Nea Stere şi Obama

on

|

views

and

comments

Ce-şi face omul cu mâna lui O sole mio se cheamă.  Că dacă te scarpini în cur n-are cum să îţi miroasă mâna a căpşuni.

Deci n-am de lucru şi îl poftesc pe nea Stere la mine, să vedem şedinţa lui Obama cu naţia, la Licoln memorial, pe HBO. Vine nea Stere gatit ca de botez, cămaşă călcată, ilic curat, pantaloni la dungă. Părul pieptănat cu pieptănul ud, să se aleagă şuviţa. Se înfige în fotoliu, fumează că un căpiat şi se uită la televizor. Trăgând, când şi când, la mine cu ochiul. Încet- încet interesul i se tranformă în stupoare, stupoare în plictiseală iar plictiseala în bâzdâc. Aşa că pe la momentul cântării lui Garth Brooks se uita chiorâş la mine şi începe să se foiască, semn că are nevoie de băgare în seamă. Mă conformez:

– Ce e, nea Stere?

– Ia mai dăi în pizda mă-sii !

– De ce, domnule ?

– E comunişti !

Vă garantez că stupoarea nu mi-a fost deloc mimată. Dar deloc.

– Cum aşa ?

– Vecinu’ ştii ce e alea sov-romuri?

– Păi…

-Nu contează – mă întrerupe înainte să apuc să răspund. Aşa era şi când venea ruşii. Ne strângea grămadă şi ne punea să belim ochii. Venea unu’ şi ne zicea că oamenii muncii sovietici e prietenii noştri. Pe urmă ne băga filme şi prostii să vedem realizările colectivelor de artişti sovietici şi să ne intrea la cap cum eu cu omul nou… Da’ şi acolo tot aşa, nu înţelegeam o iotă din ce zicea ei. La fel şi cu haşbeoău’ ăsta. Ăştia, ca şi ruşii atunci, crede că tre’ să ştii limba lor. Doar că ăştia nu-i dă şi cu realizările că i-a lăsat Bush cu chiloţii galbeni. Hai, că e sovietici…

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Democrația americană?

Microbismul nostru politic e mereu în căutare de noi teritorii de manifestare. Conform unei vechi și robuste tradiții, chibițul politic nu trebuie să știe,...

Nea Stere și Duracelu

Nea Stere are un discipol. Precum Socrate odinioară. Am putea socoti chiar că banca din fața blocului a devenit un fel de Păltiniș. Astfel,...

Nea Stere și războiul

O reîntâlnire cu nea Stere e un eveniment. Comparabil cu transportul dus-întors pe ruta București -Kiev a unei stive de cherestea. Pentru cei care nu-l...

Recent articles

More like this

23 Comments

 1. Păi nu-i zice Uniunea Sovietică Ailaltă? Şi nu sunt multinaţionalele un fel de Sovromuri? Şi nu face şi ea, ca şi URSS la vremea ei, politică de mare putere? Şi nu ne bate la cap cu „democraţia”, cum şi la ruşi a fost vorba tot de răspândirea democraţiei, aia populară? Şi de „nation building”, de „regime change”? Păi şi atunci? Nea Stere le vede la fix! Altele sunt păcatele lui!

 2. Problema este ca intr-o zi va muri Nea Stere si noi toti cei care am mai prins comunismul.

  Problema este ca noua generatie, „tampita la creierii ei” de Counter Strike si de manele, nu va mai sti ca americanii „e comunisti” si ii vor admira si iubi pe americani, pana cand (pe la batranetile lor) vor veni chinezii (care vor face la fel – lipsa de imaginatie) si vor zice de ei ca sunt capitalisti …

 3. Dincolo de nea Stere – ca simbol a tuturor piedicilor din calea noastra spre evolutie 🙂 – ti-a placut spectacolul?
  Mie mi s-a parut bun spre foarte bun, cu cateva highlights: Usher & Stevie, Patty & JBJ, Tom Hanks si desigur senzationalul Bono. Si oricat de europeana as fi si de setata sa stramb din nas la americanisme, ce-i al SUA al lor ramane: in privinta patriotismului dau lectii oricui.

 4. @C
  Nu-i da idei. Că dacă vrei definiţii complicate …iese cu sânge.

  @ionutu
  Corect. Cumperi un nea Stere? Bonus îl ai şi pe nea Mătreaţă.

  @Petronius
  Acum chiar există unele lucruri demne de admirat la ei. Nu atâtea câte cred ei, dar sunt.

  @ FFD
  Nu, nu mi-a plăcut. Ghiveci de tip vanghelion. Ce era de plăcut. Ceea ce ar fi trebuit să conteze era speechul obamezului. Care a fost mediocru. Punerea în scenă voia să îl aşeze între Luther King Jr. şi Kennedy. A ieşit altceva.
  Cât despre ceea ce înţeleg ei prin patriotism… mă lipsesc. Dar eu sunt un caz aparte.

  @fish
  Mulţam de link. Extrem de interesant. Îmi confirmă temerile anterioare. Obama nu e decât un produs de PR. În spatele căruia sistemul va grohăi bine-merci ca şi până acum.

 5. „….Că dacă te scarpini în cur n-are cum să îţi miroasă mâna a căpşuni.”
  De mănuşi (uşor aspre, protectoare şi a căpşuni mirositoare) n-ai auzit prietene? 😉

 6. Pai cam are (iar) dreptate Nea Stere….
  Inca de pe vremea discursului de la Gettysburg, cind Lincoln vorbea de „o guvernare a poporului, cu poporul pentru popor” (expresie preluata urgent de comunisti) se vedeau tendintele comuniste ale Americii… In fond, Uniunea Sovietica Aialalta a devenit, in perioada contemporana, Uniunea Sovietica Actuala….

  PS Bine ca nu l-a auzit Obama pe Nea Stere, ca-l baga in vreun lagar „democratic” pentru subminarea valorilor democratiei americane (hic!)

 7. @şukarit
  Bre, n-am auzit, dar mă instuiresc.

  @Arsulici
  Acum, Arsuliciule, nu zic că n-ai dreptate. Da’ ţâţâi subtil din buze şi clatin capul. Că asta sugerează oleacă de înţelepciune.

  @ ionut-puevara
  Păi Obama ştie să stea cuminte lângă Biden.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.