AcasăRabbi ziceO săptămână

O săptămână

La o săptămână de când a început păscutul boilor pe pajiştea electorală tragem linie şi pe nară. Fără multă gargară şi consideraţii pseudo-analitice facem inventarul în pravălie şi vedem cum stăm.

1. Sorin Oprescu

Doctorul e în pielea lui. Are vehemenţă, are verb, combate, se indignează, anunţă că „nu se mai poate”. Clar reuşeşte să se facă simpatic şi, dacă ai băut o berică, două, te vrăjeşte.  Convingerea cu care îşi rostogoleşte fraza -destul de dezlânată altfel- e impresionantă. Am zis: vehemenţă, combativitate, verb… O singură problemă: omul ăsta nu spune absolut nimic! Vorbeşte despre nimic! E singurul dintre candidaţi care nu vine cu hârtiuţe şi la care  e evident că discursul nu e pregătit. Pentru că vorbeşte despre… nimic! Naiba să mă ia dacă am înţeles ce îşi propune Oprescu să realizeze dacă ajunge preşedinte. Pe aia cu „ăia sunt răi”, „partidele sunt naşpa” şi „aşa nu se mai poate” am prins-o. Ne râdem şi la glumiţele lui, dar… cam atât. Nicio temă majoră abordată convingător. Nimic serios, nimic notabil. Doar glumiţe şi bătut apa în piuă pe ton răstit. Subţire.

Personal socotesc că Oprescu e deja ieşit din cursă. Atunci când vor începe dezbaterile televizate e posibil ca humorul şi farmecul său să compenseze cumva lipsa de program. Dar, să fim serioşi, dezbaterile alea au un rol neglijabil în formarea intenţiei de vot.

2. Crin Antonescu

Antonescu este cel de-al doilea candidat care mizează pe spontaneitate şi prea puţin pe o pregătire temeinică a mesajului. Campania sa dă senzaţia de încropeală. Mesajul nu prea există şi în afară de „huo Băsescu! Huo Geoană! eu l-am propus pe Johannis!”… nimic notabil.  L-am văzut mai zilele trecute prin nu ştiu ce comună a patriei răcnind un fel de discurs stupid şi zăngănind de demagogie. De asemenea prezenţa unor personaje dubioase prin jurul campaniei sale nu îl face de loc votabil. Madam Săftoiu e doar un astfel de nume.

Senzaţia pe care mi-o dă până acum prestaţia lui Antonescu este aceea că el e prezent în cursa electorală doar pentru a aduce ofrande vanităţii personale. Dincolo de necesarele urcări pe scenă şi urlări de ţâpurituri aiuristice ar mai trebui ceva. Pentru că moţiunea a trecut, propunerea lui Johannis a picat şi toate astea au trecut fără ca ele să fi marcat vreun punct în intenţia de vot.

Am mai spus-o: Crin este un candidat construit exclusiv pe discurs. Iar atunci când discursul nu merge… nu mai rămâne nimic. Şi de vreme bună discursul nu merge. Singura şansă pentru a mai rămâne în cursă ar fi să încerce o abordare mai serioasă, mai riguroasă. E nevoie de un mesaj puternic, de forţă, şi de argumentaţia din spatele acestui mesaj. Şi de curăţenie în jurul său. Mi se pare hilar să doreşti să te defineşti ca un antonim al lui Băsescu,dar să îţi tragi alături personaje de tipul Săftoiu.

Săptămâna care urmează ar putea fi decisivă pentru păstrare lui Antonescu în lupta pentru turul doi. Dintre cei trei anti-Băsescu este probabil cel mai credibil şi are argumentele cele mai solide pentru a-şi justifica pretenţia de candidat anti-Băsescu, dar nu reuşeşte să iasă din zona electoratului liberal.

Crin Antonescu e, una peste alta, ca o tomată enormă, frumoasă, dar care nu se coace niciodată.

3.Mircea Geoană

Practic Geoană a lipsit în această săptămână. În afara câtorva discursuri anodine, teribil de plicticoase, cu panoul roşu în spate, nu a făcut nimic notabil. Iar ocazii şi teme au fost din belşug. Omul e plicticos şi basta. Ceea ce nu e neapărat rău pentru un viitor preşedinte.

Personal îl socotesc favorit pentru intrarea în turul doi alături de Băsescu, dar cred că, în ce-l priveşte, dezbaterile televizate ar putea să-l coste foarte mult.

