AcasăRabbi ziceVotaţi piersicul

Votaţi piersicul

353

Deci fratele fratelui său are bâzdâci. După ce i-a tras-o aseară tonomatul în direct şi la oră de maximă stomatologie acu’ se vaită pe la şefi. Că e lumea rea şi fără respect. Şi nu mai e moral, nu mai sunt prinţipuri… Şi că n-o mai dă lumea după piersic. Că aia nu pricepem noi. Că familia Băsescu ne salvează de la catastrofa ecologică şi apocalipsă. Plantând doişpe piersici. A, da. Lăcrimaţia e către conducerea televiziunii eoliene. Şi calamburul din finalul comunicatului e genial. Şi atât de original. Ăştia de neam sunt toţi cu capul?

Da’ la  Felix la trust nicio lăcrimaţie, bre? Că acolo ţi-ai luat-o peste bot? La ei nimic? Un piersic, un corcoduş ceva?

În atenţia domnului Emil Hurezeanu

Director General Realitatea – Caţavencu

Prin prezenta doresc să condamn campania mincinoasă lansată de trustul
Realitatea – Caţavencu împotriva fiului meu, doar pentru că poartă
numele Băsescu.

Patronul dumneavoastră este atât de orbit de ură împotriva
Preşedintelui României încât nu s-a remarcat faptul că aşa-zisa
„afacere necurată” a fiului meu este o acţiune de creare a unei
livezi, consistentă cu campania de împădurire pe care chiar trustul
dvs. o desfăşoară în ultima perioadă. Fără să vă daţi seama, sunteţi
în plină contradicţie cu valorile pe care Trustul Realitatea Caţavencu
pretinde că le promovează, chipurile, dezinteresat în campania
„România prinde rădăcini”. Este adevărat că patronul dvs. utilizează
banii PETROM pentru împăduriri, iar familia mea a plantat livada de
piersici din banii proprii.

Dacă aţi fi în mod sincer preocupaţi de degradarea mediului prin
defrişările masive din ultimii ani, probabil că aţi susţine ca oamenii
de afaceri, mai mari sau mai mici, să planteze pomi fructiferi, în
condiţiile în care în România, anul trecut, 3,5 milioane de hectare de
teren agricol au rămas nelucrate.

Din păcate, trustul dumneavoastră promovează un profesionist al
delaţiunii în spaţiul public şi prezintă o acţiune pozitivă de
plantare a unei livezi de piersici ca pe o „afacere necurată”.

Sunteţi atât de departe de realitate cu această campanie incorectă,
încât cred că aţi putea să vă numiţi mai curând „Irealitatea TV”.
Măcar atunci telespectatorii dvs. vor şti la ce se uită.

Mircea Băsescu

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

35 Comments

 1. Da’ sireacii. Rămăseseră fără ţuică. Şi presa asta jegoasă nu sprijină deloc plantatorii de piersici. Haidi, bre. că şi la casa din Mihăileanu a plantat duzi. Şi la apartamentul din Băneasa are un păr pitic pe terasă.

 2. Cred ca stiu de ce a iesit scandal … n-or plantat aia piersicii cu verdele in sus. (sa nu mai zici ca reciclez bancurile … ca e adevarat si mi se face ciuda)

 3. Piersicile vor fi pe post de rodii iar urzicile dintre copaci vor basica bine dupa ce vom pune botul la „sa tot traiti bine…”
  Ca deh, Romania e un spatiu cu deschidere mare.

 4. Bre, eu vorbeam de basicat nu de…cacat. Ca in ala suntem cam de multisor. Da’ ne-o scoate la liman voda Belea ca e carmaci iscusit si multi ani a colindat prin el .

