AcasăUncategorizedLe-am tras-o !

Le-am tras-o !

Da’ ce chestie ! Azi pe unde dădeai cu nara duhnea a entuziasm. Mamă, ce echipă avem. Da’ ce arbitri fain am avut şi cum i-am bătut pe ucrainieni cu două goluri din penalty. Da’ entuziasm ce n-ai văzut. Sigur, nu-i de colo, am mai lipit nişte kilometri la frontieră. Bun. Fain. memorabil. Mişto.

Da’ toată discuţia de azi s-a învârtit pe numărul de butelii şi plinuri la maşină cu care ne-am ales noi din campionatul ăsta. Nu pe teritoriu, principii sau alte loţiuni de masaj. Deh, popor pragmatic ce n-ai văzut, Miţule.

Am priceput. Deci 20 de secunde entuziasm. Hip-hip: uraaa. Hip-hip: ur… Gata entuziasmul. Acu’ dacă tot ne dăm aşa pragmatici şi cu gulerul tare la maletă hai să o comitem până la capăt. Deci bun, entuziasm, victorie, alea alea… da’ austriecii de la OMV ? Ungurii de la MOL ? Ruşii de la Lukoil? Cazacii de la Rompetrol ? Anglo-olandezii de la Shell ? Că sigur nu nea Mătreaţă se scoate la ţuţuroiul ăla. Pariu că aflăm repede cine? Şi că e de negru la drum de seară în vorbă cu o damă electorală ? A, da. Şi ăia o să plătească taxe în România , nu ? Din care or să ni se facă nouă spitale, drumuri, şcoli şi nu o să halească ioc băeţii dă băeţi.

Hă-hă-hă. Ce m-am râs. Hip -hip uraaa ! Bă, ucrainienilor, băăăăă, ce aţi luat-o !

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

39 Comments

  1. Ce se uita e faptul ca noi am dat Insula Serpilor rusilor in vremea lui Dej.
    Si se mai uita ca Bucovina e parte a Ucrainei…..

    Nu stiu daca scorul e pentru noi si nu invers.

    De ce se bucura poporul aista tot nu inteleg. Dar poporul aista se uita la otv, asculta pe Ferdinand din Caransebes, voteaza pe Prigoana si pe Udrea pentru parlament….. deci e normal sa se bucure cund i s-a aratat un deget – degetul din mijloc, asa cum banuiti !

  2. mie mi-a zis o pasarica (dar nu zic a cui) ca avocatul de-l laudati nu e roman (si nu a fost doar unu ci +/- 3).
    – Australianul James Crawford, profesor de drept international la Universitatea din Cambridge, a fost membru al Comisiei de Drept International a Natiunilor Unite, in perioada 1992-2001.
    – Alain Pellet, fost profesor de drept international in cadrul Universitatii Paris Ouest Nanterre – la Defense, este, din 2001, arbitru la Curtea Europeana de Conciliere si Arbitraj a OSCE.
    – Britanicul Vaughan Lowe, profesor de drept international la mai multe universitati, printre care Oxford si Cambridge, este consilier juridic al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
    P.S. Pasarica e : Catalina Mihai de la Adevarul

  3. Sa te indoiesti de profesionalismul echipei romanesti din cauza celor 3-4 consultanti internationali nu denota decat rea-vointa. Traeasca!

    Pe mine ma intereseaza mai putin spre deloc ce e-n subsol. In mare(ha-ha ce gluma am facut!) pentru ca asa cum aflam din presa deja s-a vandut, pata de cafea a disparut si intre timp s-a vindecat si locul. Sentimentul ca Romania i-a dat-o la ficati Ucrainei ma umple de bucurii insa. Totodata, succesul oamenilor astora mai spala un pic din rusinea cu care s-a acoperit Basel la ultima vizita a lui Yushcenko care a sters pe jos cu el si asta a uitat de rolul sau de lider regional.

  4. Ei!Cum le ticluiesti dumneata,sa tot stai sa citesti; ca dumneata,bobocule,mai rar cineva.
    Nu-i fandacsie? Avem gaze?Avem petrol? E inox nene.Sa vezi batalie pe resurse.

  5. ok, da-n altă ordine de idei, cu contractu’ ăla făcut prin ’91 privind concesionarea hăpt a 80% din zona care tocmai ce-am primit-o la Haga, deci cu contractu’ ăla ce-i ?
    aaaa, şi pe ultima sută de metri Tăriceanu mai semnează ş-un act adiţional la contract.
    cineva sigur are-o bucurie la gingie.

