AcasăMucii din fasoleFericiţi cei la guvernare

Fericiţi cei la guvernare

Atunci când au început târguiala cu PDL, în mandatul dat conducerii, pesediştii, aproape în unanimitate, au pus o condiţie: fără UDMR. (Pauză de cârcoteală- cine ştie cunoaşte- adevărata târguială a început în primăvară, în apropierea alegerilor locale. ) Condiţie clară şi (aşa părea atunci) ne-echivocă. Care era motivaţia acelei condiţionări, acestei limite a mandatului nu importă.

Ieri, după încă o rundă de „negocieri”, Boc şi Geoană conveniseră că UDMR nu va primi posturi de miniştri, dar că poate primi posturi de secretar de stat. Bang ! Ne-am lămurit cum e cu aşa zisele condiţii ne-echivoce ? Că doar la circ şi la politică flexibilitatea e la mare preţ.

Evident, UDMR a refuzat oferta. Asta nici nu mai e important. Cu adevărat important e compromisul pe care l-a acceptat PSD. Sigur, cunosc placa veche cu maneaua „Politica e arta compromisului”. Hai-da-de ! Şi care e compromisul făcut de PDL ? Care ? Exact !

Mare trebuie să fie disperarea unora dintre pesedişti şi a preşedintelui lor dacă au ajuns în halul ăsta. Şi demnă de tot dispreţul. Care e preţul acestei umilinţe vom vedea. Că o fi şefia uneia dintre camere pentru Geoană, că o fi prelungirea contractului său de închiriere… ce mai contează ? Au cedat tot ce se putea ceda. Şi nu are nicio legătură nici cu interesul naţional, nici cu orientarea doctrinară, nici cu cine ştie ce calcul politic. E exclusiv, aşa cum am mai spus, hămeseală. Cumplită hămeseală. A unora care, dacă nu vor reuşi să smulgă zdrenţele de carne de pe ciolanul râvnit, sunt dispuşi la orice pentru a căpăta măcar dreptul de a linge zoaiele care se preling din gura hulpavă a adevăratului stăpân al ciolanului.

Mircea Geaonă a reuşit să facă din acest partid ceea ce niciunul dintre inamicii politici nu şi-ar imagina că se poate. L-a aşezat în genunchi. L-a silit să deschidă gura. Iar acum, ca să fie totul clar, îl apasă uşor pe ceafă.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

26 Comments

 1. ma, mie mi se pare ca oricum psd-ul nu va sta mult asa, adica geoana tot a fost fortat nitel de imprejurari (citeste: mitrea, oprisan etc.) pentru a negocia intrarea la guvernare. iar cine se gandeste ca psd-ul o sa stea prea mult asa, de gat cu pdl-ul, nu-si da seama ca vin prezidentialele.

  parerea mea.

 2. Ce să îţi spun ? Aş putea spune că nu, nu merită. Dar… naiba ştie ? Cu siguranţă nu merită, principial vorbind… Dar aşa pare când priveşti de pe margine. Poate proximitatea ciolanului afectează percepţia, poate şi noi puşi în faţa unei asemenea alegeri… Naiba mai ştie.

 3. Ce se întâmplă în PSD, mie una mi se pare, într-un fel, o luptă pentru ciolan. Aşa că avem mai multe lupte, pe mai multe fronturi 😀

  Poate ne fac ăştia o surpriză şi stau mai mult decât ne aşteptăm la guvernare :)) Oricum, eu nu văd vreun contracandidat capabil să-l învingă pe Băsescu la prezidenţiale, nici din PSD şi nici din altă parte.

 4. Ba ar putea exista contracandidaţi cu destulă vână. Nu asta e problema. În PSD există mai multe centre de putere. Inegale. Şi abia de aici încep problemele. Să nu mire pe nimeni dacă, în viitorul parlament, principala forţă de opoziţie va fi o anume parte a PSD.

