Fix lula!

Dacă şi cum a câştigat Traian Băsescu alegerile de duminică o să hotărască breaza Curte Constituţională. Aşa cum e ea. Până atunci vorbim discuţii. Dar e o chestie care chiar mă calcă pe nervi. Îi aud de dimineaţă până seara pe limbricii portocalii şi lingegăoziştii băsexului invocând eroismul fără pereche al marelui lindic al neamului, care ( mare şmecherie!) s-a luptat singur cu „o monstruoasă coaliţie”. Vai şi ce singurel ierea el, sireacul. Doar el, sticla şi pupincuriştii. Vai şi ce mulţi iereau ei. Ăia care se aliaseră ca să-l luxeze pe el. Ori , se ştie, nu? dacă mai multe formaţiuni se aliază pentru a susţine un candidat (halal candidat, între noi fie vorba!) atunci ăsta e semn de mare jeg şi ticăloşie.

Da’ în ’96 cum fu? Hă? Pe atunci nu se aliaseră CDR ( cea cu burtă mare şi încăpătoare, în care se înghesuiseră jde partide, comitete şi comiţii de tot felul) PD şi UDMR? Pe atunci câţi se strânseseră grămadă pentru a candida împotriva lui Ion Iliescu, adunându-se buluc în spatele lui Emile Constantinescu? Atunci nu mai era ticăloşie? Atunci era politichie curată, nu? Ce hal de mandat şi guvernare a urmat se ştie. Aşa cum se ştie şi ce isprăvi a comis băsexu în guvernarea din care fără onor făcea, pe atunci, parte.

Aşa că ia mai duceţi-vă în pula lu’ nea Stere cu eroismul vostru şi înfierarea alianţelor. Diferenţa majoră e că, atunci, Ion Iliescu a pierdut şi a plecat. Fără să umble la tehnică şi şmenării. Fără să ciordească voturi cu nesimţirea cu care o fac pedelicii acum. Hai sictir!

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

18 Comments

  1. Rabi !
    Postarea asta merge la rubrica „In pragul apoplexiei”.
    Domol.
    Atunci, in 96, nu erau decat 15000 de specialisti, si aia ascunsi in munti, acum nu e decat Eba si dama fatala.
    Pai se compara bre !
    Ne-au facut la buzunar, in cel mai ordinar mod.
    Deosebirea dintre noi, astia cu voma in gat, si ei, aia cu zambetul lui boureanu pe buze, este ca, noi suntem constienti ca o s-o sugem ceva timp de ascum incolo, dar ei o vor suge mai dihai.
    Pana la noi ordine si medalii de la cel mai tare din parcare la Romania, baga aici si rubrica „HAI SICTIR”.
    Eu pun botul si ader la ea.

  2. Curtea Constitutionala a decis renumararea voturilor nule. Sunt 138.446 de voturi nule . Diferenta dintre Mircea Geoana si Basescu este de 70.000 de voturi.
    Este o veste buna. 🙂
    Ce o sa se intample cu procesele verbale falsificate?
    Cred ca de acolo s-ar mai aduna niste voturi furate.
    Cum naiba au reusit aia de la Paris sa voteze in 35 de secunde? Mie mi-a luat cam 3 minute.

  3. Si in 2004 nu tot cu alianta a fost ales? Se screm sa-i gaseasca oarece calitati…Ba ca-i body-guard-ul intai al tarii, ba e luptatorul cu mogulii si coruptia, numai calitati de presedinte nu-i gaseste nimeni…

  4. Right!
    Ştim asta. Hitler, Mussolini, Zelea Codreanu, Lenin, Mao, Fidel Castro, Pol Pot, Idi Amin, Miloşevici, Sadam Hussein…
    În fine, ei şi alţii ca ei, cu toţii, au acţionat în numele poporului, care popor i-a chiar votat cu entuziasm pe unii. După aia au zdrobit, după caz, Comuniştii, Mafia, Corupţii, Imperialiştii, Exploatatorii în general, în final reuşind să zdrobească chiar poporul, care popor, odată cu libertăţile fundamentale, şi-a cam pierdut şi entuziasmul iniţial.
    Nimic nu e nou sub soare.
    Totuşi, UE e încă UE, Nato e încă NATO.
    Pârţescu e pe ducă. Zău!

