AcasăUncategorizedŞtiri pe repede înainte

Ştiri pe repede înainte

Boc: Orice lider PD-L poate avea bastonul de premier in raniţă

Ok. Boc are o parte din datele lui  Napoleon. Adică e mic. De dimensiunea capului se ocupă zeusul. Şi gata cu asemănările. Că la Napoleon era Sf. Elena şi era un moment naşpa. La Boc nu e sfântă, da’ , e drept, tot naşpa moment. Altfel… zi-i aşa, bre, baston ai ? Da’ toţi sunt şontorogi pe la voi? Sau ai vrut să zici baston pe spinare? Da’ ne relaxăm iute. Câţi lideri are pedelicul ? Unu’ singur. Că fiică-sa e cu succesurile. Ia zi, bocule, ce aluzii baţi tu la faza asta cu bastonu’ la nea zeusu’ ? Hă?

Turcia a impus sancţiuni pe care nu le-a impus Rusiei

Mie îmi plac băieţii ăştia de la ziare.com. Sunt una din sursele mele de informare. În cazul de faţă sunt atât de bine informat, mulţumită lor, că m-am apucat să muşc de clanţa de la uşă. Că uite aflu că Turcia a impus sancţiuni economice Rusiei ( adică i-a tăiat de la halva?). Da’ după aia tot ei vin să mă lămurească: Nu, bre, Turcia nu a impus sancţiuni economice Rusiei ( le dă iar halva). Acu’ ezit. I-aş întreba dacă mai iese o dată Băsescu. Sigur or să o nimerească. Măcar cu unul din răspunsuri.

Expozitie de arta contemporana romano-austriaca, la Viena

Aici cităm direct de la sursă ( că tot am zis că îmi plac cei de la ziare.com).

Conceptul expozitiei „7 parallel 7” are ca scop „interogarea ultimelor tendinte din arta tanara figurativa, propunandu-si sa aduca in vizorul publicului cele mai interesante pozitii in comparatie cu mediile traditionale de expresie artistica” se arata in comunicatul citat.

De asemenea, in opinia organizatorilor, „figurativul vazut ca pretext avea sa conduca in ultimii ani la o noua receptare si reevaluare a mediilor traditionale precum pictura, grafica si desenul. In centru se afla figura, figurativul, realitatea, metamorfoza, viata, consumismul, societatea, politica, noi – romanii, ei – austriecii, Europa”.

Eu n-am priceput nimic. Vorba lu’ nea Stere: „eu n-am priceput o iotă, da’ e deştepţi care a scris.” Deci căluţ sau nu? Şi e roz sau vernil?

Serbia „importă” sute de mii de mirese

Asta mi-a plăcut. Adică le importă mirese gata? Păi, bre, alde ginerică… ochii mari care aveţi nunţi în perioada următoare… Că s-ar putea ca furatul miresei să fie treabă serioasă.

„Autoritatile din Serbia s-au declarat incantate si de perspectivele oferite de state ca Laos, Cambodgia Burma si Vietnam, pentru ca fetele din tarile respective fac copii multi, si „sunt si bune la agricultura”.

Aha… bune la agricultură. Deci, băi… ochii mari că ăştia vă însămânţează miresele.

Bine, bine… le importă pe dudui. Şi pe urmă cum funcţionează sistemul ? Trece camionul prin sate şi distribuie… „ajutoarele”? La modul: „Slobodane, nu mai zgudui căluţu’ hai, încoa’ să îţi ridici coletu’. Pachetu’ şaişpe cu păr creţ.”

Sau e cu precomandă ? Ori licitaţie? Dacă e licitaţie… vreau să văd şi eu pozele din caietul de sarcini. Şi după ce semnează de primire… ginerică le ia pe inventar… sau cum merge treaba ? Oricum, brava la statul sârb că se ocupă de nevoile masculilor în putere.  Şi… asta e o afacere pe care noi o ratăm. Că şi unii de ai noştri mai mijlocesc niscaiva exporturi din astea. Dar ai noştri, mai dibaci, ştiu să valorifice la maximum „activele”. Aşa că ei închiriază „miresele” cu ora, nu le dau de tot. Mă rog… exceptând situaţiile în care se oferă întreprinzătorilor albanezi sub formă de leasing.

