AcasăRabbi ziceDomnule Băsescu

Domnule Băsescu

Te-am privit şi voi continua să te privesc cu statornică scârbă. Însă, dincolo de scârba mea, un concurs de împrejurări care conţine prostia unora, ticăloşia altora şi indiferenţa celor mai mulţi a făcut să devii preşedinte al ţării mele. Nu m-am aşteptat nicio clipă ca, ajuns în această demnitate, să poţi deveni altceva decât eşti, dar am  vrut să sper că măcar vei încerca să pari. Mă felicit că nu am investit prea mult în această speranţă. Ex nihilo nihil.

Dispreţul pe care ţi-l port e lesne de argumentat: reprezinţi suma a tot ce are mai detestabil poporul român. Fără a avea măcar una din însuşirile admirabile ale acestui popor. Vreme de şase ani am trăit o neîncetată stupoare, colorată când şi când cu indignări sterile ori revărsări gastrice provocate de conduita ta. Vreme de şase ani, mulţi dintre noi am încetat să fim doar cetăţeni ai acestei ţări şi am devenit victime ale tulburărilor tale de personalitate, ale crizelor tale de nervi, ale sevrajelor tale, ale revărsărilor tale de ură, ale ticăloşiei tale, ale incompetenţei tale. Nu ştiu dacă în istoria modernă există şef de stat care să fi insultat atât de mulţi dintre propriii cetăţeni, cu atâta nesimţită uşurinţă.

Observi că nu folosesc pluralul politeţii. Pentru că tu însuţi, în dialogul cu ceilalţi, ai răul obicei de a nu-l folosi. Şi voi refuza să îl folosesc doar formal, demonstrativ, numai pentru a vădi că sunt mai bine crescut decât tine. Vremea convenţiilor şi demonstraţiilor de tipul acesta a trecut.

Am privit cu îngrijoarare, în aceşti şase ani, obsesia ta maladivă pentru puterea absolută. Au fost concetăţeni de ai mei care au crezut că poate ţi se cuvine, că poate, atunci când o vei avea, vei face din ea instrumentul schimbării în bine al ţării. Se înşelau. Ai folosit puterea doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-ţi asupra noastră, a tuturor. Iar ţara e astăzi mai schimonosită ca niciodată. Sărăcită, desfigurată, doar un contur înlăuntrul căruia cei mai mulţi sunt prinşi ca într-o capcană, prizonieri ai unui rău destin.

Precum în cel mai întunecat fanariotism, ai folosit demintăţile publice ori resursele statului pentru a-ţi căftăni apropiaţii, pe cei care ţi se închinau cu ipocrită smerenie, într-un detestabil qui pro quo. Astfel au ajuns cele mai multe demnităţi ale statului să fie ocupate de incompetenţi, imbecili şi neamuri proaste, personaje lipsite de orice merit, dar cu prea-plin de obedienţă faţă de tine, despotul. Şi când ţara e rânduită după legea aceasta, nu e de mirare că astăzi am ajuns la această mizerie, promiscuitate şi decădere a instituţiilor.

Ţi-ai făcut din minciună un crez politic. Şi unii găsesc asta scuzabil. Peste cei care au îndrăznit să spună altfel decât crezi tu că se cuvine spus ai revărsat diluvii de ură. Ai inventat categorii generice peste care să îţi reverşi ura şi insultele primitive. 322, moguli, tonomate, reprezentau categorii încăpătoare în care mizeria ta să poată fi eficient distribuită. Toţi cei care nu acceptau fanariotul qui pro quo erau detestabili, maculabili, expulzabili. Rar mi-a fost dat să văd atât risipă de resurse ( ale statului, ale instituţiilor publice ori ale unor dubioase instituţii private) menită unui singur scop: împroşcatul cu mizerie.

Au fost şase ani urâţi. Iar rezultatul lor e reaua stare de azi a ţării. Prea mult şi prea des am vorbit despre toate cele care au fost pentru a le mai repeta acum. Altul e motivul pentru care scriu astăzi.

Afirmi, domnule Băsescu, fără să roşeşti, cu o nesimţire prietenă cu iresponsabilitatea că ţara mea e o ţară de mâna a doua. Iar când îndrăzneşti să spui aşa ceva vremea pamfletelor şi a indignărilor din laringe a trecut. O ţară care cere bani cu împrumut, o ţară care nu poate plăti pensiile este o ţară de mâna a doua – spui tu cu o nesimţire care sfidează orice stupoare. Nu ţara a cerut bani cu împrumut, domnule Băsescu, ci tu. Împotriva tuturor acelor voci care se opuneau acestui demers. Nu suntem toţi amnezici şi încă ne amintim cum predicai nevoia acelui credit de la FMI, deşi nu puţini erau cei care strigau că e o cale greşită. Şi i-ai potopit cu insulte. Aşa cum ştii să faci.

Ai susţinut acel credit nu pentru că ţara avea nevoie de el, ci pentru că tu, deprins cu logica licuricească, ai încercat să cumperi bunăvoinţa unor stăpâni pe care noi nu-i vedem. Şi ai fost gata să plăteşti acea bunăvoinţă cu sărăcirea, umilirea şi nenorocirea noastră a tuturor. Iar dacă ţara nu poate plăti pensiile este pentru că tu ai adus-o aici. Nu mogulii, nu tonomatele, nu noi. Noi doar trudim, îndurăm şi plătim biruri.

Nici nu ar trebui să mai spun lucrurile acestea. Sunt deja ştiute. Şi nu ar trebui să accept logica rudimentară după care funcţionezi, aceea care măsoară demnitatea, înălţimea ori măreţia după grosimea pungii. Doar judecând cu maţul poţi ajunge să spui despre ţara mea că este o ţară de mâna a doua. Iar dacă punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umple, ci pentru că tu şi cei din jurul tău sunteţi prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi pentru a şti să o chivernisiţi.

Dar ţara asta încă are bani să îşi plătească preşedintele şi imbecilii deveniţi miniştri, are bani să îşi plătească nulităţile devenite europarlamentari, are bani să te trimită la reuniuni internaţionale unde să ne umileşti pe toţi respirând dispreţul cu care eşti tratat de ceilalţi, are bani pentru a plăti pentru capriciile neroade ale favoritei tale, are bani pentru a îngrăşa guşile lăudătorilor şi numeroşilor tăi servitori. Are încă bani din care să plătească sinecuri pentru cei care ştiu să îşi manifeste îneajuns de zgomotos şi fără ruşine obedienţa faţă de tine.Are bani să îmbogăţească afacerişti suspecţi, dar cunoscători ai conturilor de partid. Să ierţi, atunci, biata ţara dacă nu mai are îndeajuns pentru a plăti şi pensiile acelea.

În  aceeaşi zi când eu scriam:

Pentru că eu nu accept că România e o ţară de mâna a doua în UE. Nici că eu aş fi un cetăţean de măna a doua. Dar admit că avem politicieni de mâna a şaişpea.

mai pe seară, preşedintele României spunea că ţara mea este o ţară de mâna a doua. Iar asta nu mai poate fi îngăduit. Pentru aşa ceva nu mai este de ajuns să ne revoltăm pamfletar, să respirăm vocalele indignării la televizor ori să risipim cerneala stupefacţiei în gazete. Atunci când mizeria ta nu mai încape în hârdăul categoriilor generice şi nu se mai revarsă doar asupra tonomatelor, parlamentarilor, mogulilor, ci asupra ţării înseşi, atunci e vremea să fii trimis definitiv acolo unde îţi e locul.

Atunci când, nu are rost să ne mai ascundem după cuvinte, îţi îndemni cetăţenii să îşi părăsească ţara, tu trebuie să pleci, nu ei. E timpul!

Asta e tot ce am avut să îţi spun, domnule Băsescu. Aşa cum ţi-am promis, îţi sunt pe mai departe dator cu întreg dispreţul. Şi îţi promit că mă voi achita de această obligaţie. Dar vreau că de acum să te dispreţuiesc ca pe un ticălos oarecare şi nu ca pe preşedintele ţării mele. Du-te! Rândurile care urmează nu îţi mai sunt adresate, deşi te privesc.

Vreau să sper că prieteni şi neprieteni din blogosferă mi se vor alătura. Pentru că este o limită care nu trebuie trecută. Şi aşa, prea multă vreme, prea multe am îngăduit. Şi mai vreau să sper că, mai ales, politicieni, cu şi fără blog, vor prelua revolta mea şi îi vor da cuvenită îndreptare. Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu. Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

174 Comments

 1. Io unu’ nu-s deprins cu ale scrisului, da’ nici a tăcea nu pot!
  Aceeaşi greaţă o resimt şi eu! Demult! De aia ziceam şi io ieri că cu ăştia nu mai pot!
  Sînt un cancer în ochii băsescului (am pensie de handicap) şi vrea să mă elimine. Îi doresc succesuri la o întîlnire faţă-n faţă! N-am ce pierde!
  Toarăşe băsescu, ar trebui să te temi de cei care n-au nimic de pierdut !!! Io-s unul dintre ăia!
  Banzai!
  Aşa strigau nişte „nebuni” cînd plecau la moarte!

 2. Fain. Eu tocmai îmi notam cîte ceva ca să scriu „De ce sînt antibăsist”. Mi-ai „luat” o parte din argumente. Nu-i bai, mai sînt. Cît priveşte suspendarea… putem noi să vrem, cît cuprinde. Parlamentul, sau, mă rog, majoritatea de conjunctură, n-o va face. Şi nici cîţiva (destui) din opoziţie. Am motive să cred asta. Dar o acţiune civică n-ar strica. Măcar atît, să afle nenorocitul că sînt atîţia care nu-l mai suportă.

