Regulament

marketing_rpr1

De astăzi au intrat oficial în campania lor electorală. Iar noi în lună de post şi rugăciune. Şi înjurăciune. Şi scârbăciune & enervăciune. Şi încă nişte ciune. Ciune. Ciuneeeeeeeee, băga-mi-aş ghearele în ciunii lor.

Revenim. De azi se intră oficial în campania electorală pentru alegerea noului bulibaşă.  Aşa că. Ho! Să trag din ţigare şi vă spun aşa că ce. Comitetul de părinţi al biroului mişcare al blogului ăsta a decis după cum urmează:

1) Vom continua să-i înjurăm sistematic şi cu abnegaţie pe absolut toţi cei aflaţi în cursa prezidenţială.  Fără nicio discriminare, indiferent de IQ, freză sau absenţa ei. Flegmele şi înjurăturile vor fi distribuite direct proporţional cu prostiile comise/spuse şi cu procentele din sondaje. Pentru cei (cel!) cu un mandat anterior în funcţia de Preşedinte al cartierului România se va aplica un spor de 50%. Ca să nu avem discuţie.

2) La turul întâi poporul român şi tânăra-i democraţie se vor lipsi de votul meu, sperând să înţeleagă scârba cu care am a mă lupta. Dacă nu mă înţelege mi se rupe.

3) La turul doi atât eu cât şi pomenita scârba ne vom deplasa la cabină, vom trage perdeluţa şi vom vota cu oricine ar fi măgarul care stă în faţa lui Băsescu. Asta dacă, între timp, adversarul lui Băsescu nu se vădeşte a fi o jagardea fascistă mai jegoasă decât Băsescu-lucru virtual imposibil de realizat. Dacă spre cinstea poporului român şi al alimentaţiei bogate în vitamine Băsescu nu ajunge în turul doi, din nou, nu contaţi pe mine. Merg la futut.

4) Pe durata campaniei nu am de gând să susţin absolut niciun candidat. Exceptând situaţia, extrem de improbabilă, în care opţiunea mea fermă pentru heterosexualitate cunoaşte modificări sau nuanţări neprevăzute. Sau situaţia, şi mai improbabilă, în care vreunul dintre ei demonstrează că ar fi vreun breaz.

5) Susţinătorii oricărui candidat sunt invitaţi să mă scutească de prezenţa lor, lozincile lor şi propaganda râgâită. În caz contrar am butonul de spam agil şi imun la fente.

6) Candidaţii ( şi ştiu cel puţin trei care ard gazul pe blogul meu) şi înţeleptele lor echipe de campanie să facă bine să mă scutească de viralele lor şi trackback-uri. Publicitatea costă! Adică e pe parale. Simpatia mi-aţi fi putut-o câştiga până acum, dar n-aţi fost în stare. Admiraţia pentru realizările voastre deasemenea. Rămâne publicitatea, iar asta e pe lovele. Scurt şi clar. Băsescu îmi provoacă o enormă silă, dar asta nu mă face să vă iubesc pe vreunul dintre voi. Nici nu vreau să am motive să-mi dau palme după 6 Decembrie.  Aşa că, dacă vreţi publicitate, scoateţi francu’! Că nu candidaţi nici pentru mine, nici pentru Florică Mătriţă, nici pentru nea Stere. Ci pentru voi şi ai voştri. Iar aici reclama e pe bani adevăraţi, nu ca voturile ghiolbanilor, pe sacoşe cu zahăr şi orez.

7) Candidaţii şi echipele lor de campanie care nu au priceput punctul 6 şi vor cădea în abatere vor primi o muie în cadru festiv, cu care ocazie li se va lectura prezentul regulament.

8)Deşi laudele şi limbile în cur la adresa candidaţilor sunt interzise, înjurăturile, pomenirile de mamă şi turnătoriile ordinare, referitoare la isprăvile lor sunt bine-venite.

9) În situaţia excepţională (şi puţin probabilă) în care vreunul dintre candidaţi salvează de la înec, luptându-se cu cel puţin 28 de rechini fioroşi, o laureată a premiului Nobel, însărcinată în luna a şasea, mamă a trei perechi de gemeni şi autoare a 12 simfonii şi 46 de sonate, ei bine, în această situaţie laude moderate sunt admise.

10)  Aveţi simpatiile voastre, să fiţi sănătoşi. Mă doare în cur de ele! De douăzeci de ani v-aţi tot votat simpatiile şi ne-a luat dracul. Personal consider că toţi cei patru principali candidaţi sunt nişte panarame. Iar după 6 decembrie unul dintre ei va avea ocazia să îmi demonstreze că am greşit, caz în care îi voi adresă public scuze. Şi mă voi referi la el cu formula „Preşedintele României”. Dacă nu voi găsi, cu siguranţă, în Atlasul zoologic, alte apelative potrivite. Celorlalţi trei am să le râd în nas şi am să le spun că sunt nişte luzări.

