AcasăRabbi ziceExploziile solare pe înţelesul...

Exploziile solare pe înţelesul tuturor

Populaţia României nu este, să admitem, foarte omogenă. Nici din punct de vedere etnic, nici intelectual, nici muzical, sanitar ori olfactiv. Aşa că orice logo ai desena trebuie să ţii seama de varietatea biotopului băştinos. Cu atât mai mult când vine vorba de explicarea unor fenomene astronomice normale, dar de o anume complexitate. Acum, că am traversat explozia frunzei iberice revărsate din livada lui Capipeist direct în Carpatiengardenul portocaliu, o nouă isterie ne traversează de la nordul raţiunii la sudul buricului: exploziile solare. Bre, cum se întâmplă toate nenorocirile tocmai pe mandatul lui Băsescu: am ratat calificarea la World Cup, a venit criza, n-am câştigat iorovizionu’, acu’ dau năvală şi râgâielile lui Ra.

Dacă tot ne lăsăm străbătuţi de isteria asta, e bine ca ea să fie explicată corespunzător. Adică pe înţelesul tuturor  românilor, ţinând seama de lipsa de omogenitate, mai sus pomenită. Aşa că livrăm explicaţia personalizată, targhetată, croită, aditivată şi cu adaosuri de E-uri adecvate fiecărei categorii majore.

1) Pentru intelectuali snobi

Fenomenul în sine nu depăşeşte cu nimic limitele activităţii solare normale. Doar un geocentrism angoasant şi ignorant, marcat de un senzaţionalism ieftin, poate adăuga unui eveniment normal, la scară universală, elemente ale unui extraordinar care nu există. Radiaţiile specifice unei intensificări ale activităţii solare, în mod concret o creştere a fluxului de protoni şi electroni, pot fi perfect absorbite de scutul magnetic al planetei. Desigur, pot exista minime afectări ale sistemelor de comunicaţii, ale sistemelor de alimentare cu energie etc. , dar la scară universală aceste efecte nu merită consideraţie.

2) Pentru otevişti

Exclusiv! Sezanţional! Doamna Cecilia Bărduţă, celebra clarvăzătoare din Bârlad, a intrat în contact cu spiritul lui Constantin Brâncoveanu. Puteţi urmări numai aici, la televiziunea poporului, mesajul lui Brâncoveanu adresat poporului, prin televiziunea poporului, legat de catastrofalele explozii solare ale soarelui care vor avea loc în exclusivitate la OTV, televiziunea poporului. Puteţi trimite adeziunile dvs. la partidul poporului prin SMS, tarif 5.99 Euro fără TVA. Specialiştii de la NASA au dezvăluit în exclusivitate pentru televiziunea poporului că aceste explozii vor fi catastrofale, echivalente cu multe miliarde de bombe atomice. Ele vor fi urmate de marele cutremur, despre care v-am tot anunţat aici, la OTV. Invitaţii din studio: Nikita, Ogică, doamna Cecilia Bărduţă, Aurelian Pavelescu şi îndrăgitul Cornel Fenomen de la Burdujeşti vor dezbate aceste fenomene extraordinare aici la televiziunea poporului, după o scurtă pauză publicitară.

3) Pentru manelişti

Frate, să moară măta, e belea, mâncaţeaş. Deci mea dat Lentilă sms k sa mă uit pe net k zice de explozii pe soare, să moară măta. E belea, frate. Ca în filmu’ ăla cu brusuilis, să mori tu. Cică bagă, frate, radiaţii belea, să nai calculatoru în priză că se prăjeşte de la radiaţi să moară mă-ta. A scos şi Salam piesă cu asta, mâncaţiaş. E belea. ţeo dau când intri pe mes. Cică : eşti prinţesa mea solară/ dar spui multe aberaţii/ că oamenii o să moară/ terminaţi de radiaţii// oooo, eeu şi cuuu fraţii meeeeeeiii/ o să spargem baaaniii/ la exploziile solare/ să moară duşmaniiii…” Belea, frate.

4) Pentru gameri, hackeri de reţea de bloc şi semesişti

K. Vzi p mail. Cik e k n „Final apocalypse” nivelu 36 cu addon. Shieldu la planetă nu duce. E k şi kum te lupţi în „Xterminators” de laseru’ la Klonnu ăla cu shield de nivel 11. Tre să iei întâi armura de la niv. 17, da tre s ai xp de 25000 pentru asta. îţi dau link knd intri dk dai şi u codurile alea de cheat.

5) Pentru ţinutul secuiesc

Radiaţii de la soarele nu afectezi unde este plăcuţ bilingve.

6)Pentru pedelici

Ruşine Dinu Patriciu. E un trucaj ordinar.

7) Pentru pesedişti

Asta este încă o dovadă a incompetenţei guvernului Boc. Câţi din banii împrumutaţi de la FMI au fost cheltuiţi pe programe care să combată aceste explozii solare? Până şi Bulgaria…

8 ) Pentru twitterişti

RT @soare Aţi belit pulaaaaa!

9) Pentru dependenţii de sondaje

Exploziile solare sunt percepute astfel de către cetăţeni:

– 78 % Vor fi catastrofale

– 12 % Nu vor fi catastrofale

– 6 % Nu ştiu. Nu mă interesează.

