AcasăRabbi ziceMai e vreunul zdravăn...

Mai e vreunul zdravăn la cap în ţara asta?

Ieri nu am avut cum să vă scriu. Nici cum să vă răspund. Pentru că … „trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul”. Habar nu aveam câtă dreptate are Badea. Asta chiar ne ocupă tot timpul. La propriu.

Ieri aveam de făcut un drum. Un drum care în condiţii normale durează 45 de minute, hai o oră. Adică două ore dus întors. Nţ. A nins. Aşa că drumul a durat trei ore dus şi…  vă ţineţi bine? 6 (şase !) ore la întoarcere! De ce? Pentru că trăiesc în România!

M-am luptat cu nămeţi pe care nimeni nu voia să-i deranjeze. Unde nu era zăpadă era gheaţă. Am numărat zecile de maşini de prin şanţurile patriei, vreo şase accidente, din care două urâte de tot. Am făcut rotaţii de 720′ pe gheaţa patriei şi m-am fericit că avem ca preşedinte un fost ministru al transporturilor. Am constatat că atunci când zaci nemişcat vreme de 4 ceasuri într-o coloană de sute de maşini mereu se găseşte un şmecher de bucureştean care crede că are trei coaie şi depăşeşte coloana. Pe ăsta îl găseşti ceva mai târziu într-un şanţ dând disperat din braţe şi cerând ajutor.

Plătesc accize în benzină de mă ia dracu. Impozit pe maşină, TVA, rovinietă, taxă de pod şi bir pe râgâit. Şi ce primesc în schimb? Nesimţire şi dispreţ. Suntem jefuiţi şi batjocoriţi. Futuţi pe banii noştri. Relaţia noastră cu statul ar trebui să fie una extrem de simplă şi corectă: noi plătim taxe iar statul ne oferă în schimb, drumuri, şcoli, sistem de sănătate, cultură. Pula! Plătim doar pentru că nişte derbedei au pus mâna pe ţară, prin fraudă, şi nu vor să-i mai dea drumul din mână. Iar noi plătim pentru a le ţine curvele, putorile de neveste şi copiii oligofreni, pentru a le îngroşa guşele şi a le îngrăşa cururile enorme. Suntem sclavi albi ai unor jigodii. Şi suntem atât de tâmpiţi încât nici nu realizăm asta. Ne mai şi încăierăm între noi încercând să ne convingem că stăpânul nostru e mai bun, că dacă ar ţine el biciul pe plantaţie…

După ore de îngheţat în maşină. După ce am dat nas cu madam Moartea şi ne-am sictirit reciproc nu mai am nici indulgenţă, nici nu mă mai cenzurez. Le fut muma în cur tuturor jigodiilor de politicieni pe care îi auzeam la radio vorbind despre reorganizări şi austeritate, în vreme ce eu, ăla care plăteşte birurile din care se îngraşă ei şi plătesc avorturile pentru putorile lor şi alţii ca mine, prindeam ţurţuri la nas înţepeniţi pe şosea, după ce luptasem cu gheaţa, zăpada şi gropile.

Dar cât am stat aşa prin nămeţii patriei pierdeam ce se întâmpla la televizor. Am văzut peste noapte în reluare. Peste tot se discuta despre… flăcări violet, chakre şi diarie metafizică. Astroloagele pulii, ghicitori, vrăjitoare, năuci, zăpăciţi, oameni serioşi, toţi la grămadă îşi băteau capul cu ezoterismul pulii. Asta ne mai lipsea!

Republica Ezoterică România!

Băi! De ce pula mea l-am împuşcat pe bâlbăitu’? V-aţi ţicnit dracului cu toţi? Pe ăia de la televiziuni măcar îi înţeleg. Au motivele lor să facă o caterincă ţeapănă, dar când îi văd pe politicienii pulii luând-o prin lucernă cu băşini maro şi flame mov mă apucă toţi dracii. Futu-vă ezoterismu’ mamii voastre de cretini! Cât trageţi voi băşini mov noi ne mişcăm dintre gropi şi nămeţi prin telekinezie? Şi ieşim din criză prin meditaţie? A, da. Şi cerneală pe care a luat-o Constantinescu era tot violetă. Şi aşa o să vă fie şi ochii dacă îmi picaţi vreunul pe mână.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

32 Comments

 1. adevărul e că trebuie să te loveşti rău de tot de sistem ca să-ţi pese. futui, câte neajunsuri se pot acoperi cu zahăr, ulei, mici, bere şi pelerine de ploaie? şi când democraţia exprimată prin vot nu funcţionează, ce facem? în timp ce ne ia dreq pe toţi, de câteva săptămâni am devenit ţara lu Mother Caterpillar. ştii, poate e timpul cel puţin pentru ImpozitCanci.. deşi aş prefera să zică piratul „prepare to board!”

