Un covor roşu pentru stăpânul dosarelor

Evident nu putem începe ziua decât cu ştirea legată de decizia pesedeilor de aseară. Deci prima grijă care ne fute pe ziua de azi e: FSN is alive and kickin’ ass !

Ieri spuneam că nu mă bag în zvonuială şi nici nu am de gând să dezvolt teorii complicate legate de tocmeala frumoşilor ăştia. Totuşi, vorbin despre decizia de aseară se cuvin făcute nişte observaţii:

– personal cred că aseară pesedeii au luat cea mai tâmpită decizie posibilă.  Până aseară pedelicii au afirmat în mod constant că pentru ei PNL reprezintă prima opţiune ( dacă afirmaţia era una sinceră sau doar praf de negociere, asta e altă discuţie). Prin mutarea de aseară pesediştii şi-au dat singuri şah ! Urmare a mandatului primit, conducerea PSD va demara negocieri cu PDL. De la negocieri până la formarea unei majorităţi şi intrarea la guvernare este drum lung. Mai departe există două scenarii posibile: fie pesediştii acceptă cu minimă rezistenţă toate condiţiile puse de Băsescu/PDL şi intră la guvernare, fie încearcă să îşi impună propriile condiţii şi eşuează în tentativa de a forma o alianţă cu PDL.  În ambele condiţii, situaţia conducerii mandatate aseară, e una incomodă.

– decizia de aseară are, în primul rând, caracterul unui semnal transmis către Cotroceni: nea Traiane, hai că suntem băieţi buni, ia să vezi ! Zi-ne să sărim să vezi ce detentă avem !  E de înţeles. Oamenii au ieşit dintr-o campanie electorală costisitoare. Munţii de mici şi bere trebuiesc amortizaţi. Şi mai există şi dosăreala.

–  o alta observaţie care se impune făcută este aceea că influenţa lui Ion Iliescu în interiorul partidului este în evident declin. Sigur, Iliescu este o voce ascultată, respectată, dar nu mai are autoritatea de altădată. Calculul politic, strategiile elaborate par a nu-şi mai avea loc într-un PSD al hămesiţilor. E suficient să priviţi noile voci ale PSD pentru a înţelege de ce. Şi să vedeţi care sunt numele de potenţiali ministeriabili într-un guvern alături de PDL.

– în măsura în care această coaliţie se va realiza ( până acolo este încă drum lung, iar finalizarea depinde de capacitatea PSD de a face compromis după compromis) va urma o perioadă complicată. În care principala forţă de opoziţie nu va fi neapărat PNL ci acea facţiune din PSD care se opune acestei alianţe. Cert este că dintr-o astfel de coaliţie unii lideri ai PSD ar putea ieşi cu teşchereaua mai împlinită, dar partidul  va avea, probabil, soarta tuturor foştilor aliaţi ai lui Băsescu.  Adică ceea ce merită.

Toată pseudo-argumentaţia de tipul “electoratul ne-a votat pentru a intra la guvernare” , “avem puncte comune şi vom lucra la armonizarea programelor”, “ţara are nevoie de o majoritate stabilă” etc. sunt încercări de prostire în faţă. Ce puncte comune au ăştia în afară de hămeseală ? Cu ce majoritatea stabilă a guvernat PNL în ultimi doi ani ? Cât despre mandatul dat de alegători… să fim serioşi. Chiar vă întreb pe acei dintre voi care aţi votat cu PSD: pentru asta i-aţi votat pe ăştia ? Pentru a-i face cadou lui Băsescu un mega-partid prezidenţial ?  La fel i-aş putea intreba pe cei care au votat cu PDL: de asta aţi votat cu PDL, ca să vedeţi FSN refăcut ?

Cum spuneam: de la decizia de aseară până la realizarea visatei coaliţii şi intrarea la guvernare e drum lung. Dar un lucru e cert: actualul PSD are legătură cu stânga câtă legătură există între mine şi nasul lui Michael Jackson. Acolo funcţionează o nouă ideologie: a maţului. Şi Oprişan avea dreptate, aseară PSD a luat o decizie istorică, decizia de a se transforma în preş. Roşu. Pentru picioarele stăpânului dosarelor. Iar ceea ce va urma e exact ceea ce vor merita.

P.S.  Gândindu-mă la un viitor guvern PSD- PDL nu am avut cum să nu mă întreb ce fel va arăta media românească în perioada următoare. Ce fel vor arăta televiziunile noastre atunci când PSD-PC-PDL vor juca periniţa ? Articolul lui Victor mi-a mai dat oleacă de vlagă.

