De câteva zile mă apucă dimineaţa cu ochii în televizor, din cauza olimpiadei de iarnă de la Vancouver. Una din ediţiile cele mai prost organizate, în opinia mea, dar poate greşesc, lasându-mă influenţat şi de inepţiile comentatorilor noştri sportivi. Azi dimineaţă mă holbam la finala olimpică de snowboard, într-o probă numită half-pipe. Am înţeles că snowboard-ul cu jumătatea lui de ţeavă a devenit sport olimpic. Bun aşa.
Acum, o spun din capul locului, nu mă pricep de nicio culoare la chestia numită snowboard. Habar nu am cum a ajuns ăsta sport olimpic. Dar lucrurile au stat aşa: în finală participau 12 sportivi cu nădragii în vine – se pare că ăsta e echipamentul standard pentru disciplina asta. Din ăştia 12, 8 au căzut în cur. Iar ăştia 12 ( cu cei 8 căzuţi în cur cu tot) se cheamă că erau crema sportului cu pricina. Ce îmi scapă mie aici? Cum a ajuns sportul ăsta disciplină olimpică? Recunosc, e spectaculos de privit, dar 3/4 din participanţi cad în cur şi asta e finala olimpică?
Şi mai interesant era când comentatorul de pe Eurosport prezenta palmaresul sportivilor:
– Pulică Frânaru a avut o entorsă de gradul trei, multiple fracturi de coaste, anul trecut a suferit o comoţie…
– Iamiongură Sosugi a avut o fractură de tibie şi una de ligament, în urmă cu doi ani a suferit o intervenţie chirurgicală datorată unei rupturi de…
-Kuri Pulinainen a avut parte de o fractură craniană, dar şi de multiple fracturi ale coastelor. În urma rupturii de tibie de anul trecut…
… şi tot aşa.
Deci, până la urmă, căzutul în cur face parte din probă? Iar punctele sunt acordate de un juriu acordat din medici specialişti?
Ca să fiu cinstit, mi-a plăcut americanul ăla cu morcov în păr care a câştigat. Ştiţi de ce a câştigat? Că n-a picat în cur. Cred. Dar chiar mi-a plăcut. V-am zis că nu mă pricep.
P.S. Ăsta era articolul cu numărul 2000 pe blogul ăsta. Mare şmecherie.
.. 🙂 bun gust a avut cafeaua asta cu ochii-n ce ai scris !
Eu sunt curios sa-ti ascult comentariul la viitoarea proba olimpica „Aruncatul gunoiului menajer la pubela” 🙂
Cine naiba practică sportu’ ăsta la noi?
Da jumatatea aia de tzeava cine dracu o practica? Mai bine se dadeau cu nailonul, ca asta am mai vazut, sunt mai multzi aia care nu-si permit snowboard. Un sac de nailon e mai ieftin, senzatiile sunt mai cool cand treci peste un ciob de sticla. 🙂
Iar dusul gunoiului e un sport din ce in ce mai rar, ar trebui resuscitat. 🙂
n-o fi mare branza ca e numarul 200, dar e un superarticol, si o sa constati ca nu spun asta des, nu ca ar conta. n-am apucat sa vad sportul ala, dar mie nici nu curlingul nu mi-e rusine. desi merita sa fie sport olimpic numai pentru nume. Si, in orice caz, sport national, asta cert. Ce oina…
Sportu’ la care faci matale referire (ptiu!), merita promovat între disciplinele olimpice: s-a practicat şi încă se practică, cu mari succese dar în condiţii grele (de multe ori, pe uscat!), în politică (ne explica mai ieri prof. Van Geele), în administraţie (sport de masă) şi acolo unde proliferează tot felul de paraziţi…
Bre, totuşi 2000, nu 200. Pe persoană fizică.
Stai să vezi când s-o face rodeo sport olimpic. Sau wrestlingu’. Acolo „performanţe”…
Chiar este o şmecherie, mare! La cât mai multe (articole)!
Despre Olimpiadă, ce aş putea comenta? Aia din antichitate nu avea ediţie de iarnă, nici Pierre de Coubertin nu a avut străfulgerarea asta de geniu, să inventeze/adapteze una şi pentru iarnă… Dar, dacă totuşi s-a întămplat, nu crezi că ar trebui să vedem că şi ai au faliţi? Într-un club, pretins a fi select, al loser-ilor lor…
Poate aşa o arăta progresul: să expui în stare de funcţionare, epavele recondiţionate de ortopezi -în cazul de faţă-, nu cred că a contat animalul care a urcat pe podium, ci mai degrabă, echipele medicale -de toate specialităţile- aflate în background-ul lor…
Poate că ăia doi (ebanezu’ şi tomberon jr.), care spun că vor să modernizeze ţara, sunt atinşi tot de morbu’ ăsta şi vor să zboare din succesuri în succesuri, către marile progresuri…
Mai nasol este dacă supoziţiile astea nu se confirmă, atunci trebuie renunţat la ortopedie, impunându-se o vizită urgentă la psihiatrie…
…..snowboardul…e un sport nobil……… ca si datu’ cu sania…sau celofanu’….numa ca acolo se da premiu daca iti iei sboru’…..si daca cazi in cap…
La mai multe aniversari blogeristice !
P.S. Labarel Freciparu a intrat in finala la patinaj viteza ?! 🙂
Vezi domnia ta ca, din cauza asta, nu pricepeam eu de ce pareau astia un pic nesanatosi.Pen`ca asa si sunt.Si unde mai pui ca ,de ce este mai zarghit de aia palmaresu-i mai impresionant.Bine ca nu se organizeaza si la noi probe deastea ca nu ne scapa un premiu la cati smintiti se-nghesuie sa-si rupa gatul.
Cat priveste bilantul,la mai multe c-ai de unde…
spedy/18/02/2010
2000? Mie îmi par puţine… 🙂
Felicitări şi cât mai multe…
Despre olimpiadă nu pot să spun dacă e bine sau prost organizată dar pot să spun că mie îmi place. Îmi place ce văd şi, e adevărat, nu întotdeauna ce aud. Imaginile sunt superbe. Atât natura cât şi sportivii, în lupta lor pentru victorie în probele sporturilor de iarnă.
De ce snowboard-ul a devenit sport olimpic? M-am întrebat şi eu, nevăzând o legătură cu sportul. Probabil pentru spectacol şi, în cele din urmă, tot pentru bani. Pentru banii pe care îi produce. Banul, acest rău omniprezent…
Şi încă ceva: acest al 2000-lea post nu dezminte specialitatea casei! Savoare… puţin spus!
sorry, am o problema cu cifrele. 20000 sa fie
Niste mizantropi , da-i dracu ‘ ! Ce sa-ti spun half-pipe proba olimpica ! Cand ne dadeam noi cu copaia lu’ bunicuuuuu… ei se faceau ca ninge ,daca patentam treaba …era sport national de iarna !
p.s. La mai multe ! E’ mare smecherie .
Dar de noada nu zice nimeni nimic? Ala da palmares!
Felicitări, Mordechai, pentru cele 2000! La mai mare!