Încerc să mă gândesc la ce ar mai fi de spus despre campania de până acum a lui Mircea Geoană şi în afară de „plictiseală” nu găsesc nimic de spus.  A participat, alături de Antonescu, la formarea „coaliţiei pro-Johannis”, dar fără mare folos. Demersul cu pricina abia a reuşit să şteargă o parte din scârba provocată de alierea la guvernare alături de Băsescu, de până mai ieri.

Probabil că electoratul de stânga, o bună parte din electoratul rural şi maşinăria d epartid îl vor duce în turul doi, dar acolo nu sunt deloc convins că Geoană este capabil să adune voturile necesare pentru a-l bate pe Băsescu.

Până la intrarea în campania oficială râdeam de puzderia de lansări ale candidaturii lui Geoană. Râdeam degeaba. Lansările alea erau ceva mai mult decât ce face acum.

4.Traian Băsescu

Aici lucrurile sunt clare. Omul face ce ştie. Recital de nesimţire şi demagogie. În orice ţară normal,ă un personaj care îşi permite să insulte la modul cel mai jegos ziarişti, adversari politici sau simpli pietoni, nu ar avea nicio şansă să mai viseze la un nou mandat. În România nu e cazul. În plină explozie a scandalului Haissam e poftit la GDS pentru a se da în stambă. Omul e capabil să mintă fără să roşească, să vorbească despre corupţie fără să-i crape obrazul, să se dea anti-comunist, anti-securist cu madam Culcer şi Carol Sebastian alături, uitând propriul trecut.  Colac peste pupăză îşi permite fără nici cea mai mică ezitare să deturneze sume enorme din banii contribuabililor pentru a-şi duce campania de atacare a instituţiilor statului. Apare la televiziuni unde se manifestă în modul cel mai scandalos cu putinţă, băleşte, împroaşcă, rage, insultă. ONG-urile îl acuză de fraudă. Jeg de sus până jos!

Dar…. este prezent. Este cel mai prezent dintre cei patru candidaţi. E abject, demagog, neruşinat, lipsit de scrupule, borfaş şi tot ce mai doriţi, dar se mişcă. E prezent în toate discuţiile, e pomenit, criticat, înjurat… deci există. Iar asta este important. Şi nu doar pentru electoratul său. Şi nu doar pentru limbiştii care îi pupă dosul contra- sinecuri.

Băsescu va intra în turul doi, fără doar şi poate. Iar dacă cel cu care se va confrunta acolo nu va înţelege la timp că Băsescu nu poate fi bătut nici cu discurs isteric, nici cu promisiuni demagogice, nici cu porcării , pentru că la toate astea Băsescu e imbatabil, atunci încă cinci ani suntem pregătiţi. Singura şansă, pentru cel care îl va înfrunta pe Băsescu, este să îl poată face pe tatăl ebăi să se arate aşa cum este în realitate: un personaj abject, un nesimţit şi un ticălos corupt până în măduva oaselor. Un derbedeu. Iar asta nu se poate face încercând să-i fii asemenea.

O notă comună: pentru niciunul dintre candidaţi tematică europeană nu există. Între timp la Bruxelles se decid viitorii comisari şi viitorul preşedinte al Uniunii Europene.

Despre semnalele venite de peste ocean nu are sens să discutăm. E rău că aşteptăm ca ăia să ne scape de propria noastră prostie.

În concluzie, după o săptămână, suntem în rahat.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

24 Comments

 1. basescu e cel mai prezent si cel mai nesimtit! are un tupeu jegos! eu inca mai sper sa ia bataie in turul 2!!! are nevoie de o lectie! trebuie indepartat de la putere altfel noi, cetatenii de rand, o sa avem de suferit!

 2. tare descrierea . dupa parerea mea base este prezent dar numai cu fraudele lui , cu problemele lui , nu-l intereseaza de lume ca nu au locuri de munca , ca pensiile sunt mici , ca ne cufundam in criza , datorii.referendumul este de partea lui ,deaceea a bagat aceasta alternativa sa atraga oamenii precum face ceva in ultim moment , dar normal acesta intra in favoarea lui.Nu este corect! nu merita a fi presedinte!