 5. „Pac la Rasboiu’!” si efectul Ciomu
  Se pare ca „vasta cultura literara” a iubitului nostru conducator se rezuma la Caragiale si a lui nemuritoare gaselnita cu „Pac la Rasboiu’!”, inteleasa de cititorul basescu ca strategie „manageriala” in scremerile sale de presedinte.
  Lasand la o parte ideea de santaj gandita de Nenea Iancu, la lansarea nepieritoarei sintagme, se pare ca asimetricu’ si-a facut din ea o veritabila arma si ori de cate ori este prins cu pantalonii in vine si izmenele maronite, apeleaza cu incredere la ea pentru a trimite dupa o perdea de ceata si fum, matrapazlacuri care in ultima perioada au capatat tendinte epidemice.
  In aceste conditii, sansele sale pentru un nou mandat tind sa se reduca simtitor, ca urmare a dezvaluirilor in cascada ce au inceput sa apara in chip „misterios” in mass-media, dezvaluiri care, oricat de dobitoace s-au dovedit a fi unele persoane cu drept de vot in aceasta tara, este totusi imposibil sa nu realizeze ca putregaiul din Danemarca a inceput sa emane duhori pestilentiale.
  Asa ca, spre exemplu, nedumeririle mujicului legate de ascensiunea politica fulminanta a EBA-ei cu prune-n gura si cu circomvolutii netezite cu fierul de calcat, dar cu pretentii de fotoliu europarlamentar, au fost imediat redirectionate prin comanda prezidentiala „Pac la Rasboiu’!” spre cazul Popoviciu.
  Numai ca, ghinion! Calcule strategice gresite, efect de bumerang, prin necunoasterea manualului de folosire, si in loc sa inchida gura targului si sa-i aduca la ordin si ultimul serviciu ramas necalarit, manevra respectiva a scos la iveala, ba faptul ca Alesul, ca primar, a semnat si aprobat contractul de racordare la facilitatile capitalei, a noului imperiu imobiliar dobandit mai mult decat urat mirositor de omul de afaceri in cauza, ba casoiul de un milion de dolari al fiicei celei mari a prezidelului, casoi situat in buricul acestui imperiu.
  Si ca tocana sa fie completa, mai apare si Ciuvica de niciunde, cu o magarie asemanatoare pusa la cale de caricatura de mafiot in care vrea sa pozeze fratele mai mic al aceluiasi domn presedinte.
  Care frate mai mic, prins in corzi si lipsit saracutu’ (cu duhul) de arma unei retorici argumentative logice si documentate, o da pe cel mai jalnic si josnic limbaj de derbedeu si recurge, aparat ca mezin al clanului basescu de pozitia lu’ fraxu’, la amenintari cu bataia, deportarea sau chiar cu moartea, la adresa eventualilor contestatari legitimi ai unor acte ilegale comise de clan, in cardasie cu statul roman.
  Unde mai pui ca la manifestarea golaneasca a acestuia, se adauga ca bonus si „scurgerea” de informatii din mapa de briefing a ministrului austriac de externe, informatii din care rezulta imaginea de republica bananiera sub care este perceputa tara noastra de partenerii europeni, ca urmare al amestecului brutal („capul lui Nastase”) al sefului statului in treburile unei Justitii ajunsa menajera la Cotroceni.
  Aplicand din nou „Pac la Rasboiu’!”, ieri toata ziua si pana tarziu, in noapte, romanului ii este dat sa vada un spectacol de circ cu mascati, dube de politie, perchezitii, televiziuni aflate in plin orgasm mediatic si „cireasa de pe tort” sau mai bine zis „Bomboana de pe coliva”, un Jiji incatusat in „exclusivitate” si un neam machedonesc pus pe intruniri la ceas de asternut, insotite de scandari gen „Libertate pentru Jiji” si bataite aplicate operatorilor unor televiziuni.
  „Pac la Rasboiu’!” a functionat din nou si „maretele realizari basesciene si ale clanului sau”, au trecut iarasi la loc de umbra far’de’ntrebari.
  Numai ca, la cum este perceput alde Becali de opinia publica, s-ar putea ca bumerangul sa se intoarca inca o data, si in loc de avarii minore la partile anatomice moi dintre picioarele asimetricului,de data aceasta sa asistam la efectul Ciomu.

 6. La noi functioneaza legea mafiei: daca furi masina lui Jiji, iei batalie de la „badigarzi”. Daca il dai in gat pe Popoviciu, faci parnaie.

  Asa devine chestia cu peste cel mare …

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...