  • „Atîţia” ăia pomeniţi de matale, nene Teacă, îs tot mai mulţi! „ţ-am mai zis! Stăi să dea rugina-n frunză! Şi să nu mai tuşească soarele cu aurore boreale şi să treacă un pic cele coduri de caniculă!!!
   De la puliticieni nu m-aştept la fix nimica!
   Acţiune civică…. dansul pinguinului la curvern?!?!? HĂ-HĂ-HĂĂĂĂ!
   Banzai! Şi vorba orbului „om vedea!”

 3. Cum era aia cu „in timpul mandatului meu…”?!
  A, da, „in timpul mandatului meu”:
  – Romania e o tara de mana a doua
  – pensionarii sunt cancerul societatii
  – scoala scoate numai tampiti
  – doctorii si profesorii sa plece unde vad cu ochii
  – mogulii…ah, cate nu fac mogulii…
  Nu mai continui, sunt multe (dar nu suficient de multe, se vede, din moment e inca presedinte), se stiu… Intrebarea e: cate i se vor mai suporta?
  A, era sa uit, „in timpul mandatului meu, Ioana si-a luat casa de 1 milion de euro, iar aia mica a devenit europarlamentar (chiar daca are mintea odihnita)”

  • Acu, si voi…
   Omu a zis ca … si ca …, nu a zis niciodata ca nu-i plac blondele!
   Pai daca-l plac toti __cinci milioane si__sa se vopseasca toti galben.
   Io daca numar trei milioane de galbeni pe 15 august am taiat-o nu mai ie nici o nadejde…

 4. Rabbi, ca de obicei imi place stilul tau de sinteza, dar cand vad cate un articol din asta ma ia cu ameteli. Stiu ca punctezi chestii dureros de adevarate si in acelasi timp dezarmante. Atat de realist ca retraiesc fiecare din umilintele la care capitanul cu apa in urechi m-a supus (ca cetatean al acestei tari – de mana a doua zice el) si cu greu imi stapanesc greata.

  Lui Basescu: Imi repugni, nu mi-ai facut decat rau si ai furat cu ambele maini din munca mea. Dupa ce ai terminat praduitul (nu voluntar, ci pentru ca nu mai ai ce), ridici ca un imbecil din umeri constatand ca traiesti intr-o tara de mana a doua. Nu stii cum de a ajuns in halul asta, nu?
  Iti zic astea desi stiu ca pe tine te doare fix in.. nume, dar nu ma poti opri. Nu imi poti lua singurul lucru care mi-a mai ramas, libertatea de exprimare, oricati nasi si oricate culcere ai cumpara.

  Rabbi, stii ca sunt alaturi de tine 100% in atitudine. Pe mine chiar subiectele de care ai scris mai sus si revolta care ma inunda cand vad fetele rozalii ranjind la TV in timp ce baietii lor sunt cu mana pan’ la cot in buzunarul meu m-au determinat sa incep sa scriu – nu la fel de rafinat ca tine, evident, dar nu asta imi e tinta oricum. Fac ultimul lucru care ne-a mai ramas – ma exprim liber.
  Sa speram ca nu e degeaba!

   • Si atunci cu ce am mai ramas ?care ar fi funia si unde gasim spanzuratoarea publica? Intrucat suicidul ,in particular,este o optiune de constiinta individuala. in Timp ce o spanzurare /euthanasiere in public este o executie …comandata de o autoritate si se contabilizeaza la responsabiliatile istorei de a carei aspra judecata nu veti scapa nici in mormant .GUVERNANTII :PENTRU CE NE-ATI FACUT ORI NU NE-ATI FACUT ;CEI GUVERNATI: PENTRU TOT CEEACE TREBUIA SA FACEM SI NU AM FACUT LA TIMP, IN LEGATURA SI PENTRU VOI GUVERNANTII, LASANDU-VA SA NE UMILITI SA NE JEFUITI,SA VA FACE-TI MENDRELE DISTRUGAND O TARA ,UN POPOR

 5. Comandante, strict pragmatic vorbind, nu ai nici o bucata de text in Constitutie pe baza caruia sa-l suspenzi si, eventual, sa-l demiti in urma unui referendum. Care prezumtiv plebiscit mi-e teama ca l-ar putea reincarca pe iresponsabil. Ai dureros de multa dreptate, dar nu-ti foloseste (si nu ne foloseste noua, tuturor celor mai gandim) la nimic.

  • Mă tem că ai putea avea dreptate, atunci când vine vorba de referendum. Când vine vorba de argumentele juridice în favoarea suspendării, cred că se poate discuta. Dar nu acolo vreau să duc discuţia.
   Pur şi simplu nu mai admit că trebuie să înghiţim cu resemnare orice.

  • Ai dat în lamentări, nene Victore ???
   N-aş fi crezut !!!
   Dacă voi, ăştia pe care lumea vă ascultă şi vă citeşte, ziceţi că n-are rost… . Io ce să fac ???
   Vă ajut cu sabia mea dacă aţi rămas fără pastă-n pix!
   Banzai!

   • Nu l-am suspectat niciodată pe nenea Victor c-ar vrea să-şi puie pixu-n cui. Da’ parcă-l văd cam prea sictirit şi fără vînă în ultima vreme.
    Cam demultişor mă tot uit şi … aşa lehamite n-am văst.
    Banzai!

  • Ce nenea Ciutacu, nu te mai tin balamalele? Dai din casa? „Care prezumtiv plebiscit mi-e teama ca l-ar putea reincarca pe iresponsabil”. Din nefericire pentru tine clientii tai de la antene sunt aceeasi in fiecare seara. Din cand in cand mai dezerteaza si aia. Nashpa !

 6. @Frate Rabi
  Nu ne cunoastem, nu suntem prieteni nici dusmani dar zau daca as fi putut scrie mai bine si exprima mai „plin” ceea ce simt si eu. Sunt alaturi de tine in acest demers.

 7. Intodeauna m-am simtit vinovat ca in decembrie 2004 am stat ca prostul in Gara de Nord de la 6 dimineata sa-l votez de frica sa nu ajunga presedinte Nastase. Dar este pentru prima data cand imi este rusine pentru gestul care l-am facut atunci mai ales in fata copilului meu….

  • Dacă recunoşti că ai fost un bou….
   Acuma ?!?!?După 6 ani?!?!?!, cînd vezi ca nu te poţi căca de foame…. ?!?! Acuma ţi-e ruşine ???
   Aşa să-ţi ajute ăl de sus! Şi ţie şi celor ca tine!!!
   Nu mi-e milă de copilul tău!!! Tată-su’ îi un bou! Cînd ai dat din cur crezînd că fuţi nu te-ai gîndit că şi rezultatul futaiului trebe să trăiască ?!?!?! Aiiiii cît v-aş pune pistolu’ la tîmplă!!! Inteligenţilor!!!
   Banzai!

   • Pe langa ca numai complexatii isi iau nume de razboinici si ameninta cu arma pe internet te comporti exact ca cel pe care il condamni. Nici nutrebuie sa-ti fie mila de mine ca am plecat de 2 ani din tara asa ca tine mila pt cei care au ramas.

   • :)) da, si din cauza unor isterici ca tine am ‘evadat’. ‘citesc’ in tine aceasi ura pe care o aveau romanii in ’90 pentru cei care nu au nancat ‘salam cu soia’: vocabular limitat la cateva cuvinte, curajul dat de anonimat si/sau de gloata care sta in spatele tau…si nu in ultimul rand ai citit shogunul sau te-ai dus pe la o sala unde ai dat 5 min intrun sac si te si vezi cu o sabie in mana impartind dreptatea. partea mai nasoala e ca au sa plece toti medicii din tzara pana la uma si nu vad cine te mai trateaza.
    PS Daca tot vrei sa impusti pe cei care in 2004 au votat cu basescu eu propun sa incepi asa: Crin Antonescu,Taricianu…si mai gasesti din actuali cativa opozanti, chiar ziaristi: Mircea Badea, M. Gadea. Chiar, tu cu cine ai votat atunci sau in ’90? Sau parintii tai in ’90, ca ai educatia unuia care a trait intro familie in care violenta e la ordinea zilei?

   • ovidiuleeee…
    De-ai fi citit cît am citit io…, sau de-ai fi trecut prin ce-am trecut io… îţi dădeai seama că eşti prost şi tăceai dracului!
    Să-ţi fie bine unde eşti! Să te lauzi urmaşilor cum nu l-ai mai votat pe băsel şi a doua oară…
    Mersi că l-ai votat din prima, de frica lui Năstase! Fă-ţi statuie! Am avortat io vreo 2 kile de căcat, în caz că ai nevoie de material pentru mulaj.
    Rabbi, scuze! Tu mi-ai dat apă la moară cu ăsta!
    Banzai!

   • Din ce-am citit pina acum, imi merit numele. In 2004, numa’ nu mi-au intors spatele toti prietenii numindu-ma fesenista. Cind s-a ales uciga-l toaca, am plins si am avut imaginea apocaliptica a destinului nostru actual. Bag sama ca sint un fel de „dizidenta”… Ma calific si la functia de cassandra, ca oricum nu am reusit nici in 2009 sa conving decit familia, restul pe aici prin Sibiu a ramas consecvent …
    Dar ca sa nu mai pierdem vremea, acum lupt sa nu ies in Piata Mare cu pancarta de git, astept semnalul de la voi, adevaratii barbati ai neamului, sa actionam unit.
    Banzai !