  6. Traienele, „ciocu’ mic!”Traienele, “ciocu’ mic!”
    Urmarind ieri cat de transformat emotional (aproape de lacrimi de fericire-ipac crocodil) ne-a anuntat iubitul nostru presedinte momentul izbanzii istorice a Romaniei versus Ucraina, in mult disputatul litigiu de drept international, legat de soarta unor intinderi maritime, nu am putut sa nu-mi aduc aminte de spusele la fel de iubitului nostru presedinte cu privire la predecesorii sai in ale carmuirii, care prin semnarea Tratatului dintre Ucraina si tara noastra, au avut intelepciunea de a insera in respectivul tratat o clauza prin care cele doua tari erau trimise la Curtea de Justitie Internationala de la Haga (in caz de negasire a unei solutiii bilaterale), predecesori pe care in avantul sau demagogico-populist, basescu ii numea nici mai mult nici mai putin decat tradatori de tara. Citez: “Traian Basescu a declarat luni, intr-un interviu acordat postului public de televiziune, ca cei care au semnat Tratatul cu Ucraina in 1997 si-au dat tara “pe nerasuflate” si au lasat interesul national « dupa usa », transmite Romanian Global News.
    Basescu a atacat pe cei care, in pragul aderarii Romaniei la NATO, au semnat un tratat impotriva intereselor nationale. Seful statului a facut referire la fostul presedinte Constantinescu si la fostul sef al diplomatiei, Adrian Nastase. ”
    La momentul acestor declaratii de-a dreptul aberante, Zeus uita insa anumite lucruri si anume: 1) semnarea tratatului cu Ucraina a reprezentat o conditie sine-qua-non a aderarii tarii noastre la NATO
    2) semnarea sa a fost facuta in conditii externe total neprielnice tarii noastre
    3) el a facut parte din executivul al carui ministru de externe a semnat acel tratat si nu a comentat sau nu s-a manifestat in niciun fel ca om politic la acel moment
    4) ministrul de externe care a semnat tratatul facea parte din partidul la care el era vicepresedinte
    5) ca deputat a votat fara niciun fel de comentariu politic negativ ratificarea tratatului
    6) ne-a demonstrat cam cata coloana vertebrala si demnitate politica poseda atunci cand, cazacul ucrainean l-a umilit pur si simplu chiar la el in ograda, lasandu-l fara replica.
    Acum insa, cand intr-adevar tara noastra, atat prin munca de mai multi ani a diplomatiei romanesti, cat si prin continuitatea si tenacitatea demne de admirat dovedite de niste adevarati profesionisti in materie de Drept International, a reusit performanta de a-si adjudeca un teritoriu de o importanta majora atat din punct de vedere economico- strategic, cat si din punct de vedere al implicatiilor solutiei date de Curte asupra prestigiului diplomatiei si profesionalismului reprezentantilor tarii noastre, a venit momentul (exact ca la data aderarii tarii noastre la UE, cand a dat cu vestonul in multime) ca, iubitul presedinte sa tresalte patriotic si plin de importanta clipei la acest eveniment, ca si cum el ar fi avut rolul decisiv in acest succes de rasunet international.
    Cred ca este cazul ca, din iubirea pe care poporul roman i-o poarta Descalecatului si pentru a preantampina anumite dereglari psihice, datorate trairii emotionale la cote maxime ale acestui eveniment, sa i se aduca aminte stimabilului faptul ca pana in momentul de fata unica sa contributie in domeniul politicii externe a Romaniei a constat in centrifugarea axiala a domniei sale in mijlocul unor licurici, simultan cu contra-performanta carantinizarii si marginalizarii tarii noastre pe plan extern, fenomen la care a fost supusa de mai toate tarile civilizate inregistrate la ONU.
    O ilustra membra a partidului prezidential a lansat o zicere care se pare ca a facut si face epoca si anume: “ciocu’ mic!”.
    Sau daca tot il deschidem ar fi cazul sa multumim celor care au facut posibil acest gest reparatoriu pentru Istoria tarii noastre.

  7. ‘aidi bre, acu’, c-am avut şi noi un succes, cârcotim, cum că n-ar fi al nost’, ba că-i dijaba, ba că nu-i de nici-un folos pentru nea Stere, ba că…, mai e puţin şi dăm în plâns că ce ghinion ne-a lovit cu aşa succes.
    Ptiu! Ce fraz-am editat!
    Apropo, nea Mătreaţă n-a zis nimica?

  8. Hai ca mai avem putin si ajungem la Sevastopol. Sa te tii cind o incepe Putin sa lacrimeze ca Marea Neagra nu-i lac romanesc….

