Cum am ratat mântuirea

on

|

views

and

comments

Încă nu mi-am revenit. Bag o tărie în venă şi pe urmă vă povestesc.

Aşa. Acum doar să-mi aprind o ţigară. Bun. Prima vizită  a avut loc acum vreo 7-8 luni. N-am povestit despre ea. M-am luat cu altele şi am uitat. A doua a avut loc ieri seară. Pe asta v-o povestesc. Musai. Ba mai mult: vi le povestesc pe amândouă în acelaşi timp. Replicile din prima vizită le trec în paranteză, ca să fie mai clar. Şi cu aldine.

Încă o precizare: la prima vizită era un nene zămbitor la modul prostesc, îmbrăcat curăţel. Mi-a dat un exemplar din revista lor: Turnul de veghe. La a doua vizită era un tinerel. Destul de încrâncenat. Îmbrăcat cu o jachetă de fâş colorată… nu spun cum. Mi-a dat o poză cu candidatul lor. Restul nu contează.

– Bună ziua sunt de la partidul X şi doresc să vă ajut să alegeţi. ( Bună ziua sunt de la Martorii lui Iehova şi vreau să fiu prietenul tău)

– Noroc.

– În condiţiile crizei economice şi a corupţiei fără precedent avem nevoie de cineva care să ne salveze de la dezastru. (Răul este pretutindeni şi doar credinţa în El ne poate aduce mântuirea).

– Nu mai spune!

– El s-a gândit la noi toţi şi are soluţii pentru fiecare dintre noi. ( El ne iubeşte pe toţi!)

-Mă, să-mi bag…

– Îi cunoaşteţi programul? (L-ai primit pe Iisus in viaţa ta?)

– Nu, că jucam tetris.

– Dacă îmi acordaţi doar cinci minute… ( Dacă îmi acorzi doar cinci minute...)

– Ca să ce?

– Am să vă arat cum cu un singur vot puteţi aduce prosperitate şi… ( Cum doar primindu-l pe el vei cunoaşte iubirea… )

-Alt’ dată.

Le-am închis amândurora. La momente diferite în timp. Am ratat mântuirea. Este că vreţi să ştiţi numele candidatului? Sau măcar ce culoare avea fâşul ăluia ? Păi v-am zis: unul era de la Martorii lui Iehova. Altul de la Martorii…

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Un pas prea departe

Un bramburit merge la plajă cu nevasta. Ajuns acolo e tulburat de prisosul de epidermă care îmbracă varii forme de relief - munți, dealuri,...

Recent articles

More like this

10 Comments

 1. Mai e o similitudine. În timp ce unii oferă revista lor (Turnul de veghe, parcă), ceilalți oferă plase cu diverse produse. Dar e și o deosebire: revista ajunge și la cei care n-au chef de taclale, pe când cadourile merg doar la cei care declară că sunt adepți și-l votează pe El, Supremul. Deci merită!

 2. candesti plin de nevoi,cand boala te macina,cand sufletul iti e zob,cand disperarea te inpinge la extrem,NIMENI,DAR NIMENI NU SE-NVREDNICESTE A-TI FI „PRETIN”nimeni nu se-ndeamna a-ti da un sfat dar mite o mana de ajutor(da-l in masa nenorocit ca nu merita sa-ti pierzi timpul cu el).dar daca pot,ii mai trag si-o teapa (de parca ar mai conta una-n plus sau in minus) ,si musai trebe -nbrobodit bine sa presteze mai dihai la propasirea mea(„a noastra”)fie in numele Domnului,fie in numele „domnului”,in modul cel mai democratic cu putinta .Nu?

  spedy/03/11/2009

 3. I-am povestit piciului meu de 13 ani ca umbla astia cu cadouri…si ca nu dau decat daca votezi cu ei…iar el smecher mi-a zis sa zic ca ei si sa fac ca mine…ca in cabina de vot sunt singura…
  Deja tinerii au invatat oarece de la capitan, dar istoria spune ca si lui Ceausescu i s-a tras de la ceausei…

 4. mestere , foarte buna comparatia.
  si unul si celalalt garanteaza bunastarea -IN VIATA DE APOI.
  greseala la faptul cu datul afara .
  eu pe unul cu turnul , l-am poftit inauntru ( venise dobitocul la ora prinzului , eu prinzeam ).
  l-am poftit inauntru , m-am scuzat ca eram la capitolul INFULECAT , si l-am rugat sa-mi povesteasca ce are de povestit in timp ce eu termin .
  1- mincam lasagne , si nu l-am poftit ( poftea el salivind ca si ciinele lui Pavlov).
  2- erau 22 grade in salon – si el era infofolit ca pentru polu’ Nord.
  3- cind il simteam ca vrea sa plece , ma faceam interesat , ca sa spere ca guvidul ( eu ) musca , si sa mai sufere un pic.
  4- la sfirsit , dupa un prinz copios si doua pahare de vin l-am intrebat : – daca religia lui ma lasa sa-mi f-t verisoarele de gradul 1 – ca-n biblie dupa potop din 4 perechi ne-am facut 6 miliarde,
  daca din 2 albi ies albi si din 2 negri ies negri, ce culoare avea adam, ce culoare avea eva si ce culoare aveau fii ( vezi ca ea era de aceeasi culoare cu el ), ce parere are despre hadronul de la Geneva , si care e opinia sa despre macroeconomia mondiala aplicata la nivel de ferma de linga Salt Lake city.
  Ps. oare vine si duminica viitoare ???

 5. Acum câteva zile am văzut un film cu Chaplin.După ced iese de la închisoare vine unu cu biblia la el și zice:vino cu mine și îți arăt calea dreaptă….și-i fură bani din buzunar.Ce film adevărat,făcut acum câți ani?.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.