 3. Ai dreptate insa am rezerve in ceea ce priveste prezenta Adrianei Saftoiu in echipa, din cate stiu e undeva pe margine .Asta nu inseamna ca echipa zbarnaie. La fel ca tine sper ca invitatia lui Antonescu adresata lui Basescu si Geoana la dezbateri publice televizate sa fie onorata .Desi nu cred ca vreunul dintre cei doi fesenei se simt capabili sa faca fata unei asemenea probe. Asta l-ar salva pe Antonescu .

 4. Decat discursuri stupide si pline de minciuni ptr a’i pacali pe romani.. mai bine deloc.. In fruntea tarii a fost un mincinos.. alcoolist.. si multi altii pe langa el.. Oprescu sa-si fata de operatiile lui iar Becalie de oile lui… Crin Antonescu este cel mai potrivit ptr a fi in fruntea tarii

 5. Rabbi, Basescu e academician doctor docent in psihologia romanilor.Pe romanul verde il doare-n coor daca rabda d foame.Romanul verde nu vrea mancare .el vrea ca lu vecinu lui sa-i arda casasi el sa-l caineze . De aia itzi spui: Basescu garantat pentru inca cinci ani.Se pregateste EBBA !

 6. Nu sunt doar 4 candidati, sunt mai multi. Ar trebui sa faci o analiza completa. Stiu ca acestia 4 sunt cei care au sanse reale sa intre in turul 2 dar eu cred ca toti au cate ceva de spus. Argumentul ar fi ca e blog, nu ziar si scrii ce vrei dar oricum ceilalti au asa de putina vizibilitate incat „corect politic” ar fi sa vorbim cat mai mult de ei.

 7. Crin Antonescu Presedinte .Inca o incercare sa punem Romania pe picioare .Vrem Un capitalism autentic in Romania.ORomanie fara FSN-ei .Crine pe ei.Taxe si impozite mai mici investitii si locuri de munca.

 8. Lui Basescu ii scad sansele de castig pe zi ce trece.
  De vine din ce in ce mai mic din punc de vedere politic.
  Basescu nu merita sa intre in turul 2, cu toate ca va intra pentru ca au mituit oamenii, in special batranii cu alimente. Dar alimentele pe care acesti batrani le-au primit din partea lui Base nu vor tine de foame inca 5 ani.
  Eu nu voi accepta ca Basescu sa ne fure inca 5 ani din viata si din banii nostrii castigati pe merit.
  Basescu nu merita sa fie presedinte!

 9. da.da.da. subscriu
  ar mai fi de adaugat cate o nuanta: Oprescu nici macar atat de marlan si de spurcat la gura nu se arata, cum e de fapt…dar eu il votez tocmai pentru ca omul e „pafarist”(p-afara complet), deci nu he cannot do any harm si sigur nu ii va caza pe Saftoi pe statul de plata de la Cotro…Antonescu s-a molipsit de la Boc – se cearta cu sine insusi…peste tot unde e invitat la teveu, saracii moderatori se chinuie sa ii ridice mingile la fileu, iar el are o tzafna in el ceva de speriat…la propriu…omul e foarte nevricos, si asta inca dinainte de campanie…cat despre Geoana – moartea pasiunii in papuci, frate…nici nu vreau sa ma gandesc la dezbateri, cand va incepe el cu reconcilierea si cu „sa ne suflecam manecile” in mod graseiat si cu „sa punem umarul” si alte chestii din astea care il prindeau pe nea Nelu, cel mult…iar Base ii va da „…UE, ti-am spus!” – dupa deja celebra expresie…
  cat despre ce se intampla la BXL – asta pentru noi e in alta galaxie, „altceva?” ca sa citez…

   • eu am o alta retinere cu moartea caprioarei asta de Geoana: ca in timp ce noi ne vom plictisi de vom muri cu el, alde vanghele, voicu, oprisan, mazare s.a.m.d tare se vor distra la pacanelele la care trag acum udrele si blagii…

 10. foarte adesea ma unge la inima cum le zici…..numai ca……mata nu mergi singur la vot . mai vine si nea matreatza in „N>1000.000 ” exemplare ,mai vin si mondialii(alde bercea ) si uite ca de ce ne hrica nu scapam; cu lena si base-n frunte o s-avem victorii multe .

