AcasăRabbi ziceAmazing Race

Amazing Race

Azi nu am să  scriu mare lucru. S-au adunat peste săptămână destule teme pe care le putem încă vorbi. Dar în week end ne mai şi dezmorţim după înţepeneala săptămânii. Aşa că vă propun să ne relaxăm.   Fumăm o ţigară…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gteEe1d-rQo]

…. şi o lăsăm mai moale. Şi uitaţi ce vă propun: în hoinăreală voastră pe net sigur aţi dat peste locuri interesante. Aşa că haideţi şi spuneţi ce locuri faine aţi găsit pe net. Şi nu vorbesc despre bloguri.

Am să vă propun şi eu ceva. Amazing Race. Acesta este un proiect al lui Brăduţ Florescu şi al Crinei Novac. Pe Brăduţ îl ştiu de mai bine de un an. E un om deştept şi un blogger pe gustul meu. Conduce o mare agenţie de publicitate şi e un împătimit al călătoriilor. Al călătoriilor altfel, altfel decât „all inclusive” cu burta la soare. O să vedeţi mai bine despre ce vorbesc intrând pe blogul lui şi mai ales pe Amazing Races. Are şi un cusur ( nu încetez să repet asta) : e stelist. Dar nimeni nu e perfect.

Acum despre Amazing Race. Vă spuneam ca Brăduţ e un călător împătimit. Şi asta se întâlneşte bine cu o fire generoasă. Pentru că, pe blogul său, dar mai ales pe Amazing Race, împarte şi cu noi câte ceva din cele adunate în multele sale preumblări. Şi mai mult decât atât ( şi aici vine frumuseţea site-ului pe care vi-l propun) : vă învaţă cum puteţi ajunge şi voi în astfel de locuri. Şi asta fără să vă lăsaţi fetele fără zestre. Cu bani puţini, dar bine chibzuiţi. Cum ar fi să faceţi un revelion în trei ţări asiatice: Tailanda, Malaezia şi Singapore ? Adică „15 zile prin plajele albe din Tailanda, orasele-lumina din Malaezia si Singaporele fara-pereche. Doar 1,500 euro, 2 saptamani, cu tot cu biletele de avion.

Foto Brăduţ Florescu @ AmazingRace.ro

Nu ridicaţi din sprânceană. Se poate. Şi ca să aflaţi cum… nu aveţi decât să vizitaţi site-ul. Şi vă garantez că restul zilei vi-l veţi petrece acolo. Călătorind cu mintea. Şi plănuind viitoarea vacanţă.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

19 Comments

  1. Am fost:
    Amanzing Race se păstrează pentru utilizare ulterioara ,merita.
    Brăduţ Florescu chiar e deştept se păstrează!!
    Crina Novac o lume aparte se păstrează!!
    Despre maimuţoi ce sa zic m-a tăiat!, trage la tiutun mai tare ca mine. Cu el o fi încercat cineva sa ii arate chiloţi roşii ca sa se lase de fumat?. Cu mine nu a mers :)).

  2. Am descoperit si eu Amazing Race cu ceva timp in urma si imi face placere sa-l accesez. Imi place, in special, numele, poate de un unde se apropie ca si sonoritate de minunatul cantec crestin „Amazing Grace” (Maretul Har).
    Cat despre calatorie, cred ca, din pacate, romanii nu prea stiu sa calatoreasca si asta poate ni se trage din trecutul nostru de formare a poporului roman. Suntem printre poporele cele mai longevive din Europa care se definesc, de-a lungul istoriei, prin sedentarism, cu mici exceptii si anume atunci cand am fost nevoiti sa fugim din calea cotropitorilor. De fiecare data, insa, cand am „calatorit”, am facut-o din cauze de forte majore si niciodata de placere.
    Acum, cand ni s-au ridicat vizele in majoritatea tarilor europene si avem atat de multe sanse sa calatorim, nu stim s-o facem. Daca inainte ne era interzis, acum avem bani si multa lene. Preferam confortul hotelurilor all inclusive, unde bagi in tine mai mult decat iti da voie stomacul, in locul calatoriile acele de exploatare, cu rucsacul in spate, cu bocanci in picioare, in cabine de tren sau pe biciclete, gustand astfel „harul” frumusetilor lasate de Dumnezeu pe pamant, pentru incantarea ochilor si a sufletului nostru.

  3. @ Satmareanca
    Dar eu ? Câteva sute de euro o vilă în Toascana pentru o săptămână ? Păi…

    @Ana
    Ba sunt destui cei care ştiu călători şi altfel. Iar site-ul e cea mai bună dovadă.

