AcasăRabbi ziceNesimţirea are culoarea portocalei

Nesimţirea are culoarea portocalei

foto de deschidere

Despre ce vorbim noi de două zile? Despre nesimţirea vicepreşedintei AEP, care în ziua alegerilor o frigea la şpriţ cu succesurile, bordurile şi ciobanul. Ce  răspuns are ea?

Vicepresedintele AEP Ana Maria Patru spune ca nu a încalcat legea (via NEWSIN)

„Prezenta mea într-un restaurant, în timpul liber, dupa încheierea votarii, nu intra în contradictie cu prevederile legale în vigoare. Nu am încalcat legea, doar eu pot sa stabilesc cum îmi petrec timpul liber”, a declarat Ana Maria Patru pentru NewsIn. Ea sustine ca este victima unei campanii de presa, instigata de persoane interesate, fara a dori sa le nominalizeze. „Fac ce vreau în timpul meu liber”, s-a justificat Patru. Ea sustine ca nu a primit nici un repros de la presedintele AEP. „Dumnezeule, sa fim seriosi! De ce atâta nebunie si pentru ce?”, a spus ea. Întrebata asupra legaturilor pe care le are în mediul politic, Patru a raspuns: „Sunt foarte apropiata cu foarte multi oameni politici, iar Elena Basescu este deja un om politic. Eu sunt prietena cu toata lumea”. De asemenea, vicepresedintele AEP a negat ca ar fi avantajat într-un fel candidatura fiicei presedintelui. „Elena Basescu nu a luat nici un vot în plus datorita mie. La restaurant nu m-am dus în calitate de vicepresedinte al AEP. A fost o reuniune în care doi parinti erau fericiti ca fiica lor a trecut un examen al vietii„, a conchis Ana Maria Patru.

Acum ştiu clar ce poză trebuie pusă în dicţionar la definiţia nesimţirii. Poza ăsteia. De ce naiba ne mai mirăm? Ăstora chiar li se rupe în paişpe. Iar pe la ei golănia e la mare preţ. Pentru ei e semn de mare dibăcie că pot fura fără a fi pedepsiţi. Şi la alegerile astea s-a furat pe rupte. Nu mai e nevoie nici de minima încercare de salvare a aparenţelor. Pur şi simplu li se rupe. Doi bani nu dau pe noi. Şi atunci, dacă încetăm să mai respectăm chiar şi aparenţele am şi eu voie să îi bag în pizda mamii lor pe toţi. Iar pe putoarea de la AEP să o şi îndes. Punct.

Iar peneliştii au un singur gest la îndemână: retragerea din parlament. Unde oricum nu au absolut niciun cuvânt de spus. Doar lefuri de luat.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

21 Comments

 1. La restaurant nu m-am dus în calitate de vicepresedinte al AEP. A fost o reuniune în care doi parinti erau fericiti ca fiica lor a trecut un examen al vietii“. Să mori tu!!! Ce cap în gură i-aş da!…

 2. Propun ca pentru alegerile din toamna sa facem o campanie pentru a convinge cetatenii sa nu mearga la vot. Daca la alegerile de acum am avut o prezenta de 27% nu mai trebuie convinsi decat acei 27% ca nu are rost sa se prezinte la vot. In felul acesta vom invalida sistemul si ei, nesimtitii, vor fi nevoiti sa accepte evidenta. Desi ii cred in stare sa valideze niste alegeri si daca e prezenta de 1%

 3. Examen al vietii?!?!? fa,doamna,vice la AEP,agramata nu stie ce e ala examen,le-a trecut taticu pe toate. Kent ,blugi,cafea,valuta,inghetata,euroi, dosare, cu astea a trecut examenele vietii,EBAtuta-n cap.
  Madam Patru,iti trebuie lubrifiant,strugurelu’ e depasit.

 4. Prietene, mi-am epuizat toate resursele de indignare. N-a mai rămas decât o scârbă care nu mai cunoaşte zăgaz. Ce naiba să mai zici şi să mai faci?
  Pipiţa asta e magistrat.
  Ştii toată frecangeala cu votul uninominal?
  Avem instituţii, teoretic, democratice. Curte constituţională, AEP, puteri separate în stat, premier, preşedinte, procuror general. Teoretic avem instituţii şi o reglementare a raporturilor dintre ele şi dintre ele şi noi. Dar toate astea sunt populate cu oameni de rahat. Cu gândaci, cu viermi nesimţiţi şi nesătui, pentru care ştiinţă de a fi borfaş fără a păţi ceva e mare virtute.
  Deci oameni sunt acolo. Ca şi la consiliile judeţene şi uninominal votatul parlament.
  Înţelegi ce spun?

 5. Faceti ce campanie vreti, dar eu sint mai batrina decit cei de pe aici si stiu ce se intimpla pe vremea cind nu mergea mai nimeni la vot si votul era „ultranominal”, cu un singur tur de scrutin: ieseau „ai lor”, cu o prezenta declarata oficial de 99,99%. Aia cu care se „aleg” ei insisi si rudele lor prin unele partide si care le demonstreaza unica „virtute”: disciplina de partid. Eu una, nu mai am chef sa traiesc timpurile alea si prefer sa votez cit mai rational cred de cuviinta, atita vreme cit voi putea, spre ciuda apologetilor de acum ai absenteismului. Pen’ca nu poti fi rebel prin absenteism si nici responsabil prin interpusi… Parerea mea! 😉

 6. Bre Mordechai, la filmu’ ăsta cu băgai-am în pizda mamii lor pe toţi, cumpăr numa’ io 15 bilete.
  Da’ singura soluţie ar fi aia să votăm noi cât nu pot ei să fure.
  Ce zici de idee? Asta pentru la toamnă of course.