 11. Totul e frumos spus!
  Aaaa cica Geoana e prin judete d-asta nu mai e la tv! Am vazut la iesire din oras un panou cu Oprescu in rest multe cu Basescu si peste tot, chiar si pe tomberoane. Geoana e prin copaci si peste drumuri agatat …. Antonescu e prin cutii postale!

  Becali si Vadim? Ungurul? cei 3 – 7 independenti?

 12. Inainte de a face un comentariu, mi-am aruncat o privire peste Constitutie, la atributiile Presedintelui…
  Daca ne referim strict la aceste atributii, care sint destul de limitate, campania electorala nu ar trebui sa fie mare scofala. Niciunde Constitutia nu prevede atributii economice pentru presedinte. Pina si Scooby Doo ar putea fi presedinte. Dar atunci campania electorala ar fi plicticoasa. Ai nostri se intrec in a face promisiuni de tot felul pe care, daca respecti constitutia, nu ai cum sa le indeplinesti.
  Practic ai rol de mediator, de conducere a armatei, de a semna tratate negociate de guvern, de a numi ambasadori, de a atirna decoratii in pieptul unora, de a inalta in grad, de a numit judecatori propusi de csm, si de a desemna 3 judecatori ai curtii constitutionale. In mare, cam atit. Practic oricine care stie sa scrie si sa citeasca si are peste 35 de ani ar putea fi presedinte. Nici nu prea ai ce spune in campanie.
  Insa la noi, cetatenii asteapta promisiuni, si vor dezbateri. dar dezbateri pe ce? pe care semneaza mai fumos un tratat? ca doar nu-l negociezi tu, ci altii…. Ramine mai importanta doar functia de reprezentare pe plan extern. Dar nici din asta, in mod normal, nu poti face spectacol.
  Oprescu ar fi fost bun de avocat: vorbeste mult fara sa spuna nimic… (asta parca asi fi eu, ca o prietena imi spunea ca nici o simpla cerere de aminare nu pot sa fac pe mai putin de 4 pagini 😀 ). Dar a ramas dator cu multe, si foarte rapid am vedea o noua camarila (deja se contureaza una, cu Aurelian Bondrea de la USH).
  Geoana si Crin ar fi ok, ca mediere si reprezentare. Dar si ei sint expusi unor posibile camarile, din zona patriciu oprisan vanghelie.
  Base? asta este o adevarata poveste. Alcoolic, muieratic, smiorcait, agresiv, mincinos, paranoic. (primele doua nu ar fi chiar defecte, daca nu ar fi vorba de Presedinte) Are si oaresce calitati, umbrite insa de caracterul dictatorial, de fariseism si minciuna, de lipsa scrupulelor.
  Ceea ce va conta in aceasta campanie este activitatea echipelor de campanie. Aici se va decide totul.
  Oprescu nu mai are echipa din campania pentru primarie. Si nici o echipa de campanie nu va putea explica coerent minciuna uriasa pe care este cladit Oprescu. A promis dupa alegerea ca primar ca nu va candida la presedintie, ca el vrea sa ramina primar 12 ani ca sa construiasca pentru bucuresti. bullshit!
  Crin are una dintre cele mai slabe echipe de campanie. membrii echipei de campanie sint lipsiti de coaie, pentru ca nu dau replica asa cum ar trebui. Sint lipsiti de viteza, reactionand foarte tirziu la atacurile adversarilor. O reactie asa de tirzie ajunge de multe ori dupa ce s-au stins ecourile atacurilor adversarilor si, practic, o asa replica intirziata readuce in discutie acele atacuri, prelungind ecourile, si aducind noi prejudicii propriului candidat. O reactie prea tirzie e ca un autogol. Iar din acest punct de vedere, Crin e un fel de Banel Nicolita. Iar ce e mai grav, e lipsa unei voci unitare puternice. Multi din jurul lui nu cred in el. Iar unii din jurul lui il luxeaza, mai mult sau mai putin voit (patriciu, de exemplu). Crin e tras inapoi si de unii membri de partid. S-a mers pe cantitate, nu pe calitate, de aceea au ajuns in jurul sau oameni de genul avocatului Jurca, la Arad, un gunoi provenit de la PDL, de unde a plecat in conditii neclare. Si nu vad cum, dupa ce ai improscat cu diaree in toate directiile, acum sa te muti in tabara pe care ai improscat-o, si sa zici de rau de aialalti.
