AcasăRabbi ziceProfa şi prostănacul

Profa şi prostănacul

Două chestii ne-au mângâiat ieri neuronul. Veştile despre concursul de râgâituri de la PSD şi imaginile cu „profesoara” pleznită. Le luăm pe rând, fără să mai croim articole separate, că nu e cazul. Cum zice Badea? Trăim în România şi e naşpa.

La pesedişti treaba e aşa: Năstase nu mai candidează că-i pute a mânărie. Mitrea n-ar mai candida nici el. Candidează în schimb Ponta şi Mazăre. Partid stupid, dar plin de umor.

Că se pune de o mare şmenuială la congresul din week end-ul acesta e clar ca lumina zilei. Exerciţiu de perspicacitate: ia să vedem cine îmi spune de ce era important pentru Geoană ca lucrările să nu se desfăşoare la Palatul Parlamentului? Totuşi cred că Năstase greşeşte ieşind din cursă în felul acesta. Un plus de bărbăţie nu i-ar fi stricat. A ales calea mai comodă, mai prudentă. Nu ştiu dacă e, aşa cum spun unele voci, sfârşitul carierei sale politice, dar nici mari aşteptări, în ce-l priveşte, nu-şi mai au rostul.  E evident că Geoană îşi foloseşte vanghelimelele din dotare pentru a mânări alegerile. Şi? Cu atât mai mult! Năstase ar fi trebuit să candideze, să se bată, să urle, să facă circ! El a ales să fugă. Să se dea răpus. De „manevrele” şi „strategiile” lui Geoană şi Vanghelie. Când ăştia sunt cei care te bat, încă înainte de a începe lupta, la „manevre” şi „strategii”… poate e mai bine, totuşi, să stai acasă.

Intrarea lui Ponta în cursă e inutilă. Un gest mai degrabă demonstrativ, dar lipsit de sens. Lucrurile sunt deja aranjate, mânăria pusă la cale, iar influenţa lui Ponta în PSD nu înseamnă mare lucru, la acest moment. În fine, anunţată candidatură a lui Mazăre e un caraghioslâc care defineşte cum nu se poate mai bine PSD-ul de azi. Mazăre e prin Brazilia la futut, băut şi sămbuit, da’ candidează. Şi îşi anunţă candidatura prin intermediari! Poate chiar vine la congres. Poate nu. Mişto, nu? Până atunci Constanţa arată ca după tsunami, iar popularitatea de altă dată a lui Mazăre e doar … popularitatea de altă dată.

Aşteptatul congres e un circ şi atât. După şirul de prostii fără seamăn comise de Geoană, în campania electorală, ar fi trebuit să primească un şut în cur şi să dispară definitiv din politică. Nu s-a întâmplat deloc aşa. Prostănacul care urla că alegerile prezidenţiale au fost mânarite se pregăteşte să mânărească alegerile din propriul partid. Şi face în PSD exact ce face Băsescu în România. Ca să-i liniştească pe cei care încă regretă că nu a câştigat el alegerile. Iar când dubleta care face jocurile în PSD e alcătuită din cărturarii Geoană şi Vanghelie devine clar că nu mai avem despre ce vorbi. Partidul ăsta merită exact ceea ce i se va întâmpla. Şi ceea ce i s-a tot întâmplat în ultimii ani. Şi seamănă tot mai mult cu circul lui P.T. Barnum.

Cealaltă poveste e legată de filmuleţul cu profesoara care ia un dop peste fluieraş de la organul ultragiat. Mahalagioaica bolnavă de tupeu a primit exact ce-i lipsea.

Secvenţa cu pricina îmi aminteşte de o întâmplare de acum nişte ani. O mahalagioaică, de tipul celei din secvenţa pomenită, se bagă în faţă la o coadă. Un tip solid, care îşi aştepta rândul la ghişeul cu pricina, îi atrage atenţia, cu voce molcomă şi puternic accent ardelenesc:

– Şi noi stăm la rând, doamnă. Tot acolo aşteptăm.

Mahalagioaica are tupeu. Altfel n-ar fi mahalagioaică. Aşa că răspunde:

-Vezi-ţi de treabă, malacule! Te-a întrebat cineva ceva?

„Malacul” o ia frumuşel de braţ şi îi arată unde e coada. Aia începe să îi care la sacoşe în cap zbierând ca apucată:

– Săriţi! Vio! Săriţi, lume bună. Mă omoară, nenorocitul! Nu îţi e ruşine să dai într-o femeie, jigodia dracu’? Săriţi lumeee!

Noi ăştia de la coadă hlizeam. Ardeleanul era năucit. Aia îi căra la sacoşe în cap şi zbiera. La un moment dat omul o apucă de încheietura mâini chiar când mitocanca îi repezea încă o sacoşă în ţeastă. Şi atunci a început. S-a pus ţopârlanca pe zbierat, urlat şi văitat ca apucata:

-Nu îţi e ruşine. Sunt femeie şi mamă. Auuu, auuuu. Cum poţi să dai într-o femeie…

Un bou de funcţionar iese să vadă scena. Impresionat de zbierătele mitocancei îl apostrofează tot pe bietul ardelean şi îl ameninţă cu poliţia. Ce a urmat nu mai contează.

