Noapte albă

În câteva ceasuri încep să curgă rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA, iar noi începem chibiţeala. Pentru asta avem la dispoziţie mai multe surse de informare. Pe lângă televiziuni avem Election Center la CNN. Şi polster.com ( extrem de util ) recomandat de Aga, via Vlad Samuanu’.

Până atunci mai luăm nişte ştiri, să vedem cum merge treaba cu votutul pe la poporul frate şi pretin. Şi le luăm în ordine:

Ştirea 1

Ştirea 2

Ştirea 3

Ştirea 4

Ştirea 5

Ştirea 6

Luaţi-le ca atare. Nu sunt neapărat semnificative, dar nici de nebăgat în seamă.

Asta e harta electorală ( sursa wikipedia) :

350px-us_electoral_college_map

Iar aceasta este lista statelor cu numărul corespunzător de electori.  Iar la această adresă avem calculatorul pe baza căruia putem ţine socoteala electorilor.

ALABAMA                        9

MONTANA                       3

ALASKA                           3

NEBRASKA                       5

ARIZONA                       10

NEVADA                          5

ARKANSAS                       6

NEW HAMPSHIRE             4

CALIFORNIA                   55

NEW JERSEY                    15

COLORADO                     9

NEW MEXICO                   5

CONNECTICUT                7

NEW YORK                     31

DELAWARE                      3

NORTH CAROLINA        15

DISTRICT OF COLUMBIA 3

NORTH DAKOTA            3

FLORIDA                      27

OHIO                           20

GEORGIA                      15

OKLAHOMA                   7

HAWAII                         4

OREGON                       7

IDAHO                         4

PENNSYLVANIA          21

ILLINOIS                     21

RHODE ISLAND            4

INDIANA                    11

SOUTH CAROLINA       8

IOWA                           7

SOUTH DAKOTA         3

KANSAS                      6

TENNESSEE               11

KENTUCKY                 8

TEXAS                      34

LOUISIANA                9

UTAH                        5

MAINE                      4

VERMONT                3

MARYLAND            10

VIRGINIA               13

MASSACHUSETTS  12

WASHINGTON       11

MICHIGAN            17

WEST VIRGINIA       5

MINNESOTA         10

WISCONSIN          10

MISSISSIPPI            6

WYOMING             3

MISSOURI            11

Asta e. Ne vedem spre miezul nopţii şi după. Asta dacă nu vă biruie nea Morfeu. Apropos… în cursă mai sunt încă o groază de candidaţi, în afară de Obama şi McCain. Mai ştiţi vreunul ? Cum se face că în ţara democraţiei desăvârşite despre ăilalţi nu se vorbeşte neam ? Iar ambasada SUA de la Bucureşti pregăteşte un eveniment dedicat alegerilor. Cu postere mari ale … celor doi candidaţi. Ăilalţi nu există. M-am făcut bine înţeles ?

UPDATE: CNN pune cititorilor/telespectatorilor de pretutindeni o întrebare: credeţi că în ţara dvs. un candidat aparţinând unei minorităţi ( şi nu se referă doar la minorităţile etnice) ar putea fi ales şef al statului?  Noi ce am răspunde ?

UPDATE: Ora 3 a.m.  9 state pentru Obama, 4 pentru McCain. Electori 77 Obama, faţă de 34 McCain. Şi  52% Obama, 47% McCain la vot popular.

La 3:45 cifrele încep să se aşeze. Surpriza nu se va întâmpla. Obama e aproape sigur viitorul preşedinte. Pensylvania e albastră.

162 thoughts on “Noapte albă”

 1. Incurajator! Pentru noi, vreau sa zic. Si la ei se strica masinile, si la ei sunt incercari de intimidare/presiuni, si la ei conteaza cine numara…

 2. @ kiki
  Hei, cârcoteli sunt şi în rai:)

  @ Arhi
  Nu am priceput… Pla? Ce e aia? Te referi la scor? Păi… da… situaţia pare albastră… dar … încă sunt doar sondaje. Mai o Floridă, mai o bragă ( la Colonade au una adevărată !) şi hop stupiza !