    @ Oana
    Invidioasă nu ai de ce fi, Oana:)

    Aşteptam şi de la voi propuneri de site-uri. Cu aşteptarea am rămas.

  4. Ca tot veni vorba:
    Istanbulul, exceptie acceptata de gramatica limbii romane, carte de istorie dispusa tridemensional in minunate trepte de bijuterii arhitectonice, incepind de la nivelul zero al apelor unei strimtori ce desparte doua continente si culminind cu cotele maxime ale inaltimilor pe care se intinde acest exponat architectural unic; Istanbulul, oras aducind mereu aminte de stralucirea capitalei fostului Imperiu Roman de Rasarit, Constantinopole, cetate considerata inexpugnabila de vanitoasa nobilime aflata in decadere a fostului imperiu roman, trezita la realitate de geniul de strateg militar al Cuceritorului mahomedan, care a reusit sa traverseze o flota peste uscatul unui istm cu ajutorul bustenilor si forta a zeci de mii de osmanlii si care ajutat de minunile tunului construit de transilvaneanul Orban, a perforat zidurile cetatii, pentru ca in final, ajutat de divinitatea islamica sa gaseasca Kerkaporte, uitata deschisa de aparatorii crestini ai capitalei; Istanbulul, din visul de marire al cavalerilor cruciati si al lui Petru cel Mare, care l-a lasat prin testament ca obiectiv de cucerit pentru urmasii sai; Istabulul zilelor noastre, unit prin legatura magnifica de doua minunatii ingineresti in domeniul megastructurilor; Istanbulul lui Kapali Bazar, in care strazi intregi sint sufocate de tonele de aur platit ca tribut secole de-a rindul de tarile din cadrul Imperiului si care aur este astazi etalat sub forma de bijuterii pe tarabe de negustori nostalgici dupa Gloria Inaltei Porti; Istanbulul “balik-ului” prins dimineata in apele repezi ale Bosforului, fript pe gratare stradale si servit la concurenta cu produsele americanizate fast-food; Istabulul cafenelor traditionale in competitie cu night-cluburile occidentalizate; Istanbulul pentru ai carui locuitori Soarele rasare din apele cenusiu-verzui ale Marii Negre, pentru a merge sa se odihneasca in asternuturile de un indigo superb al Marii Marmara; Istanbulul, orasul in care rezidentii care si-au construit casele chiar in buza apelor Bosforului, pot avea surpriza sa se trezeasca noaptea cu vreo prova de nava intrata acccidental in domiciliul lor conjugal; Istanbulul, care odata descoperit iti ramine intiparit pe vecie in memorie; Istanbulul….
    Numai cine nu a vazut acest oras, de fapt aceasta minune a civilizatiei umane, nu poate aprecia la justa valoare maretia in unicitate a acestei pagini de istorie vie a devenirii umanitatii.
    Am admirat de sute de ori, in trecere la bordul navei, spectacolul oferit de acest superb oras, scaldat fie de razele solare, aflate in diferite faze ale parcursului diurn al astrului, fie de incandescenta inefabila a luminilor nocturne ale orasului si intodeauna, ca intr-un exercitiu ludic impresionist, l-am descoperit si redescoperit, determinat de noi dimensiuni si valori care-i confera acestui oras, dreptul de Imparat intre imparati.
    Istanbulul nu poate fi descris, Istanbulul trebuie trait cu speranta ca odata s’odata ar putea fi si inteles.