   • shogune, sa-ti dea Dumnezeu bine, nu, nu sint nevasta lu’ matale, dar la cum gindim despre marele lider, sintem cel putin suflete pereche…
    Atit ca ma banuiesc de mai multi ani de viata (nu neaparat si de mai multa minte…) Am indraznit sa ma copilesc cu titlul de shoguna in speranta ca la chemarea de lupta „banzai” sa fiu printre primele muieri care sa si actioneze… In rest, ma bucur ca existi, ca exista blogul asta minunat si ca – asa pensionara umilita cum sint – ma faceti sa cred ca, poate nu e totul pierdut in tara asta…

 8. Mi-am imaginat o actiune civica in care s-ar actiona individual si care nu ar mai conta starea vremii. Cei care vor sa reactioneze iti pot urma exemplu si pot trimite o scrisoare de protest la aceasta ultima insulta, adusa intregii tari de catre cel investit s-o reprezinte. Scrisoarea poate sa fie adresata presedintelui, trimisa pe adresa presedentiei iar o copie, pentru public, sa fie trimisa catre un ziar sau orice institutie mass media pe care o prefera. Fiind o actiune civica bazata pe acte individuale, e mai putin probabil sa fie deturnata.
  E drept, mi se pare normal ca astfel de gesturi sa vina de la scriitori ca dvs, asa cum e textul de mai sus, cum era pe vremuri, cand oamenii aderau la protestele sau actiunile altora, asa, ca in Culorile curcubeului 77… Dar ar fi chiar frumos ca si altii sa protesteze, in nume propriu si in numele propriei indignari, protestand impotriva insultelor acestui presedinte nedemn si a celor care ii permit asemenea fapte.
  Au mai spus si altii, textul dvs. da glas atat scarbei si dispretului pe care le simt pentru un om urat care isi permite sa se arate asa lumii, dar si nevoii de a-i raspunde, de a nu lasa nesanctionat acest comportament nedemn de un presedinte.

  • Mi-a placut talentul tau oratoric.
   Din pacate,suntem prea putini cei care avem puterea sa spunem ce ne doare ,asta pentru ca marea majoritate s-a obisnuit intr-un letargic” las-o ba,ca merge si asa…” sa ramana !
   Eu inca mai sper sa ne trezim cu totii la viata,DAR TOTI SA FIM! si sa reusim sa reinviem tarisoara asta frumoasa a noastra!!!

   • Bravo, domne! Imi place. Si sunt de acord cu ce spui legat de drobul de sare. Din pacate majoritatea romanilor se tem. De ce se tem, nu stiu. Dar se tem, desi nu au asta in sange daca e sa ne uitam in trecutul glorios al Patriei. Fanel, nu stim daca ar fi fost mai bine sau cu mult mai bine cu Geoana, dar asa cum spun si altii mai jos, pe aceeasi pagina, macar si-ar fi vazut de treaba lui, prostanac asa cum e, si nu ar fi furat tara sub nasul UE si FMI. Sa nu ne facem iluzii ca banii FMI chiar se duc (o parte din ei) la pensioari. E o gluma de prost gust facuta de minunatul nostru guvern. Stim cu totii unde se duc de fapt.

    S-auzim de bine!

  • N-ai vrea ca urmatorul posibil ales sa-si cedeze locul tatucului ?
   In felul asta nu putem visa la ceva mai bun.
   Nu agreez pe nimeni, nu votez, n-am votat.
   Dar macar ca l-am fi putut exclude pe Geoana de la urmatoarea votare.

  • Pe scurt: da. Foarte probabil „prostanacul” si-ar fi vazut de treaba lui de presedinte – politica externa, mediere intre institutii, siguranta nationala. Pentru slujba asta de presedinte e necesar un diplomat. Nu neaparat de cariera, si ar fi fost multi mai buni decat Geoana.
   Dar nu avem cum sa stim „ce ar fi fost daca”… se poate sa se fi infundat actualei opozitii cu criza asta si sa fi vazut jigodiile actuale urcand in sondaje si eventual castigand alegeri anticipate. Parca e mai bine ca a castigat basescu la mustata, dar numai daca e demis acum.

 9. ti-am…sorbit fiecare cuvintel pe care l-ai scris. sunt chiar invidios pe tine pentru ce ai scris. tot ce ai scris da pe dinafara, de mult timp, din mine. eu nu doar il dispretuiesc, am ajuns din cauza lui sa urasc, pentru prima data in viata mea. Il urasc tocmai pentru ce ai scris mai sus

 10. + 1
  Si rama daca e calcata pe coada se intoarce sa muste, dar noi deja suntem calcati pe gat. Sunt scarbita de atitudinea asta de fermier care face reguli in cotetul propriu. Greata si dezgust, indignare si multe alte stari si trairi care te fac sa-ti doresti sa te duci la Cotroceni, sa-l pui la colt si sa-i indesi pe gat Constitutia Romaniei, pagina dupa pagina, facute cocolos.
  Aveti si nu aveti dreptate. Legal nu prea avem ce-i face, dar poate fi fortat sa demisioneze. Nu stiu cum, dar sunt minti mai luminate care sigur pot gasi o solutie. Ca pedeapsa pentru tot ce a facut… mi-ar place sa imparta cu noi masa si casa. Sa ii aratam cum se creste un copil cu alocatia oferita, sau cum din pensie se poate plati intretinerea, medicamentele si poate mai ramane si pentru un litru de lapte. Sa traiasca ticalosul cu minimul pe economie pana om ajunge si noi in rand cu lumea. L-asi duce sa stea la vecina mea, care are o pensie de 246 de lei si mananca mancare gatita numai la pomene. Si asta nu e banc, e realitate.
  Si mai stiu ceva…fiecare popor are presedintele pe care il merita. Cred ca e timpul sa ne corectam prostia. Suntem mici? Posibil, dar multi si nu prosti. Ce ziceti daca ne-am lua corturile, ceaunelele si o punem de un popas la Bucuresti?

  • Nu avem ce face?
   Gandesc ca cei care l-au ales, tot ei il pot da jos.
   Asta sa ne fie alean pentru chinul de-a avea un presedinte pe care nu ni l-am dorit.
   Eu stiu ca fiecare greseala are si indreptare.

 11. Am vazut aseara Inception si aproape tot filmul m-am gandit ca daca ar fi ceva adevar in chestia aia cu implantarea unei idei in capul cuiva, sa facem cheta, sa angajam un paranormal din asta sa-i bage basescului in cap ideea sa se duca dracu’ si sa ne lase in pace.

 12. Oare omul asta o fi multumit el de el? Cand se uita el in oglinda, o fi multumit asa, de sufletul lui? In seara cand i-a zis femeii aleia „fa-ti paine de casa daca stai la tara”, s-o fi culcat linistit? Cand pune capul pe perna si isi face si el bilantul de peste zi, o fi multumit de sine?

 13. Te citesc cu placere de mult timp (on-line si print) si n-am intentia sa te jignesc.
  Sunt multe cazurile in care rezonam. Ce-ti scriu, i-ti scriu cu prietenie.

  Ti-ai pus problema ca s-ar putea sa ni se traga de la „vot canci” ?

  „Baroane!” (asta-i primul gand care mi-a venit citind) e in avantaj: exista „masa critica” in randul cititorilor si exprimarea avea filtru de Kent 8.

  De acord: fiecaruia i te adresezi la nivelul lui de intelegere, da’ masa critica tot nu-i (inca).

 14. Incep prin a-ti spune ca iti admir patriotismul tau si dragostea de tara, sunt la niste parametri la care romani get-beget nu vor ajunge nici intr-o suta de ani. In 2005-2006, cand Basescu era pe cai mari si avea cote imense de popularitate, urmaream in disperare seara de seara „Sinteza zilei” ca sa mai aud ca exista oameni ca mine care realizeaza ce calitati umane are presedintele. Anii au trecut si multumesc lui Dumnezeu, furia mea antibasesciana pe care azi o simt in tine si in voi s-a stins.

  Am votat pentru suspendare la referendum si cu Geoana la prezidentiale, dar voia lui Dumnezeu a fost ca Basescu sa ne fie presedinte. Si aici sunt convins ca asa este, din vorbele unor oameni cu cunoastere. Am strans din dinti, dar am zis: Doamne, faca-se voia Ta! Evident, nu pot cuprinde motivele din care Dumnezeu ne-a harazit un asemenea presedinte, insa stiu ca datoria mea de crestin este sa imi iubesc aproapele. Care il include si pe actualul presedinte. Deci, in prima etapa, mi-am zis ca daca nu pot sa il iubesc, macar sa nu il urasc. Ura este cel mai contraproductiv sentiment, este o emotie care ucide. Daca ai realiza cat de mult rau iti faci tie proiectand atata ura si dezgust pe un semen de-al tau, te-ai opri chiar acum si i-ai aprinde o lumanare lui Traian si te-ai ruga pentru el, pentru iertarea pacatelor lui si pentru luminarea lui.

  Pot sa iti dau in scris ca daca vei continua cu aceeai furie, cu acelasi dezgust nu vei produce nimic pozitiv in acest univers, Basescu nu va deveni bun iar sanatatea ta fizica si psihica vor avea de suferit cumplit.

  Iisus Hristos a murit pe cruce rugandu-se pentru cei care l-au rastignit, iar pentru asta, moartea lui a schimbat atatea vieti, atatea destine. Basescu nu te-a rastignit [cel putin fizic], de ce nu te poti ridica de-asupra acestei limitari, de ce sa nu poti sa te rogi pentru el? Daca vezi ca proiectia de ura si furie nu a functionat timp de 6 ani de ce crezi ca ar functiona de acum inainte? De ce crezi ca tocmai ridicandu-te impotriva lui nu ii faci tocmai un serviciu?

  • Acum inteleg cine se face vinovat de amarul poporului asta.
   Si in cazul asta ce sa facem ? Sa ridicam pumnii spre cer?Ce rost si-au mai avut alegerile daca era deja „uns” ?
   Dumneata creezi o diversiune abatandu-ne furia de la cel pe care ti l-ai ales icoana pentru rugaciunea de seara.De te-ai fi rugat dimineata, cu burta goala, stiind ca nu prea ai ce indesa in mat, altul ti-ar fi fost gandul.
   O lumanare i-as aprinde…mai pe seara, dar si atunci mi-ar fi ca prapadesc lumina pentru cineva care nu are nevoie. Si inca ceva: nu incerca sa inventezi inca o religie, nu prea mai sunt bani si pentru alte lacasuri de cult.

