AcasăRabbi ziceRozu', lozu' şi molozu'

Rozu’, lozu’ şi molozu’

3050

Când, acum cinci ani, ne anunţa tata lu’ mama lu’ succesuri că aproape un sfert din colegii mei de XY sunt bulangii, mă cam lua cu spaime. Când dădeam mâna cu nea Stere îl priveam suspicios, dacă unul clipea mai abitir mă încordam la el. Vreo câteva săptămâni vedeam în toţi pietonii, în toţi mustăcioşii, potenţiali atentatori la liniştea mea dosnică. Pe urmă m-am mai liniştit. Că m-am prins cât preţ poţi pune pe ce spune omul cu privirea crucişă.

Acum aflăm că, devenit preşedinte, omu’ se gândeşte şi la posteritatea lui, acu’ pe final de mandat. Da’ pe final de tot, că al doilea mandat nu-l mai pupăăă… chit  că pentru asta ar trebui să renunţ şi eu la Canci. Şi uite că a găsit dibaciul soluţia pentru combaterea crizei. Comisie prezidenţială, studiu serios, treabă ca lumea nu frecţie. Gata, acu’ e clar. Şi uite aşa îşi ţine şi promisiunea cu „să trăiţi bine!”. Că după lungi munci cu neuronul s-a stabilit: bre, trăitul bine e pe bază de tras pe pulă si pe nas! Aferim!

Scriam acum câteva zile despre nivelul la care a ajuns criminalitatea în ţara asta. Uite că a găsit Băsescu soluţia pentru scăderea numărului infracţiunilor: dezincriminarea. Brava, bre! Le rezolvasem pe toate, asta ne lipsea. Nu o să mă dau eu mai conservator decât e cazul, dar nici nu-mi spuneţi că astea ne erau priorităţile acum: legalizarea prostituţiei şi a ierbii.

Mă întreb: cum pula mea or fi arătat dezbaterile la „comisia prezidenţială”?  Da’ cercetarea? Parcă-l vezi pe Băse intrând peste băieţi la comisie şi un hippiot bătrân, legat la cap cu elasticul de la tanga putorii care tocmai îi suge cariciul, îl salută în vreme ce trage  o pipă:

– Prezident, man… Peace, man!  Deci, man… am găsit… Geta, fără dinţi, aşa … aşaaa … aşaaaaa… Uuuuu! Un cal roz se plimbă pe tavan… Man, băi prezident… deci am găsit… Daaaa, Geta… daaa… daaaaaaa… Băi, prezident… deci droguri şi curve…

Fra’ su’ o arde cu traficul de arme, ăsta îi dă cu drogurile şi curvele! Hai să schimbăm şi numele capitalei în Bogota şi le-am rezolvat pe toate.

Băi. Băsescule… eu zic să nu ne oprim la jumătate! Hai, tată, să dezincriminăm şi violul! Le luăm carnetul ălor care se urcă treji la volan, pedofililor le dăm pensii de merit, iar în şcoli scoatem căcatul ăla de corn şi lapte şi băgăm programul: pipa şi iarba. Şi pe putorile alea  de 12-13 ani le trimitem de mici în practică pe centură, că vorba ta, ţara are nevoie de meserii de viitor, nu de filosofi, în pizda mă-sii. Şi din impozitele pe muie scoatem ţara din rahat.

Şi astfel în viitorii cinci ani ne vom putea plimba într-o ţară de oameni fericiţi. Nemâncaţi, zdrenţăroşi, dar zâmbind năuci, cu ochii roşii şi cu pulili sculate, deci fericiţi.

P.S. Personal nu am să pun în dezbatere acest subiect. Nu acum şi nu aici. Nu am de gând să-i fac jocul lui Băsescu. Nu astea sunt temele de dezbatere publică ale momentului, nu astea sunt priorităţile noastre, indiferent de argumentele pro sau contra. Şi nu Băsescu este cel care să mai lanseze teme de dezbatere publică. De mult nu mai este. Aşa că dacă vreţi dezbatere… să dezbatem! Despre flotă, situaţia economiei şi autostrăzi. Despre ministerul tineretului şi cel al turismului. Iar despre curve şi droguri om vorbi mai încolo, când ţara o sta pe picioare iar la cârmă s-o afla un om zdravăn la cap!

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

25 Comments

 1. Am o greata in mine cat pentru 10 persoane cat il vad/aud pe marinar! Asa ca pentru a nu mai repeta ce-am scris pe blog la Ciutacu zic atat: corect! Bravo! Ca bine le-ai zis!

 2. Tras pe pula și tras pe nas? mishteaux… bine ca nu „tras nasu pe pula” 😀
  La faza cu Bogota m-am imprastiat de ris citeva minute, de se crucea lumea…. (desi parca e de plins…)

  O sa putem sa ne drogam cit vrem, pina ne scoate „amigdalitele” si „apendicita”, vorba lui Base…..

