Mâna?

După ce au apărut imaginile cu Traian Bruceleescu pleznind la mucosul ăla am priceput de ce devine, deodată, Geoană votabil.

Nu-mi pasă de ce imaginile alea au apărut acum. Susţinătorii trepanaţi ai lui Băsescu par mult mai preocupaţi de lucrul ăsta decât de ceea ce se vede în imagini. Personal găsesc asta irelevent pentru discuţia de faţă. Că doar cu o seară înainte Patriciu pomenea despre incidentul din filmuleţ, într-un mod destul de suspect de altfel, iar mă interesează foarte puţin. Până şi ceea ce se vede în imagini îmi pare mult mai puţin important. Alta e grozăvia care îmi dă fiori.

După apariţia filmuleţului două personaje bizare, susţinători cretini şi dezarticulaţi ai băsexului făceau turul televiziunilor încercând o pseudo-demonstraţie prin care sugerau că filmul nu ar fi autentic. Doi imbecili. Niciun argument, nici mărturia copilului, nici evidenţa nu-i putea sminti din demenţa lor.

Nu vreau să îmi pierd timpul discutând despre filmuleţ, n-am chef să arăt de ce demonstraţia că filmul ar fi trucat e ineptă. La acest moment nici nu mai contează dacă filmul este autentic. Cu totul altceva mi se pare cu adevărat îngrijorător. Aici subscriu fără rezerve la punctul de vedere al lui Vlad.  Ceea ce mi se pare cu adevărat hidos, înspăimântător, este felul în care se manifestă susţinătorii băsexului. Orice logică dispare, morala sau o elementară urmă de bun simţ devin inutile, se suspendă. Devoţiunea fanatică a adoratorilor băsexului nu cunoaşte niciun fel de îngrădire, e dezumanizată, primitivă şi necondiţionată. Iar oamenii ăia nu au nicio problemă cu asta. Orice e îngăduit în apărarea fuhrerului. „plodul era aurolac”, „dă-l dracu’ de handicapat”, „filmul e trucat că Băsescu are mâna prea lungă”, ” e om şi el s-o fi enervat” etc. etc. etc.

Nu mai miră, de multă vreme, pe nimeni că Băsescu socoteşte că îşi poate îngădui orice. Nu acolo este problema. Este o problemă cât se poate de serioasă, dar nu despre asta e vorba. Adevărata problemă este reacţia fanaticilor său. Tulburările publice ale unui individ, atunci când acel individ este preşedintele unei ţări, reprezintă o problemă. Dar o problemă infinit mai gravă avem atunci când hoarde de decerebraţi fanatizaţi până la imbecilizare depăşesc până si limitele disonanţei cognitive intrând în zona nebuniei absolute.

Lucrul cel mai grav nu e că Băsescu minte, că mâncătorii săi de căcat mint, că actualul preşedinte e un derbedeu ordinar. Lucrul cel mai grav nu e că Băsescu îşi închipuie că îşi poate îngădui orice. Nu. Lucrul cu adevărat înspăimântător este acela ca mase importante de oameni, susţinătorii derbedeului, cred că Băsescu îşi poate îngădui orice. Abia faptul că 30 % din societate crede că unuisingur om, oricărui om, i se poate permite şi ierta absolut orice. Ăsta e cu adevărat un motiv de îngrijorare. Şi nu mă refer aici la personaje picate parcă din circul lui P.D. Barnum, ca alde Pora sau Radu Moraru. Ci la ceilalţi, destul de mulţi, până la 30%.  Şi îngrijorător de cretini. Pentru că vreau să cred că explicaţia este cretinismul şi nu ticăloşia. Pentru că dacă ticăloşia ar fi explicaţia… atunci chiar nu mai avem scăpare.

Şi uite aşa Geoană devine perfect votabil. Pentru că măcar de atâta lucru nu-l pot suspecta: e complet lipsit de păcătoasa asta de carismă. E complet incapabil de a stârni adulaţie, adoraţie, ori măcar germenele vreunui fanatism. E insipid şi inodor. Iar asta  îmi pare confortabil şi încurajator după ultimii 5 ani. Pentru că un plicticos şi insipid ca Geoană poate uşor primi un şut în dos dacă va călca pe bec, fără a avea în spate hoarde îndobitocite de adoratori fanatici.

