AcasăOy-oy!Corn de uniune naţională

Corn de uniune naţională

Să nu se supere prietenul Crivăţ, dar reţeta asta n-are treabă cu  site-ul lui de haleli dichisite. Unde mi-a făcut onoarea de a mă întreba şi pe mine despre de-ale maţului. Chestie la care, să zicem, m-aş mai pricepe.

Deci avem o reţetă originală de corn de uniune naţională. Conţinut ridicat de vitamine P, S, D, N, L şi altele. Pe lângă faptul că nu ţine de foame, acest corn are meritul de a face praf celulele hepatice. Şi nu numai. Pe bună dreptate este supranumit :terminatorul de neuroni.

7corn_umplut

Să nu lungim inutil introducerea şi să trecem la reţetă: se iau nişte ouă ( pe numărate, de la Adrian Năstase). Se sparg şi se bat bine de uşa DNA. Se amestecă un făină fină obţinută din măcinare economiei ( din producţia record a  PNL) şi drojdie de pe fundul sticlelor de la Cotroceni. Se frământă aluatul cu mână forte. Se lasă la dospit patru ani. Timp în care se mai stropeşte cu zeamă de moţiune pentru a nu se usca. La sfârşit se întinde aluatul, se sprg bulele de PRM şi se taie în bucăţi mari de circa 33%. Se umplu cu mult rahat de la PDL. Se consumă în următorii patru ani.

Am spus că pe baza reţetei se obţine un corn cu gust mizerabil. Nociv pentru stomac, ficat, creier, plămâni şi toate cele. Dar nu pentru cel care îl prepară. Doar pentru ăi de-l consumă. Oricum, după digerare cornul respectiv se va transforma tot în căcat. Pe principiul: căcat mănânci, căcat te caci.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

33 Comments

 1. Dar cornul asta ar trebui sa sature. In mai putin de 4 ani. apoi sa-i urmeze o mare greata, un soi de alergie netratabila.
  Treaba e ca suntem…deh, sistem imunitar crescut.
  Unde nu ajunge cornul, nici mintea nu e prezenta.

 2. Bre. Mai intai a fost ideea. Ce se baga in malaxor- adica in urne.Sau in cur la altii si le dadu avant.
  Treaba nasoala e ca diareea e nationala.
  Doar vreo ploaie acida sa mai spele urme de stropi.

