Ierea marţ’ pi treşpce când s-a băgat moţeonea la parlament şi s-a dus governu’ d’a berbeleacu’. Ce ne facem, amărâţii de noi, fără Boc, fără Udrea? Dracu’ ne ia. Şi ne duce la împletit coşuri de sârmă.
Evident, referirile la 322 n-aveau cum lipsi la întâmplarea asta. Şi ce vă spune vouă, pedelicilor de rit Băsescu, dacă tot restul clasei politice vă dă cu DDT periodic? Una peste alta faptul că moţiunea a trecut e un firav semn că jigărita asta de democratie românească încă mai are puls. Anemic, dar are. Acum rămâne de văzut cum procedăm mai departe.
Un lucru sănătos ar fi să se meargă la anticipate. Pentru că în actuala formulă cu un ţambal şi trei suflători e limpede că taraful nu funcţionează. Dar pentru asta e nevoie de o cantitate de oo greu de găsit prin Palatul Parlamentului. Aşa că se freacă usturoiul cu guvernul de tehnocraţi. Păi de ce nu permanentizăm soluţia şi ne băgam picioarele în ea de clasă politică? Cine are îşi poate băga şi pula! La fel ca discuţia pe care o tot aud de azi dimineaţă: un guvern până la alegerile prezidenţiale. Păi guvernul nu ar trebui să fie dat de majoritatea parlamentară? Judecând după litera constituţiei alegerea preşedintelui nu ar trebui să aibă nicio legătura cu formarea şi funcţionarea guvernului. Dacă, totuşi, ajungem să discutăm despre alegerea preşedintelui ca factor determinant în formarea guvernului e semn că avem probleme serioase după cinci ani de brav om prietenos. Foarte serioase! De ce am mai prelungit atunci mandatul preşedintelui la cinci ani şi am decuplat alegerea acestuia de alegerile parlamentare? Asta a fost, se vede acum, o mare tâmpenie.
Discuţia care se poartă, cum spuneam, se învârte în jurul ideii unui guvern de tehnocraţi. Numele fredonat când vine vorba de bulibaşa acestui guvern… interimar – de ce interimar?- este cel al lui Johannis, primarul Sibiului. De ce i-am strica omului rostul la primăria Sibiului pentru doar două luni de zarzavat? Şi dacă omul chiar e o soluţie atât de deşteaptă de ce nu îl lăsăm să conducă guvernul pe mai departe? De ce amestecăm pelteaua alegerii preşedintelui cu ciorba guvernării? Asta ar trebui să fie o temă pentru candidaţii la preşedinţie. Iar ăla care va fi în stare să mă convingă că , ajuns preşedinte, îşi va vedea de clopotele de la biserica din Cotroceni şi va lăsă actul guvernării şi smardoiala politică pe seama guvernului, recte partidele politice, ei bine, ăla ar putea avea votul meu.
…da sa il puna mah tata pe avramescu…poate face bomba nucleara in 2 luni si mergem sa eliberam lumea…;)
1.pe criza asta ,ne-ntoarcem ecologic spre rachita….
1.bis. bine zis,jigarita si anemica.se impune cu necesitate un tratament adecvat si un doctor de specialitate.
2.daca ceva e bun si merge,trebe stricat ,sa intre-n randu` lumii
3.n-ai sa vezi.ca nu mai incape(pe clopot)
spedy/13/10/2009
O abordare de bun simt.
Iar intrebarile sunt exceptionale. Desigur, nu o sa primim nici un raspuns pertinent de la impricinati. Zilele acestea sunt prea ocupati cu vanarea ciolanului smuls de la boc & gasca lui de hoti.
Rabi, daca Johanis vine si mai shi face ceva atunci stirbeste din aura lui Zeus.Cu sigurantza ca nu o sa ajunga azi la senat la consultari( or sa aibe baietzii grija sa i se defecteze masina , sa faca un accident, doar asa ca sa nu poata veni. S uite ca vom avea PM pe doamna consilier a lui Zeus sau chiar pe Boc3 .
Din păcate, guvernul Boc 2 nu a căzut, doar s-a upgradat la varianta Boc 2.1 şi se pregăteşte guvernul Boc 3 după alegeri. http://www.pntcd-cluj.ro/paul-sorin-tita/blog/guvernul-hopa-mitica-21
Asta este a doua cadere a lui Boc, prima fiind cea din emisiunea televizata a lui Dan Negru. Asta il doare mai mult decat prima! Ce urmeaza? probabil Johannis premier sau mai stii? Poate un Boc 3 (Doamne fere!)
[…] De ce guvern de tehnocraţi? By Darius cel Tulbure Şi de ce interimar? […]
De ce guvern de tehnocraţi şi interimar pe deasupra?
De-aia. Am răspuns cum am ştiut întrebării tale într-un articol de blog.
Cred că prima grijă a noului preşedinte trebuie să fie urnirea ălora de se ocupă de schimbarea Constituţiei. Intr-un fel, mandatul diliului tot a fost bun la ceva. Pişându-se pe Constituţie, aşa cum câinii se pişă pe copaci, a marcat toate locurile care ar mai putea fi folosite, în interes propriu, de vreun alt viitor dement.
Completând ideea cu care încheie Mordechai, un candidat ne-ar putea convinge că vrea cu adevărat să îşi vadă doar de treburile Cotrocenilor, dacă ar avea curaj să susţină trecerea la impopulara republică parlamentară. Din păcate, ideea ca preşedintele să nu mai fie ales de popor, ci de parlament, nu poate fi un subiect de campanie electorală. Pentru Băsescu ar fi mană cerească, dacă vreun contracandidat ar ieşi pe piaţă cu aşa ceva.
Bună observaţia. Adică l-am avut pe diliu pe post de pulberi magnetice să testăm cazanul constituţiei pe la suduri. Bine zis. Tare îmi e , totuşi, că în loc de îndreptare a slăbiciunilor, ăi de-l vor urma vor profita şi ei de ele, acum că le-au fost arătate cu deştul.
Şi până la urmă nu de slăbiciuni ale constituţiei a fost vorba în mandatul ăsta, ci de ignorarea ei.
uite ce ne zice Finlanda: http://translate.google.com/translate_t?prev=hp&hl=en&js=y&text=Hallitus+pula&file=&sl=fi&tl=ro&history_state0=#fi|ro|Hallitus%20pula%0A
uite, am refăcut adresa, să fie mai simplu de clicăit
http://tr.im/guvern
Era simplu şi aşa. 🙂
:))))))))))))))))))))
„Soluţia Boc-premier” avansată de PDL formal a primit un răspuns tranşant din partea preşedintelui:
„Voi sunteţi nebuni?! Suntem ţară europeană, cum aş putea să pun un premier care a fost demis de parlament?!” 🙂
Se vede clar ce batuti in cap sunt politicienii nostri.
Asta imi aminteste de un coleg de serviciu cam dus cu pluta care, dupa ce a fost fortat sa-si dea demisia, ca sa nu fie dat afara ca incompetent, fiind in perioada de preaviz, isi trimitea iar CV-ul la firma pentru angajare. Astia-s „greu de ucis”, ii dai afara pe usa, iar ei intra pe geam. :
….lasati, partidele sa si asume rezultatele nu sa „bage in fata pe altii ” !