AcasăRabbi ziceMogulii sunt ca armenii...

Mogulii sunt ca armenii sau de ce are melcul freză de punkist

Mă cam săturasem să tot scriu despre politică. Asta se vedea şi din cât şi cum scriam în ultima perioadă, nu că nu mi-aş fi luat vitaminele sau că am iritaţii de la spuma de la bere, dar mă lovise aşa o scârbă rămasă gravidă cu năduful. Aşa că, ce mi-am zis, cujetând adânc ca ardeleanul la sex shop: no! no!

După ce am ieşit din coma provocată de cujetare îndelungă şi insistentă mi-am făcut o cafea tare şi contraindicată pe care am vărsat-o pe drumul naţional gâtlej dimpreună cu fum de iarba lu’ domnu’ nea dracu. Şi mă gândeam că are dreptate Băsescu. Băi, dacă nu stai cu ochii beliţi în televiziunile mogulilor, ce mişto e România… Uite, în faţa blocului unu’ spală maşina cu găleata şi a dat muzică de salam la tot cartieru’. Peste drum doi câini negociază o cordeală. În intervalul de timp necesar injecţiei cu cofeină cinci fraieri şi-au rupt maşina în groapa plină cu apă, iar nea Stere le zbiera înţelept şi amuzat din faţa blocului: „Băi, cariciule, unde-i apă e şi groapă”. Da’ n-are dreptate. Că apă e peste tot.Că s-a spart o ţeavă şi e strada indundată. Şi aşa au unde se bălăci nişte puradei. Are dreptate băsexu, e frumos la noi dacă nu beleşti ochii în teveu ca militarul la filme porno.

Aşa cujetând am zis: ia scrie, bă, despre altceva. De-un paregzamplu despre maşini. Aşa că hai să mă documentez. Deschid youtubăria şi caut Pro Motor. Bang. Dau peste Băsescu. Băi, zic, marş în pula mea că azi n-am chef de politică şi faţa ta de boschet. Aşa că dau pe teve, atent să respect indicaţia preţioasă şi să nu umblu la antene şi realitatea. Deschid la PRO Tv. După 20 de ani. Zdrang. Tot măgarul. Acum execut o înjurătură evocatoare de preacuvioasă pizdă şi închid panarama. Mai aştept nişte zile, îmi spun, că acu’ dau peste tot de măgar.

Pe urmă mă trezesc cu el că se dă microbist la sport.ro. Mai evoc nişte activităţi orale strict legate de faţa lui şi mai iau o pauză. Nu scriu nici despre fotbal. Despre maşini nu. Ia să vedem. Gata ! Ştiu! Despre mondenităţi şi pizdet. Dau tot la PRO Tv, că nu e din televiziunile care fac România naşpa, şi mă fixez pe Măruţă. Că aici sigur am documentare pentru subiect. Ţeapă! Şi aici tot derbedeul. Bun- simţ , hă? Românie a bunului simţ, lua-ţi-aş…  Nu mai scriu nici despre pizdet. Stau şi mă uit la caraghiosul ăsta şi mă întreb cât de disperat e? Se duce la Măruţa să povestească lumii ce fericit e că fie-sa are Sida. Să fie la tine, bă! Da’ la OTV de ce nu mergi, puiuţ, să îţi foloseşti prerogativele constituţionale de mediator şi să-i împaci pe dolăneşti cum i-ai împăcat tu şi pe alţii? Şi ia încearcă şi la Taraf Tv. Şi dacă tot eşti pornit pe confesiuni şi expus fizicul seducător pe sticlă nu rata nici Animal Planet că acolo intri la marele fix, fir-ai al dracu’ de dihor!

Şi uite aşa am ajuns să scriu tot despre hândelul de politică.

Şi iar am cujeata- de data asta fără zamă de cofeină, da’ cu prisos de tabac: bre, ce-ţi e şi cu viaţa. Uite, bunăoară bou’ ăsta de băsexu. Păi zice că mogulii sunt naşpa şi dau dureri de burtă şi scaune moi. Că televiziunile moguloase sunt câh, da’ se bagă în seamă în mogulistanu’ lu’ Sărbu că te aştepţi ca şi în pauzele publicitare să apară tot el să ne explice cum e cu pastilele de prostată şi detergenţii ăia minune. M-am prins. Deci ai bătut palma cu Sârbu. Deci Sărbu mogul bun. SOV şi Voiculescu moguli naşpa. Alde Patriciu mogul foarte naşpa şi de rahat, că nici televiziune n-are. Acum e logic.

