Olimpiada XX

Mâine începe o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice. A ţâşpea. Nu ştiu a câta e. De altfel de bună vreme aţi tot primit informaţii despre olimpiadă sau din jurul Olimpiadei. De la Discovery şi National Geografic, în documentare despre construcţia măgăoaielor în care se vor încorda muşchii olimpici, până la buletinele de ştiri în care mai aflam cine se mai pişa pe flacără olimpică şi dacă Dalai Lama are el chef sau nu de olimpiadă anul ăsta.

Acum aţi mai aflat şi că jucătorul s-a calificat şi el la olimpiadă. Şi că dacă … ceva… cumva… nea Nicu Văcăroiu e pregătit. Puteţi măcar spera, că zborul e lung şi clima în schimbare. Dar noi nu asta ne dorim. Odată cu jucătorul se mai deplasează şi un lot numeros de parlamentari. Pe banii noştri. Normal. Că de aia sunt ei aleşi. Ca să le împlinească bugetul toate dorinţele.

Bun. Depăşim faza “ce e olimpiada şi de ce au chinezii ochii în dungă” şi privim spre delegaţia României la această ediţie a JO. Priviţi cu atenţie cât vă zic eu ce mai am de zis.

Într-o vreme ne obişnuisem ca olimpiadele să fie un bun prilej, pentru noi, fomiştii Europei, să ne dăm puţin ciumeţi. Dându-le multora peste bot cu medaliile aduse de ai noştri ca brazii. Dar vremea aia s-a dus. La ultimele ediţii mergem acolo doar ca să ne ducem.

Popor mic, dar viril, aşa ne-am socotit mereu. Mândrii foc de XY-ul nostru. Gata oricând să scoatem organul ca suprem argument în orice discuţie. La o vedere superficială ai putea crede că, după frecvenţa folosirii dânsei în conversaţie, suntem un popor de macho. Sanchi. Măcar de misogini suntem misogini. Asta nimeni nu ne-o poate lua. Ba suntem parcă şi mândri de şmecheria asta.

Acum ajunge. V-aţi zgâit destul la lotul nostru olimpic. Da? Aţi numărat masculii de acolo ? Puţini, este ? Acum mai facem o mică socoteală. Câte medalii speraţi să obţinem ? Să vedem: poate ceva-ceva să ne aducă alea mici de la gimnastică ( mult mai subţire decât altă dată, dar totuşi). Mai putem trage speranţe ( dar nu prea tare) la o medalie de la lotul feminin de handbal. La atletism nu prea visăm la medalii, dar sperăm la ceva imagine, mulţumită fetelor din lotul de atletism. La nataţie mai avem vreo două fete care ne fac să sperăm. Şi cam tot aşa la sporturile paţaichine. În rest sănătate şi mitică dragomir !

Şi atunci de unde misoginismul ăsta ? De unde atâtea băgări şi scoateri ? Şi spunând asta îmi amintesc de olimpicu’, de jucătoru’ care se dădea ninja pe lânga o babă. Şi mă gândesc că rablagitul a avut baftă. Că poate îi scăpa baba vreo perpendiculară şi ne trezeam cu Văcăroiu instalat prematur.

Aşa că poate, măcar cât durează ediţia asta a jocurilor olimpice, poate o lăsăm mai moale cu machismul, ne băgăm minţile în cap şi strigăm cu toţi: Hai România, hai fetele noastre !

24 thoughts on “Olimpiada XX”

 1. Ce bine că mai sar gardul la Mordechai în gradină.Uitasem total de J.O.
  Dar hai să-ţi zic eu unde am putea fi îngropaţi in medalii – dacă s-ar da- . La aruncatul cu privirea in curtea altuia. şi fuga de responsabilitaţi. Ar mai fi câteva, dar mi-e jena să le pomenesc. Poate le omologăm că oina nu ne mai aparţine, ne-au ” tradus-o” americanii.

 2. Le mai ştiu şi eu. Probele alea de care zici erau bancuri pe vremea când era Mordechaiul tânăr. Azi bancurile sunt în avion spre Beijing, cu imunităţile la purtător.