 3. Chiar vrei sa faci noapte alba?! Bravo!
  Eu, dupa cum stii, sper sa iasa Obama. Nu neaparat pentru charisma sa incontestabila, ci pentru politica dusa de Partidul democrat, echivalentul social-democratiei europene. Si mai sper ca Romania sa constituie un partener pentru SUA. Din acest punct de vedere, cred ca trebuie sa fim recunoscatori, acum, la final, Administratiei Bush pentru sustinerea sa in legatura cu intrarea in NATO. O seara frumoasa!

 4. Sunt foarte curioasă dacă nu se va repeta istoria de acum opt ani când cel clasat pe locul doi a ieşit primul. Dacă tot e ţara tuturor posibilităţilor, de ce s-ar dezminţi? 😀

 5. @ Corina Cretu
  Aşa mi-am propus. Sigur va fi noapte albă. Nu e un secret: l-am susţinut ( vorba vine) pe Obama. Dar nu îmi fac mari iluzii. Cum mai spuneam, o schimbare, chiar şi de ton e nu doar necesară, ci binevenită.

  @ Satmareanca
  Am tot zis: orice e înca posibil. O relaxarea a democratilor în California, o întorsătură în Pensylvania şi.. mereu Florida.

 6. @Satmareanca. De când bat eu câmpii ca i-am tăiat pe americani!!. Si la noi una am votat alta a ieşit si după cum spune popey si anul ăsta o sa fie la fel!!:)

 7. Boss,eu votez cu Morfeu si cu CFR Cluj.Stai mata pe metereze, si maine te citesc.
  Ca sa fiu eu Gica contra,castiga albu’.

 8. M-aş albi şi eu, dar am o presimţire că până dimineaţă nu o să aflăm ce şi cum. Mă rog, e exit-poll-ul acela după ora 1, dar nu ştiu cum e la ei: pe bune ori ba? :)))
  Noroc că te avem pe tine să ne ţii la curent cu ştirile de peste baltă. Să albeşti bine noaptea asta! 🙂

 9. E posibil să ai dreptate. În primul val de rezultate, la ora 2, vom avea datele din Virginia ( primul stat cheie). La următoarele Florida şi Pensylvania. La vremea aceea putem deja întrezări un învingător. Sau… putem fi in situaţia de a aştepta totul până la ora 6 când vin datele din Florida.

 10. Corina, nu e loc de predicţii. Lucrurile par a fi aranjate. E puţin probabil să apară surprize, dar nici nu le putem exclude. Spuneam mai sus că votul din Florida mi se pare decisiv. Am motive să cred că lupta va fi mult mai strânsă decât pare.
  Estimările omit nişte mici detalii:
  de exemplu în Florida, unde sondajele îl dau pe Obama cu 50% şi pe McCain la 47 % numărul alegătorilor înregistraţi pe listele republicane este semnificativ mai mare decât ai celor democraţi. Şi nu e singurul exemplu.
  Din primele valuri de rezultate, repet, Virginia şi Pensylvania sunt importante. Nu mai repet de ce.

  În privinţa lui Biden… cred că ştii mult mai multe decât mine.
  Va fi o noapte interesantă.

 11. Mă dau bătută la faza cu ceilalţi candidaţi, înafară de Obama şi McCain. Parcă citisem azi undeva că ar mai fi alţi 12, dar nu sunt foartă sigură de cifră. Sistemul de vot şi tot arsenalul care se pune în mişcare nu dă posibilitatea altora să fie cât de cât evidenţiaţi. Rezultatul final este la urmă în mâna electorilor, care pot răsturna votul popular.

  Tot aşa, te întreb: americanii au doar două partide? 😀

 12. Am fost pe aproape. Aşa mă gândeam şi la partide, că sunt mai multe de o grămadă. Era şi culmea ca în ţara tuturor ciudăţeniilor să fie altfel. Sincer, mi-a fost lene să caut şi eram sigură că tu ai cel puţin o sursă pentru documentare 😀 Merci!

 13. Si eu sunt la fel de prins de meciul Obama – McCain. Dupa partida de la Cluj trec cu arme bagaje si seminte sa urmarim impreuna jocul din State. Chiar sper sa castige Obama …poate asa imi ridica si mie americanii statutul de persona non-grata pe care mandru il port de vreo 10 ani. Numai asa pot sa ma bucur si eu de o vacanta in Miami la jumate de pret fata de una la Mamaia. 😉

 14. @ Cârcotaşu
  Igen. California 55. De aia zic că acolo se poate schimba reţeta de hamburger.
  Texas 34… e clar. Florida 27…se joacă.

