AcasăRabbi ziceAcademia pulii şi membrul

Academia pulii şi membrul

În ţara lu’ nea Nicu limba oficială e limba-n cur. Iar religia oficială datul cu botul în maro. Pe vremea lu’ Ciuruitu era cam aşa: cu cât ne afundam mai mult în căcat cu atât creştea apetitul limbricilor pentru delicatesa maro de sorginte fecală. Cu cât lucrurile mergeau mai prost în ţară cu atât creştea concentraţia de limbi la curul împuşcatului. Titlurile de doctor honoris găoaza şi poezelele omagiale, epitetele glorioase şi odele creşteau în proporţie inversă cu nivelul de trai şi starea naţiei. Important era să fie Geniul din Carpaţi, Cârmaciul ferice şi curul lui lins din belşug.

Nicio mirare deci că acum nişte limbincurişti au hotărât să-l facă pe ebanez academician. Trebuie spus că nu e vorba ( încă) de  Academia Română ci de o adunare ceva mai obscură care se revendică urmaşă a nu ştiu căror asociaţii, comitete şi comiţii. Suficient să spus că marele gazetar şi omul de impecabilă ţinută morală care e Ion Cristoiu băşeşte şi el prin incintă. Ca să fie clar: între Academia Oamenilor de Ştiinţă, despre care vorbim, şi Academia Română există fix aceeaşi legătură care există între Windows 7 şi grâul de colivă. Foarte probabil printre membrii acestei instituţii se regăsesc şi oameni absolut onorabili… pula! Nicio onorabilitate! Se pot găsi poate unii competenţi profesional, oameni educaţi şi cu drag de carte, dar de onorabilitate nu are cum fi vorba după această adâncă aplecare spre găozul băsescian.

Ştirea spune aşa:

In cadrul Adunarii Generale a membrilor Academiei (AOSR), care a avut loc joi, propunerea ca preşedintele tarii sa devina membru de onoare a fost votata in unanimitate.

Deci am încheiat discuţia cu onorabilitatea. Unanimitate. Muie şi la gară ! Poate aţi muncit o viaţă. Poate v-aţi tocit coatele prin biblioteci şi nopţile prin colbul cărţilor. Dar dacă ajungeţi în unanimitate să vi-l alăturaţi pe unul al cărui singur merit a fost că o viaţă a râgâit, a băut şi a fost la curve, când nu era ocupat cu şoptitul la secu’ , atunci aveţi exact onorabilitatea pe care o asemenea alăturare v-o dă.

Nu am nicio problemă cu Băsescu la faza asta. Niciuna!  A găsit curve, le-a dat jetul în bot. Firesc, sănătos şi natural. Bravo lui ! Silă îmi provoacă lingegăozii ăia care ar dori să fie socotiţi elite. Unanimitate!

Care o fi meritul, bre? Mare savant Băsescu. A descoperit algoritmul conform căruia la o ambasadă se înregistrează mai multe voturi decât număr de buletine de vot transmise. Ştiinţă! A reformulat legea gravitaţiei, observând că, indiferent din ce poziţie borăşte, voma tot in jos se duce, oricât de mangă ar fi. A descoperit, încă din tinereţe, că penicilina vindecă sculamentul. Nu mai spun de mare sa descoperire: şnurul de la tampaxul lenuţii. Başca epocala descoperire a scamei din propriul buric.

Aşa că: bravo, Băsescule!

Iar marii oameni de ştiinţă şi cultură au exact onoarea membrului lor de onoare. Şi ar face bine să îl aducă printre ei şi pe Copilu’ Minune. Că şi ăla are realizări şi garantează băsexu pentru el.

Şi cu asta basta. De acum n-are sens să mai tragem apa după ce ne căcăm. Lăsăm căcatul să plutească acolo şi într-o zi devine şi el academician.

UPDATE: Am şi eu de propus doi posibili academicieni. Cu merite comparabile cu ale tatălui eruditei.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=s51LHm-x7y8]

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

33 Comments

 1. mai tre’ să schimbe constituţia, ca să poată avea mai mult de două mandate, apoi pe viaţă …..
  Şi uite cum după douzeci şi ceva de ani o să fim de unde am plecat.
  ne, ne, ne – românii nu merită trai bun, sânt prea cretini, la jug cu ei , că acolo le place.