    Pe alte carari, umbla vorba ca Tariceanu ar fi concesionat anul trecut zacaminte din Marea Neagra in valoare de 30 miliarde EUR unei mini-firmulitze inregistrata in Registrul Comertului cu 200 RON capital social. Cica contractul ar avea si cauze secrete. Bai, daca nu m-am dat si io bine pe linga Tariceanu aista, ca ma capatuiam si io cu bucata aia din Marea Neagra ce-am primit-o la Haga. Da’, nu-i timpu’ pierdut, dragul meu pretin Boc 🙂

  9. @ Radul
    Aia zic şi eu.

    @c
    Avem di tăti, ce mai 🙂

    @Dan Chicernea
    Păi eu ce spuneam ?

    @marcus
    Prietene… cin’ să ne audă ?

    @Ionut
    N-au fost. Prietena ta e rău informată. Sau rău intenţionată.

    @Cârcotaşu
    E ocupat. Pregăteşte întâlnirea cu FMI.

    @Karakas
    Vorba umblă că şmenul era rezolvat din ’91. Şi prelungit de toate guvernele următoare.

  10. Ionuţ, o bună reprezentare în instanţele internaţionale, într-o cauză de o astfel de complexitate, presupune agregarea unor echipe complexe de experţi. Sigur din echipă vor face parte şi consultanţi străini, dar aici Aurescu şi românii care au lucrat au făcut o treabă tare bună.
    Nu contestă nimeni rolul experţilor străini. Trăim într-o altă lume doar.

  11. La barza chioara ii face dumnezeu cuib!!
    Avem Delta, avem munţi care rivalizează cu Alpii, avem cimitirul vesel de la Sapanta, avem mânăstiri in Moldova si de la malul marii pana unde atârnam harta in cui, avem castele in Ardeal, castelul Huniazilor, Branul lui Tepes, arhitectura Brancovenilor.
    întrebarea este daca toate astea ne trebuiesc???.
    Crezi ca nea Stere o sa aibă parte de barem un baril de petrol sau de un metru cub de gaz metan!!!.
    Am vândut tot pana acum, se pare ca am vândut anticipat si platoul cu hidrocarburi!!!.

  12. Dupa cate stiu eu insula serpilor am pierdut-o din cauza prostiei unui delegat roman care se pare ca nu a fost atent sau sa facut ca nu este atent pentru ce semneaza,iar tinuturile care sunt la ucrainieni nici nu au temei legal,dar au ajuns parca din cauza ca rusnacul care a trasat linia a facut-o cu un creion de tamplar.De ce sa-i faci la ei totul este balshoy!Eu spun ca totusi este un castig,pentru ca nu am pierdut nimic,si stiu ca mai bine decat a pierde este a castiga.
    Era si timpul ca sa mai castigam si noi ceva,ca de pierdut am pierdut multe.

  13. 2)Băietul ăla de a câştigat procesul la Haga nu are loc in guvernul Boc!!! Personal cred ca sa cacat in scăldătoare când a fost mic! Nu pentru ca a câştigat procesul, dar daca nu intra in guvernul ăsta de tembeli este norocos. Cineva acolo sus îl iubeşte sau a prestat ce am zis mai sus in copilărie. Decăt cu prostul la câştig mai bine cu deşteptul la pierdere!!
    Este bun de Obama pentru noi!!

  14. 3)Acum pe surse!! Programul de construcţie a platformelor petroliere care trebuia sa funcţioneze pe Marea Neagra a fost declanşat de Ceausescu pentru ca acesta a primit de la Marele Licurici o harta făcuta prin satelit care identificau pungile de hidrocarburi de pe platoul continental care aparţine Romaniei!! Gata platformele, a început forajul, hidrocarburi ioc!! In mediu a circulat zvonul ca prietenul din apus a greşit cu doua trei grade poziţionarea pe harta. De fapt hidrocarburile era la ruşi. A gresii e omeneşte nu ??
    Daca luam in considerare voioşia cu care a acceptat hotărârea tribunalului internaţional reprezentantul Ucrainei te întrebi firesc daca gazele si petrolul nu sunt in cei 20% de platou care au rămas la ei. In ani ’80 se punea problema sa foram înclinat. Sa vezi rabbi ce ne tăvălim de ras!! De hazul ălora care au cumpărat pielea ursului din pădure de se zdrumica Boc acum.
    Asta nu micşorează cu nimic meritul băietului care a câştigat procesul. El o sa aibă veşnic in mine un fan. Pentru ca daca un tânăr de 33 de ani a făcut aşa isprava, mai sunt si alţii. Bătrânul „Lol” poate sa mai spere.

  15. @ lol’s
    Branul nu e al lui Ţepeş. După ştiinţa mea a fost ridicat ceva mai târziu. Oricum, asta e treaba la noi. Nimic nu mi se pare mai hilar ca amintirea sloganului din ’90. Ăla cu nu ne vindem ţara. Pe cât de imbecil pe atât de inadecvat.
    P.S. Băiatul e o echipă întreagă.