 5. Am senzatia ca, daca nu scapa repede de prostanac, PSD va face mochetita de la prea mult stat in genunchi, si afte in gura de la prea mult supt din cornul abundentei guvernarii…
  Si sint aproape convins ca PSD avea un scor mult mai bun daca era condus de altii. Dar nu s-a dorit un scor mai bun. Ar fi daunat grav intereselor Zeusului…
  Iliescu a zis ceva interesant, ca in politica trebuie sa faci compromisuri, dar fara sa te compromiti…
  Candidatul PSD la prezidentiale va fi probabil Geoana, ca nu cumva sa riste pozitia Zeusului, existind riscul ca alti politicieni ai PSD sa obtina un scor mult mai mare ca prostanacul….

  PS
  Interesant noul look al blogului, Mordechai

 6. […] Ieri, după încă o rundă de “negocieri”, Boc şi Geoană conveniseră că UDMR nu va primi posturi de miniştri, dar că poate primi posturi de secretar de stat. Bang ! Ne-am lămurit cum e cu aşa zisele condiţii ne-echivoce ? Că doar la circ şi la politică flexibilitatea e la mare preţ. Evident, UDMR a refuzat oferta. Asta nici nu mai e important. Cu adevărat important e compromisul pe care l-a acceptat PSD. Sigur, cunosc placa veche cu maneaua “Politica e arta compromisului”. Hai-da-de ! Şi care e compromisul făcut de PDL ? Care ? Exact ! (Moshe & Mordechai) […]

 7. Erevan News Informeaza
  Agentia noastra de presa, citind surse de la Casa Alba, este in masura sa-si informeze cititorii despre faptul ca, preluarea efectiva a mandatului de catre noul presedinte ales al SUA, D-l B.Obama, a fost aminata pentru data de 1 aprilie 2009. Acest lucru se datoreaza faptului ca, dupa ce a citit Parteneriatul pentru Romania (Pax Mafia-FSN Reloaded), elaborat de catre B.O.R.D.E.L., d-l Obama a solicitat si primit aprobarea de la presedintele Romaniei, de a face un stagiu in ale guvernarii, incepind cu data de 01.01.2009, ca asistent al noului Prim Ministru desemnat prezidential al Romaniei, d-l Theodor Stolojan, in vederea insusirii metodelor pragmatice de iesire a unei tari din actuala criza economica atit de clar teoretizate de catre B.O.R.D.E.L. in Pact (Pax Mafia). Totodata presedintele Norvegiei, d-l Alexandru Moghioros, impresionat la rindul sau de viziunea B.O.R.D.E.L. asupra metodelor de depasire a crizei, a propus modelul romanesc pentru cistigarea Premiului Nobel pentru Economie.
  Singura temere a d-lui Obama consta in faptul ca nu este foarte sigur ca dupa aplicarea modelului mioritic in SUA, in visteria americana va mai ramine ceva. Pentru depasirea acestei temeri, d-l Obama, pe linga ajutorul nepretuit pe care se asteapta sa-l primeasca de la B.O.R.D.E.L. in frunte cu presedintele-premier Traian Basescu, intentioneaza sa-l ia drept consultant financiar pe d-l Tariceanu.
  a consemnat pentru dvs.
  Varujean Arachelian

