Îmi propusesem să scriu ceva despre ce se întâmplă la doi paşi de noi. Despre situaţia din Osetia de sud. Poate o voi face, de luni încolo. Deşi a făcut-o, deja, foarte bine prietenul Constantin Gheorghe.
Şi aşa o să înţelegeţi şi de ce pomenea Băsescu de cheile de la Cotroceni lăsate pe mâna lui Văcăroiu, înainte de plecarea la Beijing şi de ce vă pomeneam ieri de Blackwater.
Cred ca nu are rost sa ii cainam prea mult pe rusi. Au fost si vor ramane un stat imperialist, si gruzinii le-au stat ca un os in gat. Fortand nota putin, se poate face o paralela intre Osetia si Transnistria. Ambele sunt enclave ruse in teritorii ale unor foste republici sovietice, de care rusii se folosesc fara jena. Insa, spre deosebire de moldoveni, care se apropie pasnic ( politic ) tot mai mult de maica rusia, gruzinii au ales sa nu plece capul si sa se arate coiosi. Ca o vor lua pe coaja, este partea a doua.
Oricat de scandalizata ar fi comunitatea internationala la nivel declarativ, in plan practic nimeni nu va misca un deget pt a opri razboiul. Cealalta uniune sovietica are destule pe cap, plus an electoral, iar Yurop atarna de conductele rusesti. Asa ca …. stima si respect pt Georgia, dar sincere condoleante.
Tăcerea i-a făcut pe mulţi înţelepţi.
…iar capul plecat…cum era?.. e primul pas spre un sex oral reusit..
De ce întrebi „cum era” ? Văd că ştii deja.
Nu mă pricep la subiect, dar analiza lui Constantin Gheorghe m-a luminat…
Niciun om nu trebuie să moară din cauza iresponsabilităţii unor lideri.
Nici eu nu cunosc suficient dosarul cu pricina. Abia am adunat documentarea necesară. Dar analiza de acolo e mai mult decât utilă.
Multe nu ar trebui să se întâmple şi se întâmplă.
Tristă manipularea din mass-media.
Dar necesară- ţi-ar putea spune unii.
Io zic să avem răbdare căci ne va lămuri Băsescu după CSAT 😀
@satmareanca
nu stiu pe cine a lamurit domnu gheorghe, care critica alti analisti ca se pricep la toate , el insusi elaborand analize „pertinente” si „obiective” pe orice tema.
daca pe respectivii ii „platesc” americanii, citind textul dumnealui , orice om cat de cat echidistant ar „crede” ca el e platit de rusi.
oricum la un om de 60 ani atata patos revolutionar e putin cam patetic.
p.s. pe fond are dreptate. dar amestecam eticul cu ploiticul.ceea ce in cazul unora care se ocupa cu fenomenul politic e o dovada de crasa ipocrizie.
El ne cam suflase încă înainte de plecarea la Beijing. Că nu postam eu ieri ce postam aşa, ca să am eu moţ la bască.
Om ” cât de cât echidistant”? Adică e sau nu e echidistant? Şi… hai să vedem dacă ghicesc: tu eşti omul echidistant, da?
A, după aia descoperi că pe fond are dreptate. Deci are dreptate, da’ vârsta e o chestie care te jenează pe tine la osteoporoză.
Îţi mai zic ceva: e şi cam gras. Deci opiniile lui doi bani nu fac. Să înveţe naibii să fie cât de cât echidistant.
P.S. Acu’ să nu îţi închipui ca dacă îţi schimbi id-ul nu ţi-am recunoscut neuronul solitar, da? Că dreptul de a fi cretin nu ţi-l ia nimeni.
@ Andreea Toma
Pe mine m-a lămurit, dacă pe tine nu – asta nu mai este problema mea. Am voie să fiu lămurită de cine vreau eu, nu? Io aşa zic 😀
Cred că trebuie să ştim să ne luăm adevărul din mai multe părţi şi să nu înghiţim găluştile ce ne sunt servite din varii motive – adesea mediocritate. De data asta, dl C.G. m-a lămurit încă de ieri când unele televiziuni o ţineau într-una că Rusia a atacat Georgia. Noroc că am fost inspirată să dau pe la el, altfel orbecăiam aşa cum unii o mai fac şi acum…
Dacă şi tu zici că fondul e bun, sunt şi mai luminată 😀
:)))) Nu e nicio andree. E un mononeuronal.
http://www.infowars.com/?p=3834
Ăsta e un link util.
Apoi uite ce şi cum s-a întâmplat:
„Georgia, a staunch U.S. ally, launched a surprise military offensive to retake South Ossetia and reportedly killed hundreds of people, triggering a ferocious counterattack from Russia that threatened to plunge the region into full-scale war.”
Sursa ? Crezi sau nu: Fox news. Ceva mai târziu, desigur, ştirea e corect periată şi prelucrată.
http://www.foxnews.com/story/0,2933,399962,00.html
Pe planeta asta toţi sunt nişte nenorociţi: sărbi, afgani, irakieni, saudiţi, ruşi, vietnamezi, chinezi… toţi. Mai puţin unul singur. Mişto.
Păi, da. Era de aşteptat…
Merci pentru linkuri 🙂
N-ai pen’ ce.
Necesară mi-ar spune unii, alţii îmi spun că sunt intoxicat când le zic că diferenţe prea mari între Rusia şi SUA ca politici externe nu sunt. Mă rog.