   • Cazi din greseala in greseala! Dumnezeu nu este vinovat de nimic! Never ever! Poti ridica pumnii spre cer, insa iti recomand sa ii cobori rapid inapoi pana nu te ia cineva de acolo in serios. Ce rost au avut alegerile? Pai, trebuia sa fie si un circ pentru popor, trebuiau cheltuiti niste bani din datorii, trebuiau facute niste promisiuni pentru a caror incalcare se va da socoteala pana la ultimul gram.

    Diversiunea mea nu este sa iti abat furia ci sa ti-o sting. Icoana la care ma rog seara nu il descrie pe cine crezi tu, si intamplator, chiar ma rog dimineata cu burta goala, pentru ca asa e crestineste. Daca nu am ce indesa pe matz, e strict problema mea si nu a presedintelui vremelnic. De lumina avem cu totii nevoie, ceea ce trimiti este ceea ce primesti inapoi. Astea sunt legile universului, nu am inventat nici o religie si nici nu am de gand. Daca trimiti lumina, ti se va trimite lumina. Trimite ura si furie si asta vei primi imapoi cu prisosinta. Totul pana la ultimul gram se plateste, asta nu intelegeti voi cei faceti pishoo contra vantului, ca exista legi divine si justitie divina. Ca nadejdea voastra trebuie sa fie in Dumnezeu si nu in oameni.

  • Basescu nu va deveni bun… sigur ca nu, indiferent ce faci dta. sau altii. Iar eu si altii nu-i dorim decat sa fie demis din postul de presedinte. Dupa care n-are decat sa faca ce vrea.

 15. Azi am scris de base, nu la fel de bine. Ai perfecta dreptate el nu merita sa mai stea nici macar un minut la cotroceni, auzi sa le spui cetatenilor tai, oamenilor pe care ii conduci, sa plece din tara.

 16. Domnule Viorel M, nu Dumnezeu a facut ca Basescu sa fie ales presedinte, ci noi, cei care din mare prostie l-am votat, si cei care de scarba si dezgust nici nu s-au dus la vot. Cand spun noi, ma refer la toata tara, ca doar e alesul poporului. Legat de cele scrise de D-voastra pot adauga doar ca sunt doua aspecte ale cunoscute ale prostiei.
  1- Prost sa fii si sa nu stii
  2- Prost sa fii si sa-ti revii.
  Sa ma rog pentru Basescu sa ce? Sa-si mai faca o vila? Un copil? Sau inca un mandat? Dumneata pe ce lume traiesti ?

  • Poti sa ma tutuiesti, nu e nevoie sa imi spui „domnule” si o sa te rog sa imi acorzi si mie dreptul de a te tutui. Daca tu crezi ca pe acest pamant, de milioane de ani de cand exista, s-a miscat un singur fir de praf fara ca asta sa fie voia lui Dumnezeu, atunci ai o problema de credinta si de cunoastere. Daca esti crestin(a) care ciocneste oua rosii de Paste, aminteste-ti ca asta este esenta crestinismului: iubirea aproapelui si rugaciunea pentru vrajmasi. Daca asta numesti prostie, este strict problema ta.

   Stii ca astazi a fost Schimbarea la Fata? Astazi, Iisus Hristos s-a aratat in slava Sa celor 3 ucenici. Astazi avem datoria si noi sa ne luminam chipurile cu iubire, sa stralucim cu lumina iubirii. In schimb, voi alegeti sa va intunecati cu ura si furie! Pune-ti o oglinda pe birou si priveste-ti chipul cand scrii ceea ce scrii. Iti place ceea ce vezi?

  • Am precizat in primul post: „te-ai ruga pentru el, pentru iertarea pacatelor lui si pentru luminarea lui”. Eu nu ma rog ca altii sa isi faca vile, sau inca un copil, sau sa mai primeasca inca un mandat. Eu ma rog mai simplu: Faca-se voia Ta, Doamne!

   • „De ce un singur om merita atentia Domnului si un popor, nu ?” Ce te face sa crezi ca poporul roman nu merita atentia Domnului sau ca nu beneficiaza din plin de ea? Nu vreau sa ma hazardez in a gasi motivatia pentru care avem presedinte pe cine avem. Stiu doar ca nu este intamplator, inseamna ca avem cu totii niste lectii de invatat si mai stiu ca din ura nu vom rezolva NIMIC. Nici acum si niciodata, ura nu a rezolvat nimic in acest univers. Deschideti ochii si inima!

 17. Tot respectul pentru continutul SI , MAI ALES , pentru TONUL comentariului !!! Subscriu TOTAL la cele scrise , mai ales ca acest articol se ridica deasupra lamentarilor sterile , tipic romanesti , avand un ton impertiv si cu adevarat DEMN ! Multumesc , m-a „uns la suflet”…!

  PS: nu stiu daca are vreo importanta dar in ultima perioada am ajuns sa trimit la dracu pe mai multi dintre idiotii-sefi (pusi fie politic , fie prin relatii) , care , pe salarii grase , nu fac dacat sa incurce si putinele lucruri functionale din firma. Cand le-am strigat ca ar face bine sa bage la cap ca ei mai sunt sefi , si-si iau salariile , pt. ca INCA mai exista „o mana de oameni” care fac lucrurile sa mearga , tinand practic pe TOTI IDIOTI-N-SPATE , „domnii-sefi” au inghitit in sec , au „pus coada-ntre-picioare” , fie retragandu-si ideile cretine , fie asumandu-si-le in totalitate si raspunzand direct pt. ele…
  Stiu ca am obtinut „o bila neagra” (pe langa multe-altele) , dar atat timp cat TOTDEAUNA ei vin la mine sa rezolv diverse probleme sau situatii aparent fara iesire , SUNT SATUL SA LE MAI INGHIT AROGANTA SI IDEILE IMBECILE , INCOMPETENTE !
  Sper sa inteleaga si altii , din cei care sunt competenti la locul de munca , ca nu mai e cazul sa inghitim la nesfarsit nulitatea unor sefi DOAR pt. ca sunt sefi !!! E cazul sa se inteleaga faptul ca „lipitorile acestei tari” s-au inmultit si s-au ingrasat PRIN MUNCA SI INTELIGENTA NOASTRA SI , MAI ALES , PRIN TOLERANTA NOASTRA EXAGERATA IN FATA TUPEULUI si HOTIEI LOR … E cazul SA SE SCHIMBE CEVA , e cazul „SA SCHIMBAM MACAZUL” !!!!!

 18. Băsescu încă nu conştientizează că-l urâm sincer şi cu toată fiinţa. El chiar crede că ne prosteşte la fazele cu mogulii.
  Probabil că asta trebuie făcut: să-l facem să fie conştient că-l urâm. Cu toţii.

 19. Si dupa toate astea marlanu´ este inca in functie.
  Ce Suspendare, ce Referendum? Pe cai si la atac.
  Direct la Cotroceni si in pumni si palmi scos afara.
  Ce Presedinte isi face Tara si Poporul de mana a doua? Bagat si el si gunoaiele din jurul lui (de mana a treia) in pizda mamii lor.
  Iar domnului Viorel M. ii spun ca marlanu´ nu merita o flegma, dar sa te rogi pentru el!?
  Da! Sa te rogi sa-l ia dracu´ cat mai rapid. Si stii de ce? Pentru ca pana una- alta ii ia pe amarati dracu´.
  Iar aluia cu alegerea lui Geoana; nu ; Geoana nu era smenar, marlan – intr-un cuvant nu era Basescu. Care reprezinta tot ce are acest popor mai rau. Nu era mai bine; lasa ca acum e bine…
  Stupidule!

 20. Domnule Viorel M, sincer vreau sa cred ca sunteti doar naiv. Suntem crestini si am ciocnit oua rosii pana anul acesta. Intrebarea e daca o sa avem ce ciocni la anul daca ,,Alesul si unsul poporului ,, o tine in ritmul asta. Incerc sa vizualizez Romania utopica pe care ne-o prezinti (pretinzi ) : 22 de milioane de Iovi in curu’ gol si morti de foame cantand osana si rugandu-se pentru Ales…
  Apropo, vorbele dumneavoastra mi-au amintit de un coleg de facultate. La orice intrebare a Parintelui profesor de Noul Testament raspundea cu ,, Asa a vrut Domnul,, Haideti sa nu fluturam Biblia aici. Adica Domnul e de vina ca tara se duce de rapa, nu presedintele? Apropo, Domnul ne-a dat si liberul arbitru.

  • Din respect pentru Mordechai si pentru dvs nu o sa va mai deranjez cu postarile mele, cel putin pentru moment. Ii respect rugamintea „Ajunge” a lui Mordechai, am dat mai mult decat se poate duce intr-o singura seara.

   Uite ca nu pot sa ma abtin si marturisesc ca va impartasesc ingrijorararea despre directia in care curg lucrurile in tara si imaginile dvs apocaliptice cu 22 de milioane de Iovi nu sunt chiar atat de indepartate. Dar, am hotarat ca pentru mine personal, nimeni si nimic sa nu ma poata conduce la ura si furie. Cand este stapanit(a) de furie devii masa de manevra, esti parte a unui joc, esti manipulabil. Si asta se doreste acum, sa se escaladeze ura, furia, nemultumirea, frustrarea, sa iesim in strada, sa urlam! Nu va este clar ca sunteti provocati la ura?

   Basescu este orice doar prost. Va provoaca perfect constient, are nevoie de ura voastra, de emotiile voastre joase, cu asta se hraneste, probabil, altfel nu imi explic apetitul sau pentru scandal.

   Cand raspunzi la provocare, devii efect si nu cauza. Alegi sa devii efectul cuiva sau vrei sa fii propriul tau creator? Nu te-ai saturat sa fii efectul altora? Deschide ochii si alege-ti alt punct de asamblare!

   Vin vremuri grele, teribile, furia nu iti va ajuta la nimic, doar iti va intuneca judecata si te va pune la dispozitia baietilor destepti care au cunoastere si care te vor provoca cand va vrea muschiul lor.

