Dacă eşti american e simplu. Completezi nişte formulare. Dai cu x în nişte căsuţe. Treci marii debitori. De exemplu Citi Bank, către care ai un fleac de 138 de miliarde de USD datorii. Şi gata. Sare unchiul cu banii.
Dacă eşti român … naşpa. Da’ şi aici se mai rezolvă. Cu hârtii mai multe. Dar tăiate la dimensiunea stabilită de banca centrală europeană.
Deci n-o lungim. Uite cum se completează formularul la ei. Instructiv, bine zice Moshe.
UPDATE: Balamucul continuă. Normal.
Boss,mai naspa la ei.Rubrici multe,te pierzi.La noi cu o simpla miscare din manuta la care atasezi plicu’,gata.Ce atata mermeleala si x-uri?sa nu le dam solutia,lasa-i asa.
Păi nu aia ziceam şi eu?
boss,o zi buna la toata lumea.Trebuie sa prestez daca nu vreau sa-mi bata la usa falimentu’.
Să auzim de bine.
Prietene, formularul e simplu. Dar tu nu te gândeşti cât au asudat băieţii până au adus băncile alea în situaţia de a completa formularul? E totuşi vorba de 138 de miliarde de dolari. Ca să-i pierzi, îţi trebuie ceva imaginaţie şi o voinţă de fier!
138 miliarde către un singur debitor ! Iar debitorul acela era o bancă. Şi încă una cu pretenţii. Credit doar cu buletinul? Deci vorbim despre CitiBank. Iar despre CitiBank şi statul american, cu trecere prin complicate combinaţii ….. multe pot fi spuse. Dar hai să ne uităm la ai noştri şi să întrebăm aiurea ce s-a ales din banii obţinuţi din privatizarea BCR.
toate,, revolutiile „isi au pretul lor .exportul de democratie costa (ca si importul de altfel,mai ales cand n-ai nici o chemare)formulare se pot face nonstop dar completarea lor estompeaza pana la disparitie scopul dar mai ales finalitatea .falimentul nu inseamna decat ca patura-i prea mare ,ori ca s-a rarit prea mult tesatura .situatia-mi aduce aminte de anii `50 si de imbracamintea pe baza de celuloza care se dizolva la prima ploaie.
Exportul de … ce???? Haidi, bre, că mă faci să râd şi mă doare operaţia.
2004= 800000 de funcţionari publici!. 2008= 1300000 de funcţionari publici! Se pare ca si privaţii au luat-o razna după ce scrieţi voi pe blog!! Si informatizarea? unde e aia informatizarea ca mă apuca dracii ca nu mai vine!!!!!!!! Ce sa înţeleagă in pensionar ca mine si pe deasupra „LOL”.
Bre, ia-o uşor că nu eu fac angajările la stat:)))))
Informatizarea există. Pentru asta s-au creat noi posturi: IT.
da nu e i.q.
Nu trebuie:)
ştiu rabii ca nu faci tu angajări!! Da angajări fac pe rupte guvernanţii. La un calculator achiziţionat pe bani publici in licitaţii cu dedicaţie, angajezi trei fini, unul tastează unul rupe hârtia la imprimanta si unul o înmânează petentului chit ca petentul poate sa se şteargă cu ea unde are poneiul os. Una a cerut altceva primeşte daca nu da spaga, in alta ordine de idei!!!.
In Romania procedam si mai simplu: inchis firma, luat lumea in cap, sclav la straini, trimis bani in tara, „crestere economica”, castigat un nou mandat. Ura!
@ lol
Da’ măcar ştii că au cumpărat calculatorul la cel mai bun preţ. Hahaha, ce umor am. 🙂
@ruxi
Clar.
imi scapase una da uite ca nu ma lasa altii sa uit .ma duc eu dimineata ca un pensionar constiincios ce sunt sa-mi cumpar gazeta, scot leul(adica ron-ul)il intind frumos si omu` zice:
– nentule astazi nu ca tre sa dai cinci(5)ca e cu cioaca
-.cum bre de spre ce cioaca vorbesti ca doar nu esti de la otv ?
-nu bre da nu poci sa ti-l dau fara cioaca
-pai eu numai jurnalul il vreau
– canci nenica maine
-da fara cartulie mi-l dai de obicei
-da, da’ astazi nu poci fara cioaca.ma-ntorc si plec io gandindu-ma (sa obosesc si neuronu nu alta )ce mare-i cioaca asta ca nu mai merge nici jurnalele nationale far`de eladica cioaca e in toate .si daca intrebarea nu se gripeaza-n retorica uite cum o punem de-un faliment anticipat,