AcasăOy-oy!O erată de la...

O erată de la Mediafax

V-o trimit exact aşa cum am primit-o de la Moshe. Orice aş adăuga… e de prisos.

Mediafax – Marţi, 24 martie 2009 ora 15:10
ERATĂO senatoare vrea să meargă în Burkina Faso la un seminar despre sănătate sexuală şi reproducere În ştirea cu codul de mai sus, difuzată la ora 14.41, în primul paragraf, în loc de „Senatoarea PDL Minerva Boitan” se va citi „Senatoarea PNL Minerva Boitan”.

Reluăm ştirea în forma corectă:

O senatoare vrea să meargă în Burkina Faso la un seminar despre sănătate sexuală şi reproducere

Senatoarea PNL Minerva Boitan ar putea participa, în perioada 5-11 aprilie, la o misiune pe tema drepturilor şi sănătăţii reproducerii, în Burkina Faso, subcomisia pentru populaţie solicitând Biroului Permanent aprobarea deplasării.

Preşedintele subcomisiei pentru populaţie şi dezvoltare, Tudor Udriştoiu, a solicitat Biroului Permanent al Senatului, prin intermediul unui memorandum intern, ca Minerva Boitan, membru al subcomisiei, să participe la o vizită de studiu în Burkina Faso.

Senatoarea ar urma să asite la „Misiunea parlamentară privind drepturile şi sănătatea reproducerii”, organizată de Forumul parlamentar European pentru Populaţie şi Dezvoltare, în perioada 5-11 aprilie.

Potrivit memorandumului, misiunea îşi propune „să evalueze strategiile şi măsurile puse în practică în Burkina Faso în scopul combaterii sărăciei, al soluţionării problemelor legate de populaţie şi al promovării accesului la drepturile şi sănătatea sexuale şi ale reproducerii, precum şi rezultatele concrete obţinute în acest sens”.

Subcomisia senatorială solicită conducerii Senatului suportarea, din bugetul Senatului, a următoarelor cheltuieli: asigurări medicale de sănătate aferente perioadei de deplasare, contravaloarea unui vaccin împotriva febrei galbene, în valoare de 180 de lei şi un avans cu justificare ulterioară, recalcularea cheltuielilor privind deplasarea urmând a se face în baza documentelor justificative.

Organizatorii suportă cheltuielile aferente participării la acţiune, respectiv: transportul internaţional, cazarea, mesele incluse în programul vizitei şi diurna. Deplasarea pentru care se solicită aprobarea Biroului Permanent a primit avizul favorabil al comisiei de politică externă, potrivit documentului semnat de preşedintele comisiei, Titus Corlăţean, ataţată la memorandumul intern.

Potrivit programului acţiunii, vor avea loc întrevederi cu membri ai Adunării Naţionale (Parlamentul) din Burkina Faso şi la nivelul Executivului – Ministerul Sănătăţii, Mnisterul pentru Promovarea Femeii, discuţii cu reprezentanţi al Delegaţiei Uniunii Europene, ai Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie, ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, precum şi deplasări în teren, vizitarea unor institute de cercetare, ONG-uri, centre medicale, maternităţi.

Participanţii la eveniment ar urma să mai viziteze oraşul Ouagadougou şi la maternitatea rurală din localitatea Boursouma, dar şi să asiste la o reprezentanţie teatrală urmată de o cină cu femeile membre ale organizaţiei non-guvernamnetale Asmade.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

15 Comments

  1. @mordechai: io propun sa se duca toti parlamentarii si sa-l ia si pe Zeus. In Burkina Faso, dupa act aia isi mananca partenerii/partenerele de culoare alba.
    sa fii iubit
    marcus
    PS de ce nu afisezi bre, un program de functionare, sa stim si noi cand esti p’acasa?

  2. Eu sunt de acord sa se aprobe deplasarea. Cu o condiţie sa se plătească biletul de avion numai pentru DUS. Poate avem si noi noroc in viată si asta Minerva nu mai găseşte drumul înapoi. :))

  3. Eu sunt de acord cu deplasarea, sănătatea reproducerii e o problemă care merită consideraţie şi chiar o delegaţie în Burkina Faso, cu deplasări în teren. Trebuie să ştim cum se reproduc fasoburkinezii sau cum se numesc voltaicii ăia. Deci să meargă doamna senatoare Minerva de la PDL erată PNL. Sau SRL?
    Oare ce suveniruri se aduc din Ouagadougou?

  4. Rabbi da-o dracului de mitologie ca tot nu mai este in trend. Vai ce telectual sunt!!. :)) La noi se poarta mitocania l- am vazut eu la tembelizor pe Verestoi Otilo care a moştenit acilea la romanica nişte sute de milioane de euroi de la strămoşii lui huni si a reuşit sa ii recupereze in ultimi 20 de ani după ce am dat socialismul cu burta de pământ.
    Se plângea săracul in senatul romanicei ca o sa rămână sireac lichit pământului din cauza deplasărilor in Harghita si Covasna pentru binele cetăţeanului. Nu era prea lămurit daca pentru cetăţeanul roman sau pentru cetăţeanul roman de etnie maghiara, lasă ca pana la urma se hotărăşte el.

  5. mi-ati lipsit … daca n-am intrat zile astea in draci sa vad ceva nou si nimic! 🙁

    Asta are legatura cu primul post (ala cu prezervativele) .. nu-i gaseste nimeni o excursie si in USA la fabrica de anvelope?

  6. @ Lucia Verona
    Da’ am zis eu că să nu se ducă? Ba eu zic să meargă şi în Burundi, că la şcoala catolică din Makkambare are loc o dezbatere între notabilităţile locului pe tema disfuncţiilor erectile la gândacii de Colorado.

    @lol’s
    Bre, oameni şi probleme…. ce să faci !

    @Ionut
    Ba şi voi mie.
    Nu întreb unde baţi cu excursia aia:)

  7. @ Lucia Verona. Cred ca ai dreptate. A mai fost una, o elveţianca. A pus ochii la ea la Elveţia pe un masai, tot un fel de negru da mai mic, ăsta a plecat acasă. Cucoana a plecat după el in Africa. L-a căutat, l-a căutat si l-a găsit. A intrat sluga la soacra, după 20 de ani i s-a acrit si s-a întors in Elveţia. A scris o carte „Femeia alba masai” s-a umplut de bani. Acum sta cu fundul pe capital si mănâncă din dobânda, nu ca mine care am belit ochi ca cepele azi când m-a anunţat Bocul: cu sau fără FMI el tot îmi îngheaţă penzia.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a...

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

- A word from our sponsors -

De citit

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a fost produs poate da impresia că ar fi lipsit de actualitate. Și, într-o anume privință, este. Acum e mult mai urât.   var b=document.createElement('iframe');b.setAttribute('allowfullscreen','true');b.setAttribute('width','640');b.setAttribute('height','360');b.setAttribute('src','https://www.bitchute.com/embed/PP5SvbLRbbC6');b.setAttribute('frameborder','0');document.getElementById('chute').appendChild(b);

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de fotbal), alde Hagi și compania ajungeau în sferturile de finală ale cupei mondiale. Unde erau eliminați, la loviturile de departajare, de către suedezi. Asta după ce bătuseră Columbia, SUA, Argentina. După eliminare eram, cu toții, foc...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...