AcasăOy-oy!La alegeri, bre

La alegeri, bre

Consumatori, puţină atenţie, vă rog. Bem cu mai mult sifon şi ne concentrăm puţin, da ? Hai să vorbim puţin despre alegeri. Că anul ăsta avem două festivaluri: festivalul „Steluţele de pe steag şi poamele de pe buletinele de vot” iar mai la toamnă marele festival „Părţ sau fâs ?”.

Dacă vorbim despre prezidenţiale acolo treaba e fluidă şi impune furazolidon. Un candidat îl ştim. Hăhăhă. Al doilea e cu ochii pe sondaje. Că nu e chiar aşa stănac cum i s-a dus vorba. Şi dacă la sondaje îi iese cu palat la drum de seară se bagă. Dacă nu merge la micul blat şi marea alianţă. De guvernare. Ca să o spunem lămurit: la toamnă e posibil să avem de ales între Băsescuşi Geoană. Revin: între Băsescu şi Geoană. Să alegem. Adică aici avem de ales ???? Sau de sortat? Ce puşca haiducului e de ales aici?

La parlamentare, în buna tradiţie românească, ăi de aveau boală pe portocalişti au votat cu tomatele. Şi ăi de făceau urât la roşu s-au dus gramadă pe portocale.  Adică pulimea a votat doar numărul, că trandafirul era constantă.  Iar după alegeri a venit anunţul referitor la muie. Servită la rece şi fără prezervativ. Ăia pe care îi sancţionau alegătorii votând pe contre s-au pupat în bot, s-au futut şi au născut un guvern cretin.  Şi aşa revenim la alegerile prezidenţiale. Deci ce avem de ales?

Două chestii trebuiesc bine băgate la cutia cu gânduri:

– Geoană nu se bagă la prezidenţiale decât dacă sondajele îl dau pe Băse pe tobogan şi pe el în creştere. Iar dacă va intra în cursă şi pe traseu descoperă că şansele de a câştiga meciul sunt reduse o coteşte rapid la mica înţelegere. Pentru că ambâţurile lui sunt dublate şi de un solid instinct de conservare.

– O să vedeţi anul ăsta ce n-aţi văzut în ultimii patru. Dosare cu pedelişti. Socrul mic mai vrea un mandat. Şi scopul scuză dosarele. Aşa că nu o să aibă nicio sfială să arate boborului cât de imparţial lucrează justiţia când trebuie tuş pe ştampilă. Sigur, dosarele despre care vorbim vor fi plevuşca portocalie şi poate unu, două nume mai grele. Că oricum le rezolva babaşa după alegeri corespunzător. Asta ca să nu spuneţi că n-aţi ştiut.

Despre alegerile astea mai vorbim noi.

Dar înainte avem europarlamentare. Aici o să fie de tot hazul. Să vedeţi voi liste faine şi nume simpatice. Vorbeam într-un post anterior de nepoate şi şmenării. Păi ia hai să vedem cam cum vor arăta listele pe la unii, pe la alţii. De-un paregzamplu’ la pedelic. Ia vedeţi aici. Şi pe urmă şi aici.

Frumos, nu? Stolojan se întoarce. Recapitulăm. Ăsta a fost ales europarlamentar acum doi ani. A frecat brişca la greu. Adică în toată perioada în care trebuia să se spetească la greu, la Bruxelles, a ars carmolu’ pe aici. Ba cu alegerile locale, ba cu cele parlamentare, ba că face plajă şi dă cu bustul în norod, ba că e premier, ba că are buba la cap. Mă rog, le ştiţi la fel de bine. Acum va fi iar cap de listă. Uraaa! Da’ capu la ce listă va fi el? Aia pe care vine şi miss succesuri. Că dacă Ridzi şi Udrea au ministere să se joace şi ele o tură, şi ailaltă mică are camera deputaţilor, fata lu’ tata să rămână fără nimic?

Da’ şi despre asta mai vorbim.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

38 Comments

 1. Mai notati un adept la Secta.

  Initial cand am citit ca Stolojan se intoarce, am crezut ca visez un film prost. Asta (desigur dl. Stolojan) n-ar trebui sa fie pe undeva ascuns cu capul in nisip???