  • Nu mi-am propus să răstorn cu capul în jos toate ideile exprimate aici…Mă abţin să comentez acest text , dealtfel sublim.Dar ce lucru mare este să ne lăsăm mereu în voia lui Dumnezeu, mulţumindu-I si pentru cele bune si pentru cele rele, căci toate vin de la El: cele bune ca dar al Său, iar cele rele ca certare pentru păcatele noastre!

   • „Dumnezeu te ajuta , da’ nu-ti baga-n-traista !!!” – parca asa se spune , nu …?!

    A te lasa , vesnic , in VOIA SORTII , folosind ca laitmotiv cum „ca asta ar fi vointa Domnului” , defineste prefect caracteristica de baza a acestei natii:
    – un cumul de primitivism-dogmatic , lene , inertie , lipsa totala de demnitate si multa , multa stupiditate , iar ca stadiu final : ETERNA RESEMNARE!

    Bleah!!!

    PS: Dumnezeu nu cred ca ne-a DAT , noua romanilor , prea multe rele , dar ne-a FACUT un rau imens , prin omisiune: – ne-a dat o tara f. bogata , ne-a ferit de multe cataclisme mari . dar a uitat … SA NE DEA MINTE ( si nitzica demnitate , asa , „de pe fundu’ sacului” …) !!!
    Iar asta face CAT TOATE RELELE LA UN LOC…

 21. Indiferent dacă e voia Domnului sau ni se trage de la soare sau de la stele, pentru mine un lucru e sigur: ceea ce gândesc si eu este spus în acest post într-un mod nu numai poetic dar și mobilizator! Și îmi aduc aminte vorbele locului, de-o răzmeriță tot ne strângem!

 22. Perfect! M-ai uns la suflet.
  In 2004 am fost o idioata si i-am dat votul meu. Asta a fost. Regretele sunt tardive, iar raul s-a produs.
  Sinteza e : „reprezinţi suma a tot ce are mai detestabil poporul român”. De ce am merita un altfel de presedinte? Prostia, nesimtirea, proasta crestere si lipsa educatiei elementare ne inconjoara la tot pasul. Eu am crezut ca noua generatie va fi cea care va ridica aceasta tara. O va pune in randul normalitatii. (Nu vreau altceva decat normalitate. E prea mult?) Cred ca m-am inselat. Din pacate generatiile nascute si crescute dupa 89 colcaie de semianalfabeti si ‘cocalari’.
  Solutia? N-o stiu, nici macar n-o intrezaresc.
  Concluzia ? +1

 23. Articolul e bine scris, dar în legătură cu psihologia poporului român am de făcut cîteva remarci. Cu toate că profilul moral al lui Traian Băsescu era bine cunoscut de către opinia publică, acest popor i-a mai acordat lui Băsescu încă o dată un cec în alb. Poporul român l-a aşezat din nou la Cotroceni pe Băsescu, nu voturile mînărite la Paris şi la Chişinău, nu STS. Poporul român, căruia nu i-a păsat cine va sta în fruntea ţării următorii 5 ani! Această nepăsare s-a manifestat în absenţa masivă de la urne (aproape 50% din populaţia cu drept de vot!) şi în votul acordat lui Băsescu la schimbul unui pui şi a unei pungi de zahăr.
  Pe români nu i-a interesat cine îi conduce. Dacă Băsescu nu ar fi cîştigat al doilea mandat aş fi putut crede că acest om este un accident politic.
  În condiţiile în care poporul român l-a ajutat să obţină al doilea mandat nu pot trage decît concluzia că Traian Băsescu reprezintă un simptom al unei boli generalizate care macină poporul român. Este vorba despre un faliment moral, despre lipsa în rîndul celor mulţi a unor repere morale elementare. Uitaţi-vă pe stradă: gunoi aruncat pretutindeni, manele zbierate, miros de transpiraţie stătută, sărăcie, nervi, îmbrînceli, încăierări, nimănui nu-i pasă de nimeni şi de nimic.
  Asta e România reală, majoritară, de această Românie reală vorbeşte Băsescu cînd zice că suntem o ţară de mîna a doua.
  Are senzaţia că poate face orice pentru că ştie că nimeni nu se va revolta. Revolta presupune o anumită forţă morală pe care românii nu o mai au.
  Eu cred că Băsescu ştie ce spune cînd zice că românii sunt o naţiune de mîna a doua. Iar invitaţia ca excepţiile de la regulă să se care în străinătate mi se pare un sfat de bun simţ.
  Multă lume îşi închipuie că dacă pleacă Băsescu, necazurile poporului român vor lua sfîrşit. Nu cred acest lucru.
  Traian Băsescu este puroiul din vîrful furunculului. Nu ar fi apărut dacă nu exista furunculul, îl extirpi degeaba atîta vreme cît infecţia rămîne: va creşte la loc alt vîrf cu puroi, şi mai ţanţoş. Iar furunculul pleacă de la temelia poporului, de la cei mulţi care şi-au pierdut orice busolă morală.

 24. + 1
  As vrea, la fel ca tine, sa vad care din politicieni vor prelua revolta ta lasand deoparte calculele si conjucturile meschine! Daca nu se intampla ceva in toamna asta (si nu ma refer la o gluma proasta de remaniere) ne ia dracu’ la propriu! Prafu’ se alege de tot si de toti!

 25. sunt mie-n suta de acord cu tot de gandesti si spui despre basescu. te rog insa sa enumeri, fara sa faci misto, 3(trei) din minunatele calitati ale poporului roman, despre care pomenesti la inceputul acestui post. nu de alta, dar eu le caut cu lumanarea, precum diogene, si nu-mi iese niciuna in cale 🙂

 26. Daca nu se intampla ceva in toamna asta… la urmatoarele alegeri nu m-asi mira ca idiotul de Diaconescu sa-i ia locul idiotului de Basescu. Si o sa avem spectacol pe paine… Se muta OTV-ul la Cotroceni, Magda ii ia locul Nutzicai, si imnul naional va fi compus si cantat de vre-un ,,copil minune,, …

 27. +1.
  Poate sunt motive pentru care poate fi suspendat.
  Citez din Stategia Nationala de Securitate a Romaniei (tot aia in care a fost inclusa presa ca vulnerabilitate a securitatii nationale):
  „Pentru apararea intereselor nationale si afirmarea valorilor, startegia stabileste urmatoarele obiective nationale de securitate:
  >…
  >…
  >…
  >dezvoltarea capacitatilor nationale de gestionare a urgentelor civile, in special cele legate de calamitati naturale sau pandemii;
  >…
  >…
  >dezvoltarea unei economii competitive, durabile si inclusive, in conformitate cu Strategia Europa 2020 a UE.
  Cele doua puncte citate (de la pagina 8 a documentului) sunt calcate in picioare de Basescu. In special primul (capacitate de reactie la calamitati naturale, vai de steaua noastra daca vine un curemur, ei n-au fost in stare sa infrunte niste inundatii, cat despre pandemii, el presidente indeamna medicii sa-si caute de munca pe alte meleaguri).
  Asa ca prin ultimele sale declaratii actioneaza flagrant impotriva celor scrise in documentul nasit chiar de el, dar asta nu mai mira pe nimeni.
  Dar poate fi un punct de plecare pentru o eventuala suspendare.
  Continui cu citatele din acelasi document (pag. 13):
  „Factorii din interiorul societatii care potenteaza actiunea amenintarilor sunt denumiti vulnerabilitati.
  Daca-i asa, atunci cum poate fi numit basescu, dupa ultimele sale declaratii? Nu cumva tot o „vulnerabilitate”? Auch! Taman langa moguli si tonomate si-a gasit si el locul?
  Mai departe, din acelasi document, tot pag. 13:
  „Principalele riscuri si amenintari la adresa Romaniei sunt:
  >…
  >…
  >…
  >riscurile de sanatate publica, pandemii.”
  Deci amenintari, sa fim bine intelesi! Uite asa isi intareste Basescu rolul de vulnerabilitate la adresa securitatii nationale. Si dat fiind pozitia pe care o ocupa nu e doar o vulnerabilitate ci de-a dreptul o amenintare (conform definitiilor din documentul citat:
  „…amenintarile sunt factori cu origine externa prin care sunt afectate grav interesele, valorile si obiectivele natioanle de securitate.
  Din definitie lipseste cuvantul „interna”, dar s-ar putea sa nu fie chiar intamplator acest lucru.

 28. Acesta este neamul romanesc iar baseaua e tot ce-a putut prasi mai bun acest neam in a doua jumatate a secolului 20. Istoria romanilor asta este , ce va miratzi atata, o mocirla promiscua de canal portuar de unde-a rasarit marinaru’ sifilitic !!! De cand am inceput sa scriu pe bloguri – ciutacu, a.n. , realitatea , am strigat cat am putut – madarfackaru’ asta de securist nenorocit e cea mai mare jigodie natzionala dupa Carol al 2-lea!!! Ce putzini eram atunci , ce putzin conteaza acum , cand suntem multzi !!! Lasatzi orice sperantza , voi ce mai traitzi in tzara asta !!!!

 29. Super argumentarea, constructia ideilor, ironia, tonul, concizia, echilibrul, totul.
  Felicitari.
  Mi-ar fi placut ca inaintea numelui sa lipseasca „domnule”, pentru ca subiectul adresarii nu este un domn.
  Si pentru distantare putea fi folosita persoana a doua plural.
  Repet, nu pentru exprimarea politetii ci pentru distantare.
  Cu inferiorii, si clatinatul asta mintal, este nu doar inferior ci si abject, vorbesti cu dumneavoastra si el te tutuieste.
  Ma intreb si e legitim sa ma intreb, oare mizeria caruia v-ati adresat, citeste ce i-ati scris sau isi trimite emisarii sa o faca ?
  Stiu ca nu i-ati scris lui, obiectivul este oricum atins.
  Sa fiti iubit, la fel de mult cum va iubiti tara.
  Nu stiam cum sa inchei.