 3. Erevan News Informeaza
  Agentia de stiri Erevan News isi cere pe aceasta cale scuze cititorilor sai, pentru faptul ca nu i-a putut tine la curent , in timp real, cu evolutia alegerilor parlamentare din Romania, insa acest lucru s-a datorat faptului ca, in timpul campaniei electorale, reporterului nostru din teren Varujan Vosganian i s-a furat telefonul mobil dupa metoda „tiganca imputita”, de catre un grup de activisti pd-l, care tocmai ciomageau un pnl-ist, el fiind confundat de acestia cu pnl-istul Vosganian.
  Sintem insa in masura sa punem la dispozitia dvs. un rezumat al desfasurarii acestor alegeri si a ceea ce a urmat.
  Din surse putem sa certificam faptul ca discrepanta inregistrata la anuntarea rezultatelor estimate in exit poll s-a datorat in principal babei Floarea din Urlatii din Deal care, surda fiind, la intrebarea cu cine a votat, a indicat PSD-ul in loc de PL-D, viciind astfel cu 4 procente rezultatul sondajului. Celelalte doua procente au fost rezultatul intirzierii cu care reprezentantii pd-l in sectiile de votare, au stampilat buletinele goale (albe), introduse in urne la indicatia Societatii Civile, ca semn de protest. Oricum situatia s-a clarificat si pd-l-ul a fost declarat cistigator net al alegerilor, desi ca procentaj este in urma psd-ului, pe principiul „daca voi nu ma vreti, va arat eu voua!”.
  Sintem in masura sa lamurim si misterul rictusului tamp, afisat de Theodor Stolojan, la aflarea rezultatelor in seara de 30.11. Acesta s-a datorat faptului ca d-l Stolojan a renuntat la nick-ul care l-a consacrat de „Omul de Tinichea”, in urma impaierii lui prin metoda Mao-Tze-Dun forever, pentru a putea corespunde total cerintelor d-lui presedinte Basescu, ca viitor prim ministru, sub noua porecla „Sperietoarea de Ciori” (sau mioritic „Omul de Paie”).
  In urma pierderii alegerilor, Corneliu Vadim Tudor a fuzionat cu Jiji Becali si au infiintat Casa de Filme Romanian Political Panarama, anuntind si inceperea turnarii a doua remake-uri, Mihai Viteazul si Razbunarea Haiducilor, dupa un scenariu scris de d-l Tismaneanu. D-l presedinte Traian Basescu a refuzat rolul lui Sinan Pasa, dar a acceptat cu bucurie, bazat fiind pe experienta capatata in structurile Securitatii romane, rolul arnautului sef in Razbunarea Haiducilor, alaturi de d-na Lavinia Sandru, care va interpreta rolul Domnitei Ralu, pentru rolul lui Sinan fiind nominalizat marele actor politic d-l Boureanu. Filmarile pentru Razbunarea Haiducilor au inceput deja in pitorescul cadru oferit de Inchisoarea Mafiotilor. Urmatorul proiect al acestei case de film, consta in ecranizarea baladei Miorita, cu Jiji Becali in rolul ciobanasului ingropat de ciobanita mizileana.
  Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata de alte doua evenimente notabile. D-l Tariceanu a fost invitat la o intilnire de taina la Cotroceni in vederea realizarii unei coalitii post electorale, ocazie cu care au fost rezolvate si animozitatile dintre PNL si PD-L. Astfel, atunci cind d-l Tariceanu i-a aratat d-lui presedinte cei doi obraji umpluti de flegmele primte de la acesta timp de patru ani de zile, d-l presedinte, ipac dupa un model istoric petreccut intre Mos Ion Roata si Domnul Cuza, i-a sarutat duios cei doi obrajori, spalind astfel rusinica indurata de d-l Prim Ministru pe perioada mandatului. Mai dificil a fost momentul in care d-l Tariceanu a cerut satisfactie si pentru scuipatii primiti de la d-l Boc, deoarece acesta, fiind mic de statura, n-a reusit nici chiar suit pe scaunelul cu care-l urmarea pe d-l Prim Ministru, sa-l scuipe decit la nivelul prohabului. In aceste conditii d-l presedinte neputind ingenunchia pentru a repara ocara, l-a chemat de urgenta pe d-l Boc, care suit din nou pe scaunel a prestat o reparatie morala de circa 15 minute dupa care, la final, d-l Tariceanu s-a declarat satisfacut si a cerut o tigara. Aceste conditii sine-qua-non fiind indeplinite, cei trei au batut palma stinga, deoarece cu dreapta erau ocupati cu formarea noului guvern.
  Un alt moment savuros, comentat pe larg de mass-media nationala si internationala, s-a petrecut cu ocazia decernarii de catre d-l presedinte a unor inalte distinctii de stat unor personalitati romane evidentiate in diferite domenii de activitate.
  Cu aceasta ocazie, un adevarat dizident anticomunist roman, acum in virsta de 80 de ani, d-l Vasile Paraschiv a refuzat cu demnitate decoratia inminata de presedintele Romaniei aruncindu-i-o acestuia in chelie pe motiv de „fuck you, tavarisci president bolshevic, n-am nevoie de asa ceva din mina unui comunist adevarat!” Invitatii domnului preseinte, atit romani cit si membri ai ambasadelor straine, acreditati la Bucuresti, au ovationat la scena deschisa cuvintarea de raspuns a domnului presedinte, care i-a replicat ca decoratia nu i-a fost inminata de fostul comunisto-securist Basescu Traian, ci de actualul sef anticomunist al staului roman si ca drept urmare ar trebui s-o primeasca. Continuind s-a refuze, d-l Vasile Paraschiv a fost huiduit de asistenta anticomunista.
  Cu speranta formarii cit mai curind a unui guvern de dreapta (sic!) PNL-PD-L, incheiem aici relatarea noastra.
  A consemnat pentru Dvs.
  Varujan Vosganian

 4. Se reface portocala pe dracu’, dupa ce a stors-o Base ca pe-o lamaie. O fi fost el Tariceanu naiv in 2004, cand a batut palma cu Terminatorul de guverne, dar si-a revenit din pumni si nu mai pune el botul la vrajeli.
  Nici patru trandafiri intr-un buchet d’ala pentru morti nu cred ca vom vedea. Urmasii FSN se feresc sa-i scoata raposatului moastele la plimbare, ca put de-i muta electoratului nasul din loc. Pe langa asta, o fi el Prostanacul prostanac si poate s-ar lasa dus de nas, dar mai e si Ilici pe-acolo, iar cu asta nu-i tine piratului din deal.
  Probabil ca, in curand, PSD & Felix + PNL = Love, fie la putere, fie in opozitie.