 2. Academuia pomenită funcționează în virtutea Legii nr. 31 din 15/01/2007, Publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 35 din 18/01/2007, Intrată în vigoare: 21/01/2007, privind reorganizarea și funcționarea Academiei Oamenilor de Știință din România:

  Art. 1. – (1) Academia Oamenilor de Știință din România este for național, de consacrare științifică, care reuneste personalități reprezentative ale științei.
  (2) Academia Oamenilor de Știință din România, denumită în continuare AOSR, este instituție de interes public, cu personalitate juridică de drept public, autonomă.
  (3) AOSR este continuatorul și unicul legatar al Academiei de Științe din România care a funcționat în perioada 1936-1948 și al Asociației Oamenilor de Știință din România, înființată prin Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 1.012 din 30 mai 1956, care si-a schimbat titulatura din Asociația Oamenilor de Știință din România în Academia Oamenilor de Știință din România prin Hotărârea judecătorească din 3 octombrie 1996, adoptată de Judecătoria Sectorului 1 București.

 3. A mai dexcoperit Baselu’ ceva.
  Ca limbile in cur sunt bune la vreme de criza: nu mai da bani pe curpapir.
  si cum vrema de criza=vreme cacacioasa deductia logica: se inscriu mai multi limbisti-curisti pe lista.
  concluzie1: pish-am-as pe diplomele lor de academicieni.
  concluzie 2: studiile nu iti dau demnitate daca nu o ai.
  concluzie 3: incep sa devin tot mai sociopat [vezi cometariul anterior]

 4. „Se non e vero, e ben trovato.”

  Îmi vine în minte ceea ce mi-a zis odată un evreu, nu mai ştiu în ce context: evreii, dacă luau o decizie ce afecta comunitatea, o supuneau la vot. Dacă ieşea unanimitate, acea decizie nu se adopta!

 5. „O da conducatorului iubit !”
  Culegere de versuri si mic indreptar limbisto-pupincurist, editie revazuta si adaugita sub inaltul patronaj al cacademiei.

  • Să păstrăm ordinea firească a lucrurilor: Întâi să-l martirizăm.
   Şi am câteva idei de martiriu pentru proaspătul cacademician, începând de la ascunderea proviziei de whiskey, până la cele suferite de sfinţii Petru, Pavel, Andrei sau de cei 40 de mucenici…

   • Măcar tura asta şi-a ascultat consilierii refuzând „nominalizarea”. Tardiv, dacă mă-ntrebi…
    Un pas mic pentru noi, mai multe sticle-n beci pentru matelot. Poate-n curând se va uita la ficat ca Hamlet la craniu 🙂

 6. acum zice că nu mai vrea, dar nu înţeleg, totuşi, procedural, ce se întâmplă. ei l-au votat, el poate refuza? înţeleg că acum a anunţat că va refuza să participe la acordarea distincţiei, dar membru tot rămâne, cred. deţi, procedural, cum e? există acolo un ”academician” specialist în proceduri. poate se încumetă cu o explicaţie.

 7. de cateva zile,ma inteapa astia mai ceva ca un roi de albine manioase si zau ca nu -i de buna dar,e ceva cand te uiti la varful ala de ac, ca la ultima speranta .
  ca tot veni vorba,se plang unii crescatori de albine ca ar fi aparut un soi de albina ucigasa ,de prin america cica,si asta albina este tare sarguincioasa in a decima soiul autohton.daca la indivizi separati pot face fata ,la un roi din asta de import ,nu prea face fata localnicele nici de ar fi ditai divizia de roiuri.astea ataca matca si..adio coeziune si ordine.
  parca,parca seamana a ceva si la astea nu conteaza nici academiile morganatice ,nici jocul de glezne.si exact ca-n viata,trantorele nu-i de nici un folos….