 2. Adineauri intrai în ora aia zilnicã în care-s pe invers, c-asha a avut natura grijã de mine, sã cunosc toate aspectele vietii. Si, fiind eu pe invers, o sã-ncerc sã mã hârjonesc un pic cu Mordechai.
  Dacã pesedeul nu iese de la guvernare (si n-o s-o facã, teritoriul are colti tari si nu dã drumul la ciolan), cazzo presidente, cã tot se poartã italiana. Iar dacã peneleii îl accidenteazã pe motociclist si îsi pun la butonierã floarea de crin, au sanse ca antibãsescienii de toate culorile sã trozneascã stampila pe sãgeatã, iar în proba finalã sã intre, surprize – surprize, Constanta versus Tulcea (iar pentru cã nu-s numai pe invers, dar am si neuronul vopsit în galben, chestia asta nu mi-ar displãcea de loc). Ce-ar iesi din povestea asta nu stiu, dar luând în calcul posibilele perechi Bãse – Geoanã sau Bãse – Crin, cred cã mai multi pesedei ar scoate la urne Crin, decât ar reusi Geoanã cu peneleii.
  Iar la europarlamentare, cu toatã stima deosebitã si sincerã pe care i-o port Corinei, eu o s-o pup cu stampila pe Renate. Nu cã ar fi mai cu moatze, ci cã-i mai liberalã, iar eu strig „Hai libi” încã din armatã.

 3. Boss,cand sinodu’ turismului e condus de maica Elena,cand miss Roberta e presedinta peste deputati,ce mai conteaza Gulita la euro(clic)parlamentare?
  Stolo,asa e el,ii place s-o ia peste bot si sa se dea lovit in aripa.

 4. Pai de aici vine depresia. Daca in vara, ne-om descurca cumva, la toamna alegem clar Canci-ul. Ori…asteptam sa vedem ce arunca PNL-ul in lupta. Din punctul meu de vedere, mai e o speranta. Crin Antonescu mi se pare un tip care merita functia asta. Pana una alta, n-a dat cu mucii in fasole. Sau n-am vazut eu. Mult bun simt si sange in instalatie fix atunci cand trebuie si CAT trebuie.

 5. Sigur, Crin poate fi o alternativă mai mult decât onorabilă. Pentru care zău m-aş urni. Dar să îl vedem mai întâi candidând. Şi apoi să vedem şi ce şanse are…
  Mă tem că după mandatul ăsta futizant al tiranului indiferent pe cine vom alege preşedinţia nu va mai fi la fel. Constituţia a fost întinsă ca un caşcaval prăjit. Limitele puterii aiurite…

 6. Eu mai pastrez o urma vaga de speranta. Stii cum e? Sa scapam dracu’ de asta si vedem noi dupa. Oricum, macar dintr-un singur punct de vedere si tot castigam, indiferent cine altcineva ar fi acolo. Al imaginii. Ceva mai penibil ca acum, ma indoiesc sa se eziste (vorba lu’ bunica-mea).

 7. @ aka
  Pardon, scuzaţi. Vorbeam de lucruri diferite:)

  @ camelia
  Daaa. Excelentă idee. Da’ dacă le donăm pe toate lu’ omu’ şi îl trimitem pe el în vacanţă? Ecumenică sau cum vrea glanda lui cu îmbibaţie peste limita admisă.

 8. omu’ a fost la guvern. normal, sa-i atarne premierului un martisor de gat. de genul : gata nu neamurile la guvern, cu soferii-consilieri etc. inapoi, acasa. gata cu luna de miere, eu sunt in campanie.

 9. Bre, vorbim la bascalie dar intelegem basca .
  Flinta e singura scapare. Si lasa haiducii nu mamelu…(mamele lor !), macar asa avem impresia ca sfarsim cu demnitate. spanzurati din cauza de nepasare, nu din prostie.

 10. @ camelia
  Acu’, la rigoare, el a toto fost în campanie de vreo patru ani. Cu scurte pauze de ciorbă de potroace şi prosoape recci pe frunte.

  @ aka
  N-avem de ce ne flintui. Da’ sigur avem pe cine flintui.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...