Un blogger

Primesc pe aici tot felul de musafiri. Oameni de tot felul şi toată starea. Mulţi dintre ei bloggeri. Unii în căutare de oareşce promovare. Îi cunoşti iute. Nu mă deranjează fenomenul. E firesc. Toţi am început de undeva şi nu mă deranjează chiar deloc dacă oamenii încearcă să se facă o ţâr cunoscuţi chiar si prin intermediul gazetei mele de perete. Alta-i povestea.

N-am obiceiul să vorbesc despre blogosferă, nici despre bloggeri, nici despre cât de blogger sunt eu. E o chestie care chiar îmi displace şi pe care nu o practic. Alţii facă ce-or vrea. Dacă azi, pe cale de excepţie, fac asta e că… se impune.

Bun. Am stabilit că  e liber la bloggăneală până la noi ordine. Mai convenim că nu mă deranjează dacă oamenii îşi fac şi pe aici oleac’ de promo. Nu dau sfaturi, nu e treaba mea, regula e, t0tuşi,  că cel mai mişto promo e să scrii bine şi pe unde ajungi să comentezi mişto, dar fiecare mişcă după cum poate. Acum ajungem la cestiune.

Găsesc ieri un comentariu de la un june. Omul îmi zice nici mai mult nici mai puţin aşa:

VA ROG FRUMOS VIZITA TI SI BLOGUL MEU NOU CREAT……….VA MULTUMESC SI VA DORESC O ZI PLACUTA………

M-a convins. Hai să-l vizitez de o încurajare. Poate chiar e bun şi  merită ajutat. Am depăşit acel derutant „VIZITA  TI” ştiind că tastele mai sar şi aiurea. Şi cum eu sunt campion la mâncat litere mă pot arăta înţelegător. Merg şi îl vizitez aici pe june. O iau cronologic.

Primul lui post pe blog are un titlu de-a dreptul provocator:

Bine a-ţi venit!!!!! !

Mărturisesc că m-am simţit instantaneu sedus de ortografia originală şi am purces la cetirea textului, unul cu o aşezare a literelor de o deosebită originalitate şi cu o densitate a ideilor tulburătoare.  Marcat încă de încântătoarea fotografie ataşată am străbătut cu voluptate construcţia epică, din care, să îmi îngaduie autorul,  citez:

„numele meu este Cirstea Florin sunt din tirgu carbunesti,judetu gorj.am 27 ani sunt student in anul al 2lea la psihologie in timisoara.am decis sa fac acest blog din dorinta de a socializa cu citi mai multi oamani..sunt o fire vesela,optimista.am terminat scoala profesionala la liceul materiale de constructii din tg jiu,profilul electrician intretinere si reparatii.dupa absolvire am continuat la seral profilul mecanic inintretinere miniera.cu greau,dar am reusit  sa iau bacu si ma dat la universitate din craiova,profilul istorie engleza la f.f.dar dupa 2 ani am renuntat,fugind in italia cu o avocata.mam intors si am dat  la psihologie unde sunt si in prezent.cam atit despre mine.restu pe parcurs.astept mesajele si opiniile voastre.”

Deci copy-paste ca să nu stricăm nimic din minunăţia acestui text-program. Tulburător e puţin spus. În articolul următor aflu că blogul cu pricina va fi unul neconformist. Îmi mai bucur retina cu nişte fotografii ale şarmantului autor. În fine, ca un blogger deja consacrat şi cu greutate, în cel mai recent post, autorul promovează la rându-i pe cei merituoşi:

SA VREA PT INCEPUT SA LE MULTUMESC LA DOUA PERSOANE SPECIALE PT MINE, CARE M-AU AJUTAT LA NEVOIE SI M-AI ALES M-AU SUPORTAT. ACELE PERSOANE SUNT:

1.NICA RAMONA -O SUPER FATa CU UN CARACTER CARE LA MULTE FETE LASA DE DORIT

2.PALCONI VALENTIN- UN BANATEAN ADEVARAT,CARE AJUTA PE TOTI, PE CARE-I POATE.

VIZITEAZA BLOGUL BAIATULUI DIN IMAGINE (PALCONI VALENTIN) SI CITESTE FRUMOASELE LUI INITIATIVE. ACEST BLOG ESTE:


ACESTOR PERSOANELE SUNT RECUNOSCATOR SI LE MULTUMESC

CIRSTEA FLORIN               !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mda. Asta e.