 3. Măcar de ne-ar face banii cu prezervativ, să nu lase urme adânci. Dar noi suntem popor de oameni răbdători şi mai stăm o dată.

 4. Macar olimpiada ne mai distrage atentia de la mizeria asta de Liga 1.Eu abia astept sa inceapa,chiar daca poate nu vom castiga medalii la fel de numeroase ca in editiile trecute,dar vom avea parte de un spectacol sportiv adevarat.In rest,ce sa zic ai dreptate in legatura cu lotul nostru olimpic,dar sper ca vom castiga o medalie si la canotaj.

 5. M-am gandit prima oara ca este o ironie,dar apoi mi-am zis ca poate nu urmaresti fenomenul,nu era ceva chiar neobisnuit sa nu stii ce este Liga 1.

 6. Este rezolvata treaba si pentru noi romanii de rind, nu este nevoie sa mergem la Bejing. La mine in oras este inflatie de chinezi, vietnamezi, coreeni. Sa vezi ce de muschetari cu ochi mici trimetem peste doazeci de ani.

 7. Se mişcă lumea. La fel vor fi zicând şi ibericii copleşiţi de avalanşa de Gheorghiţă.
  Altfel mă amuză promotorii libertăţii absolute în China. Să fie. Paşapoarte la toţi chinezii. Să umble. Că sigur nu la Năvodari vor da năvală.

 8. Ce este Navodari ce este Mangalia unde stau eu. Basca ca acolo la Navodari cica vor sa faca un combinat siderurgic. Cu ce vrei sa il faca ca romanii sunt paziti pe strazi in Italia cu armata. Cu ciucuinhezi, asa le spunem noi aici, pe bune avem cita frunza cita iarba la santierul naval eu
  l-am construit cu altii ce e drept din piatra seaca, acum este al coreienilor. Copii nostri sunt in Spania, Italia, Filanda, mai nou se poarta platformele petroliere din Noua Zeilanda, platforme petroliere avem si noi dar platoul petrolier cica e la Ucrainieni . HO!!!!!!! ca umpli blogul, mie mi-am spus!.

 9. lasa, print Mordechai….ca mere ca unsa asta cu “hai fetele noastre”.
  e potrivita. pentru situatia actuala.
  p.s. chiar cred ca va fi interesant…bolt, powell, gay…warriner..

 10. da’ lu’ virilu’ hăla dă văcă, i-or da chinezii v’o vodcă d’aia, cu pai, ca să se simtă şi el bine? da’ rudotel, merge şi iel acolo, în china, că dă când îl ştiu io, e nelipsit dă la plimbările astea para-sportive?
  şi dacă merge rudotel, o lua-o şi pă tovarăşa zăvoranu cu iel? pă pepe, pă ăştia, să pună şi ei de-o serbare câmpenească pă Marele Zid? să urle marcel pavel dă pă miradoare?
  ce sportivi, domne? acu’ dooj’ dă ani, încă mergeam cu şcoala pă munte. acu’, dacă n-au internet cafe la pensiune, nu mai pleacă plozii în tabără, la aer curat! cine naiba să facă sportu’ ăsta de performanţă, că uite că mă innervez? tropăind între macdonald’s şi ateveuri, când naiba să mai faci muşchi? burta a devenit de bonton la virilii dă români, că pe unu’ nu-l mai vezi să nu se bată pă abdomen, pe acolo, cam pe sub lanţul gros dă aur…
  sport! ca să iasă sport dă performanţă, trebuie să alerge multă lume pe străzi… ehee…

 11. @ Ina
  Aşa gândeam şi eu. Altfel nu o spuneam.:)

  @ sebastian a. corn
  Nu. Văcăroiu rămâne acasă. Să păzească ograda. Las’ că se duce jucătorul să bea nişte succesuri. De ce ar fi în sport altfel decât e în cultură, în sănătate sau în asfaltare ?

 12. Cred ca e cazul, macar pentru azi, sa uitam de milogii ce sug ce pot – unii sticla,altii trezoreria romanicii, altii …ce le mai ramane. O medalie e sigura la judo. Argint. Bravo Alina !

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.