  spedy/13/03/2010

 8. Subtextul ridicarii conducatorului iubit cu nume flatulent isi are probabil explicatia in faptul ca palatul in care functioneaza Academia SRL a fost revendicat de adevaratul proprietar (primarul de atunci al Bucurestiului, tot Flatulescu, a respins cererea ca INADMISIBILA, deoarece adapostea o institutie publica). Problema este ca in 2001 institutia nu era publica ci o oarecare asociatie/fundatie ca multe alte ONG. Asa ca marinelu’, dupa ce preia fraiele puterii, o ridica el la nivelul de institutie publica prin Legea 31/2007, ca sa plateasca cacademicienilor indemnizatii lunare si masini cu soferi din bani publici. Palatul de pe Splaiul Independentei 54 se pare ca valoreaza 10 milioane de EURO, iar cladirea este una dintre cele mai bine intretinute din Bucuresti (pe bani publici – doar nu era sa o restituie asa, bine intretinuta, la proprietarii de drept, nu?), iar daca iei in considerare si sumele de bani alocate de la buget (deci platite de fraierul de contribuabil) gasesti ADEVARATELE MOTIVE ale primirii lui Basexu ca cacademician de onoare al Academiei SRL.

 9. Faza cu primirea în cacademie era aranjată. Inclusiv refuzul. Singurul scop era să-i frustreze rozeta lui Năstase-n ziua CN al psd.

  P.S.: Ăia doi din clip cine-s ? Voinescu şi Avramescu întorcînd-se de la servici ? :))

 10. thuamnee….. tzara lu’ papura voda…
  am vazut mai sus pe una ametzita rau … faaaaa… ce plm de petitii ceri sa semneze lumea? nu am nimik cu idea, dar fa-o dreaqu bine pana la cap… cine ii inlocuieste pe aia pe care vrei sa ii dai jos? ce stii tu despre economie, inginerie financiara? despre agricultura si alte alea? doar asa ca idee?!?!? ca dak ii dai jos pe astia fara sa pregatesti persoane adecvate si bine pregatite sa le ocupe locul…. nu faci altceva decat sa sari dintr-o belita in alta…
  auzi la ea… lupul moralist :)) madama asta cu petitia are pe site la ea un banner cu „vrei si tu carte verde pt SUA?” fa mototoalo, vezi in plm ca ai devenit doar una din multii „idioti utili” folositi de altii…
  pe Base o sa-l futa altii cu pula indoita, e bagat in cacatul asta pana peste cap si nu mai poate da inapoi, orice ati spune voi….
  dak vreti sa va faceti o idee despre ce se intampla in Romania… atunci incepeti sa va intrebati cine si cum face imprumuturi in numele poporului…. de unde provin banii, cat de legala e chestia si care e dobanda…
  incepeti si informativa ce este Codex Alimentarius si in ce fel va afecteaza viatza…
  intrebati-va de ce tampitii din ministerul agriculturii se zbat sa aduca la noi cat mai multe produse OMG si mai intrebati-va de ce dracu tre’ sa importam cereale cand Baraganul e necultivat pe jumatate?
  intrebati-va de ce se face show in tv si ziare pe tema politica in loc sa se vb despre adevarata situatie materiala a tzarii?

 11. una din afirmatiile pe care nu ai vrea sa le auzi niciodata atunci cand esti in avion este : „Bine ati venit la … híc… bord! Va bolboroseste capitanul… híc…. Va uram un zbor placut… híc… eu si copilotul meu… híc… Johnye Walker… offfff … ma scuzati, nu mai vad bine… híc… azi sunt pe tura cu… Jack Daniels … híc”
  si atunci ma intreb:- Cine plm permite sa avem piloti ca Basexu, nea’ Nicu Votcaroiu, Vishinel Nastase etc?
  noroc ca avionul nostru se numeste Romania si e bine ancorat in scoartza terestra… ca altfel sa vezi ce s-ar trezi in mai sus mentionati spiritul de solidarietate cu Bin-Laden si s-ar repezi cu noi insre turnurile… aaa… stai asa ca nu mai sant … inspre… statuia aia mare cu flacara de ciment in mana…

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...