 5. Daca se reface portocala, eu emigrez in Australia, am auzit CA Cangurii sunt fideli… Daca PNL-u’ pune botu’ la coalitie isi pierde si bruma de credibilitate pe care o mai are. Acum o opozitie i-ar prinde foarte bine…sa-i lase pe ailalti care l-au tot injurat sa se descurce ei daca-s desteptii si specialistii lu’ peste (era sa scriu „lu’ comandantu'”)…ca tot se lauda ei c-or sa faca si-or sa dreaga pentru tara.

 6. ILUZIA DESARTA A DEMOCRATIEI ROMANESTI

  De la distanta lucrurile se vad mai clar uneori.Revolutia a insemnat preluarea puterii economice de catre clanul compus din securitate si membrii de partid.Aceasta patura sociala sa aliat cu lumea interlopa si clanurile tiganesti.EXISTENTA UNEI LUPTE POLITICE ESTE O ILUZIE GRAVA.Nu exista nici o stanga si nici o dreapta.Romania este singura tara din lume fara o reala alternativa politica.Boicotul masiv al votului a reprezentat singurul protest real impotriva sistemului corupt al noii oligarhii.Sira vertebrala a oricarei societati reprezinta clasa de mijloc (burghezia).Ea a fost decimata de comunisti.Revolutia a insemnat marginalizarea a cea a mai ramas.Societatea romaneasca reprezinta o inversare totala a valorilor Pleava sus,valorile jos.Rolul intelectualilor este de a spune lucrurilor pe nume si a da solutii de iesire din impas.Altfel totul este pierdut pentru multi ani de acum inainte.

 7. De la distanta lucrurile se vad mai clar uneori.Revolutia a insemnat preluarea puterii economice de catre clanul compus din securitate si membrii de partid.Aceasta patura sociala sa aliat cu lumea interlopa si clanurile tiganesti.EXISTENTA UNEI LUPTE POLITICE ESTE O ILUZIE GRAVA.Nu exista nici o stanga si nici o dreapta.Romania este singura tara din lume fara o reala alternativa politica.Boicotul masiv al votului a reprezentat singurul protest real impotriva sistemului corupt al noii oligarhii.Sira vertebrala a oricarei societati reprezinta clasa de mijloc (burghezia).Ea a fost decimata de comunisti.Revolutia a insemnat marginalizarea a cea a mai ramas.Societatea romaneasca reprezinta o inversare totala a valorilor Pleava sus,valorile jos.Rolul intelectualilor este de a spune lucrurilor pe nume si a da solutii de iesire din impas.Altfel totul este pierdut pentru multi ani de acum inainte.

 8. OLITIA AMERICANA PARTICIPA LA ZIUA NATIONALA A ROMANIEI
IN CALITATE DE CINEAST, AM FOLOSIT PRILEJUL PENTRU A AFLA OPIINIi DESPRE EXPOZITIA PORNOGRAFICA,ANTICRESTINA SI ANTISEMITA ORGANIZATA DE STATUL ROMAN, LA ICR NEW YORK. (Blasfemia a luat sfarsit ieri, cand peretii au fost vopsiti in alb). TOATE REACTIILE AU FOST NEGATIVE. MATERIALUL FILMAT VA FACE PARTE DIN DOCUMENTARUL “DESECRAREA MENORELOR”. (Prezentat de majoritatea statilor TV va fi preluat poate si la Antena 3) AM INCERCAT SA IAU UN INTERVIU DIRECTOAREI CORINEI SUTEU. NU AM APUCAT SA AFLU RASPUNSUL EI PENTRU CA A FOST CHEMATA POLITIA. VAZAND CA REPREZINT MEDIA ( press badge oficial autorizat si verificat de politie anual ) POLITIA SA SOLIDARIZAT CU MINE SI A PLECAT. AM TRANSMIS INEDIAT MATERIALUL DESPRE DESCINDEREA POLITIEI LA”PUBLIC LIBRARY “DE PE 5 AVENUE( loc cunoscut intregi lumi )STATIILOR TV LOCALE. IN CONCUZIE AMERICA RAMANE O TARA LIBERA.NU ACELAS LUCRU SE POATE SPUNE DESPRE ROMANIA.
Robert Horvath New York 1Decembrie 2008 (Descinderea va putea fi vizionata in curand pe You Tube)