Florine, prietene, fără urmă de răutate îţi spun ( insist să scriu „îţi spun” şi nu „î-ţi spun”): e bine că eşti student la deja a doua facultate, pe care îţi doresc să o şi termini. Apoi calea spre Parlamentul european e deschisă. Repet, nu e nicio urmă de răutate, dacă ţii să blogăieşti… e ok. Dacă vrei să „socializezi”… iar fain, că se practică văd. Dar hai să o luăm de la început, cu limba română, pe care , zău, nu ştiu de ce eşti aşa de şucărit. Şi după ce rezolvăm asta, îţi fac eu şi promovare. Promit. Până atunci succes la psihologie.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

16 Comments

 1. Rabbi la 2-3 luni satmareanca mă mustra si mă îndeamnă sa îmi fac si eu blog. Si eu, nu si nu. Motivaţia este cea din postarea lu’ matale. Diferenţa intre mine si Florinel este ca eu sunt conştient de limite si ca atare încerc sa nu mă fac de cacao definitiv, deşi si mie îmi place sa socializez. Raman un plimbăreţ pe net cu speranţă ca nu deranjez prea tare.

 2. Se pare ca noile generatii s-au prostit de-a binelea…. Daca ai vedea si pe messenger cum vorbesc tinerii, te-ai ingrozi… Si e mare pacat ca nici invatamintul superior nu mai e ce-a fost, acum au sansa sa termine toti analfabetii, am vazut o fufa care nici numele nu stia sa si-l scrie corect…
  Si o mare problema este si „noul” DOOM – dictionarul ortografic, ortoepic si mprfologic, care a bulversat limba romana cu asa zise noi reguli… Pe linga ca ne-a transformat in analfabeti pe toti astia care mai stiam sa scriem corect, i-a legitimat si facut academicieni lingvisti pe toti vanghelii si manelistii, consacrind niste variante aiuritoare drept corecte…
  Vai de … limba noastra

 3. Offf, şi mai e şi gorjean de-al meu! Dacă scria că a terminat doar profesionala, greşelile de ortografie erau scuzate din start dar pentru un student nu e scuzabil (şi încă la o facultate umanistică)! Plăteşte taică un profesor de română şi fă nişte meditaţii! Păcat că nu mai trăieşte profesorul Şega de română de la liceul T. Arghezi din Cărbuneşti, să vadă ce savant a ieşit din mâna urmaşilor lui de astăzi de la catedră! Halal!

 4. Calea spre Parlamentul European o fi ea deschisa, dar pariez ca junele din Tg. Carbunesti nu s-a dus duminica sa voteze. Si poate nici Nica Ramona si Palconi Valentin nu au facut-o, asa incat drumul spre Bruxelles e intortochiat in cazul celor trei. Iar luarea cartii de limba romana la citit (incepand de la ce clasa?), asta nu e o conditie de reusita in marea politica, de vreme ce Bacali are deja fotoliul de cioban asigurat acolo. Cirstea Florin sa faca rost doar de cateva milioane de euro si o sa vada ca portile partidelor i se deschid larg, chiar daca el nu deschide gura.
  P.S. Cu avocata cu care a fugit in Italia ce s-a mai intamplat? N-o fi chemat-o Elodia?

 5. Citesc, cujet … nu imi iese cum trebuie chestia cu „cujetatu'”, asa ca bag o cafa. Incepe sa zburde motorashu, dar neuronul tot blocat ramane. E bai. Bai mare, nu asa … Desigur, e si de ras, dar dupa ce-ti trece grimasa ramane un gust amar.

  Marea intrebare este daca cei care nu „le au” cu scrisul sunt mai multi ca pana nu de mult, sau m-am acrit eu ? Ma amagesc cu gandul ca poate nu sunt ei mai multi, dar sunt mai vizibili de cand cu bloguiala. Ca sa fac si eu pe nebunu’ ca-l stiu pe batranu’ Seneca imi zic: „bloguire humanum est sed perseverare diabolicum”.

 6. postarea asta mi-a deschis ochii. am văzut aşa: procentele candidatului independent băsescu elena au fost obţinute în mod corect şi cinstit, că a fost de unde, nu de alta. ba mă mir că n-a scos mai mult de la popor, că ar fi de unde.

 7. Am trecut şi eu pe acolo. Am avut parte şi de alte minunăţii la imagini, în comentarii.
  Un profil întâlnit adesea în viaţa reală, acum şi în virtual. Nu e de râs, mai degrabă de plâns. O dovadă a faptului că nivelul cultural nu creşte proporţional cu nivelul tehnic şi tehnologic.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...