AcasăRabbi ziceHai sictir cu negocierile...

Hai sictir cu negocierile voastre

De mai bine de o săptămână singura preocupare a televiziunilor de ştiri este tocmeala aleşilor. Tocşoială aiurea, păreri inutile, zvonuri bramburistice şi paparaţeală de veceu.  Toată lumea îşi dă cu părerea, emite supoziţii, freacă globul de cristal sau statuia de porţelan cu pescarul chinez. Popor de omizi- mame sau nu- preocupat de şuşa negocierilor. Ca şi cum e ceva de negociat. De fapt e: pielea de pe spinarea voastră.

N-am comentat şi nici nu intenţionez să mă vâr în colportarea asta zglobie de zvonuri şi teorii. Părerea mi-am spus-o înainte de alegeri. Şi o dată după alegeri. Dacă am avut ori ba dreptate vom vedea.

Ce târguieli au ăştia de încheiat nu mă interesează. E strict problema lor. Cum şi cine afundă mai adânc mâna în teşchereaua statului. Eu, ca voi toţi, sunt ocupat să plătesc biruri pentru ca teşchereaua aia să fie cât de cât plină. În rest nu e problema mea. Pentru că indiferent cine va guverna, o va face aşa cum îi dictează bordurile şi nu aşa cum ar cere nevoile mele. Pentru că la fiecare patru ani eu le dau canci şi canci îmi dau ei îndărăt vreme de patru ani. Pentru că indiferent cine va guverna vom avea aceleaşi succesuri, aceleaşi ouă de numărat şi aceleaşi Norvegii. Aşa că mi se rupe.

O singură remarcă merită făcută. Până la alegeri PDL, partidul jucătorului, era complet izolat. Singurii aliaţi de care avea parte erau PRM şi PNG. Acum i-a rezolvat pe foştii aliaţi, alţii la rând. Cu nişte săptămâni înaintea alegerilor PDL depunea moţiuni peste moţiuni împotriva guvernului PNL. Acum descoperim, fără urmă de surpriză, că PDL nu mai e deloc izolat ci frecventabil, aliabil şi maleabil. Iar Băsescu nu mai e nici odios, nici suspendabil, ci simpatic şi dulce partener de dialog. Pentru că la el zace şi slana şi brişca.

Aşa că hotărâţi-vă mai repede care guvernaţi, ca să ştiu pe cine înjur mai departe. Că la minuni nu mă aştept.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

37 Comments

 1. Lasa bre sa se alinte cat vor!! Oricum eu ii ii înjur pe toţi in ordine alfabetica ca sa nu se supere. Sau ii iau la înjurat in ordinea in care se baga in fata. Primul venit primul servit. Iconomii di piaţa.

 2. Mordechai, hai sa facem un guvern din umbra….Tu prim ministru sau ministru cu propaganda, nea Stere la Finante, Nea Matrata la justitie, Ciupico la cultura, dracu la relatia cu parlamentul, lol la relatia cu minoritatile, aka la armata, c la interne, moshe la externe etc etc.
  Ar fi tare mishteaux…..
  :))))))))

 3. am mai tras un ochi la ştiri primele 4 zile după canci-ul care l-am dat şi eu cu toată scârba de care am fost în stare dar de vineri am intrat în „postul ştirilor”
  sunt curios cam cât mai pot tergiversa căcatu’ ăsta ?
  apropos, pînă şi Mazăre ăsta a ajuns să fie vocal şi să-şi dea cu o părere de asfalt ???…sau asta se numeşte negociere de poziţie la nivel de partid ?

 4. @ Arsulici
  Aşa. Bagă-mă în copaie cu nea Mătreaţă.

  @T de la Timişoara
  Bine ai făcut. Că de aia plăteşti cablu. Să ai de unde alege.
  Păi, Mazăre are toate motivele să grăiască. Filiala condusă de el are rezultate. Iar el ca primar a făcut treabă ( evident, şi-a făcut şi treaba).

 5. he,he,he,inceput de sfarsit……dupa ce intrara-n mocirla,acu sa vedem cine sta mai bine pe alea din spate si cine stie juca rolu` mascariciului…
  mizerie…si asta in toate graiurile cunoscute sau necunoscute mie…..
  astia or sa stie a sta drept numa la orizontala…..

 6. Doamne, ce mi-e dor de ministrii pedelei! Si de Flutur Aviaru, si de Sulfina cea care atrage prapadu’ precum un magnet, si de nebarbieritu’ ala de Berceanu, drumaru’-drumarilor si… de toti! Eeeei, de-acuma avem printre ei si liberalii pedizati ai lui „draga Stolo”, vor dori si ei un os de ros prin vreun minister … Bleah!

