Noul guvern

Bun. Acum i-aţi văzut. Frumoşii. Competenţii.

Deja grupuri masive de republicani norvegieni vor să dea năvală la noi auzind ce nouă ministresă le-am pregătit.

Din actualul guvern cunosc doi oameni. Personal. Şi sunt ok. Nu va spun care. Aştept să vă aud pe voi. I-aţi văzut, poftim şi părelniciţi !

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

69 Comments

  1. El era într-a treia, eu eram mai mare 🙂
    Dar mă bucur că mi se recunosc studiile 🙂

    Era un copil frumuşel şi deştept foc.

    Uite ce zice despre el Mircea Diaconu în ziare.com: „De la unul dintre numele lui ma astept la foarte multe, de la celalalt nu stiu la ce sa ma astept”.

  2. personal nu’i cunosc pe niciunul si ma îndoiesc ca e vreunul care sa ma stie. dar dupa cum dau pe sticla , ma enerveaza cam toti si cu una doua exceptii îmi sunt si antipatici. cineva îmi spunea despre doamna Andronescu ca ar fi „femeie de treaba”. altii ca ar fi fost o catastrofa la învatamînt pe timpul lui nastase ( aia lucrau în învatamîntul superior- medicina) ; am unii care îmi sunt chiar antipatici , ca ponta , videanu, berceanu. altii mi se par niste militieni , ca blaga , sîrbu (ilie) . despre ceilalti nici nu stiu ce poti sa spui. udrea e ca sa… te ridzi; altul e copilul lui tata ( pîna acum). ceilalti sunt deja prea multi pentru o tara atît de mica si saraca cum se spune. am auzit ca la sanatate e unu de la Ferrari. ce poti pentru ca sa mai spui? jos McLaren!

  3. Imi place Diaconescu, e diplomat de formatie, e foarte ok
    Si il invidiez profund pe Ponta pentru ce nevasta mishteaux are mmmmmmmm
    Si cu Videanu ministru, am convingerea ca principala problema a autostrazilor e rezolvata: acum stim cine va monta bordurile….
    Si se pare ca noi am oficializat turismul … sexual 😀
    La cultura avem un ministru cladit pe numele tatalui, nu pe merite proprii…
    Abramburica e ok luind in calcul posibilele alternative…..
    Buldogul e omul potrivit la locul nepotrivit, era mai bine la interne…
    Iar de primul ministru ce sa zic? Un (mare) mic fis…
    In rest, pas, vorbim in primavara…
    Mordechai, o intrebare, ca am un lapsus teribil… Care din cei doi ministri Sirbu e socrul micului Titulescu (Ponta)?

  4. Ca să-i răspundem şi lui Arsulici:
    „But, now you come to me and you say „Don Corleone, give me justice.” But you don’t ask with respect. You don’t offer friendship. You don’t even think to call me Godfather. Instead, you come into my home on the day my daughter’s to be married and you ask me to do murder for money.”

  5. „Un guvern colorat in portocaliu si rosu”? In portocaliu poate, dar in rosu, in nici un caz! Rosu e o culoare nobila, cu traditie revolutionara. Deci nimic comun cu partea de guvern pesedista. Care are mai curand culoarea albastra, cu care partidul s-a prezentat in alegeri…

  6. „Un guvern colorat in portocaliu si rosu”? In portocaliu poate, dar in rosu, in nici un caz! Rosu e o culoare nobila, cu traditie revolutionara. Deci nimic comun cu partea de guvern pesedista. Care are mai curand culoarea albastra, cu care partidul s-a prezentat in alegeri…

  7. Jalnica adunare.
    Mai ca imi vine sa plang, dar imi aduc aminte ca „lumea e perfecta asa cum e” si „un popor are intotdeauna conducatorii pe care ii merita”.

    Se pare ca Dumnezeu nu ne-a aparat de data asta nici de cel rau si nici de cel viclean.

  8. Aia era dejea premisă.

    Dar încep să mă obişnuiesc că va tot fi mai rău. Multă vreme de acum încolo.

