Bocu mic

Să comentezi o declaraţie de a lui Emil Boc înseamnă să ai foarte mult timp liber. Iar duminica mai am ceva timp liber.  Nu chiar atât de mult, totuşi, încât să îl iau la virgulă. Ar însemna să îl iau în serios. Dar au fost trei chestii care m-au amuzat teribil.

– faza 1- Boc răţoindu-se la pesedei. Cum că ” ‘mle, n-ai voie să critici guvernarea lui Călin Constantin etc. dacă nu votezi pentru demiterea acesteia. în parlament”. Ete pârţ. Da’ voi aveţi voie ? Că până ieri mâncaţi rahat din aceeaşi troacă portocalie. Iar şăfu’ sectei voastre l-a făcut prim ministru pe Călin Constantin Anton etc. că aşa avrut muşchiu’ lui forţos.

– faza 2- Cu primăria. Deci Oprescu începe să ia la purecat şmenăria din primăria Băsesco-Videană. Şi apar ciordelile şi mânăriile la lumină ca adoratorii lui nr. 1 la Realitatea. Şi vine bocu’ să bage texte la furnal. Că primăria videană are ISO şi că are rating bun la nu ‘ ş ce agenţie de fiţe. Bravo, bre. Din lac în boc. Deci s-a ciordit cu ISO, da ? Nu mai punem la socoteală că şmecheriile astea cu ISO şi ratingurile s-au obţinut pe bani muuuuulţi. Foarte mulţi. În condiţii dubioase. Şi la costuri mult exagerate. Dar o să vorbim şi despre asta când or apărea rapoartele despre milioanele tocate pe studii de fezabilitate, pre-fezabilitate, ante-fezabilitate, post-fezabilitate, studii la studiul de fezabilitate şi alte şpăgi şi cioarde botezate cu nume de fiţă. Că doar nu credeţi că articolele care trebuie din alea două reviste britanice  apar moka ? Hehehehe. Şi zi aşa, bocule ? Deci casa din Mihăileanu, parcările Dali, şmenul borduristic, şmenul asfaltistic, parcul Bordei etc. etc. etc. .sunt cu certificat ISO, ai ? Ptiu, bată-te norocu’, tare nostim mai eşti.

– Faza 3- a fost aia când se indignează bocu’ în conformitate cu fişa postului. Că cum e aia să facă nişte cetăţeni ( întâmplător pesedişti şi, deloc întâmplător, nu chiar floarea de la butonieră) o plângere penală celui mai iubit dintre taţii de succesuri. Adică dosarul Ciclop- să nu te apuce râsu’ ? Auzi tu, să-i faci lui Băsescu plângere pe un dosar numit Ciclop !-.  Şi de aici  sar concluziile: stalinism, proces stalinist, imixtiune în justiţie, oroare… crimă de lezmajestate etc.

Bocule, hooo, bă ! Calmează-te. Stai jos şi respiră adânc. Băi, cum mama mă-sii vă treziţi tocmai voi să vorbiţi de politizarea justiţiei şi de comenzi politice la procurori ? Voi care aţi băgat toţi lăţeii de la Cluj în conducerea parchetului şi… Hai, sictir. Tupeu , pricep, da’ nici aşa.

Auzi la el, bocu’. Mai ai comentarii isteţe? Că discuţia era despre ciordeala cu parcarea Ciclop (hihihi, auzi, Ciclop). Nu despre altceva. Da ? Pa, bă.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

28 Comments

 1. @aka: jignesti miticii dom’ne…bocu’ e unitate de masura a pupincurismului.
  2Mordechai : si duminica le canta asta la pedelici ? sau a profitat ca a taiat-o Zeus en France ?

 2. Cred că da. A fost o avant-premieră a ceea ce ne va prezenta în toamnă.
  Îţi dai seama ce intenţii de programe vor avea ăştia (toţi) la alegeri ? Nici nu vreau să mă gândesc la nervii ce o să mi-i producă.

 3. Tare faza asta cu ISO! Adică s-au respectat „procedurili” întru şmenărie? S-au completat la marele fix ISO-istic contractele furnizorilor cu clauze defavorizante pentru municipalitate? Ce-şi imaginează Bocul ăsta, că ISO s-a inventat pentru a ne fura PDL şi alţii cu legea în mînă?

  Mentalitate de avocat mafiot, că tot ce nu este explicit interzis ar fi chiar permis de lege, cum s-a întîmplat pînă acum cu faimoasa formă de îmbogăţire în România, numită „cumpărarea drepturilor litigioase”… Hai că m-am cam enervat, mai bine mă întorc la „Law for dummies”… 🙂

 4. Recunosc ca nici inainte nu pricepeam ce bolboroseste Mini-Base. Nu e singurul care o da pe falsetto la showul Romanian Political Idol. Asta doar perfectioneaza ce altii nu au reusit: sa sufle in trompeta cu poponeatza.

 5. @ moshcalifar
  Editează şi el una, alta.

  @Alandra
  Eu nu ştiu care era programul. Da’ aia cu ISO a fost fundamentala.

  @Lulutza
  Ce putea să zică ? Ce ar fi putut spune ? aşa că dă-i cu iso pân’ la ziuă.

  @ Karakas
  Bine zis boloboroseală. Vin vremuri grele pentru mulţi.

 6. De la caderea in emisiunea lui Gheorghe i se trage….

  Oricum, ironia este deosebit de interesanta, sa-i faci lui Zeus dosar pentru … Ciclop

  Oare ce personaj literar ar putea fi piticania de la cluj????