  @Satmareanca
  N-ai pen’ce. De aia există Mordechaiul:)

 15. @ Mile
  Hai, încoa’ după meci, Mile. Că avem ce vorbi o noapte întreagă ! Îmi era dor de tine, prietene. Chiar îi spuneam şi fratelui Crivăţ de la Cluj să îmi mai sufle scorul ca m-am îmbolnavit de inimă la ratare aia şi nu mai rezist la meci.

  Hahaha. Persona non grata ? Faină treabă… mari speranţe nu îti face totuşi.
  Hai FC Obama !:))

 16. Cit oi putea oi sta si eu pe aici, ca mai am ceva de lucru….
  dar nu toata noaptea ca mine nu vreau sa dorm in instanta, ca sforai si risc sa deranjez judecata…

  Ma intreb, daca cistiga Obama, nu ar trebui ca la presedintie la noi sa candideze banel nu jiji??? Macar din spirit de imitatie 😀

 17. 🙂 Da persona non grata…asa au decis baietii aia papaciosi de hamburgeri sa ma eticheteze prin 1999. Am vrut atunci prin toamna sa merg in America sa imi vad neamurile (am vreo 90% din familie acolo) iar cand m-am dus dupa viza mi-a zis un consilier consular “vai Mr. Carpenisan dar d-voastra nu stiti ca ati fost declarat persona non grata pentru ca ati creat opinii antiamericane in timpul transmisiilor de pe front din Iugoslavia?!”. Eu am pufnit in ras si am zis sec :NU…dar chiar asa pe lista aia de persona non grata sunt imediat dupa sau inaintea lui Fidel Castro?

 18. @ Arsulici
  Pe aici ne găseşti, Arsuliciule. De aia cu Bănel nu zic decât: :)))))))))))))0

  @ Mile
  A, fain. Deştepţi băieţi. Ce se pricep ei să îşi facă prieteni. A, da. Şi pe atunci era un democrat preşedinte. Deci… mai speri ?
  Despre porcăria din ’99 n-aş vrea să deschid discuţia, dar… după ce au făcut atunci o porcărie mare cât casa s-au gândit să-i pună şi moţ. Şi au inventat statul Kosovo. Cu toate cele ce au urmat. Şi vor mai urma. Dar am patinat deja offtopic.
  Cum spuneam: Hai Obama !

 19. John McCain, Barack Obama, Chuck Baldwin,Bob Barr, Cynthia McKinney, Ralph Nader, Gene Amondson, Róger Calero, Charles Jay, Alan Keyes, Gloria La Riva, Brian Moore, Thomas Stevens

  Aştia-s toţi.

 20. Păi… Mordechaiul e mai tare decât Antena cu tonomate 🙂 Chiar am fost contrariată când am citit ştirea la care ţi-am dat link, când ştiam clar de cifra discutată mai sus. Am mai citit o dată ştirea de la A3 şi n-am priceput nimic. Plecăciuni 😀

 21. Nu, Crina, vorbeam doar de lucruri diferite. La ei e un sistem mai ciudat. Există candidaţi care pot candida doar în câteva state (!!!) şi nu neapărat în toate statele federaţiei. Mă rog, e un sistem încurcat. Cert e că ăia pomeniţi sunt candidaţii care apar peste tot.

 22. 🙄 Io am priceput ce zici, da’ mai ştiu o chestie: o ştire se scrie ca să o înţeleagă tot prostu’, inclusiv blondele ce se dau roşcate şi nu cunosc în amănunt sistemul :)))

 23. Arsulici, ucraineanul ăsta nu-i original deloc. Acum vreo două săptămâni a scos unu Irlanda la licitaţie. Plagiator! Dar, ce mai contează pe vremuri de criză?

  Mordechai, nu scoatem şi noi România la licitaţie, că tot avem vreme dându-ne pe net în aşteptare? O vindem noi lui Căşuneanu, ce contează cui dacă ies parale :)))

  Pic examenul la capitolul răbdare. Ceva rezultate cât de cât avem? Cred că abandonez în curând 😀

 24. @Satmareanca
  Irlanda???? Ufff, nu putusi sa zici mai repede? as fi fost interesat, dar n-am stiut…

  Cit despre Romania, a fost de multa vreme vinduta de altii, prin atribuire directa, noi sintem simpli chiriasi de care proprietarul vrea sa scape cit mai repede prin masuri extreme….