– 3 % Băsescu e de vină.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

51 Comments

 1. Bre, m-ai spart cu asta. :)))))
  Mai rau decat m-a spart Soare, ieri, cand mi-a pus o piedica de mi-au sarit ochii direct spre alunecusul din congelator.
  Ca io, dupa ce am vazut un film cu incalzirea globala, am vazut cum se racorea lumea, de tot, in gheata.
  Da’ asta e alta poveste.
  Acuma eu vreau sa stiu in ce categorie ma …percep , sa stiu la ce ma incadrez.
  Fa si mata’ un sondaj sa stie lumea ce sa citeasca aici, la subiectul dezbatut azi.
  Tnx.

 2. Bre Mordechai, asta nu-i nimica, da’ o duduie ce prezenta buletinu’ meteo, ne zicea ieri, nu mai ştiu pe ce post, că canicula (sic) d-acolo-şa vine, de la pârdalnicele de explozii. ‘Cea duduca cum că nori de plasmă vor năvăli pe pământ, de s-or vedea şi cu ochiu’ liber, da’ nu-n oraşe, c-acolo-i prea multă lumină. 😯
  Asta şi cu aia cu ultraviolentele care e de maximă periculozitate, că acu’ e mai multe de când s-a subţiat ozonu’, e demenţiale dom’le.

 3. Am cetit ieri la zear şi am zis şi io că tre’ să fie o manipulare antiudrista. Să se saparie turistu’ şi să fugă la cercul polar ca să caşte oăchii la aurora boreala şi s-o lase dracu’ de frunză ca nu ţine!
  Banzai!

 4. Deci bre, deci de cind am citit aceasta marfa de belea de tecst, deci asa simt o nevoie imperios-necesara sa ies afara la soare, desi deci e miezu noptii, si sa ma deci bronzez prin consum excesiv de substante psihotrope, caci deci tecst ca asta de mult, pardon, demult, pardon, dem ult nam mai citit.

  Deci excelente literele folosite. Deci sa mai produci, ca ne place productzia ta ecsprimatorie.

  Deci.

  :rofl:

 5. Umorul gros este excelent, delicios, dar afirmatia ca „Fenomenul în sine nu depăşeşte cu nimic limitele activităţii solare normale.” e mai putin adecvata, odata ce a fost facuta publica precizarea ca acest nivel al activitatii solare n-a mai fost inregistrat de nu-mai-stiu-cati ani: FENOMENUL in sine, ca atare, este unul oarecare, banal ca apa calda, dar intensitatea la care se ridica – nu, si NICI chiar atat de lipsit de periculozitate nu pare sa fie (ca apa oparita) (CEL PUTIN pt satelitii de telecomunicatii si pt blonzii – neprotejati de melanina – surprinsi descoperiti in plin soare, lipsiti atat de acoperamant cat si de umbra).

 6. Locuiesc in Bucuresti. Explozii solare? Daca merg pe la umbra, e ca si cum m-as pisa pe ele. Asa ca, bre, lasati-ma. Astea-s vrajeli ca sa ni se abata atentia de la criza in care ne-a bagat Zeus. Dar daca asta si-a propus el, il felicit. A reusit.

  • CArmen Hara e o laba trista. Luati-o la scuturat si o sa vedeti ca e o scursura de doi lei. Desigur, daca avem destula plasma in cap ca sa mai si verificam rahatul care circula pe net. Si care a prins coaja groasa. De la radiatii, bag de seama.

 7. Daca tot nu s-a luat nimeni de diferenta de 1% – eu cred ca, in realitate, sondajul arata astfel:

  – 78 % Vor fi catastrofale

  – 12 % Nu vor fi catastrofale

  – 6 % Nu ştiu. Nu mă interesează.

  – 4 % Opoziţia e de vină.

   • @feodor: Am vazut ca jemanfisistii si nemtudomistii sint „doar” 6% – so, ce nu ti se pare in regula in varianta propusa de mine ? OK, adaugam 1% la ‘fericitii’ care ‘nu stiu/nu ma intereseaza’, dar insist ca ‘Opozitia e de vina’. Ca doar nu vrei sa-l facem pe Ba’secu mai mincinos decit este !

 8. :)) frateee, deci sa moara masa, ma doare ochii si gatu acuma, ca am stat cu capu stramb si ochiu pa soare, da na esplodat nimik, iti zic io. Bulangii astia ne minte, huoo, jos Basescu!

 9. vazusem in aceasta dimineata la realitatea un reportaj cu vreo 4 femei in varsta de 35-40 care erau intrebate de catre „reporter” ce cred ele despre exploziile solare.pai sti ce ziceau muierile ? ca-i cald la munca si ca e zapuseala de la explozia asta solara.gandeste-te ca acel reporter si-a scos un ban pe chestia asta:)).

 10. Un prim semn al intesificării „vântului solar” este absenţa sau prezenţa redusă a norilor. Dar acest lucru nu s-a produs în ultimile zile semn că este vorba de o nouă intoxicare gen „gripa porcină”, „teroriştii Al-Qaeda”, sau alte „fumigene” pe timp de criză.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...