 9. ANTENA, FARA ANTENA MORALA, BADIN
                        
                SCRISOARE CATRE INGERUL ( IN CIVIL )AL BLOGURILOR
  Domnuie Badin. Te-am urmarit si apreciat inca de pe timpul actiunilor pro imonarhice .Actiunea triunghiulara impreuna cu Culian a fost un model de reusita si am crezut ca poate continua. Blogul tau politic este de exceptie si mi-a facut placere de a pune pe el cateva comentarii.Decizia de a nu ma  nu ma lasa sa continui este “pripita”ca sa ma exprim elegant.Sper sa revii asupra ei. Actiunea pe care o numesc UN WATERGATE ROMANESC a fost evident indreptata evident indreptata impotrva ta si Antenei 3. ( Fotografia unde aparem impreuna desi nu ne-am cunoscut niciodata, apare pe un blog dedicat  excusiv tie si Antenei 3. In el nu apare nici o mentiune la adresa persoanei mele ) Faptul ca nu raspunzi si nu reactionezi ma pune intr-o situatie neplacuta in fata autoritatilor. Oricum faptul este consumat. Actiunea FBI bazat pe un raport al politiei a inceput si a scapat complect controului meu.Ma intreb mereu, cum o persoana cu experienta si competenta ta a nu a
prevazut aceasta desfasurare a evenimentelor. Daca sefii tai refuza sa colaboreze cu americanii este treaba lor. De la tine ma astept la mai mult.Sper sa-mi scuzi sinceritatea,de altfel bine intentionata.
Cu ganduri inca bune
Robert 
Datele de contact ( telefonul )  le voi preda FBI doar cu acceptia ta. Vei fi contactat probabil inainte de sfarsitul anului .Daca ai vreo obiectie lasa un mesaj 
    BASESCU CERCETAT DE FBI PENTRU ATACUL DE LA ANTENA 3
F.B.I CERCETEAZA PE BASESCU IN WATERGATE-UL ROMANESC. ACTIUNE BANDITEASCA IMPOTRIVA ANTENA 3 SI ZIARSTULUI ANDREI BADIN. O ECHIPA DE ANCHETA TRIMISA LA BUCURESTI. MEDIA INTERNATONALA COMENTEAZA.SCANDALUL DEVINIT INTERNATIONAL.CITITI NEW YORK MAGAZIN,UNIVERSUL,GARDIANUL,ANALIZE SI FAPTE,ECOUL,CLIPA SI PE ZECI DE BLOGURI UN WATERGATE ROMANESC IMPOTRIVA ANTENA 3 (Atac banditesc la New York) Serviciul de Informaţii Extern Domnule Director Răzvan Ungureanu, Acum doi ani a avut loc o spargere la studioul meu de film din Manhattan. Pagubele materiale au fost grele (furtul a 4 computere), iar cele artistice irecuperabile, reprezentând munca a mai multe luni de producţie. Faptul că mi-a dispărut carnetul de telefoane şi câteva fotografii din sertar a făcut să realizez imediat ca tâlhăria a fost mâna „serviciilor”. Pentru a deruta poliţia au avut loc spargeri similare la diferite etaje şi chiar la diferite adrese din Chelsea, Cartierul
galeriilor de artă unde se afla studioul meu. Protestul meu adresat consulului Pavoni nu a avut nici un rezultat, pentru că nu am avut nici o dovadă palpabila în sprijinul afirmaţiilor mele. Spre surprinderea mea şi a detectivilor poliţiei, dovadă a venit prin apariţia pe internetul romanesc a unei fotografii, sustrase din studioul meu. Pe unul dintre blogurile deschise pe numele meu de noua securitate pentru a crea derută, apare un colaj fotografic în care eu sunt plasat alături de cunoscutul jurnalist Bădin de la Antena 3. Remarcabil este faptul că nu am întâlnit niciodată această persoană şi nu am avut cu ea nici o relaţie profesională sau de altă natură. Singurul lucru care ne uneşte este faptul că suntem ţinta continuă a atacurilor instituţiei conduse de dumneavoastră şi a faptului că suntem mereu deconspiraţi ca spioni. Nu se dau informaţii pentru cine spionăm, dar acest colaj primitiv este prezentat ca un