 7. Stii de ce face tuta asa ? …Pentru ca se poate,si nu stiu care dintre sefii ei s-ar baga fara sa-i fie frica de urmari…s-a se fi dus la pnl atunci s-a vezi scandal.Eu nu stiu de ce tot tii cu pnl,la noi in oras intre ei si ceilalti nu este nici o deosebire,toti niste imbuibati au intrat in politica ca s-a poata s-a faca afaceri cu statul,dupa alegeri datorita faptului ca Tariceanu a vrut s-a fie premier cu 20% au ramas fara functii l-au dat jos si l-au pus Mireille Mathieu care in loc s-a aduca partidul la cel putin 25% pe fondul scaderii nivelului trai l-a adus la 14% si in loc s-a isi asume raspunderea a inceput s-a spuna ca a fost furat tipic romanesc.In noiembrie s-a vezi ca datorita abseientismului in turul doi o s-a fie reprezentantul udmr si daca 0 s-a ma pui s-a aleg intre el si base …….

 8. Dragă Moshe, frate Mordechai…

  Nu pricep de ce toată lumea consideră scandaloasă asocierea întâiului marinar cu o trecută divă de la Autoritatea Electorală Permenentă. Păi ce, un personaj ales, care ar vrea să fie reales, ar trebui să își selecteze servilii din rândurile șahiștilor militanți pentru conservarea habitatului Leopardului de Amur (mai sunt doar 40 de exemplare în libertate) Poate că da. Dar cred că nu e prioritatea zero. Unul care are treabă cu alesul se ve orienta într-acolo.

  Iată o știre din Gardianul. Data – 02.03.2007.

  „Basescu a semnat ieri, decretul de revocare din functia de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente a domnului Alexandru Radu. Totodata, seful statului a numit-o in locul lui Radu pe Ana Maria Patru”.

  Evident, Ana Maria îi va mulțumi mai târziu. Va merge cu el la șpriț. Va sfida bunul simț și chiar rațiunea, spunând că nu e nici un conflict în bătutul pe burtă cu candidați împotriva cărora s-au depus contestații, și pe care, surpriză, și ea, mâine, le judecă! Are acolo un vot!

  Votul s-a desfășurat potrivit regulamentelor în vigoare – nimic în neregulă. Păi, ce credeați, că noi în România ne batem joc???

 9. Iar pesediştii continuă mariajul, că io una cu ei aş da de pământ mai întâi… singura şansă e să încep să mă gândesc foarte serios să-i pun de-o grupare de tigri arkani , c-am ajuns vai mama noastră – Gaia – parcă suntem drogaţi, cu ăştia nu mere numai cu absenteismul, se mai impun oareşce ” scheme ”, şi mă apucă toţi dracii când văd pe zi ce trececă, nema leader, nema iniţiativă, să pornim ceva de undeva… Constatările şi analizele nu ne-ncălzesc, ce facem, încotro, spre ce .. ???
  De-aş fi doar scârbită, dar când văd cărăşenii mei zevzeci cum mai şed ei la răchie împreună cu şerpii, turbez, că nu eram şi-aşa destul. 🙁
  Şi-mi plânge sufletul când aud în fiecare zi încă şi încă şi încă un român amărât , ” Doamne, ai TU milă de noi …! ”… oare de ce nu mă mir…
  respecte,
  Sibilla

 10. „Avem instituţii, teoretic, democratice. Curte constituţională, AEP, puteri separate în stat, premier, preşedinte, procuror general. Teoretic avem instituţii şi o reglementare a raporturilor dintre ele şi dintre ele şi noi.”

  „Capitalul privat tinde sa fie concentrat in cateva maini in special datorita competitiei intre capitalisti si partial pentru ca dezvoltarea tehnologica si diviziunea crescanda a muncii au incurajat formarea unor unitati mari de productie in detrimentul celor mai mici. Rezultatul acestei dezvoltari este o oligarhie a capitalului privat a carui putere enorma nu poate fi efectiv controlata nici macar de o societate organizata democratic. Acest lucru este adevarat din moment ce membri ai institutiilor legislative sunt alesi de partidele politice, finantate puternic sau influentate de capitalisti care din ratiuni pragmatice separa electoratul de legislativ. Consecinta este ca reprezentantii poporului nu apara suficient interesele claselor neprivilegiate ale populatiei. Mai mult, in anumite conditii capitalistii controleaza inevitabil, direct sau indirect principalele surse de informatii (presa, radio, educatie). Este astfel extrem de dificil si in cele mai multe cazuri chiar imposibil pentru cetatean sa ajunga la concluzii obiective si sa-si utilizeze in mod inteligent drepturile politice.” Albert Einstein

  Cam atat despre institutiile teoretic democratice…

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...