P.S.  E absolut adorabil să vezi că fanaticii băsexului încearcă să demonstreze că filmul e fals susţinând că : Băsescu are mâna prea lungă. Ok, dar asta ştiam deja, nu?

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

50 Comments

 1. Salut , respect !! Ma terifiaza gandul ca neamul acesta are conducatorul dupa chipul si asemanarea sa !!! Ma inspaimanta – si dovezile sunt tot mai puternice- ca acest neam este profund degenerat si a intrat in fundatura istoriei sale , ca e prea tarziu sa se mai salveze !!! Si incep sa cred ca Ceausescu avea dreptate !!!

 2. Sunt din Sibiu [ inca]; 44% din cei ce s-au prezentat la vot l-au votat pe madarfakar ??!!?? 10% SA ZIC , AU FURAT PD-LACHEII , DAR RESTUL ?????????? Suntem cretini, retardatzi , trepanatzi ???????? Nu mai pot…….. Pe OTV ,un pd-lacheu cu mutra de muist , ii face baselei o felatzie ,,in direct ”!!! Mai devreme , LABE1TV , doua primate , NASU SI PORA , dadeau limbi la greu gaozarului-shef , dimpreuna cu SOBI CSEH , CASCADORUL ????????!!!!!!????? Mai devreme , pe Realitatea , Stolojan , fara a se jena o clipita de el , vorbea fara sa i se tresara nici o clipa vocea, de marea facatura ???????!!!!!!Dumnezeule mare , de ce ne-ai parasit ?????

 3. Sunt obligat să fac o corectură. Nu 30% din societate crede că Băsescu poate fi deasupra celorlalți și a legii, ci 30% din cei care s-au prezentat la vot, adică 15% din cetățenii cu vârsta peste 18 ani. Nu-i totuna. Dacă mai corectăm și furturile electorale ale PDL, poate scădem la 12-13%.

  Nu zic că-i bine, zic că nu-i chiar așa rău.

 4. Corect! Nici unul nu-i vreo zina, da’ ma simt mai bine cu ala care nu stie vraji 🙂

  Ati observat ca la fiecare alegeri apar in ultimul moment filmulete cu cirnati in seviete, amante nesatisfacute, secretzele de stat pierdute si gasite in fata redactiilor de ziar etc?

  Io unu chiar cred ca boul e in stare sa loveasca un copil, chiar daca el matol fiind nu stie ce spune. Dar de ce nu au bagat filmu’ asta in 2004? Ahh, trebuia sa dea bine Basexu la bobor.

 5. Dacă filmul e trucat, atunci autorul trucajului e un artist. „Expresia” mişcării e absolut autentică. Nu e o palmă, un dos de labă, e o pleasnă. Furie şi dispreţ. Şi multă rutină. E reacţia unui om care loveşte adesea. Care nu prea gândeşte „îmi vine să-l pocnesc pe-ăsta!…” Îi pleacă mâna, pur şi simplu.
  Sau poate, cine ştie, trucangiul e doar un om care a lucrat în animaţie. 🙂 Acolo astea sunt mizilicuri.
  …Evident, nu cred că a fost trucaj.
  Ba, observ că scandalul i-a coagulat şi mai al dracului pe băsescieni, îl iubesc mai înfocat.
  Dacă ar exista un filmuleţ în care să-l vadă pe Băsescu bătându-şi nevasta, de preferinţă beat, cred că s-ar duce la secţiile de votare din clipa în care ar vedea imaginile, să fie siguri că apucă să-l voteze, să fie siguri că iese tot el.
  Pentru ei, abia cu gesturi din astea devine mai „de-al nostru, din popor”.

 6. Rabbi, mi-e rusine. M-am nascut, am muncit, am trait acolo si acum mi-e rusine. Decadenta spirituala, infantilism politic, furt la drumul mare(plastic pot fi numiti haiduci, dar astia nu dau la nimeni, haigmuci). Poate scapam de circul acesta, prin Klaus, prin moguli, prin mama dracului, dar poate scapam. Injura tu, asa poate ma inveselesc si eu.