document al întâlnirii noastre subversive. Vă rog deschideţi la: ***://roberthorvath-cineast.blogspot../2008_09_01_archive.html. Deoarece cazul de mai sus depăşeşte nivelul poliţiei metropolitane, am contactat FBI-ul, căruia i-am cerut protecţia. Pentru ca soţia mea este cetăţean japonez, s-a atenţionat serviciul de specialitate nipon. Realizând imediat caracterul de gansterism politic, absolut toate persoanele cu care am discutat subiectul, au făcut referiri la WATERGATE, pentru ca o operaţie de aceasta anvergură trebuie să aibă aprobarea la cel mai înalt nivel. Este vorba de o mişcare disperată de a-l salva pe Patapievici şi clanul din jurul preşedintelui. Un scandal politic de asemenea factura se ştie cum a începe dar nu se ştie cum se termină. Dar precis aduce prejudicii intereselor şi imaginii României. Vorbind despre bloguri, trebuie să atrag atenţia că furtul de identitate este o infracţiune serioasă, care este
pedepsită de lege. Pentru că s-au deschis cinci bloguri pe numele meu, vă rog să le închideţi cât mai repede, pânăcând nu va fi târziu pentru libertatea dumneavoastră şi bugetul instituţiei pe care o conduceţi. Trebuie să menţionez cănu posed şi nu am deschis nici un blog. Site meu de artă este Devagallery. Domnule director, Ştiu că dispreţuiţi pe români, în general, iar pe cei din afara graniţelor în special, considerându-i ca un fel de cetăţeni de mâna a doua. Înţeleg că vă consideraţi deasupra legilor şi aveţi convingerea că, atât cât Băsescu este preşedinte, nu veţi păţi nimic, indiferent de nemernicia care o faceţi. Totuşi este greu de înţeles cum o persoană sofisticată şi cunoscătoare a uzanţelor internaţionale (fost ministru de externe) să coordoneze o acţiune care a început cu un jaf pe teritoriul Statelor Unite, un stat suveran şi considerat aliat. Oare nu aţi fost informat că sunt
de 30 de ani cetăţean american şi că, dacă spargeţi o companie americano-japoneză, veţi pierde imunitatea diplomatică? Poate avocaţii din jur vă vor explica faptul căsustragerea de documente şi întrebuinţarea lor în scopuri politice este considerată, aici, ca o acţiune criminală. Sunt convins că, la fel ca toţi şefii de bandă prinşi asupra faptului, veţi declara că sunteţi inocent. Totuşi, trebuie să explicaţi coerent şi logic cum o fotografie închisă în sertarul meu, din studioul meu din New York, a străbătut oceanul, ajungând pe un blog creat de serviciul special! Faptul că SIE, serviciul condus de dumneavoastră, a fost involvat în desfăşurarea expoziţiei AL-QUEDA a cetăţeanului arab Amar Marvan ANBAKI, sub pretextul unei expoziţii ICR, face ca situaţia să fie cu totul explozivă. Domnule director, Vreau să vă dau, în încheiere, un sfat folositor. Deschideţi o anchetă, daţi vina pe ceilalţi şi
imediat demisionaţi sub motivul propriei incompetenţe. În cazul contrar, nu rămâne decât să vă doresc o puşcărie uşoară…
  Robert Horvath DEVA  New York

 10. @ROBERT HORVATH
  „Rolul intelectualilor este de a spune lucrurilor pe nume si a da solutii de iesire din impas.”
  Habar n-ai ce vorbesti. Adevaratul rol al intelectualilor este sa-l pupe-n cur pe Basescu si sa puna de cate-o expozitie porno-nazisto-anticrestino-antisemite.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...