  5. domnule ,sunt pentru secta hai sictir!.da…si abia astept s-o ia-n freza ca acu nici dracu nu-l mai scapa de mititica …si daca astia ai lui” gaga” nu-si tin pantalonii pe ei nici acum,no sa se mai rahateasca nici unul cu mot multa vreme….ca mintea au trimis-o demult cu sorcova…

    spedy/11/12/2009

  6. Geona, Basescu … Diferenta nu este asa de mare. Fiecare are mogulii lui. Eu cred ca o persoana poate sa zica eu votez cu X doar daca are afaceri cu el. In rest pentru cetateanul de rand totul este subiectiv.
    Apar o groaza de discutii aprinse in care unii sunt gata sa isi sustina „campionul” pana in panzele albe. Pana acum nici un presedinte nu a reusit sa faca o transformare majora in bine in tara. Ce rost mai are sa il sustii pe unul sau pe altul?
    Mergi la vot, votezi cu cine crezi tu ca este mai potrivit si in rest iti vezi de treburile tale.
    Tin minte ca la o emisiune a fost acuzat Basescu ca Bucurestiul este plin de gunoaie. Mi-a placut raspunsul lui: „Credeti ca eu arunc acele gunoaie pe strazile Bucurestiului sau sunt si cetatenii responsabili?”
    Eu zic sa o lasam mai moale cu politica si Romania sa se axeze pe solutii din iesire din criza( de la nivel de tara la nivel de indivit).
    Tu ce sfat i-ai da unui roman care si-a pierdut slujba?

    • Sfat… toată lumea îmi cere sfaturi.
      Recitesc ce ai spus, ajung la faza cu slujba pierdută. Nu vezi nicio legătură?
      Sfat tot nu ştiu să îţi dau. Aş vrea să îţi pot fi folositor, dar în afară de obişnuitele platitudini: nu-ţi pierde speranţa, caută un alt job etc. chiar nu ştiu ce ţi-aş putea spune. Poate s-or găsi alţii mai înţelepţi ca mine.

  7. bai nene cu voturile astea nule este o smecherie,aia din fiecare comisie erau cam 7 la1 as face un pariu ca la faza asta o sa-i iasa lui basescu voturi in plus si dupa aia sa vezi cum o sa strige marinaru ca l-a furat coalitia..

    • Sa-ti spun cum a fost intr-o sectie unde am fost eu presedinte. 2 de la PSD, 2 de la PDL, 2 de la PNL si unul pe bune de la PRM. Aaa, si un observator PSD-ist. Bine, oficial erau de pe la PAS (!!!??), PV, UDMR, observatori de la Fundatia sufletului meu (infiintata probabil cu cateva zile inainte de niste alegeri). Practic erau de la partide.

      Deci…sa nu-l plangem pe niciunul. Au fost fix 2 la prefectura, 2 la scoala de fete….

  8. In ’96 Iliescu controla tot: nu aveai acces la Internet ca acum, nu aveai atitea televiziuni (Antena abia se nastea, dadea mai mult filme in cele citeva ore de emisie anemica), televiziunea publica era o mizerie PDSR-ista (ca acum, de altfel), iar ziarele erau ale lui 90%.
    Deci nu mai arunca fumigene.

    • Cam 3/4 din presa scrisă înjura la Iliescu. Iar pe atunci presa scrisă conta. Şi uite fix aşa, cum controla Iliescu tot, a pierdut alegerile şi a ştiut să plece fără circ şi panaramă.
      Iar aia cu fumigenele i-o zici tu lu’ mă-ta, tac’tu sau vecinului – că nu poţi fi niciodată sigur.

    • Multe păcate avea Iliescu, dar crede-mă că nu din cauza lui s-a scufundat Titanicul 😀 Și, evident, nu din cauza lui era limitat accesul la Internet. Numărul calculatoarelor era foarte limitat, calculatoarele erau foarte scumpe, iar din punct de vedere tehnic nu se puteau compara cu ce este acum. Gindește-te că windows 95 abia apăruse, majoritatea calculatoarelor din Romănia aveau încă sistemul windows 3.1… adevărată preistorie…. iar furnizorii de internet erau foarte puțini….
      Nu Iliescu era de vină pentru aceasta…
      Iar adevărata „independență” a TVR, mult clamată de CDR, s-a văzut atunci când din ordinul prim-ministrului Ciorbea s-a întrerupt programul pentru difuzarea unei conferințe de presă a PNȚCD… Tu chiar ai uitat, sau te faci că uiți?

      • Arsulici,
        Da-l in ma-sa !
        Nu cred ca a trecut de prima fraza scrisa de tine, fara sa fi pierdut sirul gandirii !
        E mult prea complicata logica ta.
        Astora trebuie sa le scrii ceva mai pe intelesul lor, scurt si la obiect, sa nu le solicite neuronul, de genul: „Duten pizda matii”.
        P.S. Dac-o scriam corect nu o intelegea !
        Ai fost prea elegant.
        Parerea mea !

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...