 2. Tarziu, frate Mordechai. Ranga trebuia infipta inainte de caderea primei zapezi.
  Acum , toti, indiferent ca sunt voturi sau cancisti, au turturi mov pe unde se poate.

 3. De-a-n pulea taica. De aia l-am impuscat !
  Sa traiasca ei in universul lor, iar pulimea patibulara sa bugeteze pana crapa !
  Si cand crapa, sa bugeteze la forfetaru´ pe cosciuge.
  Vedea-i-as cu vata-n nas si cu forfetaru´ pe piept.

 4. Citind post-ul tau m-am simtit cuprins de o senzatie de siguranta. Acum stiu ca nu mai sunt singur. Singurul care scrie in halul asta de buruienos. Cu o singura observatie: ca io scriu asa tot timpul.

  Si cu o corectie: se cheama Republica Shamanista Romania, ca doar initialele sunt RSR

 5. @Mordechai,
  Ai uitat de acciza pe tutun care e aproximativ vreo 70% din pretul pachetului! Pai se poate sa uiti asa ceva, nu de alta da’ ma arde rau piticu’ asta ezoteric la buzunar! Da’ daca-i rost de dat cu ranga fa apelul ca raspund: prezent! 🙂 Da’ io personal nu cred in faza cu ranga pentru ca romanu’ ii din ala care chiar daca respira cacat isi suceste cumva capul si merge mai departe.

 6. Vorbeam (nu foarte demult) de bun-simţ, chiar şi de ţigănia televizată în noaptea de Anul Nou…
  Să abordăm problemele şi în ordine inversă: astăzi îşi difuzează băşinile mov sau de altă culoare, televiziunile care acum două săptămâni (vă amintiţi?) transformau noaptea de Anul Nou într-o paranghelie de şatră.
  Conduc ţara (sau ar trebui să facă chestia asta) mamelucii celui care, acum o lună, spunea că a fost ales de jumătate dintre români iar de la cealaltă jumătate, a rpimit o lecţie. Cei care l-au votat, îşi merită cu prisosinţă soarta (şi ceea ce le va rezerva ea în viitor), cei care nu, ar trebui să le lase plăcerea celor din prima categorie, să se dixtreze, dar PE BANII LOR! – asta este o altă problemă pe care am discutat-o pe aici… Nouă, celor care nu ne-a ieşit pasienţa, nu ne rămâne decât să zicem pas! – Ori ne luăm lumea-n cap şi ne mutăm oriunde (chiar şi în Haiti) ori, dacă ne încearcă vreun sentiment de revoltă fiscală, aşteptăm portărelul statului care, va veni neîntârziat să ne execute silit, la cât sunt ăştia de flămânzi! –
  De dat cu pietre, tocmai tu ai constatat ieri, nu mai e timpul (nu ne putem aduna, pentru că „iarna nu-i ca vara”) iar atunci când vremea ne-o lăsa, nu ne va permite jandarmeria să bruscăm frageda şi originala noastră democraţie…
  Din sughiţuri, înjurături, blesteme şi degete arătate guşaţilor care se deplasează numai pe bază de girofar, poate va apare SOCIETATEA CIVILĂ! Aia adevărată, nu peşurile „orientate”, cu pretenţii de intelectuali şi limba – sul de hârtie higienică! Societatea aia, plătitoare de biruri, care li se adresează politicienilor români şi funcţionarilor acestui stat aşa cum se cuvine: ca unor ANGAJAŢI – „Te-am plătit, unde-s rezultatele?” „Nu prea sunt?” „Dă banii-napoi şi marş la mă-ta acasă!” „Dacă te-ai mai şi dedulcit în mod nemeritat, la munca mea, procurorul şi judecătorul (tot ANGAJAŢI ai mei, cetăţeanul) îţi vor stabili o haltă şi la pârnaie!”
  Toţi cunoaştem teoria! Practic, în afară de a ne indigna, ce-am făcut? Dacă vom face la fel, ne paşte icterul şi boala de nervi. Dacă ţinem la sănătatea noastră, măcar de acum în colo, vom proceda altfel…

 7. Prietene, degeaba te numeşti Moshe dacă nu eşti şi Dayan! Ăla sculă, ăla bărbat, ăla simbol naţional!
  Ce-i drept, şi poporul…
  Păi şi pe Dîmboviţa e la fel ca pe malul mării!
  Poate nu ca-n Ovidiu (Nesso, nu anticamera Constanţei lui Măzăriche), dar nici prea departe!
  Dacă şi o distinsă liberală, Alina Gorghiu, cu foncţie de la electori, se plânge pe blog de primarele general şi de cei de sector, ce să mai zici!
  Eu le-am mai zis: Da-ţi-ne furci, aleşilor, şi o rezolvăm! Sau aşteptaţi să ne scoatem AKM-urile rămase în dotare de la revoluţie?!
  Parcă văd că-ţi treci net-ul pe mobil şi, data viitoare, nu te mai plictiseşti, umpli blogul cu impresii în direct!
  Şi cu expresii, tot în direct!
  Nu că astea, post factum, n-ar avea farmecul lor…
  Totuşi, energia disipată prin băgări şi scoateri virtuale ar fi, cred, mai utilă dacă ar fi utilizată ceva mai judicios. Adică nu în virtual, în real!
  Că mâine-poimâine zăpada se duce, găurile din carosabil se acoperă cu nisip, te calmezi şi, la anul, o iei de la cap!
  De la cap în jos, să fiu bine înţeles!