Pe urmă mi-am adus aminte că l-a stresat la mersul pe jos ideea că Geoană, Crin şi udemeristu’ s-au întâlnit la GRIVCO, firma aliatului lor, Dan Voiculescu. Iar Voiculescu e mogul naşpa. Aha. Da’ la firma lu’ Căşuneanu aveau voie să se întâlnească? Ăla presupun că nu e mogul şi e şi baiat bun, că ştie cum se mişcă nişte terenuri ca să fie toată lumea mulţumită. Şi iar m-a lovit cujetarea la cutia cu gânduri: în 2004 te-ai pupat cu Voiculescu-securist-felix-soluţie imorală. Te-ai aliat, cum-necum, cu Patriciu. Ai şmenuit cu SOV. În 2008 făcut guvern cu Geoană plus Voiculescu. Fericiiiiit… că era visul lui. Azi iar ăştia sunt moguli buni de transformat în mezeluri. Iar Sârbu mogul bun că te lasă pe tine să te dai gogu la teve. Nu eşti tu nesimţit?

Şi aşa am realizat că mogulii sunt ca armenii de care vorbea campionul bunului-simţ: unii buni, alţii ticăloşi. Bine, băsexule, da’ ia zi, tu pe acolo, la Cotroceni ai început să împachetezi? Şi strânge dracului sticlele goale de pe sub mese că n-o sa stea ăl de-o veni să rânească după tine. Pa.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

11 Comments

 1. domnule,eu incercai cu jocuri destea de copchii,adicatelea puzzle, ca e la potriveala ,la brodeala ,cam ca-n politichia asta de dambovita.suflai prafu,numarai piesili,cate scrie pe cutie atatea e,da ma pierdui la produs tablou la foto indicat.nus` cum se face da unili numa cu foarfecu` se potrivesc iar una ,mai cu sama ,zic s-o arunc dracu din motiv ca ,oriunde as pune-o,le strica pe toate.

  spedy/21/10/2009

 2. TARAF TV: Maneaua lui Basescu……ETNO TV: Fii om bun prietenos……..Presedintele tarii doineste la fluierice si Boc valetul lui la coasa……..OTV:In direct,megadirect,spumos si in reluare:Traian Basescu declara -„Am pus SRI-u pe urmele Elodiei”Stati aici ca nici nu stiti ce pierdeti…….TVR 1:Documentar-Viata unui presedinte:Traian Basescu ;TVR2 :Traian Basescu a gasit un moment de ragaz sa felicite sportivii medaliati ; TVR restu alea oricum nu conteaza da n-aveau ce face cu banii din taxa radio-tv ……….kanal D :Confruntarea Lazarush-Ogica arbitreaza chiar seful statului.

 3. Pai bine Rabbi – doar n-ai dat in mintea scopitilor de la „adevarul” ! Aia arunca banite de banet pe o reclama cretina cum ca „daca te-ai saturat de politica, atunci citeste adevarul” !
  Ete fleosc – exact de-aia nu citesc eu „adevarul” de „azi” „dimineata” si nici cel de seara !

 4. „… România este a românilor iar efortul meu, în continuare, va fi ca România să fie a românilor şi să nu înceapă din nou să fie controlată, ca în vremea lui Adrian Năstase, de grupurile de interese”, a spus Băsescu.

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-romania-nu-trebuie-lasata-pe-mana-aliantei-de-la-grivco-5021389/

  Da Basescule, sub tine romanii au gustat din plin de Romania lor. Hai ca o duc al naibii de bine, cu mult superior decit pe vremea lui Nastase. VSOP.

  Ia zi-i erau grupuri de interese bune sau rele? Da’, lasind deoparte axa aia de ti-a cazut in cap, celelalte tari aliate de cine erau conduse bre? No’ ia cocosheshte tu mai la vale si vezi-ti de superiorul de regiune.

 5. Parerea mea sincera e ca nu mai are nici o sansa. Bagai o fuga pana in provincie si am vorbit cu mai multi oameni, de la aia cu 4 clase(mamaie) pana la aia cu superioare. Ca na, cand bei o tuica de 13 ani bagi si ceva politica aperitiv ca sa alunece mai bine licoarea. Pe unul nu l-am auzit sa voteze cu el. Unde se ascund votantii lui zeus, stie cineva?

 6. Nu vreau sa zic nimic azi de dictachior…
  Asa ca trec la lucruri serioase: ai zis la inceputul articolului de doi ciini care negociau o cordeala. Pina ai terminat de scris s-a incheiat negocierea? si-au tras-o????

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...