A, da. Încă ceva. La întâlnirea de aseară, jucătorul făcea afirmaţia că ” efectele crizei se fac tot mai mult resimţite în România”. Mai ţineţi mine ce rahat mânca în ultima săptămână a campaniei electorale? Când vizita el fabrici şi uzine şi ne anunţa că nu există criză la noi, e doar o făcătură a presei.

28 thoughts on “Un covor roşu pentru stăpânul dosarelor”

 1. Boss,excelent scris.Mata spui pres rosu,eu spun hartie igienica cu miros de trandafirasi pentru Base.Cred ca pnl-ul a castigat din toata afacerea asta.Daca trece in opozitie,sa vezi procente la urmatoarele alegeri.Pentru psd e inceputul sfarsitului.

 2. pe mine mă îngrijorează scoaterea UDMR de la guvernare şi sunt curios ce reacţie va avea Parlamentul European.
  să nu uităm că UDMR a aderat primul în PPE (Partidul Popular European), cu siguranţă vor fi ceva reacţii.

 3. @ c
  Sunt de aceeaşi părere. Din informaţiile pe care tocmai le-am primit coaliţia PSD-PDL e ca şi realizată. Veţi auzi nişte nume de miniştri de o să vă luaţi lumea în cap.
  Dar e corect. Trecerea în opoziţie va face mult bine PNL. Va reuşi astfel să îsi oblojească imaginea afectată de cioroieni, caltaboşi şi alte cele. Şi va avea şansa de a deveni un partid de peste 30 de procente. Poate chiar mai mult, dacă va şti să îşi joace cartea şi va reuşi să propună oameni.

  @ T de la Timişoara
  Ba nu am nicio emoţie. Dar unde am semnat noi că UDMR trebuie să fie întotdeauna, în orice condiţii, la ciolan ?
  Hai să fim serioşi. Ani de zile am plătit taxă de protecţie către o mână de şnapani care se pretind a fi reprezentanţi ai comunităţii maghiare. Şi în perioada asta ei şi-au umflat conturile şi ne-au umflat cu bonurile lor de masă. Ce mare rahat cu făcut pentru cei pe care cică i-ar reprezenta ?
  Abia partea asta a deciziei PSD ar merita salutată.

 4. Am înţeles perfect ce spui. Şi ? Asta înseamnă că vom plăti la nesfârşit aceeaşi taxă de protecţie către găşcuţa aia de şmecheri ? Una scurtă peste bot. Şi DNA există şi pentru ei.
  Să fim bine înţeleşi: nu am nicio problemă cu maghiarii. N-am bulbucări vadimiene. Dar nici nu o să stăm la nesfârşit să înghiţim şmenurile lor vereştoiene că dacă nu se duc să smiorcăie la “draghe europule”.

 5. dati-mi voie sa ma bag si io, ca tot veni vorba de udemereu.

  marele poiet maghiar Marko (sau ungur, cum o prefera), si-a mai publicat operele nemuritoare pentru care a incasat un miliard (banu inainte, ca la domnisoare) acu ceva ani??? io cre ca nu.

  si parca fu curios si DNA-ul de chestia asta. de ce le-o fi murit curiozitatea ?

 6. vezi, din două răspunsuri mi-ai alungat “îngrijorarea”:)
  nu că n-aş fi ştiut şi eu de şmenurile udmr-iste. apropos, era un reportaj pe nu ştiu ce televiziune referitor la defrişările din HR şi CV. au dispărut în jur de 40.000 ha (din aproximativ 100.000 pe toată ţara)
  şi da, DNA-ul e pentru toţi, mai ales pentru cei ce stau în opoziţie.

 7. @ dracu
  Drace, avem o problemă ! Suntem de acord ! Ce facem ? :))

  @ T de la Timişoara
  Să ştii că ai dreptate. Chiar ar merita să facem o discuţie pe îndelete despre afacerile şmecherilor ăia.

 8. De ce să te înjur, dom’le ? N-ai decât să zici. Că tot CANCI îţi spun. Adică de ce crezi tu că jegul ăstora face acceptabile urdorile ălorlalţi ?

 9. Vazand toate aceste scenarii, coagulari, negocieri, aranjamente sau combinatii, ma bucur ca fac parte din Secta Vot Canci. Si multumesc prietenului Mordechai pentru initiativa.

