AcasăLeptopuluStan2008, octombrie

2008, octombrie

Am văzut secvenţa de mai jos de două ori. Apoi a treia oară. Da, da, e sigla în colţ. E preluată de la Al Jazeera. Dar asta nu are nici cea mai mică importanţă. Important e ce spun cei care apar în filmuleţul ăsta. Şi, mie cel puţin, mi-au dat frisoane.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zRqcfqiXCX0]

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

17 Comments

 1. Mordechai: daca la presedintia Romaniei ar candida un tigan sau un turc, ori poate un ungur (inteligent, sarmant si detrminat), reactia romanilor ar fi diferita? Pun pariu ca ar spune exact aceleasi cuvinte.
  E trist. Dar asta suntem. Iar prejudecatile nu tin de climatul geografic sau cultural. Ele fac parte din latura noastra rea. Aia umana.

 2. Comparăm mere cu pere. Nu ştiu cât de deşteaptă ar fi reacţia românilor. Nu am mari speranţe în privinţa asta. Dar acolo nu e vorba nici de ţigan, turc sau altceva, ci de un american. Adică un popor alcătuit din ţigani, turci, italieni, arabi, polonezi, ruşi, evrei şi orice mai vrei. Adică din toate naţiile pământului şi nu doar din WASP.

 3. Si vrei sa spui ca acesti „ţigani, turci, italieni, arabi, polonezi, ruşi, evrei şi orice mai vrei”, care fac parte din natia americana, nu gandesc la fel cu cei din videoclip? Faptul ca au cetatenie americana, asta ii face mai putini rasisti si cu mai putine prejudecati?

 4. Asta sa fie asul din maneca lui McCain ?
  Banuiesc ca se vrea a fi lovitura de gratie, iar daca Obama va iesi, parca vad organizate niste pogromuri, sa-i forteze mana spre „abdicare”.

 5. @ aka
  Nu cred că are vreun as în mânecă. Acolo lucrurile sunt deja lămurite. Joe instalatorul a fost maximumul de creatititate al campaniei lui McCain. Judecând după situaţia actuală Obama este viitorul preşedinte. Pe Obama îl mai poate învinge doar Obama.
  Iar despre ceea ce va fi după alegeri… Atunci abia devine interesant. Am tot vorbit despre asta. Dar fabricile de criză au lucrat mereu duduind.

  @ Ana
  Cele bune.

 6. Dar in disperarea ultimei sute de metri, pierduta, se leaga de orice chichita menita sa-i aduca un ceva de % din voturi. – vorbesc de McCain-
  Cartile-s facute, dar si oamenii pot fi manipulati.
  E infamie sa spui ca cineva cu radacini de alta natura religioasa e iubitor de teroristi, sau pactizant cu dusmanul, e inuman sa numesti criminal pe cel care e de acord cu avorturile.
  Dupa alegeri…vom vedea.
  Si toate astea imi amintesc de o faza din „Ticalosii” :

  http://uk.youtube.com/watch?v=1OHo4C3BTNM

 7. Avea dreptate Bush cand a spus „Mission Accomplished”, dar nu ma refer la sensul pe care i l-a dat el (pentru ca razboiul e o porcarie, in orice forma exista el), ci la faptul ca au reusit sa obtina un POPOR CRETIN, complet spalat pe creier.
  Bravo, Americile cele de Nord sunt tarile in care au reusit sa transforme fiintele rationale la loc in animale, in turma.
  Dupa ce l-au ales de 2 ori pe Bush, nu ma astept sa se lumineze si sa-l aleaga pe Obama… din pacate.

  Banc trist:
  Obama moare, ajunge la Sf Petru si bate la poarta pentru presedinti.
  – Cine-i? intreaba Sf Petru, nerecunoscandu-l.
  – Obama sunt, al XLIV-ea presedinte american!
  – Nu se poate, impostorule, eu ii stiu pe toti si nu esti unul dintre ei!
  – Pai.. am fost ales acum 10 minute…

 8. Boss,astia n-auzira ca s-a abolit sclavia?si ca negrii sunt liberi de ceva timp? Il vor pe Obama doar sa le lustruiasca pantofii la coltul strazii?
  Imi e rusine mie de ce aud.Curat frisoane nene Iancule.

