AcasăBuletinul de stiriAtacul din Mumbai, islamişti,...

Atacul din Mumbai, islamişti, da, sigur

Despre atacurile de ieri de la Mumbai aţi auzit. Aşa cum aţi auzit şi explicaţiile oficiale care s-au grăbit să pună deranjul în cârca Al Qaeda şi a militanţilor islamişti. Sigur ! Ce comod. Da’ ia să vedem:

Locals say the orgy of killings in Mumbai began here. Three men walked into the cafe, drank beer, settled their bills and walked out. Then they fished out guns from their bags and began firing.

Deci islamiştii ăia n-aveau problemă cu băutul de berici. Fundamentalişti rău.

„They did not look Indian, they looked foreign. One of them, I thought, had blonde hair. The other had a punkish hairstyle. They were neatly dressed,” says Mr Amir.

Then, the „foreign looking, fair skinned” men, as Mr Mishra remembers them, simply carried on killing.

Da. Devine clar. Blonzi, punkişti. Islamici sadea. Se încearcă apoi a se sugera că ar fi vorba de o operaţiune a ăstora. Adăugăm şi analiza Stratfor. Şi ne vedem de treabă.

P.S. Fără legătură cu cele de mai sus.

Rusia se declara multumita de decizia SUA de a nu insista în favoarea MAP pentru Georgia si Ucraina NewsIn – Vineri, 28 noiembrie 2008 ora 08:20

„Sunt multumit ca ratiunea a învins”, a declarat Medvedev, citat de RIA Novosti. El a adaugat însa ca regreta ca acest lucru are loc abia „la sfârsitul activitatii actualei administratii americane”.

„Cel mai important lucru este ca nu se va mai insista asupra acestei idei cu încapatânare si absurditate, ca în ultimii ani”, a subliniat presedintele rus, aflat într-o vizita în Cuba, ultima etapa a turneului sau latino-american.

Secretarul de stat american Condoleezza Rice a anuntase miercuri ca nu va insista asupra acordarii Planului de actiuni în vederea aderarii (MAP) pentru Georgia si Ucraina, principalul punct de pe ordinea de zi a unei reuniuni a ministrilor de externe NATO din 2-3 decembrie la Bruxelles.

În schimb, Rice a preconizat tranformarea comisiilor NATO-Georgia si NATO-Ucraina în „structuri în cadrul carora sa se poata intensifica dialogul si activitatile” cu cele doua tari.

UPDATE: Deci mai citesc şi alţii ştiri. Şi ne întoarcem la ce ziceam mai sus. Prietenul Constantin Gheorghe a dat şi el de ştiri dichisite. Deci ? Ups.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

18 Comments

 1. Io zic ca e o zvacnire a americanilor. Am eu senzatia asta, si nu stiu in ce masura ma insel, probabil putin sau deloc. Motive ca sa spun asta am destule, nu stau acum sa despic firul in patru. Toate cele bune! Solomonar

 2. Păi, se poate fără o teorie a conspiraţiei?

  Dacă tot s-a grăbit lumea să îi spună „11 septembrie al Indiei”, era şi normal să apară deconsporaţiile. Cu acelaşi succes, blonzii băutori de bere puteau fi simpli mercenari. Şi invers, declaraţiile martotilor oculari ar putea suferi din punct de vedere al pertinenţei.

 3. Boss,teorii vor fi destule,adevaruri spuse,niciodata.O fi fost bere fara alcool.:)
  Hai ca o luara peste bot Ucraina si Georgia.Era de asteptat .Pe maharii lumii trebuie sa-i platesti inainte,ca la curve,si nici atunci nu esti sigur.

 4. @ kiki
  La asta zic iar vorba lu’ rabbi: mai vedem noi.

  @c
  De aia spun: belim ochiul la ştiri, citim ce zic şi unii şi alţii. Şi ne vedem de caimacu’ nostru.
  Ucrainienii şi georgienii au expirat. Campania electorală americană s-a terminat. Capul la fund.

  @takifugu
  Da, în pozele din primul link aşa arată. În prima poză , cel din dreapta pare, totuşi, mai degrabă caucazian. Mulţam de link.