 10. PAX MAFIA
  Sau cu alte cuvinte: Bre nea Ilici nu fi trist, Traienel e fesenist!
  Timp de mai bine de doi ani, cit l-am criticat pe buna dreptate pe Traian Basescu si partidul lui de tucalari, mi-am luat-o de nu m-am vazut de la pupibasisti, care pina si de ciinii din casa m-au injurat, intrebindu-ma totodata de ce nu scriu de rau si despre psd, ca si astia au bube. Geaba le-am explicat ca desi nu sint membru, sint totusi simpatizant al doctrinei social-democrate, ocarile si injuraturile s-au revarsat in continuare diluvian asupra mea. Ce am pastrat eu secret consta in faptul ca psd-ul reprezenta tousi pentru mine, SPERANTA. Nu pentru un trai mai bun pentru romani, deoarece toate partidele sint o apa si un pamint (nu-si cunosc decit interesul personal), ci pentru capacitatea lor ca la momentul alegerilor prezidentiale sa poata produce un contracandidat al actualului presedinte, un om de stat adevarat care sa ne scape de rusinea nationala din capul Romaniei.
  Le ceream oare mult in schimbul votului meu? Eu spun ca nu!
  Despre noul gen de nesimtire politica, aparuta imediat dupa decembrie 89, ca trasatura distincta a “burjuilor” de mucava ai actualelor vremuri, care s-au gindit sa intre politica, iarasi am scris cu ceva timp in urma.
  Insa niciodata nu mi-am imaginat ca aceasta nesimtire poate ajunge vreodata la nivelul inregistrat cu ocazia in care psd-ul s-a autoinvitat la guvernare alaturi de pd-l.
  Un gest mai mizer, mai lipsit de demnitate si de moralitate, mai dictat de interese marunte , meschine, mai tradator fata de marea majoritate a electoratului care daca te-a votat, te-a votat tocmai cu SPERANTA in suflet, nu cred ca istoria a mai inregistrat de la tradarea biblica (sic!) si pina astazi.
  Un fruntas psd, dadea si o explicatie logica pina la un punct acestui gest, si anume faptul ca telul oricarui partid, in vederea punerii in practica a programului sau si a indeplinirii promisiunilor electorale, este de a ajunge la Putere.
  Da coane Ponta, ai dreptate, de ajuns trebuie ajuns, dar nu in genunchi si calcind in picioare vointa si sperantele electoratului, doar pentru ca tu vrei ministerul justitiei, iar lui Oprisan i s-a mai redus din fondurile datorita carora a ajuns miliardar. Nu coane Ponta, se ajunge cu demnitate, coloana dreapta si fruntea sus.
  Dar hai, coane Ponta, sa-ti spun eu la ce putere ati ajuns prin acest gest incalificabil.
  Istoria relativ recenta ne poarta de pe aeroportul londonez, unde Chamberlain, coborind din avion si fluturind un petec de hirtie in mina le spunea englezilor ca le-a adus pacea, pina in budoarul lui stalin, in care acesta a stat inchis timp de patru zile, paralizind intreg comandamentul militar sovietic in luarea de decizii si permitind astfel trupelor germane aproape sa ciocaneasca la usa Kremlinului, pe motiv ca nu-i venea sa creada ca amicul sau hitler, cu care tocmai semnase un pact de neagresiune, a indraznit sa atace URSS-ul.
  Respectivul hitler se stersese la cur cu toate tratatele, intelegerile, pacturile etc. incheiate in vederea cistigarii de timp necesar masinii de razboi naziste si planurilor sale de devenire milenara.
  Cam de cite dovezi mai aveti nevoie coane Ponta pentru a realiza cu cine vreti voi sa intrati in cirdasie sau pe cine va bazati voi sa-si respecte promisiunile si cuvintul dat?
  Basescu, peste noua luni, cu un al doilea mandat in buzunar, datorat tradarii voastre, o sa va scuipe de la guvernare ca pe o masea stricata si o sa va dea si cu tifla ca n-ati reusit sa guvernati macar doi ani, pentru a va putea numi voi primul ministru (a cui dracului o fi fost ideea asta timpita, numai Dumnezeu stie!). Asta dupa ce o sa desprinda din psd o halca barosana cu care isi va intregi propriul partid prezidential.
  Este adevarat ca pe moment ati scapat de vizitele la DNA, Il capo di tutti capi, dind ordin morarului de stat in banca lui pentru o vreme, deoarece actuala coabitare psd-pd-l a adus o pace relativa intre clanurile mafiote, dar dupa prezidentiale dracul va fi al vostru coane Ponta.
  Si inca ceva, conasule, v-ati gindit cind ati votat impotriva propriului electorat, ca acesta ar putea da la un moment dat o Opozitie extra-parlamentara adevarata si cu mult mai puternica decit surogatul pe care-l mimati voi in Parlament?
  Pe moment pd-l-ul va va lasa sa mincati cojile de la semintele ale caror miez il vor minca ei, dindu-va iluzia ca “v-ati scos”, dar cind va veni sorocul decontarii, veti plinge cu lacrimi amare momentul de nebunie care v-a determinat sa terfeliti vointa celor care, prin votul lor, v-au asigurrat (vorba lui Cristian Tudor Popescu) bucile impotriva intemperiilor crizei pentru un mandat.
  Rusine sa va fie nesimtitilor!