  @Mordechai
  Il observasem in blogroll, dar acum nu stiam ca la el se face referire, credeam ca e porecla vreunui lider lucal clujean si eu nu o stiu…

  @Mile
  Daca vrei, ma ofer martor sa spun la ambasada ca nu mi-ai indus sentimente antiamericane. Antiamericanismul meu are o cu totul alta sursa…
  Ma intriga insa calmul cu care statul american isi incalca propria Constitutie, mai ales chestia cu libera exprimare….. Oare de la ce zeu au invatat sa incalce constitutia?

  @Andrei Crivat
  Cred ca ar fi mai eficient sa oprim portarul echipei adverse sa mearga la meciurile CFR-ului…
  Meci fain, dar nu mi-am dat seama care a fost CFR. Ma gindeam ca ii voi recunoaste dupa faptul ca e echipa cu romani, dar…. care fu aia, fratilor??? 😀 😀 😀

 25. La întrebarea dacă la noi ar putea fi ales preşedinte reprezentantul unei minorităţi, răspunsul e clar – asta facem de cînd e România republică. Am ales numai preşedinţi minoritari, dacă ne gîndim că majoritatea populaţiei o constituie femeile 🙂

  Altfel, cred că mai durează. Trebuie să-ţi meargă ori excepţional, ori îngrozitor de rău, ca să alegi pe cineva care e “altfel”, care e perceput ca un corp străin.

 26. @ kiki
  Ba eu cred că am putea… nu ştiu dacă foarte curând. Uite, Andrei vorbeste de fotbal. Acolo putem avea echipe pline de străini… nu?

  @Satmareanca
  În jumătate de oră avem Georgia, Virginia etc.

 27. Cum se pot astepta McCain si Obama sa cistige, cind nici unul nu a dat mici si bere, sarmale, nu a dat cu mopul, nu a crosetat, nu a fost VJ???
  Doar saraca Palin a muncit cit de cit adecvat, ca am inteles ca si-a mai aratat decolteul….
  Pai cum sa faci politica asa, sec, plictisitor, doar cu argumente si dezbateri???????

 28. Dacă nu-i fotbal, am revenit. Mă spăriasem :)))

  Noroc că a apărut kiki, am văzut şi eu update-ul. Orice e posibil. Cine îi mai ştie pe ai noştri la cât de corciţi sunt? Îşi descoperă arborele genealogic înainte de vot. Băse e român? Pare din altă specie 😀

 29. La fotbal da, e plin de străini, dar nu sunt votaţi, ci angajaţi cu contract, nu-i mai place lui Jiji de ochii unuia, out!

  Numai jumătate de oră pînă la primele rezultate? Credeam că abia la ora 2, cînd e 7 la ei.

 30. @ Satmareanca
  :))
  Da. Acum cică ai răspuns la întrebarea aia :)))

  @ kiki
  Vorbeam despre altceva. Contract, Jiji şi ce mai vrei… dar învăţăm să-i acceptăm şi pretuim.
  CNN aşa spune… poate am greşit eu la calculul orelor.

  @ arsulici
  :))))))))))))))))
  Ptiu !

 31. @ Arsulici
  Cei ( puţini ) cu care am vorbit se duc mai degrabă spre McCain. E explicabil de ce românii ajunşi acolo au opţiuni mai degrabă de dreapta. Dacă voiau stânga rămâneau în ţară.

  @ kiki
  Ne lămurim în câteva ceasuri.

 32. Am găsit o reclamă pentru un test de inteligenţă

  “Sarah Palin’s IQ = 116

  Are You Smarter than Sarah Palin? Take Our IQ Test Now!”
  🙂

 33. Mordechai, tocmai m-am ciondanit pe Skype cu o prietena, romanca, sta in austria, care incerca sa ma convinga de cit de maret si fascinant e obama, si a inceput sa ma critice dur pt moderatia mea…. Mai zicea ca toti republicanii sint rai (m-a enervat generalizarea) si ca McCain e prea batrin, deci lipsit de valoare (la care i-am amintit de Papa, si am intrebat-o daca sa-l scoatem la pensie-s-a facut ca nu ma aude…)
  Stii ce e ciudat? republicanii, de dreapta, au culoarea rosie…. (cred ca nu de la problemele lunare ale candidatei la vicepresed…)

 34. Albăstrim ce-i de albăstrit.

  Arsulici, deh…. n-am fi noi înşine dacă n-am fi pătimaşi.

