frumos blog in rest. Succes!

 14. frumoase subiecte…pana acum!
  mordechai ai luat-o razna cu ura si logica.
  propun sa le trimiteti si americanilor amprenta!
  ca doar tot sunt prietenii israelienilor si nu degeaba scaneaza irisul non-americanilor si introduc amprentele biometrice!
  misto blog oricum!
  cheers.

 15. Ma alatur, Mordechai, si eu demersului vostru si felicitari. Scuze pentru intarziere, in ultimele zile nu am prea avut acces la internet. Am vazut azi dimineata toate relatarile pe tema asta si am incercat sa scriu si un articol. Dar ideea voastra e mai puternica. Iti doresc o saptamana placuta! Cu drag, Corina

 16. tocmai ai intrat la dedicatia mea. bine te-am gasit, saxofonule.

  Sunt oameni. Nu repetam greselile istoriei. Simplu si la obiect. Cine le repeta sa le traiasca. Tot simplu.

  Vad niste oameni foarte temperati pe aici. Eu nu mai pot, m-am saturat. Cand solutia temperata vezi ca nu merge si te tot loveste in cap din toate directiile incepi sa tinzi spre extreme. (cine imi spune ca tomai asta s-a intamplat si la italieni, nu a inteles mai nimic)

 17. Mai întâi vă mulţumesc celor care ati preluat procesul de amprentare.

  @ Constantin Gheorghe
  Nu ştiu. Chiar nu ştiu cum trebuie procedat. Cred că noi am făcut ceea ce trebuia. Autorităţile nu. În ce mă priveşte am reacţionat cum mi-a dictat conştiinţa. Alţii cum le-a dictat a lor. Mă aşteptam, sincer, la o reacţie mai consistentă printre colegii de blogosferă. Dar aşteptările sunt ale mele, reacţiile ale lor.

  @ Mihnea Georgescu
  Felicitările sunt inutile.

  @ alexandru petria
  Nu cred că înjurătura e calea.

  @ ruxi
  Te-ai hotărât asupra propriei identităţi ?

  @ Alandra
  A renăscut de mult. Acum se întăreşte.

  @ inferioris
  Nu cred că italienii sunt mai violenţi decât noi. Sau ungurii. Nu cred că există neamuri bune şi seminţii rele. Cred doar că fiecare neam are momente întunecate în istorie. Şi că prea des imbecilii ajung să conducă aceste neamuri. Da, am auzit des spunându-se că ţiganii trebuiesc strânşi într-un loc şi… Am auzit chiar de la un fost ministru de externe. Am auzit spunându-se asta şi despre evrei. Şi despre negri. Şi ? Ăsta e tipul de argument ci care operăm ?
  Cu “ţigani” sunt de acord. Asta cu “rrom” e o prostie, am spus-o de multe ori. Ai dreptate. Mi-a scăpat.

  @ slabutz
  Altfel, sănătos, bine ?

  @ mary lou
  Notat.

  @ Corina Creţu
  Mulţumesc pentru declaraţie.

  @ Vladimir C.
  Mă rog, despre temperaţie… n-am ce zice. Vezi şi tu cum stăm. Ne indignăm când românii sunt trataţi rău şi zbierăm: rasism, xenofobie! Când li se întâmplă altora însă… aplaudăm. Ciudată lume. Mi se repetă mereu că mulţi ţigani sunt infractori etc. Folosim codul penal ca să argumentăm ce ? Impotenţa statului ? Şi propria neputinţă ?

 18. În afară de amprente, ce se mai poate da? Azi am fost indignată la aflarea ştirei că o româncă suferindă de cancer, nu a primit asistenţă medicală din motive de…etnie.Pun pariu că ăştia nu au auzit de Hipocrat. Poate doar de h ipocrit.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.