AcasăAnarhisti din toate tarileVasile si extraterestrul

Vasile si extraterestrul

Una veche, da’ bună la uichendu’ omului.

Vasile Vasile a fost răpit în seara de 8 decembrie de către extratereştri. Ieşise din bodega lui Talibanu’ ca să meargă până la “tauletă”. Ceea ce în cazul respectiv însemna în buruieni, la gard. Vasile nu şi-a dat seama că fusese răpit decât mult mai târziu, când s-a trezit.

S-a trezit cu capsa pusă, iar faptul că se găsea într-o cuşcă nu era de natură să îl înveselească prea tare. A stat aşa vreme de câteva ceasuri. A pipăit barele metalice care alcătuiau peretele de zăbrele al cuştii. A constatat apoi că celula lui nu avea pardoseală, ci doar pământ reavăn, afânat. Şi un miros curios, dar oarecum familiar.

– Ăştia a făcut puşcărie pe arătură! – a fost singura constatare amărâtă a lui Vasile.

Evident el nu realiza că fusese răpit de extratereştri. Dimpotrivă. Era ferm convins că fusese arestat. Pentru ce nu ştia, dar admitea în peto că ar fi putut exista multe motive. Foarte multe motive. Atunci a hotărât că “orice ar fi, nu recunosc nimic”. Apoi a adormit.
S-a trezit din nou atunci când a simţit un val de apă rece revărsându-se peste sălaşul personalităţii sale, peste rodul unui ADN bramburit şi anii lungi de alcoolism. A sărit în picioare ţopăind ca apucatul.
– Băăăă! Ce mama dracu’!
De dincolo de zăbrele îl privea o fiinţă ciudată, cu un singur ochi şi formă schimbătoare, plutind la jumătate de metru deasupra solului.
– Băi, dihanie! Ce-ai, eşti nebun? Nu mai da cu apă… dă-te dracu’…
Acestea fiind spuse, Vasile a hotărât că e supărat. Aşa că a adormit la loc. S-a trezit ceva mai târziu constatând că ii e foame. Cum nu găsea nimic care să-i potolească foamea, s-a aşezat într-un colţ şi a început să zbiere un cântec porcos. Până când a adormit la loc.Biruit nu de foame cât de neobişnuit de lunga şi chinuitoarea lipsă a alcoolului.
În dimineaţa următoare s-a trezit din nou sub răceala apei revărsate peste el. S-a ridicat şi a privit chiorâş spre fiinţa cu un singur ochi, aflată dincolo de zăbrele.
– Bă, ce mă-ta-n cur? Tu eşti cu capu’?
Fiinţa a părut ofensată. A făcut stânga împrejur depărtându-se.
– Aloo! Alo! Şefule! – a zbierat Vasile Vasile cuprins de subite regrete – Băi, nebunule! Mi-e foame, băi! Sau pileală ceva… măcar…
Fiinţa dispăruse. Vasile a mai tras o sudalmă, apoi a început să se adape din băltoaca formată de apa aruncată peste el. A urinat într-un colţ al cuştii şi s-a culcat la loc.
Dimineaţa următoare era pregătit. Atunci când a apărut fiinţa cu un ochi era deja treaz, la pândă.
Fiinţa a apărut de nicăieri. Şi tot de nicăieri potop de apă a început să se reverse peste Vasile. Ud şi plin de draci a început să ţopăie şi să zbiere.
– Băi, chiorule! Termină-te, bă! Nebunule! Băăăăăi! Termină, du-te dracu’! Eşti diliu? Ce tortură mai e şi asta, bă? Ce, aveţi dambla pe aici?
Fiinţa îl privea impasibilă. Atunci când mini-potopul părea să se fi potolit, Vasile s-a apropiat de zăbrele şi, cu voce mieroasă, s-a adresat făpturii.
– Auzi… şefule… cum îţi zice matale?
Fiinţa continuă să îl privească indiferentă.
– N-auzi, bre? Cum te cheamă, damblagiu’ dracu’ ?
Apoi realizând că ciudatul său gardian ar putea suferi de un sever retard a hotărât să îşi articuleze întrebarea într-un mod care, credea el, era mult mai inteligibil, chiar şi pentru un “diliman-damblagiu” ca ciclopul din faţa sa.
– Băi! Eu Vasile. Va-si-le! Tu? Cum cheamă la tine?
Ochiul făpturii îl privea cu aceeaşi răceală superioară.
– Ka este numele meu – a rostit făptura.
– Ka? Bine, bă, Ka! Uite ce-i bă, io nu ştiu ce nebuneală aveţi voi pe aici cu apa, dar terminaţi-vă-ţi cu apa că m-apucă dracii, da? şi daţi şi voi de haleală, că mor de foame. Da, bă? Şi merge şi ceva tare, că aveţi musafiri…
Ka nu a mai răspuns. S-a întors şi a dispărut în tăcere. Lăsându-l pe Vasile în plin recital de înjurături. Pe care şi le zbiera însoţindu-le cu o ţopăială îndrăcită. Şi cu fluturarea organelor genitale în direcţia în care dispăruse Ka. După aceea Vasile Vasile s-a adăpat din nou din băltoacă. A micţionat în celălalt colţ al cuştii, a cântat un nou cântec porcos, scornit atunci, pe loc. Apoi a adormit din nou.
Iar în dimineaţa următoare s-a trezit din nou sub un val de apă rece.
Un miros foarte familiar îi spunea totuşi că, de data asta, nu era vorba doar de apă. A sărit brusc pe ambele picioare din dotare şi s-a pus pe răcnit:
– Bă, tâmpitule! Nu mai da, bă, cu căcat! Ce mama dracu’aveţi!
Între timp Vasile părea să fi înţeles că părăsise planeta natală. Lucru care nu avea cum să-l streseze foarte mult. Deranjante erau doar fenomenele meteorologice matinale, în rest situaţia nu îl tulburapeste măsură.
– Păi, ce gura mă-tii! Dai cu căcat, ai? Băi, nene, e plină galaxia de nesimţiţi!
Ka însă îl privea cu aceeaşi expresie de agent fiscal. Vasile se plimba de colo-colo prin celulă, înjurând şi ţopăind printre băltoace şi grămăjoare de rahat.
– Eu aici nu mai stau. Păi, ce mama dracu’ vă căcaţi aici pe mine? Asta e prea de tot! Băi, şefu’ … nea Ka… ce-ai, bă? Eşti cu capu’?
Ka a rostit:
– Hrană. Hrăneşte-te!
– Daa? Aia să mănânci tu cu mă-ta! Fi-ţi-ar neamu’ al dracu’!
Apoi Vasile a continuat să-i sugereze lui Ka şi alte opţiuni alimentare, precum şi o listă de perversiuni la care era dispus să o supună pe mama fiinţei cu un ochi, precum şi pe alţi apartinători ai e.t.-ului.
Este lesne de imaginat că noul regim de viaţă nu îi pria deloc lui Vasile. Astfel că după o săptămână slăbise îngrozitor, era lipsit de puteri. Nu reuşea să se mai ridice pentru a se feri de valul de precipitaţii hidro-fecale matinale. Cu greu mai reuşea să articuleze câte un:
– N-n-u … mai… da cu … că-cat… în pizda… mă-tii!
După încă o săptămână Vasile era mort de inaniţie, sub un maldăr de rahat.

