AcasăUncategorizedSă nu-ţi bagi picioarele?

Să nu-ţi bagi picioarele?

Mai întâi e ştirea asta.

Apoi e articolul lui Zoso. Care pune o întrebare corectă: nu e aşa că vă simţiţi în siguranţă pe mâna justiţiei cu asemenea verdicte?

La articolul lui Zoso dau peste comentariul ăsta:

Dragos a scris pe 23 Februarie 2010, 9:46 am Reply to this comment

Nicaieri in lume nu se dau pedepse cu inchisoare pentru ucidere din culpa, cu posibila exceptie a situatiilor in care culpa e foarte mare.
Voi credeti ca doar persoanele “celebre” primesc astfel de pedepse, dar asta e doar pentru ca doar cazurile lor sunt mediatizate. Eu sunt avocat si, pe vremea cand faceam oficii, am avut o gramada de astfel de dosare si in toate s-a dat o pedeapsa de 1-2 ani cu suspendare.
Mie mi se pare not ok sa faci inchisoare pentru o fapta din culpa (neintentionata).

Exact aşa! Să nu îţi bagi pula în ea de justiţie, în el de avocatul pizdii mă-sii cu studii făcute la facultatea de drept din Ciupizdeni, cursuri FF? În ana maria pizdei mamii ei nu îţi bagi pula că ar zice merci. Te caci pe ea!

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

14 Comments

 1. L-am citit atunci si n-am comentat de scarba.
  La fel si acum.
  Dar eu am o intrebare. Exista in lumea asta justitie impartiala vis-a-vis de purcoiul de bani de care dispune inculpatul?
  Si avocati care gandesc si actioneaza corect indiferent de ce suma au in fata?

 2. Uneori îmi vine să iau o puşcă şi să împuşc pe ăştia.Dar nu mi-ar ajunge tot depozitul de la Ciorogârla şi producţia pe un an de zile a unei fabrici de muniţie ca să-mi termin treaba aşa mulţi ar fi de împuşcat. E trist când deja aşa gândeşte omul… La noi la Satu Mare cunosc cel puţin două cazuri similare petrecute anul trecut şi făptaşii (criminalii) e bine merci.

  • Nu numai la Romanica taica, mai avem exemple si de dincolo. Da-i in spume…
   Si ar trebui sa corecteze dracului manualul ala, ca e perimat, sa-l updateze la realitate.

 3. În general, scopul puşcăriei este acela de a feri societatea de acţiunea infractorului, o perioadă mai mică ori mai lungă.
  La faptele din culpă – accidentele de circulaţie, par igzamplu – se poate feri societatea de respectivul „culpabil” prin anularea permisului – pe viaţă (dacă a ucis) sau pe o perioadă mai mare. Plus despăgubiri la greu pentru victimă sau urmaşii acestuia.
  La ce foloseşte societăţii dacă ăla „face” 2-3 ani, iese de acolo furstrat, bolnav sau nebun şi, colac peste pupăză, la un an după ce a ieşit din pîrnaie îşi poate lua din nou permisul şi „iese la vînătoare” ?!

 4. Cu erată:
  În general, scopul puşcăriei este acela de a feri societatea de acţiunea infractorului, o perioadă mai scurtă ori mai lungă.
  La faptele din culpă – accidentele de circulaţie, par igzamplu – se poate feri societatea de respectivul „culpabil” prin anularea permisului – pe viaţă (dacă a ucis) sau pe o perioadă mai mare. Plus despăgubiri la greu pentru victimă sau urmaşii acestuia. Plus spectrul puşcăriei prin pedeapsa cu suspendare.
  La ce foloseşte societăţii dacă ăla „face” 2-3 ani, iese de acolo frustrat, bolnav sau nebun şi, colac peste pupăză, la un an după ce a ieşit din pîrnaie îşi poate lua din nou permisul şi „iese la vînătoare” ?!