  Oare am facut-o bine ?
  Maria S.(Timisoara)

 30. Basescu nu reprezinta poporul roman, nu-l poate pentru ca si-a dat pe fata arama de tatar, dintre aceia rai, calarind pe sei sub care se gasea carne cruda la macerat. Priviti-i si analizati-i caracterul ! E de tatar! Partea proasta e boala psihica care-l marcheaza. Daca aceasta boala n-ar fi existat, putea fi un tatar acceptabil, poate bun. Fiica sa, deputata in Parlamentul European are trasaturile mai evidente. Originea tatara explica incultura familiei Basescu: oameni activi, urmarind lichidarea adversarului, nu au timpul necesar studiului. Mici nu-i intereseaza. Tot se vreau Attila!
  SE explica in acest fel si iresponsabilitatea individului si incompetenta lui! Si modul in care se agata de functia pe care o ocupa, pentru ca i se pare ca e o functie de stapan, cand ea e una de slujitor, de slujitor al Poporului on fruntea caruia prostimea l-a adus. DElirul de grandoare il impiedica sa vada realitatea si sa se pozitioneze exact in lumea in care a intrat si in care este nebagat in seama. O spoiala de cunostinte politice l-ar determina sa demisioneze pentru a nu pune milioane de oameni, o tara, in aceasta pozitiei subalterna. Din pacate, gandirea si memoria ii sunt limitate iar vocabularul e penibil de mic. Nu poate urmari consecvent o idee, chiar daca este desvoltata de el. O contrazice in momentul imediat urmator, pentru ca mintea lui mica in care legaturile dintre neuroni sunt alandala, nu poate urmari semnificatia unui text mai lung decat comenzile marinaresti de forma „vira ancora? A trait intr-o familie proletara in care se vehiculau idei banale exprimate comun, realizarile cele mai apreciate fiind castigul obtinut smechereste, prin bisnita, mintind si inseland pe ceilalti.
  Cu aceeasi convingere sustine o idee care i se pare de amploare pentru ca el a fost implicat, el tatuc al unui popor pe care-l numeste „al meu”, substituindu-se regalitatii. Traieste atat de mult momentele incat e convins ca are dreptate, ca poporul e la cheremul lui, e asemenea echipajului de pe vapor, cu care poate face ce vrea! Nu suntem departe de momentul povestit de el despre o situatie intervenita pe vapor, cand l-a pus pe un adjunct sa-l care in spate pentru ca liftul nu era reparat. O sa-l vedem atunci pe BOC…
  Exista un psihiatru chiam impedechiat la vorbire, Tudose parca, care l-a admirat pe Basescu inainte de 2004 si chiar inainte de cele mai recente alegeri Ar trebui invitat sa comenteze toate „consideratiile” contradictorii si chiar opuse ale marinarului prost ales. Una e o barca, alta e un petrolier in care adjunctii conduc majoritatea timpului vapor, impiedicand capitanul incapabil dar bisnitar sa greseasca si cu totul altceva e sa conduci o tara de 20 milioane oameni, in democratie. (In totalitarism putea fi ca pe vapor!) Bolnav psihic si cu consilieri semidocti!

 31. toti stimca ce scrii tu este 100000000 % adevarat. stim cum ca pe aci si pe dincolo. stim cum ca base e asa. stim cum ca boc e breloc. stim caa inaintea lu’ base se fura … era sa zic ca in codru, dar am sa zic ca in romania. stim. eu stiu, tu stii, el ea stie … numai el nu stia sa conjuge niste un verb. de la a stii pana la a zice ca stiu da nu imi place, pana la a zice stiu, nu imi place , dar nici nu plec d’aci si am sa fac ceva e multe.
  eu am ales sa plec. si am ales sa nu mai votez de cand variantele au fost iliescu vs vadim … nu tin minte anul cand a fost asta. Parca a fost demult si degeaba totusi.
  voi care sunteti inca in romania faceti ceva ? sau vorbim ce vorbim si apoi ne vedem la o bere in europa?

 32. cineva sa-i explice si lui ponta ce trebuie sa faca . Micul titulescu nu are cojones cum are crin. Marinarul trebuie imbarcat cu forta. Iar udrea trimisa la o stana sa mulga oile si ciobanii din gradina carpatica.

 33. @Mihai: Nu, nu cred că Băsescu este cauza răului, ci unul dintre efectele răului. Nu a inventat el „sistemul ticăloşit”, el doar şi l-a însuşit, l-a dezvoltat şi acum îl patronează. Mitocănia care îl caracterizează a devenit capital electoral numai pentru că românii se regăseau în comportamentul preşedintelui. E drept că Băsescu a funcţionat ca model şi a creat şi mai mulţi mitocani, dar mitocănia respectivă l-a precedat, nu a inventat-o el.
  Aş vrea să nu am dreptate, dar un popor care îi oferă orbeşte pe tavă al doilea mandat lui Băsescu nu cred că mai are un viitor. Încă o dată: uitaţi-vă la România reală, la ce se vede pe străzile oraşelor şi în sate. Mi se pare că suntem asimilaţi treptat de ţigani. Românii le preiau cu entuziasm obiceiurile şi pe măsură ce sporul demografic al populaţiei româneşti va scădea, căsătoriile mixte vor deveni tot mai frecvente. Mi-ar plăcea să mă înşel, dar probabil că peste 100 de ani românii se vor numi „romani”, pronunţat cum se scrie şi cu accentul pe ultima silabă.

 34. Si pe cine vedeti voi in locul lui Băse ? Pe prostanacul ? Pe Antoska lui Patriciu? Pe Vadimaș ? Brandul Gigi sau cine?
  Ar avea România câțiva președinți buni, însă aia nu au șanse deocamdată pentru că populismul de două parale o să domine mult timp !

 35. iti aduci aminte Daniel cand am spus, inainte de alegeri, ca base este singurul candidat cu sanse reala sa ajunga presedinte?
  te indoiai…

  din pacate Victor are dreptate: nu poate fi schimbat.
  haita din parlament nu va initia nici o procedura de demitere. si, daca o initiaza fara suport popular [aia care danseaza pinguinu’ de foame] nici o sansa…

  am vazut cu prorpii ochi din dotare protestele sindicale: apa de ploaie.
  sindicatele nu vor afce nimic din cateva motive: sunt la cutite intre ele, sunt implicate politic, sunt speriati cu concedierea in caz de proteste.

  societatea civila… care?
  avem asa ceva?

  remember NBD
  am fost acolo imbracat in violet. in afara de lberalii de la nu stiu care sector erau doar cativa oameni, unii doar de curiozitate, altii ca mine intrbandu-se ce cauta acolo…

  nu. nu vom scapa de base si clanul lui prea curand…

 36. Chiar daca e frumos scris si la obiect si real…Ce facem?
  Pentru ca, in visele mele sumbre, se pare ca vom avea prima femeie prim ministru, in toamna asta. Si drama mea nu e aceea ca sunt misogin( fiindca nu sunt) ci ca nu imi mai plac blondele
  Jignirile aduse de Comandantul plutei asteia in deriva fac parte deja din stilul de viata actual. Am uitat de realizarile celor de dinaintea lor, de felul in care eram mai mult decit cetateni de mina a doua…
  Sa plece el. Dar daca nu pleaca?

  De multa vreme schimb mailuri si suparari pe tema situatiei noastre actuale. Si problema mea e la copiii mei. Si la lipsa de vointa de a fi trecut in cartile de istorie a actualilor si recent fostilor guvernanti. Ei nu pleaca. Unii dintre noi sunt batrini si poate patrioti. Si nu pleaca nici ei.
  Nu cred sa mai scapam din chestia asta. Cu Dumnezeu inainte insa incercarea asta e posibil sa transceada prin generatii…
  Mai citim…

 37. Daca s-ar fi putut articolul ăsta ar fi trebuit să fie mesajul de campanie electorala pentru băsexu.
  Oricum un singur lucru este de apreciat la Baselu’.El a deschis drumu spre orice beţivan ambiţios care vrea să fie preşedinte.
  Aşa că ….

 38. Impresionant articol!!! Ati gasit cuvintele cele mai potrivite pentru a exprima frustrarile si disperarea multor compatrioti. MARILE DURERI SUNT MUTE,asa as interpreta lipsa de reactie si quasi- mutenia noastra. Felicitari pentru modul stralucit in care ati dat glas cuvintelor zagazuite in noi!

 39. subscriu acestui statement coerent al raporturilor celor mai multi dintre semeni cu nimicul ajuns sa ii reprezinte din cea mai inalta pozitie in stat
  @vasile m.
  ai perfecta dreptate cand spui ca ura e cel mai neproductiv sentiment, intorcandu-se impotriva ta si escaladand o spirala a urii nu putem decat sa ne autodistrugem, dar chiar daca esti suficient de puternic incat sa ierti raul ce ti se face, nu inseamna ca nu trebuie sa te pozitionezi antagonic fata de rau (lucru pe care si tu sustii ca l-ai facut in cazul dat votand si suspendarea si pe contracandidat).
  Nimicul de care vorbeam reprezinta raul asta pe care nu avem voie sa il incurajam cu ingaduinta noastra (si Iisus i-a alungat pe negustori din Templu), de aceea orice demers demn, menit in a-l inlatura, ar trebui sustinut.
  Nu sunt de acord apriori cu violenta indiferent de natura ei, dar refuzul categoric al unui dialog cu uzurpatorii functiilor oficiale nu inseamna nici violenta si nici trufie, ci doar delimitare in demnitate.
  Personal cred ca raul, foarte contagios fiind, se extinde cu repeziciune peste lumea de astazi, si chiar lui D-zeu la clipa bilantului o sa-i fie greu sa isi aleaga fiii, dar tocmai in conditiile astea, e atat de importanta pozitionarea in raport cu raul (sub orice forma a lui), indiferent de sansele concrete de castig (de altfel foarte mici atat in general, cat si in cazul concret de care vorbim).