Ke îl privea cu severitate pe Ka. Ochiul îi scăpăra de furie. Tânărul Ka îl dezamăgise.
– Ai avut o misiune cum nu se poate mai simplă. Trebuia doar să îngrijeşti acel exemplar. Atât. M-ai dezamăgit.
Ka se simţea umilit. Ochiul îi tremura. Îngăimă ca o scuză:
– Nu… e vina mea… Am făcut tot ce trebuie… L-am udat… I-am pus fertilizator. Era o plantă ciudată aceea…

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

14 Comments

  1. Eeeii, bre Mordechai, vezi cum stă treaba? Dacă nu publicai matale asta, eu rămâneam să mă uit la mizeria de meci. Dacă mă uitam la mizeria de meci mă-nervam în continuare, deci îmi cauza la stomac, carevasăzică, pen’că nu mai am medicament de la Groparu. Îmi cauza la stomac, deci nu mă mai duceam la mogul la treabă… Aici mai bine mă opresc. Da’ matale ai publicat iar eu am râs cu lacrimi, ca atare m-am îngrăşat, adică am contrazis un principiu fundamental al termodinamicii, că doar m-am îngrăşat făr’să mănânc ni’ica (deoarece n-aveam). Adică l-am sfidat şi eu, în sfârşit, pe profu’ de fizică dintr-a şasea, care zicea că nu se poate (şi m-a lăsat corigent că eram obraznic).

    Ei, uite că se poate, da? 🙂

  2. @ lol
    Sunt lucruri care nu trebuiesc cercetate.

    @ Sătmăreanca
    Galaxie de bulangii. Clar. Da’ şi cu legumele noastre…

    @Vlad Petreanu
    Despre leacul ăsta al lui Groparu’ cred că o să mă apuc să studiez pe îndelete. Că îl aud pomenit tot mai des. Nu ştiu ce lecuieşte, dar e clar că ar trebui încercat.
    Acu’, sireac’ Vasile… a primit de la alienii ăia mitocani exact ce primiră piţurgii de la lituanieni. Aşa că măcar pe finalul întâmplării am reuşit să schimb canalul pentru un show Simply Red de zile mari.

    @florinbuda
    Cine ştie cunoaşte:)

    @lol
    O luăm şi moi mai lejer, că cedează instalaţia.

    @ arsulici
    Aşa gândeam şi eu.

    @Animalici
    Fain. În ce privinţă?

  3. care vra sa zica, paraboliceste vorbindu-ne, noi suntem vasilici, incuiati in inchsoarea prorpiei noastre mintisoare care ne minte c-am fi ce ne spoon ei, cu linguritsa manipularii mediatice. si papam, ametiti de promisiuni, ceea ce naivitatea ne ofera intru digerare usoara. d’ale politicescului gigi fecali, adica…

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a...

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

- A word from our sponsors -

De citit

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a fost produs poate da impresia că ar fi lipsit de actualitate. Și, într-o anume privință, este. Acum e mult mai urât.   var b=document.createElement('iframe');b.setAttribute('allowfullscreen','true');b.setAttribute('width','640');b.setAttribute('height','360');b.setAttribute('src','https://www.bitchute.com/embed/PP5SvbLRbbC6');b.setAttribute('frameborder','0');document.getElementById('chute').appendChild(b);

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de fotbal), alde Hagi și compania ajungeau în sferturile de finală ale cupei mondiale. Unde erau eliminați, la loviturile de departajare, de către suedezi. Asta după ce bătuseră Columbia, SUA, Argentina. După eliminare eram, cu toții, foc...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...