    În alt plan de idei, scuze de offtopic, dar ce zici, cum crezi că va presta succesuri sr. la anul?

  9. Habar nu am. E un personaj destul de imprevizibil. În cel mai rău sens cu putinţă. Se va strădui probabil să se prezinte ca un preşedinte responsabil, atent şi grijuliu. Mult mai conciliant decât în ultimii patru ani. Asta se va strădui. Cu siguranţă nu-i va ieşi. O ţuică în plus, o criză scurtă şi iar o ia pe şanţ.
    Cum era vorba aia? Părerea mea!

  10. Nu e deloc tembel. Dimpotrivă. Şi nu văd de ce e o problemă că face afaceri cu maşini. Asta mi se pare o aiureală. Tăriceanu vinde cărţi ? Sau gunoiul lui Prigoană e mai onorabil?
    Nu aia e problema.
    A fost secretar de stat, pe vremea lui Năstase. Şi chiar e băiat isteţ.

  11. @ Mordechai
    Sa dea dumnezeu sa ia dreptate. Dar tare am impresia ca nu-i istet decat pentru buzunarul sau.
    Daca e de „talia” lui Tariceanu, sfatul meu este sa nu va imbolnaviti daca nu aveti pusi de-o parte vreo 200 000 de euroi.

  12. Prietene, l-am cunoscut pe Ionuţ pe când era secretar de stat la M.S. Mi-a plăcut atunci. Tânăr, deştept, care ştie ce vrea. Şi care ar fi făcut mai multe dacă ar fi putut. De atunci au trecut nişte ani. Nu girez pe nimeni.

  13. @ Mordechai
    Mie imi face impresia lupului tanar…
    Dintre cei trei propusi, el era ultimul pe care mi l-as fi dorit.
    Di ce ai mai lasta sa se inteleaga, stii ce inseamna o boala adevarata.
    Cu exceptia a vreo 200 de indivizi din tara asta, nimeni nu-si permite sa-si ingrijeasca o boala adevarata de capul lui.
    Aceasta este cea mai miportanta problema a sistemului de sanatate din R.
    Pe de alta patre, sanatatea NU are cum sa aduca venituri. Este o axioma.
    Nu un negustor de Ferrari este cel mai abilitat in aceste probleme.
    Parearea mea….

  14. Nu te pot contrazice. E vorba de un medic, totuşi. Care, iată , e şi negustor de Ferrari. Caragiale a fost şi el patron de berărie. Oh, ce comparaţii tembele fac. Om vedea ce o fi. Oricum sistemul nostru de sănătate are propriile boli. Pe care le vom adânci importând modele care au eşuat deja şi în locurile de unde le importăm.

  15. Dupa stiinta mea, totate sistemele de sanatate din lume au hibe mari. Extrem de mari. Atat de mari, incat nu mai conteaza insul uman, ci numai cifrele…
    Intre-un sitem de valori in care este apreciat succesul care se masoara in numarul de bunuri detinute, notiunea de „sanatate” se dilueaza si se pierde…
    Lipsa de sanatate este un handicap. Handicapatii n-au ce cauta in acea lume de hiene…

  16. Sigur că, pentru un social-democrat, negustoria cu Ferrari nu dă bine la impresia artistică. Dar nu asta contează. Oare va fi în stare, de pildă, să reziste presiunilor din partea marilor trusturi farmaceutice? Dacă da, e ok, poate să vîndă şi Rolls Royce 🙂

  17. @ LV
    Sa reziste! Sa le serveasca. Chestia cu masinile nu este decat un SEMN in acest sens.
    Mai ales ca industria farmaceutica este, poate, in acest moment, cea mai PUTERNICA industrie la nivel mondial. Numai cea de armament o mai poate concura.

  18. Ai pus un diagnostic bun, dr. Mordechai!
    Întâi trebuie tratat sistemul bolnav şi abia apoi vor avea şansă de reuşită acţiunile în sistemul sanitar!
    A propos, îmi pui şi mie o pilă?:))

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...