 5. Normal ar fi fost sa ramana fara carnet pe viata, pentru ca a accidentat pe cineva in oras, pe trecerea de pietoni, si nu i-a sarit noaptea in drum un betiv, pe o autostrada pustie, si sa plateasca niste daune imense din propriul buzunar.

  In cazul de fata ar mai fi inca o chestie… Ceea ce este cel mai deranjant e faptul ca tipa (doamna n-as putea sa ii zic) a dat dovada de o nesimtire crasa, asta ca sa nu zic altceva.
  Pe de alta parte, daca o alta persoana ar fi facut acelasi lucru, ar fi accidentat o persoana pe trecerea de pietoni din cauza unui moment de neatentie si ar fi reactionat ca o fiinta umana, si-ar fi fost cuprinsa de regret si remuscari pentru ceea ce a facut, ar fi meritat sa fie trimisa la inchisoare?

  Justitia e oarba, si asta cred ca e problema, se judeca doar faptele.. Trebuie sa poti sa dai pedepse in functie de cat de nesimtit si idiot e omul. Ar fi fost bun un judecator care sa poata judeca si caracterul unui om. „Ma, asta e saracul darmat psihic pentru ce a facut, probabil nu va mai conduce niciodata o masina, o lasam mai moale cu el. Pe asta in schimb o doare in fund de ce-a facut, dupa gratii cu ea pana isi schimba personalitatea infecta si da dovada de moralitate.”

 6. N-ai inteles! Defapt justitia ne economiseste banii nesimtiti pe care i-am fi cheltuit cu incarcerarea tutei. Eheee, sa zici mersi lu’ domnu’ Boc care iti salveaza tie banii de taxe!

 7. Hmmm asa e, cum zice avocatul! Pai nu avem exemplul sotiei lui Paunescu, cea care a omorat o intreaga familie si a scapat fara o zi de puscarie? Dar exemplul deputatului care mai acum niste luni a omorat unu pe care l-au scos aia ca era deja mort in ambulanta pe care a lovit-o? Hai ca ne incurcam in detalii, eu zic sa scoata chestia asta cu omor din culpa, pana la urma ce rost are ? Sa fie trecuta in cazier si atat!

  Eu ma gandeam cu capul meu si ziceam .. ca omori un om, chiar de nu vrei, tot il omori, deci nu se intampla nimic? In religie, orice religie, lucrul asta e pedepsit … in islam cu moarte, in religia mozaica tot cu moarte, in cea crestina cu chinuri vesnice dupa moarte!

  Poate Judecatorul final n-o fi atat de orb ca astia de pe pamant!

 8. Atâta timp cât într-un oraş de provincie, cum ar fi al lui Johannis -de exemplu-, ajungi avocat după ce ai bifat prezenţa la vreo particulară de profil şi faci dovada rudeniei cu vreun magistrat sau a disponibilităţii de a „dona” 10 000 de euroi cui trebuie, se vor găsi rulete cu care un bou, asemeni celui la care ai făcut referire, să măsoare savant şi preţios, dimensiunea cuplei.
  Pentru toţi cei prezenţi şi viitori: CUPLA = formă a vinovăţiei – art. 19, pct. 2 Cod penal şi constă în atitudinea psihică a făptuitorului care PREVEDE rezultatul faptei sale, nu-l acceptă, socotind FĂRĂ TEMEI că acesta nu se va produce, ori nu prevede rezultatul faptei sale deşi PUTEA şi TREBUIA să-l prevadă. Definiţia asta era valabilă la data săvârşirii faptei şi mai este şi azi. Nu-i de mirare că au apărut vite nesimţite, de ambe sexe care, prin inepţiile pe care le emană, au creat conceptul de „un pic gravidă”, definitoriu pentru ştiinţa de carte şi raţiunea de care dispun cei implicaţi în ceea ce generic, numim justiţie!

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

- A word from our sponsors -

De citit

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...