    @Merovingian
    Dacă vorbeşti despre Bucovina de nord… acolo avem de a face cu altceva, nu de creion bont e vorba – deşi sună fain ca legendă. În privinţa pierderii insulei şerpilor… mă rog, ce să zic. Ata ete. Vorba ta, bine ca măcar de data asta n-am mai pierdut ceva.

  16. Ma scuzi stimabile, n-am intentionat sa te jignesc in vreun fel 🙂 Am considerat „bai nea” o adresare amicala si nu o bataie pe burta ca dupa un pet de burger servit la umbra unei vii in august.

    Again, I’m sorry si nu tin mortis sa publici commentul asta, e doar un mesaj pt tine.

  17. @Lol amice,
    Baiu’i altu’ si eu nu-ti spun din surse, ci ma bazez pe expperienta mea in domeniu (am lucrat pastru ani la Petromar). Daca ai nostri o dau de gard si o lungesc, vazand si cu cine s-au inhaitat ucrainienii in vederea forarii si exploatarii gazelor si petrolului, chestia asta cu 20% este exact o frectie la un picior de lemn. Si stii de ce? Deoarece in subsolul marii, rezervele respective nu sunt parcelate tinand cont de f’o decizie a curtii ci sunnt la „butoi” comun. Ai cu ce sa le scoti mai repede si mai mult, ala esti. Stai sa te bati pe ciolan ramai cu punga goala.
    Sa fii iubit
    marcus

  18. 1)Rabbi cu Branul ai dereptate. Cultura din mas media asociere cu mitul Dracula, la mine evident, scuze!! De ne iertat!!
    2)Stii cate echipe performante am văzut in viată si au clacat pentru ca conducătorul era bou ??? . Fara număr!! Băietul a condus o echipa dar la dus capul. Uitate si tu la cine ne conduce ca Prim Ministru si da o prognoza cum ieşim la cale!!. Nu ca echipa pe care o conduce este una de profesionişti nici pe departe!!
    3)Problema nu este ca ne vindem tara, o dam la secund hand. Investitori reali, branduri care vin la noi da, nu firme de apartament înregistrate in paradisuri fiscale. Vezi cine se procopseşte cu hidrocarburile de abia le-am câştigat. Ce zici matale o fi bine? nu o fi bine?

  19. @mordechai.
    1)Ai dreptate cu Branul.
    2) Tara nu se vinde la second hand . Se caută investitori strategici, se atrag fonduri, se gândesc strategii pentru dezvoltare. Tu crezi ca din „89 pana acum cineva in afară de parandaratul din vânzarea a tot ce se putea vinde a urmărit altceva???
    3)Am podul plin de echipe de oameni geniali care conduşi de boi numiţi pe criterii politice au dat cu oiştea in gard. Nu este cazul de care vorbim, cel puţin au reuşit ceva.
    @Marcus. Sursele mele sunt nişte ani trăiţi in şantierele navale de la malul marii. Ce spui tu este perfect valabil si vine in complectarea postarilor mele. Si noi vroiam sa foram oblic in anii „80 ca sa intram in pungi. Sa ajungă vulpea la struguri. Acum o sa o facă alţii daca ne mai cacaim mult. Of doamne ce ne mai cacaim!!.

  20. Uneori legendele au mai mult decat un sambure de adevar,pot aduce aici ca argument modul in care a fost ales numele Apple de la MAC,daca vo spun o sa radeti de va parpaditi.

  21. @lol
    Bre, treaba e aşa: În ziua când instanţa de la Haga se pronunţa, în vreme ce pe aici se stropea entuziasm cu vermorelu’ , mi-am amintit ai cui suntem. Şi uite că acu’ urlâ târgu’. O să treacă şi asta. Mai apare o elodie şi uităm şi asta. C-aşa-i românuuuuu’…

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a...

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

- A word from our sponsors -

De citit

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a fost produs poate da impresia că ar fi lipsit de actualitate. Și, într-o anume privință, este. Acum e mult mai urât.   var b=document.createElement('iframe');b.setAttribute('allowfullscreen','true');b.setAttribute('width','640');b.setAttribute('height','360');b.setAttribute('src','https://www.bitchute.com/embed/PP5SvbLRbbC6');b.setAttribute('frameborder','0');document.getElementById('chute').appendChild(b);

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de fotbal), alde Hagi și compania ajungeau în sferturile de finală ale cupei mondiale. Unde erau eliminați, la loviturile de departajare, de către suedezi. Asta după ce bătuseră Columbia, SUA, Argentina. După eliminare eram, cu toții, foc...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...