  5. Istanbulul, exceptie acceptata de gramatica limbii romane, carte de istorie dispusa tridemensional in minunate trepte de bijuterii arhitectonice, incepind de la nivelul zero al apelor unei strimtori ce desparte doua continente si culminind cu cotele maxime ale inaltimilor pe care se intinde acest exponat architectural unic; Istanbulul, oras aducind mereu aminte de stralucirea capitalei fostului Imperiu Roman de Rasarit, Constantinopole, cetate considerata inexpugnabila de vanitoasa nobilime aflata in decadere a fostului imperiu roman, trezita la realitate de geniul de strateg militar al Cuceritorului mahomedan, care a reusit sa traverseze o flota peste uscatul unui istm cu ajutorul bustenilor si forta a zeci de mii de osmanlii si care ajutat de minunile tunului construit de transilvaneanul Orban, a perforat zidurile cetatii, pentru ca in final, ajutat de divinitatea islamica sa gaseasca Kerkaporte, uitata deschisa de aparatorii crestini ai capitalei; Istanbulul, din visul de marire al cavalerilor cruciati si al lui Petru cel Mare, care l-a lasat prin testament ca obiectiv de cucerit pentru urmasii sai; Istabulul zilelor noastre, unit prin legatura magnifica de doua minunatii ingineresti in domeniul megastructurilor; Istanbulul lui Kapali Bazar, in care strazi intregi sint sufocate de tonele de aur platit ca tribut secole de-a rindul de tarile din cadrul Imperiului si care aur este astazi etalat sub forma de bijuterii pe tarabe de negustori nostalgici dupa Gloria Inaltei Porti; Istanbulul “balik-ului” prins dimineata in apele repezi ale Bosforului, fript pe gratare stradale si servit la concurenta cu produsele americanizate fast-food; Istabulul cafenelor traditionale in competitie cu night-cluburile occidentalizate; Istanbulul pentru ai carui locuitori Soarele rasare din apele cenusiu-verzui ale Marii Negre, pentru a merge sa se odihneasca in asternuturile de un indigo superb al Marii Marmara; Istanbulul, orasul in care rezidentii care si-au construit casele chiar in buza apelor Bosforului, pot avea surpriza sa se trezeasca noaptea cu vreo prova de nava intrata acccidental in domiciliul lor conjugal; Istanbulul, care odata descoperit iti ramine intiparit pe vecie in memorie; Istanbulul….
    Numai cine nu a vazut acest oras, de fapt aceasta minune a civilizatiei umane, nu poate aprecia la justa valoare maretia in unicitate a acestei pagini de istorie vie a devenirii umanitatii.
    Am admirat de sute de ori, in trecere la bordul navei, spectacolul oferit de acest superb oras, scaldat fie de razele solare, aflate in diferite faze ale parcursului diurn al astrului, fie de incandescenta inefabila a luminilor nocturne ale orasului si intodeauna, ca intr-un exercitiu ludic impresionist, l-am descoperit si redescoperit, determinat de noi dimensiuni si valori care-i confera acestui oras, dreptul de Imparat intre imparati.
    Istanbulul nu poate fi descris, Istanbulul trebuie trait cu speranta ca odata s’odata ar putea fi si inteles.

  6. pentru ca nu-mi voi putea permite poate niciodata sa ajung in astfel de locuri si nu-mi sant la indemana resurse sa bantui macar in europa ,am inceput sa visez si sa vizitez lumea cu google earth.nu-i acelasi lucru dar pot s-o fac de acasa si pot ajunge oriunde

  7. @Mordechai
    Fain site ne-ai recomandat (eu l-am savurat fara tigara, ca daca pina la virsta asta nu m-am apucat, chiar nu mai are rost sa ma apuc, ca s-ar putea sa-mi placa si sa regret toti anii in care nu am fumat)
    Visez si eu cu ochii deschisi… Se poate calatori cu bani putini, da. Dar timpul oare de unde sa-l luam??? Ca m-as duce peste tot!
    Remarc insa cu o usoara, foarte usoara tristete, ca nu gasesc pe site si ceva despre un loc pe care mi s-a pus pata sa il vad: Gibraltar….

    Este foarte important sa poti calatori cu bani putini, mai ales daca ai vreo slujba precum cele de aici:
    http://www.channel4.com/history/microsites/W/worstjobs/

    @aka
    interesant link, multumesc…

  8. Arsuliciule, nu ai decât să-l contactezi pe Brăduţ pe site şi sigur va avea ceva să îţi spună şi despre Gibraltar. Cred. Şi îţi garantez că nu se va supăra de interesul tău. Dimpotrivă.
    Bun link. Salvat pentru ulterioară folosinţă.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a...

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

- A word from our sponsors -

De citit

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a fost produs poate da impresia că ar fi lipsit de actualitate. Și, într-o anume privință, este. Acum e mult mai urât.   var b=document.createElement('iframe');b.setAttribute('allowfullscreen','true');b.setAttribute('width','640');b.setAttribute('height','360');b.setAttribute('src','https://www.bitchute.com/embed/PP5SvbLRbbC6');b.setAttribute('frameborder','0');document.getElementById('chute').appendChild(b);

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de fotbal), alde Hagi și compania ajungeau în sferturile de finală ale cupei mondiale. Unde erau eliminați, la loviturile de departajare, de către suedezi. Asta după ce bătuseră Columbia, SUA, Argentina. După eliminare eram, cu toții, foc...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...