  Cetăţene, am rămas lipit de CNN , n-am apucat să o văd încă.

 35. Oare daca in clipa asta ar candida vreunul dintre “forefathers”, de exemplu washington, sau grant, sau jefferson, lincoln ar avea oare vreo cit de mica sansa de cistig?

 36. Stiu, dar cind mi-am dat seama mi-a fost lene sa schimb exprimarea, si am dat “submit comment”….
  Ideea ramine insa, si mi-a venit in urma “contrelor” cu prietena de care-ti ziceam….

 37. zisera astia de la vintu tv ca genealogii au descoperit ca obama e var indepartat cu brad pitt. Oare care ar fi stramosul comun, Adam? sau eva? sau marul?

 38. :)))))
  Crina, cifrele se modifică pe măsură ce sosec raportările din circumscripţii. Se vor tot modifica. Cam pe la o raportare de 30 % se va putea face o proiecţie a câştigătorului pe statul respectiv. Atunci ne va şi anunţa CNN-ul cine e câştigătorul pe proiecţie.

  @Cetăţeanul turmentat
  Sigur că se poate. Oho. N-am uitat Florida. Dar, să fim cinstiţi: acolo democraţia internă e la mare respect. Mă rog, cu anumite amendamente.
  Ok. Avem primele victorii pe proiecţie
  Obama, Vermont. McCain pe Kentucky.

 39. Antena 3 m-a facut sa ma intreb serios daca am devenit eu un ignorant in materie de moda sau Mandruta a inebunit si si-a luat sacoul peste o vesta de fas….
  Ah da si iata ca se poate …baiatul lui Ion Iliescu e la tv si vorbeste bine despre Obama

 40. Păi, tocmai pentru că vin greu raportările şi îmi zgândăre neuronii, mă retrag încet şi bag o geană aici dimineaţă devreme şi am aflat tot. E mult mai simplu 🙂

  Noapte bună! sau albă, pardon 😀

 41. “Fiu de inalt demnitar comunist, Mihail Bujor Sion este considerat copilul de suflet al lui Ion Iliescu, dupa ce primul a ramas orfan de ambii parinti in 1974. Imediat a fost luat sub protectie de Iliescu, care l-a crescut cum stia mai bine. In timpul Revolutiei din ’89 Mihail a fost cel care l-a chemat pe Iliescu la Televiziune. Pentru a nu strica bunele relatii existente intre cei doi, noul presedinte il numeste pe Sion sef de cabinet. Ulterior, devine consilier prezidential pe probleme economice.
  In septembrie 1994 printr-o hotarare de Guvern este numit consul general, sef al Consulatului general al Romaniei la Los Angeles. “

 42. Si eu le am pe toate deschise mai putin Realitatea ca iarasi sunt pe dos astia…in paralel mai si gatesc niste mancare chinezeasca …doar asta mananca americanii pe langa hamburgeri nu?

 43. Da, Mile. La ăia McCain e cu albastru !!!!
  Meseriaşi !
  Ce chinezării comiţi ? Că eu am tocat la furescuri cu cocos de am căpiat. Deci Florida pare să se ducă la McCain. Virginia la fel. Devine interesant. Iar la Fox, McCain preia conducerea.

 44. Fasii de pui pe plita incinsa cu legume inabusite si sos de ardei iute. Pe langa merge si un pireu de cartofi.

  Cred ca nici nu ar mai interesa pe nimeni daca nu ar arata asa rezultatele la ora asta. Tv americane nu fac acum decat sa scoata lenesii lui Obama la vot. Macar de frica sa voteze in nr mai mare 😉

 45. Acum nişte zile îi povesteam lui Andrei (Crivăţ) de o chestie de genul ăsta. Cu pieptul de pui semicongelat din care tai fâşii fine pe care apoi le zăpăcesc prin tot felul de sosuri şi miroazne.
  Da’ cu piureu de cartofi ? :)) Chinezească tare !:)

  Ore prea multe nu mai sunt. Mă uit că în Chicago ăia dau năvală la sărbătorit. Or fi şi votat ? – Uite cine întreabă ! Unul care îi dă cu votul canci ! :)))