 7. @mordechai
  bre boierule, intre 96 si 2000, ori ma duceam la fuckultate (cand nu eram la munci), ori ma pregateam intens sa impusc mineri (sub steagu patriei, vorba ceea; da din fericire pana sa ne bage pe noi sa tragem, i-au caftit altii cu simt de raspundere), ori trudeam spre binele si inzestrarea armasii romane. da blog cu siguranta n-aveam 🙂
  pana sa plec din tara (in 2004), maxima realizare politica a fost ca m-au vazut ai mei la tv ca mare grevist. :)) deci chiar daca am injurat si CDR-ul, a fost asa, intre preteni.

 8. La drept vorbind, Romania „traieste bine” comparativ cu alte tari in criza, nu? Long live… and fcuk you all (scuze, eu nu pot sa injur, am folosit numele unui magazin, se pune? :D)

 9. Deci asta seara se pare ca se reface FSN-ul…
  Si vom avea un Iliescu – Preş-edinte (de onoare)
  Si vom avea Basescu – Preş – edinte (de tara)
  si un Geoana – Preş – … Preş – … hm, doar preş…

  Acu vin speculatiile mishteaux: la cine va fi justitia?
  La PSD, să-şi protejeze membrii? sau va fi cedata PDL tocmai pentru ca PSD să-i poată ţine în şah pe „disidenţi”?
  Cine va fi tartor şef la senat? Un PDList, pentru liniştea lui Băsescu? sau un PSD-ist pentru un eventual atac PDL contra lui Zeus? sau Felix, pentru enervarea marelui Zeus???

  Hm….
  Pleacă ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca ……….

 10. @ Arsulici
  :)))

  @speedy
  N-am prea priceput ce vrei să spui.

  @c
  Corect, prietene. Dar ideea e să dai în cel aflat la putere, atunci când o ia razna.

  @Nea Costache
  Păi, pentru că tot îţi e dor… o să iasă acum la bis:)

  @ruxi
  Nu mă interesează adunătura cu pricina nici cei care o frecventează.

  @dracu
  Da. Am priceput. Îl iubeşti pe Băsescu într-o disperare.

  @Cetăţeanul turmentat
  O să ne iasă pe nas.

  @ lol
  Clar !

  @ Anca
  Comparaţia nu e niciodată un argument. Şi apoi când spui „România trăieşte bine” uiţi nişte milioane de amărâţi. Care, e drept, nu au nenorocul de a se fi născut în Sahel.

 11. Sigur. Pentru verticalitatea lui. Pentru că a fost un dizident. Pentru că nu şi-a dat case. Pentru că nu are luxten la fiica mică. Pentru că e parolist, bine crescut, cinstit. Şi pentru că te regăseşti în el.

 12. :))))))
  care verticalitate? care dizidenta? si-a dat casa (case?). nu-i parolist. e un marlan. o fi si aia cu luxtenu, ca nu m-ar mira.

  daca ma regasesc?
  despre verticalitatea mea, probabil avem pareri diferite, cred (desi, nu vaz de ce numa aia de stanga pot si verticali, si aia de dreapta nu). dizidenta, nu prea era cazu, ca eram scoler pe vremea ciuruitului.
  mi-am dat si io casa. pe salariul meu (nu de la stat), primit pe munca mea pe 3 ani de zile. ca sa nu fie confuzie, nu mi-am luat casa de la primarie, ci de pe piata, la pretul pietei.
  parolist, incerc sa fiu. de obicei imi reuseste.
  cinstit? pai daca nu eram, nu era nevoie sa plec din tara. ma bagam si io in politica, la ceva furaciuni. asta e, nu ma pricep la furat, si tre sa muncesc.

  da sunt si parti in care ma regasesc.
  marinar (din cand in cand), imi place spritu, si gagicile 🙂
  aaah, sa nu uit, si io is marlan si vorbesc porcos. da la mine „acasa”, de obicei, nu pe la altii.

  in rest, io zic sa facem pace, ca nici matele nu-ti da vr-unu nimic, si nici mie, ca sa ne certam pe politica 🙂 cred ca ar trebui sa admitem ca putem avea pareri diferite, fara sa ne injuram pentru asta 🙂

 13. Vericalitatea lui e în discuţie. Pe a ta nu o cunosc.
  Doar că nu văd ce e de susţinut la ăla. Despre care singur admiţi că e mârlan etc.
  N-avem de ce face pace că nu suntem în război. Dar nici să continuăm discuţia nu are sens, că nu o să ne schimbăm unul altuia părerile. Şi eu înjur. Şi în public, nu doar acasă. Dar nu mi-aş îngădui să fac asta atunci când pentru mine se cântă imnul.

 14. e unii care numa la 90de grade stiu sa fonctioneze,si se-ndreapta numa` pa nasalie.
  cica asa gasesti banutu….yeah,
  la ciroza mea ,greata asta-i fatala…..
  da-o-n masa de curva…..de politica e vorba bre…..

 15. Rabii Simt nevoia sa mă disociez de opinia ta!! Eu achiesez la părerea lui „Dracu”. Bolnavii trebuie susţinuţi necondiţionat. Mai ales aia care suferă cu tetul (capul). Când Popey va ajunge la Balaceanca o sa aibă in mine un susţinător.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...