 7. Eu nu inteleg de ce suntem asa de socati…
  Basescu plange…”Daca vei ramane cu sufletul alaturi de noi”… Basescu rade in hohote si danseaza tiganeste… Basescu injura oameni – vezi „gaozar” si „tiganca imputita”… Basescu impinge si loveste oameni.
  Chiar nu inteleg de ce ne miram… Ce? Nu stiam ca asa e Basescu?

 8. Domnule,
  Nu am putut sa dorm bine, am avut cosmaruri.
  Se facea ca Basescu dupa ce a cochetat cu virusologia, cu stomatologia (coltii rechinilor) si cu chirurgia estetica (tentativa de modificare a trasaturilor faciale facuta asupra pustiului) era acum licentiat in medicina cu specializarea medicina legala. 🙂
  Slava Domnului ca a fost doar un vis!
  http://theodora0303.wordpress.com/2009/11/28/basescu-intre-stomatologie-chirurgie-estetica-si-medicina-legala/
  Cu deosebit respect

 9. Scumpo, cei mai afectati de filmuletul asta au fost, culmea, cei ce voteaza Geoana! Adica voi! Din votantii lui Basescu, sincer ma indoiesc ca s-a razgandit vreunul! Pentru ca lucrurile sunt clare. Sunt 2 tabere f bine delimitate: PDL si PSD. Iar din cea ce-a treia tabara nu fac parte nehotaratii (pentru ca ei nu exista), fac parte cei ce merg la vot pentru a anula buletinul!

 10. Rabbi, da’ nu puteai să înţelegi cu o săptămână mai devreme şi să-l votezi pe ăla de chiar merita? Şi împreună cu matale încă vre-un milion care-au stat acasă şi s-au zgâit la televizor?…

 11. Filmul care ne-a facut sa pierdem 5 ani! Cei cu Basescu la Cotroceni. Articolul de azi al lui Moshe&Mordechai, sobru ca niciodata in expresii, e excelent. Sesizeaza un aspect asupra caruia am atras si eu atentia pe blog si pe unele forumuri: acesti partizani fanatici reprezinta prima treapta spre reinvierea unui puternic extremism de dreapta, cu trasaturi fasciste. Cine i-ar putea impiedica sa ia cu asalt institutiile statului, pentru a-i ucide pe necredinciosi?
  Si o alta observatie corecta din articol: cu Geoana, aceasta democratie, chiar imperfecta, are sansa de a intra in normalitate.

 12. De ce nu s- stiut de filmuletul asta cinci ani? Simplu frate: s-a pastrat ca un as in maneca pana acum, si cred ca vor mai aparea cativa asi pana pe 6 decembrie! Oricum, dupa treaba asta, Basescu iese (daca o mai iesi!) destul de sifonat, deja media internationala mananca o paine din treaba asta!

 13. Corect. Dintr-o data m-ai luminat. Ai dreptate. Nimeni nu o sa moara dupa Geoana. Nici femeile nici barbatii. Cel mai tare doare marsavia asumata, prostia, cretinismul. Tot asa il idolatrizau si pe Ceausescu. Si el le stia pe toate si ii era permis orice!

 14. Total de acord cu tine insa la fel de gretos ca si latraii lui mi s-a parut si primul lui raspuns: „Nu stiu, o fi facut copilul ceva”! Absolut incredibil! Daca s-ar fi intamplat cu copilul meu asa ceva as fi murit cu chioru’ de gat cu tot cu spp-istii lui!