 11. Rabii cum ai spus?? 30 de procente si mai mult!!! M-ai tăiat!!!!!!!!!. Eu am spus 28%. Daca boul de Tericeanu nu cupla ziua de vot cu ziua naţionala când electoratul lor tradiţional, clasa medie, a plecat la munte sa profite de mini concediu alta era situaţia azi. Da oricum situaţia e comica si aşa.

 12. Nu le face acceptabile, Mordechai. Chiar deloc. Însă dacă ai de ales între un compromis şi un dezastru, nu poţi sta indiferent. Adică poţi, dar nu e atitudinea cea mai înţeleaptă. Că eşti de stânga, pot să înţeleg. Numai că la noi nu e Obama şi nici sistem renano-nipon nu suntem în stare să facem. Nu cu FSN.

  Iar dacă acuma-mi vei spune că toţi sunt o apă şi un pănânt, înseamnă că discutăm degeaba. Că-i FSN, că-i DA că-i Stânga-Dreapta (PSD + PNL), tu tot la fel de nemulţumit ai fi.

  Tu întrebi retoric de ce am votat PSD sau de ce am votat PD-L. De ce nu întrebi şi de ce am votat PNL, ca întrebarea să se transforme în de ce am votat?

 13. Că îţi place Remeş ? Sau Cioroianu? Ori că eşti în extaz după realizările lui Orban ?
  Da’ chiar ai impresia că ăi pe care-i susţii tu îşi recrutează membrii şi fruntaşii dintre extratereştri ? Ori că ăştia s-au născut toţi din imaculată concepţie ?
  Da. Discutăm degeaba. Pentru că nu o să îmi explici tu ce frumoşi şi deştepţi sunt caltaboşii şi eu o să zic : da, tu ai voie să fii subiectiv, că Adomniţei a fost ministru mişto.

 14. @amice mordechai:am o rugaminte, mai ai cumva adrese de bloguri psd-iste sa le trimit de acum incolo cadouri? deocamdata am postat chestia asta la Adrian Nastase (stiu ca el a votat impotriva). Help pls ! Cretinii au omorit stinga di Romania si i-au bagat lui basescu al doilea mandat in buzunar.
  sa fii iubit
  marcus

 15. Dom’le avem încă o problemă. Se pare că se face de-un buchet de 4 (patru)!!! trandafiri. E ştiut că asemenea buchete se duc la mort. Care-o fi ăla? 😦

 16. Io nu-nteleg, daca pun de-o coalitie, cum poate PSD sau PDL sa mai reprezinte vointa electorilor care i-au votat pe baza unor platforme politice diferite?

  Ce, romanii au de ales intre democratia de dezastru si democratia de ciolan?

  Cum naiba sa se inteleaga PDL si PSD la guvernare, cind nu au fost in stare ai de dreapta sa joace hora DA? Si cind Basescu e pus pe scoaterea PSD din istorie? Astia sunt sinucigasi!

  Ceasu rau, pisica neagra, etaju 13…

 17. @ Marcus
  Ia-o din aproape în aproape. De la unul la altul. O să-i găseşti tu. Asta dacă eşti convins că demersul ăsta are sens.

  @ Cârcotaşu
  Sau care or fi ăia ?

  @Karakas
  Aia întrebam şi eu. Dar e inutil să ne punem întrebări la care tot noi ne vom răspunde. Mai ales dacă răspunsul evocă maternitatea, extragerea şi introducerea.

 18. Da’ n-am spus chiear deloc că PNL ar fi sfinţi şi super profi. Adomniţei săracu, vai ş-amar. Nicolăescu, hau hau cu taxa lui pe viciu. Şi am mai scris de el. Taxa auto o aiureală pe care oricât ar freca-o Tăricescu nu iese ceva logic şi echitabil din ea. Legea electorală e o labă uriaşă. Autostrada conţine doar neşte stâlpi de susţinere şi aşa mai departe. Nu sunt atât de partizan pe cât crezi. (Am mai spus-o şi mi-ai răspuns că am voie să fiu :-D)

  Da’ trecând peste toate realizările şi nerealizările, e partidele FSN-iste la fel de bune/rele ca PNL au ba? E mai bun/rău FSN decât DA sau decât Stânga-Dreapta? Că aicea vroiam eu să ajung.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.