 46. shalom (asa s-o fi zicand?) la toata asistenta!
  si multam unui carcotas pentru publicitate.
  sa va mentina Domnul tonul voios!
  si sa nu taie optimismul celor care-l sustin pe “bamy” bamy fiind nickname ul auzit in seara asta langa urna de vot.
  cei ce n-au audiat “conversatia” Palin-Sarcozy sa dea click pe nickul meu.
  🙂

 47. mai trimite un add sau ceva ca la mine nu a ajuns cum ca ai fi printre contacte 🙂 …sau poate iar ma bate tehnica avansata (of calculatorul -aceasta unealta a lui satana )

 48. Salutare la toata lumea,

  iaca stam si noi , patru exilatzi , si butonam CNN.CBS,RAI,A3,TvRi ,N24(d) Ntv (d),Rai 1, plus altele ,plus .. blogul lui Mordechai……
  Iaca ce auziram pe un post TV ; chiar daca castiga Obama tot nu e ales, fiindca electorii ( aia mari ) vor decide…..Pana acum scorul e de 134 – 41 dupa unii sau 77-44 (dupa altzii ). Personal nu cred ca o Obama o sa aibe norocul sa fie inscaunat… In Texas mai sunt tregatori de elita…..
  O noapte mishto, va dorim !
  Noi bem bere, mancam carnatzi de casa made in Oltenia ( Trandafir ) si rontzaim alune . Va lasam , peste cinci minute vine un nou exit…

 49. Bună dimineaţa. Am rămas doar eu…:) Multă lume nu mai e la ora asta. Eu şi Mile.
  Ar fi fără precedent ca electorii să nu respecte voinţa electoratului .

  De nişte cârnaţi minune povesteam şi cu Mile.

 50. Salut, Cabral ! Nu ştiam că eşti pe aici.
  În multe state legea pedepseşte votul pentru “faithless elector”.
  În 1872 şi1912 s-a întâmplat asta. Azi mă îndoiesc că s-ar mai putea întâmpla asta. Ar însemna război civil.

 51. Stiu ca a mai fost un scandal in 2000 pe tema asta, dar e prea tarziu si mi se invalmasesc gandurile in cap.

  CNN spune 207 la 95, cred ca e clar ca the one e Obama. Stiu insa faptul ca si numarul de voturi conteaza, daca ar sari de 300 ar fi o mare reusita.

 52. În 2000 ştiu că a fost panarama din Florida, dar nu îmi amintesc să fi fost o astfel de problemă. Nu te pot contrazice pe ce nu ştiu.
  Da, e deja clar. Aia îţi spuneam şi la tine: de acum vorbim de preşedintele Obama. Da-da-da !
  Dacă nu m-ar tortura Mile cu pozele lui cu hrană densă aş chiui !
  Totuşi la numărul de voturi exprimate scorul e mult mai strâns. Deci la votul popular lucrurile nu mai sunt aşa de clare. Dar e bine !
  A, da. Şi te vâr şi în blogroll !:)

 53. :))
  A mai urcat Mccain, dupa cum spuneam si la Cafeina, doi dintre consilierii lui McCain au zis ca nu mai vad sanse sa castige al lor.

  E clar, negru castiga! te rog sa notezi ca nu am zis ca “negrii castiga”, si nush’ de ce dar am vaga impresie ca viitorul imi va da dreptae.

 54. Păi, da. A venit Texasul. Ăsta era clar al lui. Nicio surpriză. Cred că mai adună incă 10-15 electori şi gata. Între timp şi în votul popular crede diferenţă.

  Da. Da’ io nu pot să zic nici măcar “negrul câştigă”. Musai să zic candidatul afro-american:)

  Evident că o să ne iasă pe nas entuziasmul ăsta cu Biden cu tot. Dar, am tot spus-o zilele astea, o schimbare era necesară. Chiar şi una de ton.

 55. Oricum ar fi, mosteneste o bulibaseala generala si are de facut niste alegeri ale caror urmari nu pot fi prevazute nici de cei mai buni analisti.
  Si ma refer mai ales la retragerea trupelor, n-ai cum sa calculezi care va fi reculul…

 56. @ cabral
  Nu m-ar mira deloc dacă retragerea trupelor va înceta să mai fie o urgenţă. Cât priveşte balamucul din curte… acolo primeşte mutările în plic. Ok, democraţie, texte frumoase în campania electorală, dar la tăierea moţului dansezi după orchestră !
  Nu mai pomenesc de celebrele “teste” pomenite de Powell şi McCain. Am mai zis eu despre ele.
  Da, au curăţat tot democraţii. Şi ar fi bine ca împreună cu voturile să noteze şi mesajul transmis de alegători.