 15. Am mai spus si in alta parte, pe bloguri, in mai multe rinduri, ca nu-i inteleg pe acesti asa zisi oameni, care impotriva evidentei, indiferent de instructia ce o au, parca hipnotizati, il apara pe TB, in toate cazurile, fie ele fapte de apreciere sau, mai ales, fapte reprobabile, uneori necombatute de TB, dar ridicate la rang de binefaceri de fani, precum distinsul domn Stolojan, de frumoasa doamna
  Anastase, supusi devotati, trup si suflet (dominat de necredinta, cred). Mai deunazi era un domn respectabil, care, obosit, nu mai stia ce sa creada, fiind in cumpana si indoiala pentru alianta si sprijinul unei mase de intelectuali, ajunsi, parca, in anumite conditii la „marginea marii”. Dl. TB nu a tinut sa arate „lumii”, cu nici-un prilej, ca tine si respecta aceste „pacte” cu „crema” societatii, transformind totul in mocirla in care este invatat sa se tavaleasca, antrenind odata cu el si sustinatorii de mai sus. Linga acesti onorabili domni si spendide doamne, frumoase si devotate pina la daruirea de sine, se alipesc si oportunisti, pina mai ieri inraiti membrii de partid, comunisti in toata legea (profitori si avantajati), care acum nu vor sa mai voteze cu „comunistii” lui Iliescu.
  Nu trebuie condamnati pentru crezul lor, pentru devotiunea lor si anticomunismul manifest, dar cum sa-i intelegi cind sustin absurdul, sau schimba subiectul, aplica tactici de ocolire a temei in dezbatere, neobservind cit de ridicoli devin pe masura sustinerii si ridicarii in slava a lui TB.
  Socotesc ca TB este „victima” acestor fani, dispusi, pina la nebunie, sa faca din TB unicul si puternicul DUMNEZEU, adus in Romania, sa schimbe si sa mute momentul fericirii poporului roman, din prezent tocmai in 2020, profetind „binele si greul” necredinciosilor sai sustinatori.
  Aici este „buba”, aidoma vremii lui Ceausescu, care ajunsese sa creada ca numai el are solutiile corecte pentru binele poporului roman, asa cum se intimpla si in aceste ultime zile, prin interpretarea absurda a Constitutiei. Poate ca ar fi mai sanatos pentru mine sa nu iau in serios afirmatiile degradante, neserioase, debitate in diverse ipostaze, (la TV, telefonic, in ziare), dar ma doare ca ei ne cred prosti, insuficienti, imaturi, lipsiti de judecata si logica, in timp ce domniile lor sint cei mai inteligenti, stiutori a toate, profeti ai binelui si raului, („la bine si la greu”) Stralucitori in minciuna si aberatii.
  Daca Domnul vrea sa ne mai chinuie putin, in necredinta noastra partasi cu „poporul lui TB”, mai avem de asteptat sorocul anului 2020, plamadit in mintea trufasa a presedintelui de astazi – 28.XI.2009.

 16. Dupa episodul teroristilor, 2 mineriade si N minciuni dovedite, aproape 70% din bobor l-a girat pe Ilici, in vederea urmatoarei mineriade. 30% arata c-am evoluat! Interesant e faptul ca filmul n-a mutat multi dintr-o tabara intr-alta (fanul nu-i fan daca nu-l iubeste pe adorat si daca-i demonstrezi ca-i Satana in persoana!), in schimb a reusit sa evidentieze „care cu cine”…

 17. Nu am veleităţi de Mafaldă (şi nici în viitor nu intenţionez să mă manifest astfel…) dar paroxismul negării evidenţei (strategie cu care băsexu si cei mai buni ucenici ai lui, au reusit) va fi atins DUPĂ anunţarea rezultatelor (dacă acestea le vor fi fost potrivnice iar autocarele, „suveicile”, „servitele”, etc. se vor fi dovedit insufiente şi impotente…)…
  Atunci să vezi menajeria tăvălindu-se şi urlând (după modelul maimuţei cu curu’ roşu), atunci să auzi chemări în piaţă (unde voia inamicul sticlei pline să se vadă cu poporu’ lui, fix la trimestru)…
  Dar până atunci, gibonii se vor îmbrăca în portocaliu (le-a spus şefu’ că aşa par mai mulţi) şi vor „convinge” cu sticla de ulei sau de ţuică (după ce-l doare mai tare pe ornitorinc: burta sau gâtul) cât mai mulţi semeni de-ai noştri – de-asta mi-e frică: de faptul că sunt posesori de buletin, fără dungă pe el, care au dus-o ca dracu’ sub curevele astea de ambe sexe, păguboase peste orice închipuire, dispuşi să-şi vândă viitorii cinci ani pe nimic, fiind gata să admită că albu-i negru iar băsexu trebuie păzit de spp-işti şi nu de gardieni…
  Chestia asta ar trebui să ne oripileze: faptul că într-o ţară sănătoasă la cap, un golan ca ăsta nu numai că nu ar mai avea nicio şansă de a obţine alt vot în afara celui dat sieşi, în public, nu s-ar pune problema să scoată capu’ fără cagulă iar de autosesizat, s-ar autosesiza atâtea organe şi instituţii câte n-a apucat să numere el nicodată…