 40. Oare cand o sa va orpiti din plansete si o sa faceti ceva.. oare cand o sa invatati sa mergeti un pic mai inainte cu judecata si sa va intrebati de ce se intampla unele chestii.. puterea este un drog in care omul se schimba si devine un monstru.. nu doar basescu este singurul presedinte din lumea asta care isi bate joc, se gasesc si pe la case mai mari…
  If you „know shit” try to stop whining, act like master yoda and do shit! 🙂

 41. Frumos scris,la obiect, insa „obiectul” nu este”domn”, apelativul „domnule” este prea mult pentru acest individ. Ceea ce ai scris „circula” pe net cu viteza……putini sant cei ce nu aproba continutul(cei de pe statul de plata….al cui oare?). Este oare un semnal ca si cei care din greseala sau prostie l-au votat se distanteaza de el?
  Poate da, dar…………………. prea tarziu !

 42. Iata unde am ajuns cand noi nu merem la vot…si le facem jocurile…ne certam intre noi…si imbecilii ,analfabetii ajung ministrii. Io am zis ca tre sa merem la vot 70% si voturi nule sa fie 35-40 % !!! Atunci scrisoarea dvs va avea un sens… Hai sa ne uitam innapoi… In 1990 normal era ca anticomunismul sa castige… Imi vine sa vars cand vad bogatasii de azi cum injurau in gura mare la Ratiu si Campeanu… Nu va e mila de ce a ajuns Petre Roman, marele leader al perioadei??? Sau altfel spus va mai amintiti ceva din celebra opera a fostului primministru???? Nici cei 2 ani scursi pina in 1992 nu au fost de ajuns… Metoda MEBO a facut ca o fabrica de 800 de oameni sa fie privatizata in favoarea a 3 persoane… si 98% sa fie detinut de cei 3 …iar 2% sa fie detinut de restul de 797….. In 1996…am facut marea schimbare…dar ce o fi cautand PD-ul acolo nici ei nu stiau….Ca noi romanii nu merem la vot…In 2000… somnul ratiunii…naste vadimi !!! Si ce mama dracului sa mai votam in 2004 din nou….majoritatea romanilor acasa…dupa perdea… Trec peste 2008 ca nici nu mai are rost… Da se naste marea si eterna intrebare…Cu cine votam in 2014??? Daca si atunci noi nu merem la vot…sa nu ne mai mire ca santem catalogati de mana a doua….

  • meh.. nu cred.. astea-s chestii slabe, si „puterea” online-ului nu mi se pare ca este o chestie prea infricosatoare pt base la ora actuala.. stil poate ma inshel.. still poate va inselati si voi si nu stiti pe cine sa atacati 🙂 spre exemplu eu am avut cateva intalniri destul de personale cu Boc, si imi dau seama ca multa lume habar n-are ce vorbeste cand vorbeste despre el.. poate fi la fel si cu base.. eu sugerez o privire de ansamblu si apofundata a problemei.. nu degeaba zic „Master Yoda” ffs 🙂 shut up and think…

 43. Lui Mordechai:

  Tu combaţi foarte bine,nu am ce-ţi zice,
  Dreptate ai în toate însă nu ţi-e de folos,
  Căci de-ar fi,ca-n toamnă,Traian să pice,
  În fond, nu ar pica o stea … ci un ticălos.

 44. Felicitari pentru text.

  Spre rusinea mea am citit prea rar, daca nu deloc acest blog (probabil pentru ca mi-a fost mai comod sa-i citesc pe oamenii pe care ii cunosc personal). De aceea, sa ma ierti daca, fara sa stiu ce ai scris la vremea respectiva, adaug la amaraciunea ta si dezamagirea mea ca in 2007 am fost printre cei maxim 10% bloggeri activi pe atunci care au strigat din toate puterile pentru demitere.

  „Insa odata cu evenimentele..”(cum spune Marin Preda intr-o poezie recitata des de Tudor Gheorghe)”… au castigat aia care nu-l vazusera” 🙁

 45. Te felicit pentru cat de bine ai evidentiat caracterul mizerabil al „domnului” Basescu! Cu toata ura mea, nu cred ca as fi reusit sa subliniez mai bine decat tine aceste aspecte!!!
  Te salut cu respect si sper din suflet ca „cineva” sa tina cont de cele spuse aici si sa ne scape de acest gunoi!!!

 46. Domnule ziarist, aveti perfecta dreptate, numai ca deocamdata trebuie sa strangem din dinti si sa executam jocul de glezna. Dictachiorul are majoritate in Parlament si dejaba vrem noi sa fie suspendu daca Parlamentul o sa zica niet! Oricum, felicitari pentru aceasta scrisoare deschisa … taioasa ca un bisturiu. Hai sa traiesti ca ne trebuiesti!

 47. Daca exista vre-un jurist care urmareste acest blog sau cineva care poseda cunostinte in domeniu asi dori sa-mi spuna daca ar fi posibila actionarea in instanta a unei persoane ( vezi T. Basescu ) care a fost angajat ( ales presedinte) sa presteze anumite servicii ( promisiunile din campanie ) si nu a respectat contractul ( a se vedea tot rahatul facut de dom presedinte pana in prezent ) actionand in defavoarea angajatorilor .

 48. „mulţi dintre noi am încetat să fim doar cetăţeni ai acestei ţări şi am devenit victime ale tulburărilor tale de personalitate, ale crizelor tale de nervi, ale sevrajelor tale, ale revărsărilor tale de ură, ale ticăloşiei tale, ale incompetenţei tale. Nu ştiu dacă în istoria modernă există şef de stat care să fi insultat atât de mulţi dintre propriii cetăţeni, cu atâta nesimţită uşurinţă.”

  Ce ziceti Vadim era mai bun? nu insinuez nimic nu simpatizez cu acest „pamfletar” cred totusi ca Vadim n-ar fi fost atat de toxic pentru natia Romana.