 7. Nevasta mea este musulmana (tataroica) asa ca am vrut, nu am vrut, am invatat ~50 de cuvinte in 35 ani de casnicie. BOC inseamna in limba tatara cxcxt. Clujul nu a fost pasalic ?. Intreb si eu sa ma aflu in treaba. Totusi daca ipoteza este reala se explica multe.

 8. Boc un dobitoc.
  Si a demonstrat acest lucru de nenumarate ori. Mi-e mila de studentii lui. Sincer.
  Ar trebui data o lege contra prostiei in politica si interdictia de ocupare a functiilor de conducere in partide pentru prosti. La Cluj, se pare ca prostia in politica este molipsitoare.

 9. Miordechai, chestia asta e genială: să ciordeşti în sistem de asigurare a calităţii! Că despre asta este vorba, despre o garanţie că instituţia cu pricina, deţinătoare a certificatului ISO, asigură servicii de calitate. Acum, la cât au ciordit ei şi la cât n-a cârâit DNA, se vede mâna de profesionist!

 10. Oricum, Moshe dear, iti citesc demult blogul si da-i inainte, ca le zici bine! In plus, iti sint foarte recunoscatoare pentru informatii, caci eu refuz de ceva vreme – multa – sa mai privesc stirile TV! Cu atit mai putin Irealitatea TV… 😕

  O sugestie – take it or leave it: daca ai elimina „moderarea”, am putea afla si de ce este capabil Bocu’ nutzional… 😆

 11. @ arsulici
  Bobcinski. Nu cred că există personaj care să-l prindă mai bine.

  @lol
  Rahat se mănâncă prin multe locuri. Nu vă faceţi iluzia că doar într-un loc ori altul.

  @ Florin
  Nu e. Boc chiar ştie carte. Pe bune. Dar asta e una. Că face pe tâmpitul şi boloboroseşte ce boloboroseşte e altă poveste.

  @ Constantin Gheorghe
  Deci totul e pus la punct. Există proceduri, standarde şi hârtii la fiecare etapă. CiordISO carevasăzică. Asta a fost gugumănia anului.

  @ alexandru petria
  Nu pto pentru ca să-mi permit.

  @ Lulutza
  Moshe nu e. E puţin plecat. Doar puţin- sper eu. Mulţam de vorbe bune. La moderare nu renunţ din mai multe motive. Îmi pare rău.

  @Mihnea Georgescu
  Nu ştiu cine, le potriveşte, dar le potriveşte.

  @ blogideologic
  Se prea poa’.

  @ ionutu
  Vorba lui Gheorghe Dinică: popor de biciclişti.

 12. @Mordechai,
  Daca nu e dobitoc si stie carte, de ce naiba se comporta ca un tâmpit cu creier redus la minim?
  Chiar daca are pozitia pe care o are, nu-l obliga nimeni sa se prostitueze în halul asta. Sa ia exemplu de la Blaga. Când îl vad îmi vine sa sparg televizorul.

 13. draga msh o inspiratie de moment m-a facut sa dau click la blogul tau si am constatat bucuroasa ca existati multi tineri crescuti frumos si care ziceti f. asemanator si ginditi sanatos in tara asta.Sint incepatoare in ale scrisului ca sa zic altfel vorbesc mai bine de aceea te felicit pt. felul cum scrii. cit priveste pe boc primul gind care-mi vine in minte e ca il vad pe activistul pecerist care infiera cu minie proletara greselile unui umil membru care avusese curaj sa critice mult iubitul conducator.

 14. Foarte bună observaţia : “când or apărea rapoartele despre milioanele tocate pe studii de fezabilitate, pre-fezabilitate, ante-fezabilitate, post-fezabilitate, studii la studiul de fezabilitate şi alte şpăgi şi cioarde botezate cu nume de fiţă.”. Întâmplător, mă gândeam şi eu la tema aceasta, legat de sarcini de serviciu. Şi observam că politicianismul portocaliu, atunci când a ajuns la putere, a încredinţat contra bani grei aceste studii de fezabilitate, unor societăţi cu structură organizaţională privată. Ceea ce este oarecum normal, aşa se întâmplă şi în Occidentul luat mereu ca model. Numai că în Occident, în structurile organizaţionale private intră oameni cu foarte îndelungată şi solidă pregătire profesională. Aici în România, eu nu vreau să dau nume, dar structurile acestea private subcontractate de Adriean Videanu au angajaţi oameni cu pregătire foarte superficială şi de scurtă durată, unii mai erau încă studenţi bătrâni la universităţile particulare din cartier.

 15. @ elena
  Nu ştiu cine e msh, dar presupun că mi te adresai. De la o anume vârstă nu te mai dai tinerel dacă ai simţul ridicolului. Şi îl am. Aşa că referirea la tineretul minunat nu mă priveşte.

  @ blogideologic
  Acele grupuscule care se ocupă cu ejacularea de astfel de studii şi parastudii au în spate altceva. Mecanisme complexe de distribuţie a paraîndărătului.
  Iar de cele mai multe ori taxele plătite pentru aşa zisele „studii” nu sunt altceva decât taxe de protecţie botezate pompos.

 16. Dacă sunt gangsteri (ceea ce foarte probabil că sunt), cum demonstrezi aceasta? Mă uit de exemplu la natura serviciilor de „ecologizare” pe care le oferă firma lui Silviu Prigoană primăriei lui Liviu Negoiţă. Cum demonstrezi că nu sunt corecte acum, în trecut, sau în viitor? Acestea sunt probleme care cred că depăşesc complet sistemul de justiţie din România.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...