 3. Bre! eu cred ca administraţia prezidenţiala are dreptate si implicit Basescu ca si-a asumat documentul. Asta ne mai lipseşte, droguri si bordeluri in rest avem de toate. Dar am nişte amendamente la următoarea lege care o sa reglementeze problema:
  1). La bordeluri sa nu se pună o lampa roşie cum este tradiţional, sa pună trei lămpi, una roşie, una portocalie si una galbena pentru ca sa nu facem discriminare.
  2). Sediile pentru bordeluri sa fie realocate in sediile de partid actuale. E criza bre, si ne costa mai puţin la buget. Si curve au destule acolo. Sunt mai multe decăt sediile PCR, grădiniţe nu avem!!
  3). Si un amendament contra, ca sa fiu imparţial împotriva expozeului comisiei prezidenţiale.
  La bordel fără bon fiscal obligatoriu!!!, Doamne fereşte, după, treci pe la cârciuma sa schimbi mirosul si uşor euforic uiţi bonul in haina. Sa vezi păduri defrişate pentru înlocuirea făcăleţelor rupte de nevestele pe spinarea amărâţilor când scutura si găsesc bonurile fiscale (nevestele) cu prestaţii specificate. Rabbi, este obligatoriu. Altfel punem de o moţiune de cenzura ca iese naspa ! 🙂
  Oy, oy vai de capul nostru.

 4. Cu drogurile nu si nu, eu! Da daca stai strâmb si judeci drept au si ei dreptate, politicienii. La ce legi au scos numai nişte drogaţi puteau sa comită aşa ceva. Pe cale de consecinţa au gândit: Noi luam droguri da pulimea ce cusur are sa nu ia si ei, ca este democraţie. Legile sunt mai uşor digerate si sa vezi ce parandarat iese, ca fierul vechi l-am terminat de vândut, daca se drogheza si ei iese de un viuton si un ferarri. Ce zici rabbi nu este o ipoteza plauzibila ?

  • Iti dai seama ca va trebui sa se prezinte cu un CV la interviu, sa aiba niste studii de specialitate, o experienta acolo… nu e pentru oricine nici meseria asta. Io ma intreb insa daca un consumator de iarba cumpara marfa expirata, poate sa faca reclamatie la protectia consumatorului? Se duce OPC-ul dupa dealer? Va dati seama ce reclamatii vor fi la OPC pentru curvasaraie?

 5. Pai treaba cu bordelul e rezolvata pentru o sama de romani.Si unde mai pui ca e si gratis.Dimineata pe nepisate o muie lui Base.la prinz o clanta lui Boc iar seara un dat la bucile latarete ale Ud(r)ei.Printre picaturi nu-i uitam nici pe ceilalti politicieni,mahari de sindicate sau altii care sug po(pula)tia.

 6. Stind strimb si judecind drept, conform propunerii statul va deveni traficant de droguri, cita vreme trebuie sa instaleze automate de distribuire seringi si eventual doze 😀
  Sa vezi cite contrafaceri vor aparea atunci…

 7. stiti care e problema…si stiti de ce tara asta a ajuns asa de rau de cand l-am votat pe nenea Basescu…omu cred ca a ramas cu sechele..si ne crede mateloti…sau marinari…cum vreti voi..mai vine un rand de voturi si..mai vedem…ce mai e de vanzare prin tara asta…nu m-as mira daca se anunta ca in Casa poporului o sa se mute un miliardar..hai ca mai vb..

 8. bai fratilor – ce va mirati ?
  ati vazut vreo nava cu femei angajate ?
  e normal ca Basecu sa ne-o traga-n dos si la bot , ca doar cu orificiile alea s-a invatat pe mare .
  Succesuri si celalta fata sint a postasului care le aducea coletele trimise de marinar de prin porturi.

 9. @ catalin. Nu ii condamna pe marinari, ar fi bine sa fim ca ei, un astfel de comandant ca Basescu nu se mai întoarce din voiaj, sare peste bord „voluntar”, apropo de asta nu a navigat prea mult preşedintele, s-a dat la uscat repede ca sa evite o baie involuntara in oceanul Indian, aşa se vorbeşte in târg . Cazul se clasează ca dispariţie misterioasa, de fapt ştie tot portul cum a fost.
  Sper ca si pe noi riveranii aflaţi pe uscat sa ne duca capul, da numai dumnezeu ştie.
  Rabbi cu durere in suflet te anunţ, mă despart in urma ultimei ieşiri a lui Popey la tembelizor de „vot canci”. Ma duc si la turul 1 si la turul 2 poate avem si noi noroc in viată si scăpam de Popey.
  Iau cu mine tot neamul si fochiştii.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...