 49. Stimate Doamne si Stimati Domni, este intradevar criza, dar criza nu este o criza materiala, de bunuri si de produse, ci o criza de constiinta, generata de „lacomia bancherilor” (Papa Benedict al XVI-lea) si, as zice eu, de lacomia celor cativa care nu muncesc, ne pun la munca si ne trag „mierea” prin diverse inginerii financiare.
  Coruptia s-a generalizat in masa: la politicieni, la oameni de afaceri, la administratie, la politie, la judecatori, la medici, la profesori, la preoti, ba pana si la taranul clasic, care a ajuns sa insele la cantar.
  Corectarea ei se face luand atitudine, chiar si prin iesirea in strada, si semnaland faptele reale care ne apasa, dar sa nu ne lasam nici pacaliti si nici intimidati!
  Faptele relatate de dumneavoastra, cei cativa care ati comentat aici, sunt dovezi concrete ale situatiei dure in care traim. Cu siguranta cei care lucreaza acum in administratia statului si care impart banii publici sunt corupti. Cu siguranta Traian Basescu priveste cu o oarecare indulgenta pe cei care distribuie acesti bani catre sustinatorii partidului aflat la putere si cu un oarecare dispret pe cei care nu ajung la acesti bani.
  Aceste practici au fost, sunt si vor fi utilizate de orice partid politic ajuns la putere.
  Am sa va relatez pe scurt cazul meu.
  Eu am o mica firma destinata prestatiilor de servicii in domeniul electric si ma confrunt in aceasta perioada cu dificultati mari in ceea ce priveste contractele. In acest moment, marile firme care au cumparat echipamente electrice incheie contracte de service cu alte mari firme (contractele se incheie astfel deoarece marile firme romanesti au devenit colaboratori de baza cu marile firme europene, interesate de banii obtinuti din vanzari de produse si nicidecum de calitatea prestatiilor intr-o lume de „mana a doua”, care oricum aduc un foarte mic aport la profit – in general profitul nu se face din munca cinstita, ci dintr-un comert necinstit cu statul si cu o populatie naiva), care vand de toate pentru toti, inclusiv servicii, chiar daca nu au adevarati specialisti in acest domeniu. Aceasta masina infernala de transfer fraudulos al banului public in ban privat a inceput in anii ’90 cu un decret lege dat de Iliescu, prin care se permitea persoanelor implicate in comertul exterior, sa-si infiinteze firme particulare, sa preia contractele de comert exterior si sa incaseze toate creditele pe care Romania le avea de incasat. Aceste persoane au distrus industria romaneasca, care, chiar daca se confrunta cu lipsa unei tehnologii performante, facea concurenta marilor companii europene pe pietele din lumea a treia. Lipsa banilor din conturile acestor firme de stat, producatoare de bunuri, bani care nu mai intrau la ei ci la privati, a dus la inchiderea lor treptata si la transformarea lor in fier vechi.
  Au facut acesti privati investitii in productia de bunuri sau de servicii de calitate?
  Unde vreti sa lucreze specialistii nostri, daca nu avem decat mari firme de comert, de asigurari, de creditare, de publicitate, de show-bizz si de modeling?
  Discutam recent cu reprezentantul unei importante firme romanesti de reparatii si constructii de drumuri publice si mi-a spus ca sunt nevoiti sa importe bitum din Austria si din Polonia, deoare combinatele noastre petrochimice nu mai exista. In schimb resursele noastre petroliere au fost vandute catre o firma austriaca, ce a contribuit din plin, alaturi de lacomii politicieni romani (vedeti cine este in spatele acestei afaceri), la distrugerea economiei noastre.
  Nu vedeti ca ne-am transformat intr-o tara de vanzatori a tot si a toate cele produse in afara?
  Singura sansa de supravietuire este strangerea curelei si in primul rand cureaua trebuie stransa la nivel inalt. Eu personal nu sunt de acord cu darea afara a personalului din sectorul de stat, care a fost ispitit prin salarii din ce in ce mai mari, comparativ cu cele din micile companii, si cu avantajul realatiilor, ci sunt de acord cu reducerea salariilor acestora. Firmele mici particulare, singurele care-si plateau taxele deoarece erau singurele controlate de acesti administratori corupti, nu mai au resurse si sunt asfixiate de importurile unor produse de proasta calitate, prezente in toate marile lanturi de magazine, nu numai in comertul stradal.
  Este adevarat ca si in jurul lui Basescu se invart si oameni de afaceri si politicieni corupti (asta este generatia pe care am produs-o, comenta o personalitate din sectorul medical), pentru care milioanele de dolari sunt priviti cu dispret, nu asa cum privim noi putinii lei care ne mai intra „in batatura”.
  Este adevarat ca si Basescu si-a sustinut copiii pentru a avea o viata financiara fara griji.
  V-ati pus vreodata intrebarea care este contributia politicienilor romani intrati in Parlamentul Europei?
  Incompetenta lor este un criteriu acceptat tacit de cei care conduc destinele Europei.
  Criticati aceste fapte, precum ar trebui sa criticati si faptele care au condus la situatia actuala, in care sunt implicati toti marii politicieni si oameni de afaceri ai acestei tari, care si-au transferat banii furati in paradisurile fiscale create in Europa special pentru a acoperi fraudele marilor evazionisti europeni.
  Puneti-le in balanta cu situatia in care ne aflam si vedeti pe cine trebuie sa dam afara si pe cine alegem!
  Aceasta iscoditoare mass-media ar trebui sa vada embargourile impuse de marile companii romanesti micului capital privat, care este singurul platitor de impozite si nu mai poate suporta un aparat administrativ care a crescut de opt ori dupa moartea lui Ceausescu.
  Trantorii care stau pe langa „regina” si care huzuresc pe banii albinelor, ar trebui dati afara, asemeni reactiei din stupul traditional. Pentru asta ne trebuiesc oameni curajosi care sa lupte cu aceasta caracatita imensa ce ne-a cuprins si ne-a transformat dintr-o tara care stabilea pretul produselor agricole pe piata europeana dintre cele doua razboaie mondiale, intr-o tara importatoare a peste 70% din hrana pe care o consumam. Taranul roman este ispitit prin sume modice (aproximativ 100 de euro pe hectar) sa nu mai lucreze pamantul, pentru ca marii importatori sa aduca din lume produse modificate genetic.
  Stiati ca aproape 86% din hrana populatiei globului este modificata genetic si ca in primele zece companii din lume, noua sunt americane si una indiana?
  Stiati ca Romania este una din putinele tari din lume cu o biodiversitate complexa si ca poluarea genetica inca nu ne-a acaparat in proportia in care este acaparata Europa si restul lumii industrializate? (vezi si profetiile lui Lucian Blaga – Mirabila samanta si EUtopia, mandra gradina).
  Traiul bun asigurat aproape douazeci de ani s-a datorat faptului ca ni-s-au dat si noua, muritorilor de rand, ciozvarte din vanzarea tarii catre marile companii europene.
  Acum nu mai avem ce vinde. Poate fetele frumoase, inca nemodificate genetic.
  Este bine ca sunt miscari sindicale si miscari de strada, dar ele ar trebui sa ceara scoaterea la iveala a adevarului, indiferent cat de dur este acesta si indiferent ca acesta ii va lovi pe Basescu, pe Nastase, pe Dan Ioan Popescu, pe Tariceanu, pe Iliescu, pe Dan Diaconescu, pe Voiculescu, pe Paunescu (ca sa enumar si mogulii mass-mediei), etc.
  Este bine ca noi, muritorii de rand, nu tacem, dar atunci cand vorbim trebuie sa vorbim cu discernamat.
  Destabilizarea politica nu este buna in momente de criza, deoarece vor profita tot cei care au profitat si nicidecum noi, muritorii de rand.
  Criticati faptele reale si deschideti ochii unei populatii care merge din prostie in prostie.
  Datorita deteriorarii calitatii vietii materiale si spirituale din Romania, suferinta reala a romanilor combinata cu credulitatea ii indeamna pe acestia sa mearga de la donarea unor sume de bani, de buna voie si nesiliti de nimeni (poate doar de ispita castigului fara munca, ce a devenit o moda), catre unele organizatii acceptate de organismele de stat (vezi cazul Vantu, vezi jocurile de noroc), la ispitirea acordarii de credite doar cu buletinul, acum apar miraculos si vracii, dispusi pe niste sume modice sa te faca bine la minut, care afecteaza din plin sistemul sanitar din Romania. Cu siguranta acest sistem sanitar a fost acaparat de producatorii si vanzatorii de medicamente de tot felul, pe care suntem indemnati sa le consumam in paralel cu consumul nesabuit al unor alimente chimice sau modificate genetic, dar adevaratii medici romani inca mai exista printre noi. Sa-i apreciem cum se cuvine!
  Faptul ca poporul roman este considerat un popor crestin, ma indemna sa cred ca el cunoaste intradevar Cuvantul transmis prin Religia Ortodoxa, si ca nu se va lasa ispitit de noii idoli ai propovaduirii traiului fericit fara munca, iar faptul ca a fost pacalit de nenumarate ori, ma indemna sa cred ca romanul s-a „vaccinat informational” contra credulitatii si prostiei.
  Este mare pacat ca cei care vorbesc cu adevarat despre Dumnezeu nu fac eforturi vizibile pentru a corecta naivitatea unui popor istovit de griji, de necazuri si de lacomia celor care profita din plin, sub acoperisul libertatii totale si al neimplicarii serioase a unor organisme de stat care aveau datoria protectiei populatiei, indiferent de incapacitatea ei de intelegere a realitatii.
  Ar trebui sa-i multumim atat celui care ascris articolul, desi nu sunt de acord cu stilul si cu problemele abordate de dansul, cat si celor care semnaleaza fenomenele neconforme vietii si moralei traditionale.
  Faptul ca noi putem comenta liberi aceste fenomene pe niste site-uri la care lumea simpla nu are acces si faptul ca lumea simpla are acces la altfel de informatii, care ne indeamna la consum si la revolta pentru ca ni se reduce consumul cu care eram obisnuiti, transmise si sustinute cu bani grei prin presa si prin televiziuni, arata oarecum acapararea Romaniei de catre cativa oameni, care numai romani nu sunt.
  A-l elimina pe Basescu este un lucru la indemana noastra, sau mai bine zis facut cu „mana noastra”, muritorii de rand, dar v-ati gandit „”pe cine punem in loc si de ce?”
  Si revolutia din 89 a fost facuta pe baza curajului unor oameni care au iesit in strada nemultumiti, dar pretul l-au platit tot ei, iar „papusarii” au tras foloasele.

  • Pentru ca nu pot comenta pe tsdgorj.ro, raspund aici „admin”ului:

   Nu „se pare” ci chiar apartine!!!
   Daca tot vreti sa reparati o greseala, de ce nu o faceti ca lumea?

 50. CTP du-te dracului. nu esti tu in masura sa-l judeci pe Basescu. Uita-te in ograda ta, ce ai facut tu cu colegii, cu Tinu…adica ce ai facut toata viata. sub masca omului drept si caustic cu cei „rai” ai aruncat otrava pe care TU o porti in suflet. Ai fost cica anticomunist, dar esti un om usor de cumparat si ai abandonat anticomunismul pe topaiala intre ilici, prostanac, patriciu, tariceanu etc. tu nu ai coloana vertebrala, deci lasa-i pe cei care isi traiesc zilele acestea drama, sa scrie, nu tu!

 51. Monica :-))) bine ca ai tu dreptul sa-l judeci pe CTP :-)))) asta-i buna! Esti cumva avocata diavolului si nu stim noi? Tu chiar nu vezi ca aici te cam pisi contra vantului? Esti la fel de nesimtita ca diavolul pe care-l aperi :-)))) Imi vine sa si rad de „otrava” ta…chiar tu o ai si o arunci asupra altora dupa cum bine se vede. Eu zic sa-ti inghiti voma de la atata scarba cata ai in tine si sa te duci la „biserica ta” de la Cotroceni. Sa te inchini acolo si sa te lauzi cum ai ragait aici in speranta ca poti manji cu noroi un om care chiar ca are coloana vertebrala. Du-te tu la nevertebratele tale…ca esti toata dupa chipul si asemanarea lor!

 52. […] Suma a tot ce are mai detestabil poporul român: Văd că dl Pleşu a făcut o preocupare aproape zilnică legată de mine. Nu aş vrea să spun public lucruri care sa nu-i placă dl. Pleşu despre cum l-am vazut eu ca şi consilier. Îl invit la decenţă. Este ultimul apel pe care îl mai fac la Andrei Pleşu” (Tartuf Vodă, experimentând dificultăţi stilistice la labeunu, august 2011). […]

 53. […]  Sigur, dacă respectiva persoană l-ar fi cunoscut mai bine pe CTP, nu ar fi putut crede vreo secundă că omul este capabil să publice un asemenea text înainte ca Băsescu să piardă alegerile, dar astea sunt deja detalii. Până la urmă, textul în sine merită este mai actual ca niciodată, aşa că îl reproduc integral mai jos, cu speranţa că în felul ăsta voi mai ajuta câţiva oameni să nu mai ia plasă cu “scrisori deschise” pe care CTP nu le-a scris niciodată. Şi făcând cuvenita precizare că adevăratul autor al articolului este unui dintre cei care scriu pe acest blog . […]

 54. Am primit textul de mai sus de la cineva cu titlul de „scrisoare deschisă de la CTP către T. Băsescu.”. L-am preluat, citit, editat audio şi postat pe blogul meu ca fiind al lui… C.T.P. Am primit de la „Ina” dovada erorii mele şi am rectificat, cu scuzele de rigoare, pe care vi le prezint şi domniei voastre. E în regulă postarea mea în forma aceasta? http://www.blog.filmaniac.ro Cu respect, Sandu Barbu.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

- A word from our sponsors -

De citit

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....