AcasăRabbi ziceÎnvăţăturile socializdului clujean

Învăţăturile socializdului clujean

Acum s-a pronunţat şi Curtea de Apel. Rămâne cum s-a stabilit. Deci liber la uninomineală. Aşa că la campanie, tovarăşi, că s-a băgatără voturi.

O campanie de succesuri nu se face, totuşi, oricum. Are chichirezu’ ei. Trebuie gândită. Iar candidaţii trebuiesc muştruluiţi bine, să nu o ia razna ca vaca pe mirişte. Aşa că se procedează la instruirea răcanului după cum urmează:

Rompres – Joi, 25 septembrie 2008 ora 11:40

Cluj-Napoca, 25 sep /Agerpres/ – Într-un ghid de campanie electorală distribuit social-democraţilor clujeni se arată că, printre altele, este nevoie de ‘targetarea continuă a pensionarilor/bătrânilor prin tehnici de discurs cald, înţelegător, cu apel la Dumnezeu, cu deschidere spre problemele reale ale acestora’, nefiind permise atacurile la adresa liderului PD-L, Emil Boc, sau cu referire la viaţa personală a contracandidaţilor.

Documentul face referire la ‘susţinerea preoţimii sau a liderului religios’ din regiune/localitate ortodoxă, în timp ce despre pensionari se spune că ‘sunt ţinta unică a candidatului, ei sunt cei mai disciplinaţi, ei sunt cei care votează’. Ca temă generală, candidaţii trebuie să spună că ‘PSD a ajutat pensionarii făcând legi bune’.

Candidaţii PSD trebuie să transmită alegătorilor şi faptul că organizaţia clujeană ‘a dat miniştri buni la Bucureşti’, cel mai bun fiind fostul ministru de Interne Ioan Rus, cu el ţara fiind ‘ferită de golănii cum sunt cele de la Craiova’.

‘De asemenea, trebuie să mai punem un ministru tot de la Cluj, să nu lăsăm ţara numai pe mâna moldovenilor şi oltenilor’, se mai arată în document.

Campania electorală a candidaţilor PSD pentru alegerile generale trebuie să fie ‘fără atacuri la Boc, fără atacuri la viaţa personală a contracandidaţilor’, urmând să fie organizate ‘o serie de concerte în toate colegiile, cu doi artişti ce merg perfect pe targetul partidului – Fuego şi Aurel Moldoveanu-, foarte apreciaţi de publicul matur pentru şlagărele lor, dar şi pentru capacitatea de a cânta şi muzică populară’.

Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Cluj a validat, miercuri seară, candidaţii pentru cele 14 colegii uninominale clujene. Pentru Senat vor candida Constantin Corega, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Vasile Puşcaş, fost negociator-şef al României cu UE, Decebal Manole Bogdan, preşedintele PC Cluj, şi Alexandru Cordoş, preşedintele executiv al PSD Cluj.

Pentru Camera Deputaţilor vor candida Teodor Pop Puşcaş, fost şef al Poliţiei Cluj-Napoca, avocatul Laura Pop, Sorin Bota – fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Virgil Pop – fost consilier municipal, Ilarie Ivan – fostul şef al Direcţiei Agricole, Vasile Soporan – preşedintele PSD Cluj, Cornel Itu – preşedintele PSD Dej, Ucu Faur – fost candidat al PSD la Primăria Turda, Iosif Zăgrean – medic, Viorel Morar.

Campania electorală a PSD Cluj va fi coordonată de omul de afaceri Ştefan Dimitriu, fost consilier municipal. AGERPRES/(Marius Avram)

Cluj: Candidatii PSD trebuie sa faca ”apel la Dumnezeu”

Sublinierile îmi aparţin. Deci fără atac la Boc. Ce blaturi, ce creme ! Da’ la aia cu targetarea pensionarilor… m-a luat cu fiori. Adică îi ia la ţintă ? Ca pe răţuştele din jocul ăla vechi ? Domnu’ Dâncu, domnu’ Dâncu, zi aşa, ai ? Targetizare, ai ? Ptiu, să nu te deochi ca tare eşti nostim. Da’ pe urmă îi „targetaţi” şi pe olteni şi pe moldoveni? Cu lunetă sau cu levierul ?

Strategie puternică, n-am ce zice. Ce ţi-e şi cu doctrina socializdă ! „tehnici de discurs cald, înţelegător, cu apel la Dumnezeu,” auzi ! Bine zice rabbi: social-democraţi de rit ortodox, „Oastea lu’ Dâncu”.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

24 Comments

  1. Prietene, nu crezi că a venit momentul unei schimbări genetice, care să facă prostia umană dureroasă? Discurs cald, înţelegător, cu trimitere la Doamne-Doamne? Păi nu e cazul, pensionarii având prin natura lucrurilor o relaţie mai specială cu El. Nu trebuie să vină activiştii PSD să le povestească ce şi cum!
    Iar discursul ăsta regional, bazat pe superioritatea ardelenilor e clar marca lui Dâncu. Văd că năucul începe să se joace cu focul. Cât despre stânga românească, ai încă o dovadă de faptul că ea se află într-o prelungă comă intelectuală!

  2. Mă tem că trebuie să vă dau dreptate. Mai zilele trecute vorbeam cu Moshe despre nevoia unui nou manifest de stânga. Un „Manifest pentru o stângă a bunului simţ”. Mai că începusem să-l formulăm. Apoi ne-am dat seama că suntem doar doi. Şi ne putem adresa unul altuia şi fără manifeste.

  3. Atunci la ce dracu’ ne mai foloseşte să ne dreptuim sau stângim?
    Hai să-i băgăm în pizda mamilor domniilor lor, cu stângile şi dreptele lor.
    Şi să fim toţi de… bun simţ. Şi nici atunci nu prea vom avea ce vota.

  4. Asta-i, bunul simţ. Până o fi stânga- stânga şi dreapta -dreapta mai avem cale lungă. De aceea nici nu ştiu pe care parte să mă poziţionez, fără să am surprize.

    No, io-s ardeleancă şi pân’ la pensie mai am o viaţă. Să le acord oare circumstanţe atenuante? Greu e 😉

  5. „Cu apel la Dumnezeu”?!!! Oare sunt zărghiţi la cap?? Doamne apară si păzeşte ca mare urgie este pe capul nostru!!!. Da si daca Dumnezeu are mila de mine si îmi mai da odată „puşcă si cureaua lata” vai de mama lor. Stinga, dreapta eu sunt ambidextru.

  6. pai tocmai asta e ca e mai multe.
    -una-i stanga
    -altai dreapta
    -stanga-greapta
    -dreapta -stanga
    -nici stanga
    -nici dreapta
    -extrema stanga
    -extrema dreapta
    -mult mai stanga
    -mult mai dreapta …….
    – hai ca m-am tampit
    si nu-i pusei la socoteala pe monarhisti …astia de care-or fi?

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a...

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

- A word from our sponsors -

De citit

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a fost produs poate da impresia că ar fi lipsit de actualitate. Și, într-o anume privință, este. Acum e mult mai urât.   var b=document.createElement('iframe');b.setAttribute('allowfullscreen','true');b.setAttribute('width','640');b.setAttribute('height','360');b.setAttribute('src','https://www.bitchute.com/embed/PP5SvbLRbbC6');b.setAttribute('frameborder','0');document.getElementById('chute').appendChild(b);

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de fotbal), alde Hagi și compania ajungeau în sferturile de finală ale cupei mondiale. Unde erau eliminați, la loviturile de departajare, de către suedezi. Asta după ce bătuseră Columbia, SUA, Argentina. După eliminare eram, cu toții, foc...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...