E un simptom. Există astfel de mitocani. De mârlani. De mahalagii. Care îşi folosesc vulnerabilitatea ca pe un scut. „Sunt femeie”, deci sunt vulnerabilă. Să loveşti o femeie sau să o insulţi e tabu. Şi atunci, protejată de tabu, îmi pot îngădui orice. Să te înjur, scuip, lovesc. Nu ai voie să reacţionez. Pentru că dacă reacţionezi ai încălcat tabu-ul. Iar societatea condamnă mai aspru încălcarea tabu-ului decât comportamentul de neam prost. Sau e un vârstnic. Are părul alb. E vulnerabil deci. Şi din noi e tabu să reacţionezi. Cum spuneam: e un simptom.

Reacţia poliţistului a încălcat tabu-ul.

Am găsit tot felul de reacţii legate de întâmplarea asta. De la cele isterizate, ale mahalagioaicelor solidare cu cea asemeni lor, până la reacţii de genul „i-o i-aş fi tras un glonte în cap babei”. Altundeva, una, cu inteligenţa tipică a celei care se jeleşte cu gândul la posibila cădere a droblui de sare, se indigna: ” sunt mamă, fetiţa mea are deja trei anişori şi mă îngrozesc la gândul că peste câţiva ani va trebui să o dau la şcoală. Cum pot ajunge profesori astfel de oameni?” Păi, fă tâmpito, tu mai ţii minte pe cine aţi pus preşedinte? Cum poa’ să ajungă unu’ ca ăla preşedinte nu te-ai întrebat? Pixelii i-ai numărat? Atunci taci în pula mea şi nu-ti bate capul cu şcoala. Că dacă fi’ta are inteligenţa ta… şcoala e oricum pierdere de vreme!

Până la urmă, dacă poliţistul e ameninţat de către superiorii săi cu suspendare nu are de făcut decât un singur lucru: să spună că filmul e trucat. Şi să îndice pixelul albastru din cadrul în care se scutură moţul mahalagioaicei. Şi jurând că n-a lovit-o cu pumnul.

Altfel, întâmplarea e una comună şi tipică pentru România de azi. Un gabor şi o mahalagioaică îşi dau palme. Noi privim şi comentăm ca tâmpiţii.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

33 Comments

 1. …ardeleanu ala era cam nerod…. in locul lui …o luam pe aia de guleru de la spate ..si o taram afara unde ii este locul…in coada… asa nu mai avea aia de zis ca o atinge!!!..mahalagioaicele de tipul ala … ma umple de draci….canfd esti drac..nu te mai da inger..ca te mangai cu vre-un pumn in dinti!!!

 2. ca nastase se retrage din cursa pe motiv de mînarii pot sa înteleg. ce nu înteleg e de ce nu se retrage din psd pentru acelasi motiv? adica vanghelie &co sunt rai ca îi fut sansele la congres dar sunt niste respectabili fosti si viitori colegi de partid?
  ma rog, prefer sa cred ca n’am eu organ sa pricep cu ce se manînca politica si treaba cu viata de partid.
  oricum la vot nu ma mai prinde nimeni ( nici daca voi candida eu )
  cît în ce priveste subiectul doi , îmi vine în minte o lectura din tinerete: „sunt unele femei care te frapeaza sa le lovesti” 🙂
  acuma ca sa nu fiu catalogat ca sexist pot spune ca sunt si unii barbati care cer palme. totul e sa’i servesti bine!

  http://www.youtube.com/watch?v=n83n4hWRhz8

 3. Unu la mana. Sunt fericit ca Geoana, Van Ghelie si Ma’Zare vor ramane piese de baza in PSD. Eu sunt liberal si la urmatoarele alegeri cred ca vom da de pamant cu PSD si cu PDL, dar mai ales cu PSD. :mrgreen:
  Doi la mana. Toapa aia de profa a incasat-o pe merit. Si politistii sunt tot oameni si e reactia politistului a fos una omeneasca. Eu il inteleg.

  • Ca liberalismul merge mana in mana cu respectarea si ranforsarea legii, inteleg.
   Dar nu te inteleg pe tine, ca-l intelegi pe nefericitul ala.
   Liberalismul nu are nimic de a face cu liberul arbitru !