  • Mie deja mi-e ruşine să admit că, din diverse motive, în ultimii cinci ani am locuit în aceeaşi ţară cu băsexu şi nu am făcut prea multe pentru a dobândi altă cetăţenie…
   Hai să îmi mai fie ruşine şi cu altul la Cotroceni! Poate, – cine ştie? – îmi va fi un pic mai puţin ruşine…

 18. Boss,
  1.Singurul „specialist” care ar putea comfirma autenticitatea filmuletului,e d-na Basescu.
  2.Te mira reactia talibanilor pedelisti? Pai,cand sefu’ iti falfaie dosarelu’ prin fata ochilor,nu mai stai pe ganduri,Allah akbar! ti-ai pus la brau bombardeaua si te arunci in aer.Culmea e ca talibanii nostri repeta figura,nu le iese din prima.
  3.Cand vom scapa de betivan? Cand vor vrea serviciili sau agenturili.
  4.Care mai e treaba cu Burundi?

 19. Bai Moshe Mordechai, este laudabila intentia ta de a face poporului un bine aratand ce apucaturi are „basexu”. Si faptele tale sunt laudabile, adica nu doar ai intentii, dar si FACI campanie lui Geoana.

  Adica inteleg, in mintea ta Basescu e ala rau, inamicul tarii care a vandut flota si care maltrateaza copii. Din cauza lui o duci tu (si poporul) asa de rau. Sa luptam deci cu inamicul, si sa-l dam jos, fir-ar mama lui de arivist.

  Dar imi e greu sa cred ca inteligenta de care dai dovada in mod repetat esueaza cand vine vorba de Geoana. Schimbi subiectul si treci in defensiva (fara sa-ti dai seama, sunt sigur). Chiar nu-ti dai seama ca si Geoana e la fel (chiar mai rau)? De fapt stai, ca nu-i asa, Geoana e un altruist, el nici pe soacra-sa n-a dat-o afara din casa.

  Hai noroc si sa traiesti (si sa gandesti) bine!

  • Băi anonimule,
   Evident nici de data asta nu o să pricepi despre ce e vorba, da’ tot îţi zic.
   Mi se rupe fix în paişpe de Geoană. Aşa cum mi se rupe şi de tine. Şi dacă de data asta pricepi ceva sau ba.
   Văd că te descurci cu abecedarul aşa că citeşte ce am scris în articol şi nu ce îţi spun ţie parfurile vesele.
   În privinţa „simpatiei” mele faţă de Geoană… chiar n-am chef să povestesc. Există arhiva.
   L-am înjurat câtă vreme a fost în opoziţie şi o să fac şi mai abitir dacă e la putere. Dacă o să vrea pula mea. Dacă nu… nu.
   Iar la tura asta, pe 6 decembrie, am să fiu la fel de vot canci ca întotdeauna. Tot pen’ că aşa vrea pula mea.
   În fine, dacă o să vreau să-i fac campanie lui Geoană sau lui Ninel Potârcă o să-i fac. Ghici de ce? Pentru că aşa vrea… hai că ai ghicit.
   Aşa că mă doare în cur de părerea ta despre Geoană şi despre amorul tău pentru Băsescu.