 8. Stiri TV comentate de un fraier simpatizant PSD
  Daca ai curiozitatea de a compara tezele ceausiste expuse in diferite plenare ale cc al pcr cu ideile, gen compunere ciclu primar, daruite cu marinime boborului de Pactul Pentru Romania (Pax Mafia), de catre B.O.R.D.E.L., vei avea surpriza de a constata, pe linga faptul ca aceeasi Marie dar cu alta palarie a stat la baza elaborarii lor, cu singura diferenta ca tezele ceausiste, mai aveau oarece trimiteri si la concret chit ca era vorba despre romantismul revolutionar, sau terminarea cincinalelor in patru ani si jumatate.
  In propozitiile Pax Mafia, croite pe tiparul „Ana are mere”, nu vei gasi nimic altceva decit o gargara demagogica si politicianista, pe care orice activist de partid este in stare sa o produca in mai putin de o ora.
  Si pentru aceasta „opera”, fesenistii teoreticieni ai celor doua partide, psd si basescu, s-au scremut tragindu-se de perciuni, doar-doar le-o veni, mai bine de citeva zile, impunind totodata si o silentio stampa, care sa nu-i deranjeze in actul creatiei supreme. Mai mare risu’, daca n-ar fi mai mare plinsu’ !
  Simultan cu aceasta desfasurare de forte a fostilor politruci deveniti in timp, clasa politica romana, Alesu’, in cel mai constitutional mod cu putinta, a tinut si el o plenara la partidul sau de lingai, certindu-i nevoie mare si concluzionind ca daca nu va lua al doilea mandat, datorita prostiei lor, dracu’i ia.
  Stau si ma intreb in ce calitate le-a vorbit: de presedinte ales constitutional al tuturor romanilor sau de sef de partid. Ramine de stabilit.
  In tot acest timp deontologii, intelectualii neamului, analistii lu’ peste prajit lasati fara munitie si fumigene cotroceniste au intrat in pana de gindire si timp de citeva zile ne-au aruncat pe ecrane si in ziare numai timpenii si stupiditati, care mai de care mai de scenarii de filme cu prosti.
  Asta cu doua exceptii remarcabile Muma Padurii ak Pora, a facut ea ce-a facut si a ajuns la concluzia ca de toate celea vinovat este patriciul, in timp ce alt personaj de reclame la pateul de Sibiu Purcica Isterica Pippidea, ne-a explicat la Turcescu, ca acest B.O.R.D.E.L nu are cum sa fie functional cu un eventual Ministru al Justitiei Ponta, care s-a „maritat” din interes politic. In recitalul idiot pe care l-a dat a fost „isonata” telefonic tocmai de la Londra, de nimeni altul decit de sinucigasul Ungureanu, care a zis ca s-ar putea totusi sa mearga, deoarece la interne il vom avea pe ilustrul Blaga.
  Pe undeva s-ar putea ca acest pupator de cururi prezidentiale fara limite si rusine sa aibe dreptate.
  Spun asta deoarece mafiotii reuniti in B.O.R.D.E.L si cu Pax Mafia in mina, au decis nici mai mult nici mai putin, decit sa coloreze uni judetele tarii, in doua culori: rosu si portocaliu. In aceste conditii un venit important la buget, bun de a scoate tara din criza, ar putea fi obtinut prin instituirea de vami (ori Blaga are experienta la asa ceva), la trecerea dintr-un judet in altul.
  Mai dificil va fi cu verdele unguresc, ce suparat nevoie mare pe tupeul partidelor „romanesti”, a zis „nem” pentru ciosvirta cu secretarii de stat si a promis sa se dedice in totalitate in blocarea eventualelor conflicte inter-etnice ce vor aparea ca urmare a necooptarii lor la guvernare (sic!).
  In ceea ce-i priveste pe ministrii nici gind sa fie numiti de B.O.R.D.E.L., ei vor constitui motiv de gindire si decizie pentru presedintele Romaniei, care-i va aduce fie de peste mari si tari pentru Medicina, fie de pe la Curti Europene la Justitie.
  In aceste conditii, daca ai fost neinspirat si ti-ai dat votul pentru psd, stai si te intrebi ca prostul „care este”, cam cit de hamesiti, imorali si tradatori electoral pot fi cei de la psd, care au ajuns la mina ideologului Oprisan, acest exemplar neterminat, embrionar avortat spontan de o urmmasa a Vrincioaiei?
  Traiasca FSN in frunte cu Conducatorul iubit, Tovarasul Traian Basescu !

 9. Ce face d-l Geoarsa din PSD? Foarte simplu, face chiar ceea ce trebuie, desi nu-si da bine seama ce inseamna asta. Face cam ceea ce a facut Gorbaciov din URSS: arsice, sie e foarte bine asa. Pentru ca nu pot sa cred ca cineva, care mai are cat de cat idealuri social-democrate adevarate, mai spera ca acest partid poate sa fie salvat. Dar el, d-l Geoarsa, nu actioneaza dintr-un ideal. El, bietul d.l. Geoarsa, nu prea stie bine ce face.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

- A word from our sponsors -

De citit

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....