 8. Bravo, frumos spus. Totusi nu inteleg ce nu intelegi tu: traim intr-o tara unde mai avem un pic si vom plati si taxa pe aerul ce-l respiram si evident nimanui nu-i pasa de contribuabili. Dam bani aiurea pentru drumuri dar e mai simplu sa calatorim prin telekinezie. :mrgreen:

 9. Incepeam sa ma simt prost ca in ultimul meu articol injuram ca un birjar… acu m-am mai linistit
  Totusi, nu e normal ca guvernantii sa-si faca poporul sa injure.
  Incep sa cred ca marea noastra problema e ca nu am impuscat pe cine trebuie in 1989… sau n-am impuscat suficienti….

  Totusi, prietene, iti dau un sfat: nu te mai plinge de zapada prea tare caci acusi o sa le vina ideea sa impoziteze si zapada….

  Mordechai, eu pregatesc pentru 26 ianuarie, de ziua lui Ceausescu, un articol in care sa incerc sa fac o comparatie sumara intre cum fu in 89, si cum e acum… Te prinzi la asa provocare? Ca sa vedem si perspectiva ta, ca esti mai cu capul pe umeri si mai stapinit ca mine…

  • una-i ce se întâmplă pentru că trebuie, cu totul altceva ce-şi fac oamenii cu mâna lor. soldaţii sunt necesari acolo pentru că populaţia se află în război pentru mâncare. oamenii nu ar face asta dacă nu ar fi malefici în esenţă. iar dacă-l lăsăm pe dumnezeu să ne rezolve problemele, pentru ce ne-a mai dat minte şi conştiinţă?

 10. Te enervezi degeaba.daca nu ma crezi repeta excursia la anu pe vremea asta si o sa crezi ca te-ai intors in timp.Astia vor conduce Romania forever.Iardaca ei dau coltu raman copiii lor(deja-i pregatesc).Pe scurt.Sunt stapanii nostri fie ca ne place sau nu.Ne-au indulcit bomboana cu libertatea de expresie.Care libertate cand ti se ofera suiecte de tot cacatul?Cine e liber sa aleaga?Nu suntem mai buni decat parintii nostri care ca si cei dinaintea lor au pus capul jos si au ingitit toate mizeriile.daca stau sa ma gandesc macar parintii si bunicii nostri aveau motive,ori taceau ori mergeau la puscarie.Pe noi ne-au prostit usor.vem motive sa ne revoltam si avem si nevoie sa ne revoltam dar n-o s-o facem.Pariu?

 11. dar dacă ?
  eu nu mai plătesc impozite, tu nu mai plăteşti impozite, el nu mai plăteşte impozite, NOI NU MAI PLĂTIM IMPOZITE niciunul !
  ce se întâmplă ?
  şi ce pot să ne facă ?
  să ne ia la toţi casele ? chiar la toţi ?
  să ne dea afară din ţară ?

 12. eh, daca noi nu mai platim impozit s-ar putea sa patim ca aia din america de si-au luat-o-n dinti de la FBI, sau ca ceata superba din brazilia, de scrise omul ala o carte frumoasa cu razboiul sfarsitului lumii.
  daca NIMENI nu mai plateste… he! dati o tura si pe forumurile ziarelor sa vedeti cum e marinelul in continuare visul de aur al forumistilor. deci, solutii nerealiste. aia cu ranga… ar mai fi cum ar mai fi, dar doar ca sa ne eliberam de stres pentru o perioada. dar deranjant, pentru mine, e mereu injurare a romanilor, a mamaligii etc, ca si cum lucrurile numai la noi se intampla si ar fi o vina nationala. asta e mersul lumii, ueicap!
  problema poate sta, intr-adevar, in lipsa societatii civile si asta e o meteahna romaneasca intr-adevar, pentru ca o societate civila puternica se construieste numai cu efort sustinut si in timp, evident, trebuie sa inceapa constructia, mai intai. la noi se lucreaza insa numai in hop-uri. adevar zic voo: mai mari sanse sunt de inc-o revolutie, de inca 5, decat de o singur ONG plamadit cu grija si in timp, voluntar, nu pe bani. Hawgh!

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...