  Geoana are o echipa la fel de slaba. Degeaba sint multi daca sint mai multe voci disparate, nu un cor unit. Energia se disipeaza. Sint prea multe interese contrare in psd, si prea multe voci, care nu sunt strunite de un dirijor bun. Sint multe caractere puternice, si multi oameni cu bani, dar fiecare lucreaza in interes propriu. Multi de acolo il ataca pe base, dar nu se unesc pentru a-l sprijini pe propriul candidat. Nici ei nu cred in propriul candidat, la fel ca echipa lui Crin. Si asta poate fi o greseala. Din momentul in care tu ca partid desemnezi, prin vot majoritar, un candidat, apai ala e candidatul si trebuie sprijinit, bun, rau, cum este. Trebuie sa stringi toate curentele, aripile si aripioarele, sa-l sustina intr-un glas pe acel candidat. Trebuie macar mimata convingerea si, sub nici o forma, sa nu ataci candidadul propriului partid. Ca viteza de reactie, echipa este un pic mai buna ca a lui Crin, dar inca insuficienta. Viteza a fost foarte buna la excluderea lui Ontanu dar a scazut iar, inexplicabil. In loc sa-si marcheze strins adversarii, marcajul este prea larg si, in loc sa accelereze, prefera sa se lamenteze.
  „Mamiiiiiiiiiiiii, nenea ala rau cu chelie mi-a furat si mi-a spart mingeaaaaaaaaaaaaaaaaaa”, asa par sa se smiorcaie echipele lui crin si geoana.
  De departe cea mai buna echipa de campanie o are Base. Echipa asta l-ar putea pune si pe grivei sau pe micky mouse ca presedinte. Se mobilizeaza exemplar, urla cit incape „fault, fault” desi ei sint cei ce faulteaza, nu au un mesaj pozitiv bine definit dar reusesc sa ia ochii unui observator neatent si credul (cum e electoratul roman), cred in candidatul lor, nemultumirile le trateaza in interior, fara sa-si spele rufele in public, viteza de reactie e exemplara, exploateaza bine acest pole position pe care il are presedintele in functie, au o strategie mult mai buna, se bucura de dubla publicitate gratie smecheriei cu referendumul simultan (aici fac o noua paranteza: opozitia, in loc sa se smiorcaie cu „prefraudarea”, mai bine cauta o modalitate de a contracara cu succes aceasta strategie). Este drept ca pdl este si echipa care ar avea cel mai mult de pierdut: E in joc insusi viitorul partidului. Acest partid fascist traieste prin conducator. Daca acesta e infrint, se vor imprastia precum potirnichile. De aceea se si mobilizeaza atit de bine. Camarila numeroasa nu poate risca sa piarda atitea bani si privilegii, caci doar o parte din camarila se va putea regrupa sub pulpana lui geoana, in eventualitatea unui cistig al acestuia.
  Rau e ca nici una ddin echipe nu inearca sa ne convinga de ce sa-l votam pe candidatul lor, toate echipele insa ne spun de ce sa nu votam cu aialalti.
  Base face ce a facut si in campania pt primarie: Consiliul general e rau, dati-mi un consiliu in care eu sa am majoritatea… La fel si acum, Parlamentul e rau, dati-mi un parlament mic si ascultator…
  Geoana e plictistor. Poate asta nu e chiar un lucru rau, caci se muleaza pe prevederile constitutionale. Iar daca pierde, nu e bai, macar aia din partid au pretextul sa-l schimbe, e un win-win situation pentru echipa psd.
  Crin? si el e usor plictisitor. la fel ca mai sus, e un win-win pentru echipa lui, cu mentiunea ca cei care vor fugi in cazul unui esec nu erau pe de-a intregul cu el. Nucleul liberal de baza a ramas mereu constant in ultimii ani. Sint putini, dar constanti. restul sint oaste de strinsura, ca urmare a conjuncturii, nu din convingere.

  In incheiere (adica In sfirsit!, nu? hi hi hi) doua precizari:
  a) a se remarca ca nu am militat pentru candidatul partidului din care fac parte! Nici macar nu l-am amintit…
  b) Esti nedrept cu candidatul Potarca. Gindeste-te ce paranghelie mishteaux ar fi, cu nicolae guta in fruntea guvernului, cu fane spoitoru la Interne de exemplu….

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

- A word from our sponsors -

De citit

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...