11) Nu contaţi pe scârba mea faţă de Băsescu. Asta are legătură, deloc stimaţi candidaţi, cu prostiile lui şi nu cu virtuţile voastre.

12) Pe 6 decembrie, orice ar fi, ne facem mangă.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

22 Comments

 1. Am primit azi un text, zice-se scris de Mihai Eminescu , pe care as vrea sa-l lecturati: multumesc!
  Un articol scris de Mihai Eminescu (pe la 1870-1889)

  “De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice.

  Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.

  Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcţionarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independenţa alegătorilor vor face pe funcţionar să atârne atât de mult de autorităţile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanţa n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din preţul de cumpărătură se va împărţi între membrii Adunărilor; că se va constata cumcă o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiţii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.

  Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.

  Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii… Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie…

  Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.

  Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.

  Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanţi ai voinţei legale si sincere a ţării… Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscărie.”

 2. prea fericitilor.eu nici vitiu asta nu mi-l pot permite nici inainte, nici dupa 6 dec.as avea eu niste idei de pomenire ,da nu se merita nici atat.cat despre fortosii astia ce se vor prezidenti,nus` de ce s-a stabilit ca io, tre sa ma duc sa-mi racesc gura si sa-mi inflamez amigdala,sa-mi tocesc incaltarile si sa-mi tabacesc palmele cu altceva decat activitati aducatoare de folos mie si alor mei.si multe-s de facut inainte de alte (pre multe )discutii.
  vorbe ,vorbe aruncate, vobe prinse,vorbe risipite -n adunari si neadunate-n fapte nicicand.vorbe terfelite-n noroaiele unor minti bolnave,si aruncate-n drumul unora mai buimaci si mai risipiti ca nisipul in futuna sau in norii unor visuri tampe…
  ce e val,ca valul trece.
  ce e rau si ce e bine ,
  tu te-ntreaba si socoate ,
  sau ramai la toate….rece.

  spedy/24/10/2009

 3. Bine v-am regăsit!
  Dacă mai e loc, vreau şi eu unul la coada formată de cei care vor să le dea o muie temeinică mâncătorilor de căcat, ce cu sârg se vor întrece în ceea ce ştiu ei să facă mai bine… Ţin neapărat să fac asta pentru că vor urma cel puţin doi ani de post (negru), spun unii, care se pretind bine informaţi…
  În ceea ce priveşte primul tur, opţiunea mea se găseşte aici -chiar dacă-mi veţi spune că numai boul e consecvent- : http://moshemordechai.wordpress.com/secta-vot-canci/
  Dacă se va dovedi majoritar procentul retardaţilor cu drept de vot, participanţi la turul I, pentru turul al doilea, achiesez la opinia lui Ciutacu (primul lucru de bun-simţ pe care l-am auzit la revenirea în ţărişoară): votez foca de la Circ, în dauna dictatorului…
  Oricum, de data asta, dar numai de data asta, dau eu de băut la aniversarea lui Moş Nicolae 🙂
  Succesuri fără de eşece!

 4. Asaaaa….ca romanul virtuos.Proslavind dreptul la vot, inchinam pahare, cui ?
  Pana nu se naste un al doilea Tepes, tot cu morcovu-n cur vom fi.
  Unde nu-i teapa, e placerea de a carcoti pe la colturi
  si a ne plange nemultumirile.
  Pariu ca nu vom fi multumiti prea curand?
  Eu, CANCI VOT !

 5. Bre, văd că punctu’ 12 stârneşte mare entuziasm. Păi hai să vedem poate chiar organizăm o reuniune tovărăşească de şpriţ şi caterincă pe 6. S-o găsi şi un sponsor şi un cadru „instituţional”. Doar voi lăsaţi vorbă de pe unde sunteţi ca să vedem cum o plănuim.

 6. Dar dati-mi voie..dati-mi voiee sa spun Votati Crucea si adevarul votati….:))
  Trecand peste gluma mea poate nereusita e buna lista cu regulamentul.
  Si inca una pe care nu stiu la ce post sa o incadrez a aparut la mine in judet un ziar de 4 pagini Tara Vrancei.Si cica saptamanal independent da il pupa pe Basescu numa numa si scuipa la pnl si psd

 7. Mordechai, nu vreau sa-i fac reclama, chiar deloc, dar Base avea dreptate intr-o problema esentiala: Avem nevoie de chelneri! Altfel nu putem indeplini punctul 12, din simplul motiv ca, de la o anumita cantitate in sus, nu vom mai putea sa ne turnam singuri in pahare! Plus ca vom avea nevoie sa ne aduca cineva sticle pline pe masa, si sa debaraseze masa de cele goale!

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More from Author

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

- A word from our sponsors -

De citit

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....