 57. Bine, problema e comuna, o avem si noi.
  Bine, daca aia nu fac ce trebuie pun toata planeta pe butuci, daca ai nostri nu fac ce trebuie… plange Mizilul.

 58. @ cabral
  Deci… cum zicea cineva mai devreme… tu eşti? Brad Pitt?:)))
  Hai că avem pile la Casa Albă. Poate vorbeşti cu văru’ să-l scoată si pe Mile de pe lista aia unde e persona non grata.

 59. Hai ca dau un telefon… cu accentul meu ajungem toti persona non gratar (mda, mi-e foame).

  Gata stimabile, ma retrag in glorie spre un vis in care o matusa din Kenia vorbeste cu o verisoara din Congo si descopera ca sunt var primar cu Obama, si ma suna si ma duc la hamerica sa conduc serviciile speciale (de livrat Pizza la Casa Alba).

 60. Noapte… nu ca s-a dus… somn uşor ! Acum o să fie şi plăcut. În scurt timp trag şi eu la garaj ca mi-au ieşit cibucurile pe noaptea asta.
  Pentru Kenia or trebui vize?

 61. Văd că la BBC Obama are 333 voturi electorale, iar la CNN “numai” 297. Dar ce mai contează! Sărbătorim, sigur, o să vedem mai încolo dacă ne iese sau nu pe nas.
  Oricum, momentul e extraordinar. Acum 40 de ani, cam cînd se luptau băieţii pentru drepturile civile, nu mi-aş fi imaginat aşa ceva. Şi chiar ieri, mă întrebam dacă nu cumva ceea ce analiştii numesc “rasismul ascuns” va da peste cap frumoasele sondaje. Nu ştiu dacă Obama va reuşi să schimbe sistemul, cert este că victoria lui înseamnă deja o schimbare uriaşă.
  Scuze, se pare că m-am trezit cu chef de vorbă. 🙂

 62. Acum parca daca mai zice Cabral ceva de Kenia parca as prefera un safari plajelor suprepopulate din Miami. Oare ceva opinii antikeniene oi fi creat? Nu cred ca m-au pus si aia pe vreo lista (poate la cat m-am ingrasat la lista de bucate).

 63. E un semn bun.
  Iar faptul că nu s-a ţinut cont de culoare şi nume rimează cu alt rezultat al exit poll-urilor: numai vreo 9 la sută dintre americani cred că duşmanul nr. 1 e terorismul. Pe ei îi doare de situaţia economică şi e normal să fie aşa.

 64. Salut, domnule Mordechai. Se facu dimineata bine cand aflai si eu rezultatul. Si am citit si jurnalul nocturn de pe blog. Vad ca americanii n-au fost stingheriti de faptul ca eu dormeam in timp ce ei votau, ceea ce oarecum de mirare. Ma bucur, ce sa zic, dar n-as vrea sa fiu in pielea invingatorului ca meciul cu criza se anunta dur de tot.

 65. Gata, am revenit si eu pe baricade…
  Acum se ridica doua probleme: schimbarea numelui USA in United States of Arabia, condusa de Hussein Obama 😀
  A doua: oare Zeus va trebui sa caste gura mai mare avind in vedere ca avem licurici negru??? 😀

 66. @ Criticos
  Da’ ce e mai grav e că ăia s-au descurcat fără votu’ meu !

  @andrei crivat
  Nu ştiu… că am dormit :))

  @Cetateanul turmentat
  N-aş zice că m-a entuziasmat teribil. N-a fost un discurs rău, dar încă mai duhnea a campanie electorală. Vedem noi din ianuarie ce-i poate pielea.

  @Arsulici
  Haidi, bre, că eşti rău. Păi ce are Kenia cu arabii?
  La aia cu zeusu’ zic şi eu ca tine… da’ tare îmi e că de data asta o să înghită în gol.

  @ cabral
  Până în ianuarie încă e simpatic. De atunci încolo mai vedem noi … Da’ tu te-ai scos:)

  @ dadatroll
  Da, exemplară preocuparea ta pentru soarta minorităţilor de la noi. “Jidanii” se vor simţi încântaţi ! A, da… erai de dreapta.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.