 20. mă bucur că s-a găsit filmul, mă bucur că se sapă unii pe alţii, mă bucur că se întâmplă lucruri normale şi libertatea înseamnă cel mai vândut ziar din ţară, mă bucur pentru sacrificiul făcut de mucos pentru a lumina alegătorii. mă bucur că se vrea geoană, ce să-ţi povestesc..
  vot canci, să ajungă la toată lumea.

 21. subscriu la basescu mitocan si populist.
  nu pricep insa de ce nu putem fi la fel de critici si cand vine vorba de geoana. pentru ca e fata? dar daca te uiti atent sub fustita lui Geoana, care nu poarta chilotei ca sa atraga electoratul, o sa vezi ca in fatza i se vede Iliescu iar in spate iti zambeste maro Adrian.

 22. Aceleasi exemple le dadeam si eu.

  Favoritul meu era: “Copilul fura din buzunarul doamnei!! Priviti cu atentie imaginile. Pe youtube se vede mai bine cum copilul isi retrage mana din buzunarul doamnei.Nu e un copil cu dezabilitati ci un hot de buzunare.” (Sorinnell pe: http://www.basescu.ro/forum/)

  La fel, ma ingrijorau prin numar. Gandeste-te ca la mine in cartier a fost aleasa Elena Udrea, cu un numar important de voturi.

  Dar cel mai ingrijorator este atunci cand oameni din zona culturii si formatorilor de opinie stau la coada sa isi faca o trepanatie, pentru ca mai apoi sa se transforme intr-o chestie care seamana mai mult cu o armata de zomby.

  Bai nimeni nu-i perfect. Unii mai rau decat altii. Dar sa iti pierzi complet independenta si sa te angajezi intr-un partizanat feroce atunci cand NU AI ARGUMENTE este ceea ce e chiar infricosator.

  Si pentru concretete, ma refer la Preda, Toader Paleologu, Patapievici, Macovei, Bogdan Chiritoiu, Lazaroiu etc.

  Daca astia, cu pretentie de luciditate, sunt adusi intr-o astfel de stare, ce pretentie sa am de la cei de la Ganeasa?

 23. Nu stiu cui ajuta sa pornim la un nou drum cu idei preconcepute , cu fantomele trecutului in fata, cu intrebari despre cine e in spatele lui Geoana, despre rusini si alte trasnai inventate sau adevarate. De fapt asta e politica. Si cred ca in fiecare tara e la fel. Dezvoltarea tarii nu se face cu „Nea Gheorghe” care , cu tot respectul pentru munca lui, nu poate conduce o tara. Ce poate face un om politic fara sustinerea unui partid sau a oamenilor puternici de afaceri? Ce, Basescu ar fi castigat alegerile in 2004 fara ajutorul de la Grivco si fara aliante? Ce e mai rau e ca atunci erau bune si transparente si acum sunt „de porc”, cum zice Badea si pe ascuns. Ce ar fi zis Basescu daca ar fi batut toba echipa Geoana, Antonescu si Johanis despre ce au de gand sa faca dupa alegeri? Ar fi zis ca ia te uita nici nu e presedinte si face programe si planuri si le da publicitatii. Parerea mea este ca au spus exact cat e decent sa se stie pana dupa alegeri. Cel putin au spus ceva, nu au aratat cu degetul la „mogulii” lui Basescu. Ca si el are destui. Ce va fi, vom vedea. Dar as fi foarte trist sa castige Basescu inca un mandat. In campania asta nu m-a convins cu nimic, desi am cautat cu disperare sa ma agat de o idee productiva care sa razbata din discursul lui.

 24. Trupa portocalie este cu atat mai periculoasa cu cat e santajabila. Ma intreb, daca pica TB in ce culoare se vor imbraca? Iar daca va fi reales, de noi astia care nu vrem haine portocalii ce se va alege? Undeva am citit ca s-a hotarat ca suntem prea multi 20 de milioane…ca ar trebui sa ramanem doar vreo zece milioane…Mie imi placea culoarea portocalie inainte de 2004, acum insa nu o mai suport. Da’ sa dea naiba daca plec d’aci. Base trece, pietrele raman…

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

- A word from our sponsors -

De citit

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....