 9. @lol
  Da’ unde ţi se pare că ăi de vorbesc ştiu despre ce vorbesc? Cel mai simpatic e să îl aud pe şeful trezoreriei americane dându-şi cu părerea despre criza economică. A, da. Ăsta a fost mare mahăr la Goldman Sachs. Mai spun ceva ?

  @aka
  Pe mine nu încetează să mă dezguste ipocrizia ambilor candidaţi. Obama declară cât îl ţin bojocii că el şi McCain sunt buni prieteni. Deci ăla susţine că eşti terorist, lipsit de patriotism etc. etc., dar tu zici: nu-i bai, îi preten d’al meu!

  @adina olivia hutanu
  Bancul l-am mai auzit. Şi repet ce am mai spus. Situaţia e complicată. În cazul în care Obama ar pierde alegerile nu este exclus să asistăm la mişcări neliniştitoare în zona populaţiei afro-americane. Dacă, dimpotrivă, Obama ar câştiga alegerile, e de asemenea de aşteptat ca establishmentul să intre în funcţiune. Iar Obama va trebui să se dea iute pe brazdă sau s-ar putea trezi… incapacitat.
  Desigur, speculaţiile mele. Fără nicio bază.

  @ Cetăţeanul Popescu
  Întrebarea e insidioasă şi nedreaptă. Presupun că te deranjează să vezi şi faţa asta a dreptei. Asta e.
  Recapitulăm: nu îi poţi controla pe cei care aderă la mesajul tău, dar atunci când cei de genul ăsta devin tot mai numeroşi… îţi poţi pune nişte întrebări. Asta dacă nu cumva ăia repetă aceleaşi mesaje cu care îi hrăneşti tu de la începutul campaniei.
  Ca să ştim despre ce vorbim… ia pachetul de presă al campaniei McCain pe ultimele două săptămâni.
  Şi ca să fim bine înţeleşi: Pallin se afla acolo ca să se întâlnească exact cu acei simpatizanţi. Ghici care a fost mesajul ei acolo !

  @kiki
  Seamănă cu ei înşişi. Aşa cum ai noştri tot cu ei înşişi seamănă. Necazul e că mulţi nu găsesc nimic iraţional în ceea ce se spune acolo

  .@Trexel
  Posibil.

 10. Ma deranjeaza si fata si spatele tampeniei, indiferent ce culoare ar avea. Si ma deranjeaza al dracului si cei care o incurajeaza. Ca acum e pe dreapta? Oh, sa nu-mi zici ca stanga e ferita de idioti. Poate ca Palin doar a livrat ceea ce astepta publicul – dar asta nu o face mai putin vinovata de incurajarea tampeniei (sa nu-mi spui ca madam chiar crede ce zice).

  Iar daca comentariul meu a fost un pic „biased” (a fost, recunosc 😉 ), asta vine din ideea ca atat stanga cat si dreapta au idiotii lor – in conducere si in public deopotriva. Daca blogul tau inclina spre stanga (si, natural, mai sari peste punctele sensibile ale domeniului), na, ai un comentator care-l „trage” spre (nu pe!) dreapta.

 11. @ Cetăţenul Popescu
  Prietene, ai rămâne surprins să afli câţi vizitatori, cititori, comentatori şi /sau prieteni de dreapta are acest blog.
  În privinţa lu’ tanti Pallin nu-ţi face iluzii: n-are treabă nici cu dreapta, nici cu stânga, ci doar cu organul dispus, mai jos, între cele două.
  În privinţa aplecării mele spre stânga ( pe care o admit, deh, vânt puternic) nu am ascuns-o. Dar , în egală măsură, cititorii obişnuiţi ştiu că nu i-am iertat pe exponenţii stângii atunci când a fost cazul. Iar dacă vine vorba de dragii noştri reprezentanţi ai stângii… chiar nu i-am cruţat. Nu o să spun mai multe că nu e cazul.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...