  @ karmapolice
  Vezi? Şi asta a fost o teorie: vezi, Doamne, deranjează outsourcingul spre India şi de aia… dar teorii aiuristice vor tot fi.
  Cum spuneam: citim ştirile şi mai vedem. Vezi şi linkurile furnizate de takifugu.

 5. CEUSESCU,BASESCU SI INVERS.  
   Revenirea studentilor palestinieni in Romania la invitatia presedintelui   Basescu, certifica aderarea tarii la sfera de influenta a lumii arabe.  Ea va duce la creierea unor noi celule AL QUEDA si intarirea organizatiile teroriste din Romania
   Pentru ca primele atacuri asupra Vestului sunt asteptate in curand ,nu ramane decat revocarea invitatiei. Acest lucru este ateptat sa se intample prin colaborarea serviciului romanesc ,cu cele aliate. Nu ramane decat repetarea unui scenariu cunoscut si executat cu succes in 1989.(Singura diferenta este ca de data aceasta rusii sunt inlocuiti cu israelielienii.)                                 
Merita sa amintesc cateva din activitatile tipice ale “studentilor” care primesc sprijin material si logistic in Romania:                       
• 1984 – Ahmad Mohammed Ali Al-Hersh, student palestinian cu cetatenie iordaniana, l-a impuscat mortal pe diplomatul iordanian Azmi Al-Mufti. Al-Hersh era membru al Organizatiei Abu Nidal (OAN), iar arma si munitia ii fusesera furnizate de Mustafa Said Hasan Al-Khardali, un alt membru OAN.
• 1985 – o masina-capcana a explodat la Universitatea Politehnica Bucuresti, in cartierul Grozavesti, provocind moartea a doi ofiteri USLA. Atentatul a fost revendicat de organizatia Fratii Musulmani si a implicat patru membri ai acesteia: irakienii Hassan Adil Al-Ali si Tarek Awad, sirianul Haytham Rahmeh, poreclit “Doctorul”, si iordanianul Ibrahim Ali Ahmad Dawood.
•• 1996 – Ali Safwan Mohsen,student, membru Hezbollah, a fost depistat in Romania de ofiterii BA. Acesta a facut parte din grupul de comando implicat in deturnarea avionului TWA care lega Atena de Roma, in 1995.
• 1998 – o bomba artizanala a fost descoperita sub Podul Izvor din Bucuresti, cu putin timp inainte de Ziua Nationala. Atentatul nu a fost revendicat.
• 2000 – o bomba artizanala a fost descoperita la Craiova, in WC-ul unui vagon CFR. Aceasta a fost dezamorsata cu 15 minute inainte de momentul exploziei. Este primul atentat cu bomba din istoria CFR.Sunt banuiti studenti arabi.
Aparitia unei unei coloane arabe intr-o regiune plina de instabilitate a Marii Negre este inacceptabila.                                           
Doctrina americana este clara.Cei care se aliaza sau sponsoreaza terorismul sunt terroristi. Vizita in Siria la doua zile inainte de atacul american asupra bazelor de terosti,arata cu cine se aliaza Basescu. Indiferenta fata de profanarea mormintelor evreiesti, a aratat lumii civilizate….. cine este Basescu. Sponsorizarea unei expozitii, Al Queda la ICR ,New York realizata de un student arab Omar Marvan Abaki arata….. pana unde poate ajunge presedintele. Desecrarea unor menore, simbol sacru al credintei evreiesti ,avind la colt de strada Anti Defamation League (la zece saptamani de la inchidederea oficiala), intr-un oras cu trei milioane de evrei ,descopera insa un extremist periculos,departe de normele lumii civilizate. Atragand animozitatea occidentului,din ce in ce mai izolat, acestuia nu-i ramane decat sa se pregateasca pentru  vizita (nu de mult confirmata) in Iran. Concidenta face ca aceasta sa fie si ultima vizita oficiala, a lui Nicolae Ceausescu. Sa-i uram deci drum bun.
Robert Horvath  New York

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...