Mă rog… cum se vede şi din poză… unii dintre cei 250.000 de năpăsuiţi pot avea şi alte opţiuni.

Mai mult de jumatate dintre romani fug de dentist

Superificial cum sunt… am fost, în primă fază, tentat să întreb: da’ ce are, bre dentistu’ ăla, e aşa urât? În faza a doua am crezut că mi-a picat fisa: Costi Ioniţă. Şi am tras aiurea concluzia că jumătate din români sunt rockeri. În faza a treia am citit şi ştirea, nu doar titlul. Şi am rămas pe gânduri… Ciomu… nu era dentist, nu? Oricum, fuga de dentist… e o artă. Se învaţă de mic. În  cantonamente îndelungate. Începe cu fuga de periuţa de dinţi. Iar apoi cei talentaţi, adică mulţi, intră la grupa pentru avansaţi: fuga de săpun.

Vadim: Decât o democraţie bolnavă, mai bine o dictatură sănătoasă

Da, bine. Şi cine era sănătosu’, nea Vadime? Tu? Haidi bre. Iar faci ca pana de cauciuc?

Acu’ îi înţeleg şi lui năduful. Procente de PNŢ, limuzina de vicepreşedinte al senatului îi fuge sub cur. La el nici Buruiana nu mai creşte. A rămas săracu’ doar el cu doamna Mitzura. Care e dusă la pipilică. În vreme ce el e doar dus.

Romania pregateste surprize pentru Ucraina, la Haga

Cu ştirea asta nu îmi vine deloc a glumi. Pentru că e extrem de importantă. Iar asta chiar ne privesţe direct şi imediat. Dar cred că povestea asta o voi trata pe larg cu proxima ocazie. Deocamdată sper ca surprizele să nu fie avocaţii. Care să fie pe calapodul  celor folosiţi până mai ieri de primăria generală a capitalei în procesele de retrocedare.

Şi cu asta basta. Acum la final am aflat şi de ce sufăr.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

21 Comments

 1. :))). da e prea mult:), o sa am de lucru toată ziua. daca le numerotai parca era mai uşor.
  Serbia. Se practica si la noi nu ai auzit. Au umplut Bacăul cu chinezoaice cică moldovencele nu mai sunt bune, alea de au rămas! Alea bune au fost date la export afara, la tv-reuri sau la Cotroceni.

 2. Dentist. Cred ce e o referire directa la mine.Sunt campion olimpic la fuga de dentist. A vorbit intuiţia cu mult timp înainte, se pare, arat exact ca in poza din postarile mele. Adică mai am doi dinţi de la mama natura.

 3. Văd că sunteţi mai mulţi care suferiţi de discomgoogolaţiune la ce ore de bloguit aveţi. Cred că îmi e ciudă pe voi pentru că sufăr numai ziua de boala asta :)))

  Apropo de ziare.com, adesea mi se pare că băieţii ăştia editează aiurea ştirile preluate de pe agenţii.

 4. Turcia si Boc pe cumulat. Din surse sigure turcii nu mai exporta boc la ruşii ca sanctiune, si, sau pentru ca sa nu inducem in oroare bublicu’ ca unele agenţii, exista si varianta ca ruşii nu mai exporta boc la turci. Din cauza tensiunii internaţionale s-au constipat.
  BOC in limba turca este unul din produsele rezultate in urma digestiei. Nu este ăla pe care îl bea reprezentantul nostru un State. Este ăla din care noi romani încercam sa facem bici care sa plesnească pentru binele umanităţii. Materialul mai poate fi definit ca materia in care se simt bine aleşii noştri. Cum spun moldovenii: Ba nu calca pi dansul cum o călcat el. Garantez traducerea restul e pe surse.

 5. Cum dom’le membrii PD-L candidati la premierat au toti baston si ranita? Pai poate el sarmanu’ Stolo sa care pe plaja tot echipamentul militar? Acum inteleg de ce a dat interviul ala la chiloti, sa vada si Boc ca n-are muschi de ranita.

 6. Mamaaaaaaaa!!!!! Ce linişte e pe bloguri!!! de la 4:30 umblu cu fusele in sat si nimeni nu mişca. Am crezut ca sa e ceva in neregula, am deschis geamul. Toate sunt la locul lor, maidanezi latră, pescăruşii ţipa, nu este nici măcar ceata???????.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...