 4. Nastase nu e genul sa dea cu piciorele si sa zbiere. Cred ca acum vom vedea (sau nu) maiestria sa politica. Dupa ce a intrat in cursa si-a dat seama ca masinatiunile lui Geoana-Van Gheele-Dragnea il pun in mare dificultate, cu sanse spre zero de a fi ales. Gestul lui e o invitatie la revolta in PSD, pentru o solutie morala. Ion Iliescu a renuntat si el la toate pozitiile in partid, fapt ce va antrena cred un bulgare de zapada in avalansa impotriva impostorului Geoana, care a reusit „performanta” sa aduca PSD in pragul scindarii. Probabil consiliat, si cu sprijin portocaliu. Asa cum demult visa Basescu, o Romanie fara PSD ( sau cu un PSD imblinzit ).

 5. Mişto palma! Da’ parcă are dreptate şi Badea când spune că trebuia să-i pună cătuşele şi s-o ducă la secţie… Era mai civilizat.
  Bine, îşi pierdea tot fasonul, ce-i drept… :)))

 6. De retinut e ca aia doi sunt reprezentativi. Politisul fara pic de logica si stiinta pentru procedura si o profesoara nebuna! Pai in orice tara civilizata, de cand aia a ridicat tonu, pentru a nu se ajunge la a-i da palme lui, ala trebuia sa o imobilizeze, catuse, in dupa si amenda! Nu se uita nimeni la filmele de pe autostrada cu politisti!? Doar pentru simplu fapt ca a ridicat mainile de pe volan, orice femeie, mama, vaduva, coafeza, e tavalita jos, cu spraiul in nas si catuse la maini!

  Judecatoarea care bea … politicianul care doarme .. medicul Ciomu … Romania!

 7. Bombo a dat un semnal, Neluţu (cu care, în trecut, nu a avut numai controverse doctrinare) a mai tras şi el o lovitură de tun, a urmat Sârbu (Ilie) şi probabil, alţii, cel puţin la fel de celebri şi de importanţi, din punct de vedere al numărului de voturi pe care le pot aduce, le vor urma exemplul… Au rămas pe poziţii Cristian Diaconescu şi „Micul Titulescu”, ca eşalon II al celor care au făcut prima mutare…
  Deocamdată se arată muşchi… Vom vedea ai cui vor fi mai convingători: ai lui Nacu’, în încercarea de a le arăta tovarăşilor de drum că a învăţat ceva folositor de la portocalii şi acum este capabil să măsluiască voturile, măcar în partidul pe care-l conduce, sau ai bandei care le flutură batista, în timp ce se depărtează cu grosul voturilor pe care se poate conta în orice condiţii.
  La Congres, mă aştept să văd scene similare celei din „Top Secret!”, când „eroii” urcă în tren, suspansul este la cote insuportabile iar de plecat, pleacă gara… Cu cât pare mai puţin probabilă, cu atât mi se pare mai verosimilă, posibila înfrângere a celui despre care, Eolianul spunea că nu contează în politică.
  Cine va câştiga războiul nervilor, va câştiga şi puterea -atâta cât mai este- în partid…
  Despre cei doi bugetari: ei -şi nu numai- ilustrează cu fidelitate situaţia în care „omul potrivit NU este la locul potrivit”, am avut impresia că urmăresc celebrele (şi pe nedrept uitatele) marionete: Mărioara şi Vasilache… Cam aşa arată loazele care primesc slujbe la stat pe şpagă -de orice natură ar fi ea-, dacă nu s-ar fi întâmplat în România, aveam seninătatea să fac şi bancuri pe tema asta…

 8. P.S. Mă chinuie totuşi o întrebare: Ce ar fi făcut binecrescutul Einstein, dacă balabustra îi trăgea un şut în coaie? Încerca să o imite (cum a făcut în fapt), fără a sconta pe efecte, măcar similare?

 9. In prima emisiune a lui Madalin Ionescu in legatura cu profesoara si politistul, eram aproape total impotriva profesoarei. In emisiunea de ieri seara, a doua, mi-am schimbat parerea in favoarea ei. Mitocanii si mitocancele prezente alaturi de Medelin au incercat sa o ia la pret de matineu, dar au luat-o in barba finescu. Mordechai, profesoara de limba romana nu e de loc proasta asa cum ai binevoit sa o prezinti.
  Iar Mitoseru, cel care a incercat sa dea tonul mistoului impotriva ei, e tigan sadea. Si ma-sa si ta-su sunt bravi comonenti ai etniei rome.

 10. Bre, isteria se trateaza cu palme.
  La cur nu-i putea da ca ar fi stricat tratarisirea.
  Drept e ca m-a amuzat atunci cand nu trebuia.
  Cat despre Mazarel…de ce n-ar fi si un zgaltaitor din buci prin partid? Ca muzicanti parca mai sunt.

 11. Po(a)nta…

  Bulibaşa sectorului şase vrea să-l transforme pe Victor Ponta într-o a doua Ana Birtchall a “Partidului”. Cu tot ce înseamnă asta: chiar o posibilă victimă inocentă. Îi place lui Ponta să fie haznaua lui Vanghelie? Are Ponta nevoie de un „M…

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More from Author

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

- A word from our sponsors -

De citit

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....